Jump to content

HanStig

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HanStig

 1. HanStig

  Lokking av rev.

  Sletter innlegget. Misforstod litt
 2. Har du noen god oppskrift på kulevalg (222) og krutt type til fmj på rypa?
 3. Ja, både gamepoint og fmj er 20g 🙂
 4. Når det gjelder rypejakt med 17hmr, anbefaler jeg deg å se Ulf Lindroth sine videoer (Vinter Ripa). Han har vel laget 2 filmer hvor han benytter seg av 17hmr, og fmj kula. Selv bruker jeg gamepoint, og er fornøyd med den kula. Knall og fall! Ikke noe kjøtt ødeleggelse så langt, dog jeg har kun skutt 3 ryper med denne kula. Dette er hva jeg har lest ang andre kalibre (222,223 etc), og rypejakt: Her gjelder det å bruke fmj kule i lav fart, dog de fleste ferdigrulla kulene har for høy fart (såvidt jeg har sett), ergo viltet kan bli mer ødelagt enn man ønsker. Her må det nok hjemme lading til, for å få ned farta på kula. Har akkurat gått til anskaffelse av en 222, som vil bli brukt på rev, kråker og forhåpentligvis ryper, om jeg får noen fmj kuler til å gå gått i rifla.
 5. Fikk hentet ringer (sportmatch) igår hos den lokale forhandleren. Disse har perfekt høyde, dog jeg måtte file litt på det bakre siktet, noe som ikke er noe problem. Problemet er at hevearmen kommer borti kikkertsiktet. Løpet skal uansett kappes og gjenges, så da kan børsemaker fikse hevearmen også. Tenker å sende rifla til Jakt og friluft. Løpet blir kappet på 42 cm, hvor det vil komme en Atec H2 på tuppen. Blir en smekker liten småvilt rifle dette
 6. Gikk hevearmen klar av kikkerten? Er det mye mellomrom fra kikkerten til løpet?
 7. Har akkurat fått meg en veldig pen Fox i 222. Har bestilt ringer, men regner med hevearmen vil ta i når kikkertsiktet blir montert. Tenkte å se om det var noen som hadde liggende modifiserte hevearmer til Fox, eller om 527 passet på Fox. 527 er vel "moddet" i utgangspunktet kontra Fox? Er ikke så veldig handy av meg, og er redd det vil bli et dårlig resultat om jeg selv gyver løs på hevearmen🤔
 8. Noen som vet om hevearmen er lik på Fox og 527?
 9. Har holdt i en brukt som stod i butikk. Fy fader for en kvalitets følelse jeg fikk av den. Null slark og fin tyngde på våpenet, og så kort da gitt 😍
 10. Min gamle 22wmr pipe (cz 455) samlet 3 skudd på en 5-kroning på 75m. Dette med 40cm løp og CCI Vmax. Fikk aldri "17hmr presisjon" av den pipa, så den ble solgt. Vanvittig fornøyd med 17hmr!
 11. Har skutt 4 rev på åta i vinter med 17 hmr og Vmax. Alle har stått med breisida til, og kula har truffet over fremfoten. Lysbrytereffekt på alle 4! Når har jeg forholdsvis kort avstand til åta (50m), mulig det har noe å si for kaliberet? Har også tidligere hatt dårligere treff, bak bog, og revene har hatt utras på 20-30m. Sitter kula der den skal, så er det finito!!
 12. Hadde en atec cmm6 tidligere, og jeg klarte ikke å høre forskjell når jeg fjernet 3 moduler (den har totalt 6). Ergo jeg vil tro at md35 vil dempe like godt som en md45, da 17hmr er veldig lett og dempe! Idag har jeg en md45 i 22lr, på min 17 hmr, og jeg klarer ikke å høre forskjell fra min gamle cmm6 i 17 hmr.
 13. HanStig

