Jump to content

5pitf1re

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 5pitf1re

  1. @Salty_vikingJepp jeg har fått testet den 3 sesonger nå: Positive Bredt og godt hoftebelte som klemmer godt rundt hoftekammene om du strammer det. Det er ganske stiv polstring så du klemmer det ikke flatt når du har tung bør. Det er også en del smalere i toppen og noe videre i bunnen så den ikke skal skli ned så lett når du bærer tungt. Det er også "kraftutveksler" på strammingen av hoftebeltet (om man kan kalle det det, som er på mange nye sekker som Stone Glacier, Gregory og Osprey, men ikke på Powerframe og Reconpack) Lett sekk! Crabonramma tåler mye vekt, mer en du klarer å bære Selve sekken har mange praktiske lommer for sortering + "U glidlås" som gjør at du kan åpne opp hele sekken og få lett tilgang til det som er inni. Topplokket har to lommer, så selve sekken liker jeg veldig godt. Kunne pakke kjøtt mellom ramma og sekken Hoftebeltet har en akse den vil kunne rotere litt på så det er ikke stivt festet til rammen så det vil bevege seg med hoftene når du går Negative Smal karbonramme, du får ikke fordelt vekt like godt som med en pakkramme sekk hvor rammen går helt ut på siden av ryggen. Det gjør at selve sekken blir rund og du får et senter vektpunkt som er lengre fra ryggen. Sekken er festet ved hjelp av tyngdekraft på rammen ved at den blir tredd ned på karbonrammen på toppen av rammen, samt 4 stropper og en krok på bunnen. Det gjør at om du ikke strammer sekken godt med de 4 stroppene så hopper sekken fort av rammen og/eller blir slengende rundt. Det er særlig feks om du henter ut en dunjakke eller fjellduk fra sekken og den mister volum. Det er ganske irriterende. Rammen er for rett i ryggen for min del Sekken er litt "sirompa". Det er litt for mye plass i bunnen av sekken. Om du ikke fyller opp dette rommet så får du det som ligger der hengende ned. Om du fyller det så må det være lett ellers så blir det fort at sekken blir "baktung" og vil presse mye på skulderstroppene. Fleste andre storsekker så går sekken skrått opp fra bunnen før du får fulle diameteren av volumet på sekken, på Kuiu sekken så går det verikalt ut så du får full diameter hele veien. Det fungere på powerframe hvor det er en ramme som går ut under og støtter opp om sekken. Eg har ein Gregory Baltoro som jeg synes er mye mer komfortabel men ikke god til å bære tungt. Om du ikke skal bære tungt så hadde jeg anbefalt den i stedet. Jeg snuser litt på Stone Glacier og Kifaru men begge de to sekkene er latterlig dyre. Kuiu er noe billigere (når du får den på tilbud!) og fungerer til å bære tungt men du må være påpasselig til å stramme sekken til rammen hele tiden og være mer påpasselig når du pakker at du får det tyngste nærmest den smale rammen.
  2. @tornado Er rammen på SG sekken like mye buet som på Gregory sekken så den følger svaien i ryggen? Jeg har en Gregory Baltoro som passer ryggen min perfekt, og mest komfortable sekken jeg har hatt, bortsett fra da jeg skulle bære ut ei simle nå i år. Sekken starter å bli mindre komfortabel når du kommer over 30kg+, og hoftebeltet blir for smalt. Jeg ser derfor etter ny sekk og ønsker noe som er lettere enn Powerframe og Reconpack
  3. @KiwiHvordan liker du sekken fra Kifaru etter å ha fått testet den et par sesonger? Hvordan måler den seg opp mot Stone Glacier mtp komfort og det å bære tungt?
