Jump to content

Karl Anton

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jegermeistern min erfaring med Accubond 140 grain i 6.5x55 er at den første tredjedelen av kula fragmenterer. De to bakerste tredjedelene holder sammen og gir en middels stor sopp. Det er stor sjanse for gjennomskyting. Hva angår slakt blir det fort lungemos men utgangssåret er pent. På rådyr kan det fort bli litt ekstra rundt utgangsåret.
 2. Hvordan er gjennomtrenging og kjøttskade med Hornady 350 grs FP? Hvordan er ekspansjonen på A frame 400 grs på lengre hold(150m+)? Takk for svar
 3. Da har tiden for big bore kommet og med det jakten på kuler. Jeg venter nå på en interarms safari i 458 win mag. Ventetiden bruker jeg på å finne aktuell jakt ammo (norsk storvilt) og treningskuler (billig er bra). Har tenkt en del på 350grs tsx men den finner jeg ikke tilgjengelig per nå. Alle råd mottas med takk:-)
 4. Ja for all del er nokk enig med deg men vil helst være på trygg grunn når jeg anbefaler noe:p
 5. Reinskjøtt kan henge i 70 døgngrade står det i en bok jeg har.Dette gjelder kunn rein av de firebeinte. Hinner får bli som de er på mine slakt. Skulle du få litt hvitt"hår" går det an å vaske bort med eddikvann dersom hinnen er intakt.
 6. Endret siden det ordna seg:-P
 7. Det er litt som med graviditet det blir litt ting å få på plass men belønningen kommer;-)
 8. Takk til kammefolket for god veiledning det settes stor pris på. Alt jeg har kastet bort(penger og hårstrå) i krutt og kuler får så være. Jeg har fått dobbelt igjen i hodebry og erfaring. Det er jo halve morroa;-)
 9. Ser for meg at å sette kulen dypere gir mindre volum inne i hylsa og gjevnere antenning. Men hva med presisjonen?
 10. Jeg bruker en chrony chronograf. Dersom jeg bytter til n570 og bruker magnumhetter burde jeg få mindre avvik i hastighet? Gjelder dette selv om det blir kaldt?
 11. 60 cm løp i dobbeltrifle. Vil magnum fikse jevnere fart også når det er kaldt?
 12. Jeg ladet 6,5x55 med 160 grains Woodleigh framfor 44, 5 grain N560 med cci standar tennhette. Den ladningen hadde en snittfart på 755ms med bånn på 749 og topp på 762. Litt høyt trykk på toppene så jeg backet 0,5 grain og fikk en snitt på 749 med bånn på 741 og topp på 769. Toppene er fortsatt for store og avvik på fart er 18 ms. Jeg backer ned til 43 grain når er snitt 760 og bånn 745 med topp på 780. Hva gjør jeg?
 13. Woodleigh 160 grains RN SN har jeg skutt i vann . Ved 650 ms gir den 13mm diameter og jamn pen sopp. Ved 780 ms får den vinger men holder fortsatt sammen. Alt i mellom gir pen sopp med gravis større sopp fram til 750 ms med 16 mm diameter. Det er en LANG kule med mye bly å gå på. Den er bondet og holder bra sammen. Oppgitt minstehastighet er 600 ms. Jeg spår gjennomskyting og pene slakt på de aller meste. Dog ikke noe langholdskule.Woodleigh Weldcore 140 grain pp har høyere bc og får lettere litt fart så den egner seg nokk bedre til hjort og rein på avstand. Jeg har imidlertid ikke testet den.
 14. Halge synes jeg er best på post eller veldig tette drev. Winchester super speed nr 2 36 gram liker jeg men hva hagla di liker må den svare på. Hagle størrelse nr 2 er god sort for rådyr sikt i åvergang nakke bog.
 15. Dersom du skal snikjakte må du gå mot vinden. Du må gå sakte og stoppe ofte.Rådyr går inn i tette busker og kratt når du kommer. Der står de å lytter og lukter helt til du har passert. Så prøver de å komme rundt deg slik at de får vinden av deg. Får de det fyker de rett opp nærmeste bakke. Sett at du følger spor i nedoverbakke mot et tett eller kupert terreng skal du være veldig forsiktig med å bli med ned i det. Rådyra runder deg ofte nedi terrenget og drar opp der du kom fra. Løsningen er stopp å vent dersom du er alene.Inne i kratt har du ikke sjangs. Venter du lenge nokk og er helt i ro tusler de ofte rolig ut på sidene eller opp igjen(mot vinden). Går du sammen med noen går den personen ned i krattet og du venter utenfor. Hær må du passe på skyteretningen!! Da tror de faren har passert og går videre med vinden og helst oppåver. Dersom du har sett rådyret og det har sett deg stopper du opp og sikter. Ofte kan de stoppe for å se skikkelig hva du er og om du er farlig. Derfor er det lurt å gå fra tre til tre slik at du hele tiden har anlegg tilgjengelig.
×
×
 • Create New...