Jump to content

Dangle

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dangle's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Reputation

  1. Blir kanskje pulsar istedenfor tror jeg. Ser ikke ut til å mangle på positive anmeldelser fra jegere der. Finner svært lite erfaringer med fox 19 desverre
  2. Noen som har erfaring med Night pearl fox 19 termisk kikkertsikte? Vurderer denne sterkt som første termisk, da den ser liten og snedig ut og i tillegg rimeligere enn andre termiske. Skal hovedsakelig jakte rev, men har også andre nattevandrere som er aktuelle. Blir nok maks skutt på 120m, som oftest nærmere 50m. Er ikke opptatt av wifi eller opptak. Det er planlagt den skal monteres på en Mossberg MVP 5,56 med picatinny skinne. Ser at skinnen som følger med er weaver forhåpentligvis er de kompatible med hverandre. Noen meninger om denne? Kvalitet?
  3. Ville uansett gått til en børsemaker for å få 100% bekreftelse. Men hvis det er en såkalt HV mauser, altså en mauser fra krigen som ble modifisert her i Norge til å bli brukt videre etter krigen i kaliber 3006, så er det noen kjennetegn. Siktekornet i front er flatt på de modifiserte og spisst på de tyske originale. Det står 7,62 på løpet og annen norsk merking her og der om den er modifisert. Låsekassen er frest ut i front slik at de lengre 3006 patronene skal passe med clips. Din ser ikke ut til å ha blitt frest ut noe som gjør at det ikke ser ut som en HV Mauser. Ut ifra det jeg kan se ser det ut som det er kun de originale tyske merkene. Det fine om den er helt original i tysk kaliber er at den er verdt MYE mer enn en HV mauser som det er overalt her i landet. En HV mauser er et flott og godt våpen som er utrolig artig å ha, men er ikke verdt noe som helst i dagens marked. Kun samler verdi for noen som er interessert. Stokken ser ut til å ha en del misfarging som kan tyde på at den trenger litt vedlikehold. Har selv oljet opp noen sånne stokker med svært godt resultat. Men ville uansett gått til en proff børsemaker for å inspisere og få en proff vurdering. Er itillegg en drøss med andre land som har modifisert disse som betyr at den kan være i andre kaliber også, men utifra bildene dine ser den tysk original ut.
  4. Får vel bare se om skogen lever opp til navnet sitt. Er det noen åpne områder med flott skogkant langs er det kanskje mulighet for rev på nattes tid.
  5. Da får jeg håpe på at det kanskje blir noe fugl der, men tenker også prøve å lokke noe rev. Har sett for meg at reven trives godt i dette området, men er foreløpig basert på rein spekulasjon. Var derfor nysjerrig om noen har prøvd å lokke rev eller observert for eksempel grevling der
  6. Fått ordnet meg jaktkort til høsten på Gruset i Finnskogen (småvilt jakt). Blir min første tur til denne delen av landet. Vet selvsagt hvilke arter man i teorien kan møte på her, men lurer om noen faktisk har vært der og kan si noe om området?
  7. Har vurdert demper også, men tror det blir en rekylbrems i første omgang. 9,3x62 er et utrolig artig kaliber, men det fortjener kalle navnet sitt "en kanon". Spent på å teste ut presisjonen med litt redusert rekyl.
  8. Hei, Noen som kan anbefale en rekylbrems til en Mauser M12 med M15x1 gjenger i kaliber 9,3x62? Har sett på denne modellen, men tar gjerne imot tips. https://www.jaktogfriluft.no/schultz-larsen-rekylbrems-large-95mm-15x1
  9. Har både 101 og m12 og begge er gode og solide våpen. 101 med synt stokk har litt mykere gummi finish som lettere får riper og sluttstykket er noe herk å sette sammen. Ellers veldig presis og lett å skyte bra med. liker m12 litt bedre, føles ut som litt mer solid finish på polymer stokken og har god gammeldags mauser topplading om man liker det. Enkelt og raskt å demontere sluttstykket. enklere og demontere m12 helt for full rengjøring da 101 bruker et helt annet bedding system som gjør at den er låst til rekylklakken i stokken, mens m12 bruker bare en løs rekylklakk montert i stokken. Uansett så er det fine med disse riflene (polymer stokk) at ved oljing etter bruk renner oljen inn i alle kriker og kroker det skal så er sjelden behov for å demontere fullt. De har begge tilfelles at de ikke kan bytte løp, men tviler sterkt på at noen med vanlig jakt bruk og riktig vedlikehold klarer skyte ut noen av disse løpene iløpet av sin jakt karriere med 308 ihvertfall som er det jeg har i begge
  10. Dangle

    Cz-Klubben

    Vurderer melde meg inn i denne klubben med en 457 varmint. Noen her som kan si noe om byggekvaliteten? Evt hva som er metall og hva som er plastikk?
  11. Dangle

    Cz 457 varmint

    Vurderer muligens en CZ 457 varmint i 17hmr. Ut fra de anmeldelsene jeg har sett har den fått kun skryt. Alt i metall uten magasinet som er det som har fått mest slakt. Pent tre og følelse av kvalitet blir nevnt. Noen flere meninger om den kan anbefales eller om det frarådes å kjøpe den?
  12. Hei, Ser denne tråden er noen år gammel, så lurte om du tar fortsatt imot forespørsler?
  13. Bruker ikke demper, så det skal nok være i orden. Takker for tips får ta å se litt på eldre tråder
  14. Noen som har erfaring fra villsvin eller bukkjakt i Krakow? Eller noen tips før man reiser ned der?
  15. Ser bra ut det der! Jeg gikk også for akkurat samme type veggfester
×
×
  • Create New...