Jump to content

5pitf1re

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Salty_vikingJepp jeg har fått testet den 3 sesonger nå: Positive Bredt og godt hoftebelte som klemmer godt rundt hoftekammene om du strammer det. Det er ganske stiv polstring så du klemmer det ikke flatt når du har tung bør. Det er også en del smalere i toppen og noe videre i bunnen så den ikke skal skli ned så lett når du bærer tungt. Det er også "kraftutveksler" på strammingen av hoftebeltet (om man kan kalle det det, som er på mange nye sekker som Stone Glacier, Gregory og Osprey, men ikke på Powerframe og Reconpack) Lett sekk! Crabonramma tåler mye vekt, mer en du klarer å bære Selve sekken har mange praktiske lommer for sortering + "U glidlås" som gjør at du kan åpne opp hele sekken og få lett tilgang til det som er inni. Topplokket har to lommer, så selve sekken liker jeg veldig godt. Kunne pakke kjøtt mellom ramma og sekken Hoftebeltet har en akse den vil kunne rotere litt på så det er ikke stivt festet til rammen så det vil bevege seg med hoftene når du går Negative Smal karbonramme, du får ikke fordelt vekt like godt som med en pakkramme sekk hvor rammen går helt ut på siden av ryggen. Det gjør at selve sekken blir rund og du får et senter vektpunkt som er lengre fra ryggen. Sekken er festet ved hjelp av tyngdekraft på rammen ved at den blir tredd ned på karbonrammen på toppen av rammen, samt 4 stropper og en krok på bunnen. Det gjør at om du ikke strammer sekken godt med de 4 stroppene så hopper sekken fort av rammen og/eller blir slengende rundt. Det er særlig feks om du henter ut en dunjakke eller fjellduk fra sekken og den mister volum. Det er ganske irriterende. Rammen er for rett i ryggen for min del Sekken er litt "sirompa". Det er litt for mye plass i bunnen av sekken. Om du ikke fyller opp dette rommet så får du det som ligger der hengende ned. Om du fyller det så må det være lett ellers så blir det fort at sekken blir "baktung" og vil presse mye på skulderstroppene. Fleste andre storsekker så går sekken skrått opp fra bunnen før du får fulle diameteren av volumet på sekken, på Kuiu sekken så går det verikalt ut så du får full diameter hele veien. Det fungere på powerframe hvor det er en ramme som går ut under og støtter opp om sekken. Eg har ein Gregory Baltoro som jeg synes er mye mer komfortabel men ikke god til å bære tungt. Om du ikke skal bære tungt så hadde jeg anbefalt den i stedet. Jeg snuser litt på Stone Glacier og Kifaru men begge de to sekkene er latterlig dyre. Kuiu er noe billigere (når du får den på tilbud!) og fungerer til å bære tungt men du må være påpasselig til å stramme sekken til rammen hele tiden og være mer påpasselig når du pakker at du får det tyngste nærmest den smale rammen.
 2. @tornado Er rammen på SG sekken like mye buet som på Gregory sekken så den følger svaien i ryggen? Jeg har en Gregory Baltoro som passer ryggen min perfekt, og mest komfortable sekken jeg har hatt, bortsett fra da jeg skulle bære ut ei simle nå i år. Sekken starter å bli mindre komfortabel når du kommer over 30kg+, og hoftebeltet blir for smalt. Jeg ser derfor etter ny sekk og ønsker noe som er lettere enn Powerframe og Reconpack
 3. @KiwiHvordan liker du sekken fra Kifaru etter å ha fått testet den et par sesonger? Hvordan måler den seg opp mot Stone Glacier mtp komfort og det å bære tungt?