  4. Jepp, men vet du om festene i selve løpet går om hverandre?
  5. Eg spurte ein børsemaker og eg fekk dette svaret frå han: "Kjenner for lite til dei indre ulikheitene mellom desse konstruksjonane, men eg kjenner til korleis det er å jobbe i Blaser sine plaststokkar, og det er nærast håplaust. Vil tru at dette er eit prosjekt som ikkje let seg gjennomføre på ein god måte. Noko av problemet er å få epoxy til å henge på overflata til plaststokken." Så det spørs om det let seg gjerast
  6. Vet noen om det lar seg gjøre å bygge om en Blaser R8 Professional Success stokk til å passe for en Blaser R93? Isåfall hva må gjøres og hvor stor jobb ville det vært? Eventuelt også om noen børsemakere tar på seg sånn ombygging og kostnader med det? Jeg synes R8 Success stokken ser både pen ut og den er god å skyte med. Jeg vet du allerede får en Success stokk til R93, men jeg liker ikke den så godt. Derfor hadde dette vært et interessant prosjekt om det lar seg gjøre.
  7. Husker du navnet på montasjen fra østen og hvor kjøper du det fra?
  8. Hva kan dere anbefale av uoriginale Blaser hurtigmontasjer? Hvordan er kvaliteten og vil man kunne ta av og på igjen uten at det endrer treffpunktet av betydning (mtp. jakt). Gjerne noe som også bygger lavere enn standard lav Blasermontasje. Gjerne om dere har anbefaling til utenlandske sider hvor jeg kan bestille det billigere også (skal til Svalbard en liten periode så slipper mva der) Hovedmotivasjonen min for dette er at standard montasjen har litt av en pris og inngangsbilletten min til Blaser ble åpningstilbud for XXL på Jessheim der jeg fikk R93 for 10 000,-. Jeg må ha iherfallt 2 montasjer og det vil koste mer en rifla om jeg går for originalmontasje.
  9. Kjempeguide! Dette skal jeg teste ut. Photobucket bildene vises ikke men du kan se de under Ulf sin Photobucket profil: http://s1198.photobucket.com/user/sak003/library/?sort=3&page=2 Regnar med det er det her han har brukt for å lage gjenger? http://www.biltema.no/no/Verktoy/Skjareverktoy/Gjengeverktoysett/Gjengeverktoysett-21-deler-2000016875/ ?
  10. @GunwerksAh takk for avklaringen! Snakket med børsemaker og han påstod at man ikke burde kappe mer enn 50 cm om man hadde tenkt å jakte med den i utlandet og at reglene i Tyskland var minimum 50 cm men hadde en følelse at det bare var et standard svar for å være på sikre siden uten å faktisk vite Så sålenge løpet er 45cm eller over så skal det gå bra i de fleste land?
  11. Då har eg blivi Blaser eigar også, åpningstilbud på XXL 10 000,- for Blaser R93 Skulle gjerne hatt i 8x57 men fekk den bare i .308 så får sjå om eg skal prøve å få solgt løpet og kaupt nytt. Finns det noko lettvektsmontasje for ein som skal spare på alt det går i vekt?
  12. Vet noen hva som er minste tillate løpslengde (evnt også totallengde) når man skal ta med seg rifle på jakt i Tyskland? Og forøvrig andre land? Prøvd å tråle forumet her litt og fant at minste for: Sverige: 45cm USA: 40,6cm (16") England: 30,5cm (12", totallengde 61cm, 24") (Ref: http://www.kammeret.no/topic/53468-minste-tillate-løpslengde-i-utlandet/) Tyskland: Minimum 30cm ink låskasse Polen: ? Tsjekkia: ?
  13. Far min vurderar å handle Sabatti og ser at fleire fører både Mod. 90 og Rover. Fekk du nokongong svar på om Mod. 90 var gamlar versjon av Rover?
  14. Takk for gode svar! Virkar som fleste har gode erfaringer med rifla. Kva menes med lukketiden? Tiden frå du trekker av til rifla avfyrer skuddet? Om det har praktisk betydning for bevegelige mål så er ikkje det heilt ideelt nei Korleis fungerer den "giringa", 1:2 utligninga som gjer at bolten beveger seg dobbelt så fort som ladegrepet? Er denne mekanikken lukket så det ikke er sjanse for at smuss og fukt kommer inn som kan stoppe/fryse den?