  Cz 457

  Ergo samme prisnivå som Tikka, dog med 457 får man pipebytte på kjøpet. Solgte min gamle cz 455 til fordel for Tikka T1x i 17 hmr, og angrer ikke på det. Den er bedre på alle punkt etter min mening! Nå har jo 457 fått et lavere boltløft samt justerbart avtrekk (slik som Tikkaen), så den er jo forbedret ift 455. Har ikke lest så mye om 457, men den er sikkert ikke så dum den, om man ønsker en salongrifle i det prissiktet med pipebytte.
 14. Takk Castor!👏 Syns det er mye mer interessant at man forteller hele "historien", enn bare at den "datt 05.00 og at det var nr 12 for sesongen". Flirte godt når jeg leste at du har klart å svelge 2 stk musepip 😂 Selv har jeg mistet trøndermusa, pga at den er så lita, så at den kan svelges forstår jeg godt! 😁 Bestilte liksågreit Demmels musepip fra Tor Ola Dehli, da den er større og kommer med tau slik at den kan henges rundt nakken. Imponert over den realistiske lyden den lager, dog jeg har ikke fått testet den enda. Har også Demmels fugleskrik og PC2. Tror ikke det skal stå på utstyret der, men jeg skal anskaffe en elektronisk lokk, pga det du sier med å få bort revens oppmerksomhet fra lokkejeger. Her i nord har vi ikke så mye av de flotte store jordene dere har sørpå, hvert fall ikke i områdene rundt hvor jeg bor. Men vi har noe som heter fjæra, å her ferdes de titt og ofte. Har fått skutt en par der. Er det fullmåne kan man lett postere ikke langt unna fjæra. Mitt problem er at man fryser lett, så her skal jeg få kjøpt posteringspose. Det er føttene som fryser lettest. Forbanna irriterende å måtte forlate posten pga kalde tær.. Ellers går det med noen timer i åtebua. Har skutt 3 skabbrever denne sesongen, siste datt nå tirsdag morgen. Man skulle tro det var mye rev her pga mye skabb, men det er det altså ikke. Det har vært lite rev her de siste årene, så man skulle tro skabben skulle være mindre utbredt.
 15. Castor: Liker veldig godt innleggene dine her i revetråden, men har lurt litt på dette med hvordan du jakter når du sitter ute på jordekanten. Ser du har foxproen med deg. Hvordan er det du bruker denne? Setter du den utpå jordet, for så å spille av lokkesekvenser i ny og ne? Har du kastet ut pellets noen dager på forhånd, eller kaster du ut før du setter deg?
 16. HanStig