 4. Jepp, men vet du om festene i selve løpet går om hverandre?
 5. Eg spurte ein børsemaker og eg fekk dette svaret frå han: "Kjenner for lite til dei indre ulikheitene mellom desse konstruksjonane, men eg kjenner til korleis det er å jobbe i Blaser sine plaststokkar, og det er nærast håplaust. Vil tru at dette er eit prosjekt som ikkje let seg gjennomføre på ein god måte. Noko av problemet er å få epoxy til å henge på overflata til plaststokken." Så det spørs om det let seg gjerast
 6. Vet noen om det lar seg gjøre å bygge om en Blaser R8 Professional Success stokk til å passe for en Blaser R93? Isåfall hva må gjøres og hvor stor jobb ville det vært? Eventuelt også om noen børsemakere tar på seg sånn ombygging og kostnader med det? Jeg synes R8 Success stokken ser både pen ut og den er god å skyte med. Jeg vet du allerede får en Success stokk til R93, men jeg liker ikke den så godt. Derfor hadde dette vært et interessant prosjekt om det lar seg gjøre.
 7. Husker du navnet på montasjen fra østen og hvor kjøper du det fra?
 8. Hva kan dere anbefale av uoriginale Blaser hurtigmontasjer? Hvordan er kvaliteten og vil man kunne ta av og på igjen uten at det endrer treffpunktet av betydning (mtp. jakt). Gjerne noe som også bygger lavere enn standard lav Blasermontasje. Gjerne om dere har anbefaling til utenlandske sider hvor jeg kan bestille det billigere også (skal til Svalbard en liten periode så slipper mva der) Hovedmotivasjonen min for dette er at standard montasjen har litt av en pris og inngangsbilletten min til Blaser ble åpningstilbud for XXL på Jessheim der jeg fikk R93 for 10 000,-. Jeg må ha iherfallt 2 montasjer og det vil koste mer en rifla om jeg går for originalmontasje.
 9. Kjempeguide! Dette skal jeg teste ut. Photobucket bildene vises ikke men du kan se de under Ulf sin Photobucket profil: http://s1198.photobucket.com/user/sak003/library/?sort=3&page=2 Regnar med det er det her han har brukt for å lage gjenger? http://www.biltema.no/no/Verktoy/Skjareverktoy/Gjengeverktoysett/Gjengeverktoysett-21-deler-2000016875/ ?
 10. @GunwerksAh takk for avklaringen! Snakket med børsemaker og han påstod at man ikke burde kappe mer enn 50 cm om man hadde tenkt å jakte med den i utlandet og at reglene i Tyskland var minimum 50 cm men hadde en følelse at det bare var et standard svar for å være på sikre siden uten å faktisk vite Så sålenge løpet er 45cm eller over så skal det gå bra i de fleste land?
 11. Då har eg blivi Blaser eigar også, åpningstilbud på XXL 10 000,- for Blaser R93 Skulle gjerne hatt i 8x57 men fekk den bare i .308 så får sjå om eg skal prøve å få solgt løpet og kaupt nytt. Finns det noko lettvektsmontasje for ein som skal spare på alt det går i vekt?
 12. Vet noen hva som er minste tillate løpslengde (evnt også totallengde) når man skal ta med seg rifle på jakt i Tyskland? Og forøvrig andre land? Prøvd å tråle forumet her litt og fant at minste for: Sverige: 45cm USA: 40,6cm (16") England: 30,5cm (12", totallengde 61cm, 24") (Ref: http://www.kammeret.no/topic/53468-minste-tillate-løpslengde-i-utlandet/) Tyskland: Minimum 30cm ink låskasse Polen: ? Tsjekkia: ?
 13. Far min vurderar å handle Sabatti og ser at fleire fører både Mod. 90 og Rover. Fekk du nokongong svar på om Mod. 90 var gamlar versjon av Rover?
 14. Takk for gode svar! Virkar som fleste har gode erfaringer med rifla. Kva menes med lukketiden? Tiden frå du trekker av til rifla avfyrer skuddet? Om det har praktisk betydning for bevegelige mål så er ikkje det heilt ideelt nei Korleis fungerer den "giringa", 1:2 utligninga som gjer at bolten beveger seg dobbelt så fort som ladegrepet? Er denne mekanikken lukket så det ikke er sjanse for at smuss og fukt kommer inn som kan stoppe/fryse den?
×
×
 • Create New...