  15. Nysgjerrige på kva erfaringer dei som eig Merkel Rx.Helix har. Eg vurdar sjølv denne rifla, men må sei eg er litt skeptisk til lademekanikken og om den kan være sårbar. Rifla er relativ lett med sine 2.9kg og virker nett og lett håndterbar. Det passar bra siden eg vil bruke den på reinsdyrjakt på vidda og den raske ladinga gjer den ideell på drivjakt på villsvin. Eg har lese litt om rifla på forumet her og andre plasser og de tingene folk har klaget på er at den klikker og at den ikke kaster ut hylsene sikkerlig. Jeg er nysgjerrig på om dette er ein gjenganger eller problem mange har og kva kaliber det er folk har/ikke har problem med (om det kan være relatert). Har folk hatt problem med selve lademekanikken? Korleis fungerar sjølve giringa/utligninga og er denne lukket så det ikkje kommer til smuss eller fukt (som kan fryse) Må du skyte inn rifla på nytt når du tar ut og setter løpet inn igjen? Kva andre erfaringer har folk? Eg hadde egentleg bestemt meg for Blaser R8 men den er litt tyngre og eg synes den er litt meir klumpete. Samt at så mange har den no at eg synes den har blitt litt kjedelig og den er ein del dyrare. Men det er den rifla som har satt lista for rettrekkere og spendt på om Helix kan leve opp til den.
  16. Noen som vet om miniatyrskyting eller skyting med .22lr i Oslo området eller nærheten og hvor man kan også få lånt gevær? Jeg merker når jeg er på skytebanen med grovkalibret rifle så er jeg alt for dårlig på avtrekk, men det blir fort dyrt om man skal skyte og øve mye. Jeg har ikke .22lr rifle selv så dette er noe jeg også måtte ha fått lånt.
  17. Eg fekk sekken min fra Kuiu her om dagen. Eg har ikkje fått testa den sikkerleg enda men eg skal gi rapport når eg har. Førsteinntrykket er bra dog, veldig komfortabel, særlig hoftebeltet og bra med lommer for å holde orden i sakene. Eg blir nok å bytte ut Powerframen men denne ja (sparar også 3kg på det). Sjølve sekken med rabatterte koden kom på ca 3200,- så ca 4000,- ferdig fortollet. Frakt kom på rundt 700,- men da bestilte jeg en del andre kjøttsekker og annet utstyr. Det er ca rundt det du må betale for ein Norrøna Reconpack eller Bergans Powerframe.
  18. Bestilte meg akkurat ny sekk fra kuiu og fikk så tilbud om å dele og gi andre 20% avslag. Jeg tenkte om folk her var interessert i litt andre produkt enn det man får tak i Norge og da hjelper 20% med tanke på moms. Gå inn på denne linken for å få 20%: https://share.kuiu.com/x/oQb8w0 (er du allerede registrert på en e-post kan du prøve en annen som ikke er registrert) Kuiu har masse bra produkt og fokuserer på lettvekt. Feks den største sekken de har veier 2.6 kg og har karbonramme. Den kommer på litt over 4 000,-. Klær de har er kjent for å være av bra kvalitet med fokus på innovative løsninger og teknologi. Klærne kan være litt små i størrelse så kan være lurt å bestille en størrelse større om man ønsker å kjøpe klær.
  19. Takk for gode svar! Fikk testet alle 3 i butikk og kom da kom jeg fram til at Titan var for myk og lite støtte så godt å få det bekreftet. La Sportiva er stivere og gir bedre støtte men var for smale framme for min fot samt at når jeg strammet lissene så kunne jeg kjenne lissene stramme over risten av foten så de var ikke så behagelige. Alfa Bukk virker som det beste alternativet så langt men som avtreksfeil poengterte så skal jeg ta å se litt mer om jeg kan finne lavere sko som har god støtte. Tar gjerne imot tips på halvhøye fjellsko som er lette og gir god støtte!