  Lyddemper 17hmr

  Jeg klarer ikke å høre noen forskjell mellom Atec cmm6 (17 hmr) og hausken md45(22lr). Har også testet cmm 6`n med både 6 og 3 moduler. Jeg hører ingen forskjell der heller. Konklusjonen er at 17hmr er veldig lett og dempe!
 17. Jeg har 17 hmr, og er veldig fornøyd med kaliberet. Bruker det mest til kråka/ravn (opp til 110m), men har også blitt noen rev med godt hell! Har også skutt en par ryper med CCI Gamepoint, og ingen av brystfiletene ble ødelagt. Vet at det er flere som sier at Gamepoint kan ødelegge brystfiletene, og om man sliter med det kan man bruker CCI fmj. Ulf LIndroth har en video hvor han jakter ryper med 17 hmr, og her bruker han CCI fmj med godt hell. Er utrolig lite lyd fra 17 kula om man bruker lyddemper. Selv jakter jeg i "bygda", og da er det greit å gjøre det så stille som mulig. Har ikke erfaring med 223, men har hørt at 17 er lettere å dempe enn 223, om det skulle ha noe å si for ditt valg. Mye vil har mer, og jeg kommer til å investere i 223 pga mindre følsom for vind, man kan strekke holdet mye lengre, og kulevalget er mye større, slik at man kan skreddersy ammunisjonen etter det man ønsker å jakte på.
 18. Har hatt Tikka T1x i noen måneder nå, og avtrekket er nydelig etter min mening. Har justert det til det letteste. Det er lett å skyte godt for å si det slik.
 19. Har hatt cz 455, og det negative med den er høyt boltløft og litt hardt avtrekk, dog avtrekket kan lettes via ny fjær (Yodave). Den har super presisjon! 5 skudd på klistrelappen med både cci vmax og hornady vmax. Denne ble solgt til fordel for 223, men den ble aldri kjøpt. Endte opp med ny 17hmr, en Tikka T1x. Fordelen med T1x kontra 455 er først og fremst bolt løftet. På Tikkaen er den 60 grader, noe som gjør at den ikke tar i kikkertsiktet, og nytt ladegrep går lynkjapt. På 455 kom bolten i kontakt med kikkertsiktet (Zeiss V6). Den neste fordelen er at om du ønsker å bytte original stokken, så passer T3 stokkene på T1x, ergo det er flere stokker å velge i enn til 455. Jeg kommer til å bytte til GRS Bifrost etter hvert, noe du ikke kan med 455 da GRS ikke lager denne til 455. Avtrekket er justerbart på T1x, og er utrolig bra! Presisjonen er helt lik 455, samler på klistrelappen! Om du ikke ønsker å kunne bytte løp til annet kaliber, anbefaler jeg Tikkaen på det varmeste!
 20. Min erfaring er at det kan ta litt tid før revene spiser av selve hovedåtet. Jeg bruker matavfall (Pølser, kjøttkaker, laks osv) og hundepellets som jeg både grever ned og kaster litt rundt åtet. Matavfallet kutter jeg opp i små biter, slik at reven må bruke litt på å grave frem godsakene. Det virker som de er mindre skeptiske om åtet ligger under snøen. Kan ikke se at revene på mine 2 åteplasser er skeptiske på vilkameraene. Bruker samme kameraet som deg, pluss et 4g kamera fra Brecom. Mye mulig det er en gammel hannrev du har gående rundt åta som er skeptiske til det meste?
 21. Har samme hagla selv, og er veldig fornøyd med den. Aldri vært noe tull og tar både 24g lerduepatroner samt 52g magnum uten problemer! Skutt rundt 1100-1300 skudd og lader hver gang! Fungerer fint i minus grader også Tenker du da på sammenligning med andre rekyl drevne halvautomater? "Inertia" hagler i samme prisklasse blir vel Tyrker hagler? De er vel kanskje billigere også, men de har jeg ingen erfaring med..
 22. Det sies at det reven ikke ser det grønne lyset, eller ser det like godt som det hvite. Ergo det er lettere å få inn skeptisk rev ved å bruke grønt lys, kontra hvitt. Jeg har grønt lys, men venter med å sitte i glugga til snøen kommer, da jeg syns det grønne lyset fungerer dårlig på barmark. Pluss at det blir mer liv på åta når snøen og kulda kommer. Øynene til reven vil lyse opp ja!!
 23. Har begge deler, dog Tikkaen i 17 hmr og cz455 i 22lr. Hadde valgt Tikkaen pga samme grunn som jmosbakk over, enkelt og greit.
 24. Jeg ringte våpenkontoret før jeg sendte inn søknad. De sa at det holdt å bare skrive "Hagle halvauto kaliber 12".
 25. Jeg kjører atec cmm6 på min 17 hmr (52,5 cm løp). Dvs jeg bruker den kun med 3 moduler, da jeg ikke hører forskjell fra 6 moduler. Hadde tidligere et 22 wmr løp (40 cm), hvor jeg hadde samme demper bare i 22. Den hadde jeg 6 moduler på, og den bråket en del mer enn 17 hmr med 3 moduler. Jeg syns også at om man feks bruker cci velocitor / cci copper i 22lr, (52,5 cm løp), bråker disse patronene mer enn hva 17 hmr gjør. Dette selv om jeg bruker en hausken md45 på 22lr løpet. Dette er jo hva mine ører hører, og slik jeg ser det, er 17 hmr det kaliberet som demper "best", selv med liten demper. Det kan jo også være at 40cm løp på 22wmr, gjør at det smeller mye mer, enn med original lengde!? Andre med samme erfaringer?
×
×
 • Create New...