Jump to content

matsb

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. matsb

  Blaser R8 løp 338LM ?

  Gammel tråd, men selv nå som de produserer 338LM-barrels er det faktisk billigere (og mer praktisk) å få Rafdal til å lage et muffesystem på en gammel R8-pipe (denne blir skrotet) å montere i et nytt løp. De tar ca. 10k totalt for å montere inn ei 32" Lilja-pipe eller rundt 8500 for ei 27" + at du må stille med et originalt Blaser R8-løp. Har nå fått 510 Førland, 338LM og 300BLK på samme gamle R8-pipa til en brøkdel av prisen (for ikke å snakke om at man ikke får 510før eller 300BLK til R8)
 2. Ja, nå er det godt og blandet 😊 en kompis lada noen raufoss-hylser over 30ganger. Fullsized og glødet for hver femte lading og necked alle andre.
 3. matsb

  North Fork 323. Til 8x57is

  Press 1mm av halsen på ei skitt hylse, sett ei kule i hylsa så langt ut at den blir å ta i bommene. Kamre den forsiktig å kula vil bli skjøvet til den dybden som tilsier at kula akkuratt ligger på bommene. IKKE press hardt. Da har du pressa hylsa for mye.
 4. Hylsevekt/volum har selvfølgelig større påvirkning enn at de er fra forskjellig lot. Derfor jeg veide dem og sjekket standardavvik, men er nå så sikker på at det bare er å bruke dem om hverandre at de går i samme kasse
 5. Er det noe problem å lade f.eks. RA 01 04, 03 04, 05, 06 og 11 sammen? Har veid og målt volum på 20 hylser av hver lot og det er ikke noen større forskjell mellom lot/årgang enn det er innenfor en spesifikk lot. Det gjelder både vekt og volum. Veid etter helpressing, vasking og tørking.
 6. matsb

  Lader med RA 10 og får merkelige resultater

  Hylser burde vel helpresses innimellom da de til slutt vil være såpass utvidet at det er problemer med å trekke dem ut. Det blir anbefalt forskjellige steder å gjøre det for hver 5. omlading. Sikkert bare fordi 5 er enkelt å forholde seg til, men passer fint med at du sliter med å da dem ut på 6. lading.
 7. matsb

  Hylser med fargeendring

  Så dere mener det her er helt ok å bruke? Ser jo fine ut med kobberfarge da 😂
 8. matsb

  Rar neck på omformede hylser

  Identisk ytelse vet jeg ikke da 6,5 lapua rommer 48gr vann, mens creed har plass til 52.5gr. Med andre ord : litt større hylse så passer bedre for kruttyper som bruker mer plass. Ferdigrulla er kjedelig, selv om jeg skyter Barnes TTSX i 6,5 creed. Skyter 5skudds 17mm samlinger på 200m å spesielt bedre tror jeg ikke at jeg kan lade selv 😬 Prøvde LRX ferdigrulla også, men den ga samlinger på 44mm på 200m. Alt skutt fra benk selvfølgelig, og 4x 5skuddssamlinger. Sako har lansert Sako Range/Speedhead i 6,5 creed og XXL er på vei til å ta inn (de har for øyeblikket 300whisper/BLK, men ikke creed 😂)
 9. matsb

  Problem med friflukt fox bullets 6,5x55

  Fox kula er spiss. Lang kjeglespiss som ikke er oval som f. Eks barnes ttsx
 10. matsb

  Rar neck på omformede hylser

  Ok, får prøve det da. Skal først ha poweradapter før jeg gjør noe som helst. Sliten i arma etter å trimme 50 hylser 😒 er jo ikke bare 0.2-0.4mm trimming som vanlig, men snakk om 3-4mm 😂 Ja, smører de selvfølgelig ekstra godt. 243-6,5 creed er jo ikke store endringa. Videoen på nett viste alle hylsene perfekt, og Sako, Barnes og Federal ble perfekte, men Norma og Lapua ble ikke det. Lapua ble som sagt ikke like ille som Norma.
 11. matsb

  Rar neck på omformede hylser

  Alle hylsene trimmes til 1.91" og er ganske nøyaktig 1.92" etter omforming. Det er trimmelengden for 6.5creed. Når man skyteformer dem, hvor mye krutt trengs iforhold til normalladninger?
 12. matsb

  Rar neck på omformede hylser

  Den "verste" Norma-hylsa er 7.37 øverst på halsen og 7.71mm nederst. Innvendig er den 6.59 helt øverst og 6.57 litt lengre inn. Kjenner et øøørlite hakk når jeg drar en tannpirker langs halsen på innsiden. Er det dette som kalles donut? Og når forskjellen er så liten, har det noen hensikt å reame innsida om man får satt kula?
 13. Har prøvd å omforme noen hylser fra 243 til 6.5 Creedmoor. Federal, Sako og Barnes-hylser blir perfekte med 7.41mm langs hele necken, mens Lapua og spesielt Norma blir forferdelige med 7.37 øverst og 7.53 og 7.57 nederst (passer på å ikke måle så langt ned at jeg får med skuldra) Ser det egentlig ganske greit på bildene at Lapua og Norma er breiere. Federal, Sako, Barnes, Lapua og Norma fra venstre til høyre. Er det "bare" å neckturne dem til standard eller har jeg gjort noe galt?
 14. matsb

  Hylser med fargeendring

  Fikk denne fargeendringen på hylsene når jeg vaska dem sammen med hylseholderne (holderne skiftet farge de og) Aldri skjedd før 😬 Er de ødelagte? Var kun 10-20 av ca 150 som endret farge.
 15. matsb

  Høyt trykk?

  Blir å bytte tilbake til RWS. De har alltid funka, men en eller anna fyr sa Federal sine GM Match var overlegne.. Når prisen var omtrent samme så prøvde jeg
×