  20. No har jaktstøvlene mine startet å lekke så tenker å kjøpe meg nye. Eg kunne tenke meg nokon lettvekterar ettersom eg synes dei eg har blir tunge å drasse på. Nokon som har gjort opp tankar om følgande: Crispi Titan ca 750g str 42 Alfa Bukk ca 700g str 42 La Sportiva ca 775g str 42 Eg skal bruke det til reinsdyrjakt så blir mykje gåing i høgfjellet med ofte tung sekk. Ca rundt 30 kg i sekken bør skoene håndtere bra. Trur det at desse skoene blir for pinglete eller vil det gå bra? Sett alle 3 i butikk og dei føles bra. Alfa blei nesten som å tre på seg en sokk som eg likte godt men knastene i mønsteret var tynne og lave + at de reklamerer med bra feste (= myk gummi) så er redd for at disse vil bli fort slitt ut. Det virker også med deres tynne såle at det ikke er like god demping som feks titan. Det virka som alfa har betre ankelstøtte enn Titan og La Sportiva. Titan var veldig behagelig men redd for at det går ut over støtten i skoen.
  21. 5pitf1re

    Sitka Gear

    Veit han som starta Sitka har solgt det til Gore og startet ny foretning som heiter Kuiu. Du får kun bestilt på nett men kleda der skal vera litt billigare og av samme om ikkje betre kvalitet enn Sitka. Kuiu selg også jaktsekkar som er superlette med karbonramme som eg har vurdert.
  22. Tenkte å gi en liten oppdatering (bedre sent enn aldri). Da her jeg kjøpt meg: KKC Stokk (ca samme vekt som stokken jeg har) Leupold VX-R 2-7x33mm (360 gram) Hausken JD 151 (230 gram) Jeg var innom XXL på sandvika og de skulle ha 3-4 000 for fluting av løp så det ble litt i meste laget. Om andre vet om noen rundt i Oslo området som er billigere så si gjerne ifra. Vil man tjene noe på feks å frese ned låskassen og flute sluttstykket eller blir det bare jåleri? Noen som har testet å frese ut litt masse av KKC stokken for å gjøre den lettere, eller er dette en dum idé og vil ødelegge stokkens stivhet og styrke?
  23. Eg har ein Tikka M695 6,5x55 med trestokk og justerbar kolbe som eg kunne tenke meg å få redusert vekta på. Eg brukar den mest å reinsdyrjakt og eg har blitt ein liten "gramjeger". Det enklaste eg blir å gjera er å bytte til ein lettare kikkert (den eg har no er ein Nikon med 56 åpning på ca 850 gram. Bruker den også på villsvinjakt i Sverige men får bytte tilbake når jeg skal det). Sparer ca 4-500 gram der ved å bytte til ein leupold kikkert med 42 åpning. Eg kan også tenke meg å flute løpet på rifla. Veit nokon om ein god børsemaker i Osloområdet som gjer dette, og kva må ein ca ut med for å få det gjort? Les at ein kan ca spare 2-400 gram på dette. Ein kompis har KKC stokk og eg har fått testa den litt og må sei den føltes og ser bra ut! Spørsmålet er om det er noko særleg vekt å spare på å bytte til KKC stokk. Ser at KKC stokken veg ca 1.1kg men usikker på vekta på orginale trestokken med justerbar kolbe er, nokon som har peiling og vil gje eit ca estimat på kva vektreduksjonen vil bli? Samt er bedding noko vits når ein kun brukar det til jakt? Eg kunne også tenkt meg ein lett lyddemper som tar det verste av smellen (og flammen når eg jakter gris). Nokon som har forslag på gode demperar? Eg sikla litt på Hausken Jakt JD151 (230 gram) eller Hausken Jaktfelt (195 gram), fordelar/ulemper og kva bør ein tenke på?
×
×
  • Create New...