Jump to content

Jakterlivet

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jakterlivet

  1. Vurder sterkt å kjøpe vortex vulture hd 8*56. Kjøpte selv denne for ei stund tilbake og har testet hele sommeren gjennom. En billig kikkert tatt andre i betraktning, men utsøkt optikk, særdeles i dunkel skumring. Bra synsfelt, samt gode 'brukerinnstillinger'. Størrelsen er heller inget minus.(min mening).Har stor tro på denne også til bruk under belyst åtejakt. Ser fram til vinteren.
  2. Når det gjelder rype vil jeg si at ved vakumpakking er 1 år null problem.Utover denne lengden har kjøttet lett for å bli "trått" etter min erfaring.,Due vet jeg ikke noe om, men sikkert andre som har en input her....
  3. Du må ikk reparere eller endre den, hvis den er ny. Ring og klag så får du ny. Hvis du skulle være uheldig å "skade" den under forsøk på å fikse den er det ikk sikkert de vil stille seg enig i reklamasjonen
  4. Er den ny?isåfall reklamasjon.Hvis ikke, sett den i skrustikka å slå forsiktg rundt hele "sylinderen" med gummiklubbe mens du holder inne justerhendelen. Så Løsner det sikkert. Å spray inni der etter god rengjøring. Til eks "WD40". Rustbeskytter og smører.
  5. Anbefaler en stålpatron norsk nr 5. Billig og Effektiv nok på kråka:)
  6. Jakterlivet

    Foto0070.jpg

    From the album: Prosjekter

  7. Jakterlivet

    Foto0082.jpg

    From the album: Prosjekter

  8. Lagde den i elementer. Gulv vegg og tak. Rask Montering:) Størrelse er 125x170 utvendig! Bindingsverk består av 36x98 stender og 36x98 sperrer.Tro på taket, undertak, sløyfe- lekter og primærtekke med decra. Vegger Har jeg kun bordkledd med 19x123 dobbelfals. Gulv er 2 stk europaller med troplater oppå. Svill for vegger deretter. Bua er ikk isolert da jeg har strøm opp dit fra garasjen. Bruker en oljeovn til fyring, og holder godt varmen der selv i 15 minus. Sitter i genser vinteren igjennom. Foran glugga har jeg benk for anlegg, noe som er alfa omega for sikre skudd,, og ikke minst at man har våpenet liggende klart hele tiden i glugga. SKjermen foran glugga utvendig er laget med 15 graders fall og vinkel ut på sidene. Holder snødrivet unna effektivt, samt at man blir usynlig inni bua. Lyset har jeg plassert over denne. (vises ikk bilde) Bruker plaststol med hjemmesydd ullpute (av kjerringa). Valget av stol i plast kommer av at denne ikke vil bråke på grunn av kuldevariasjoner. Fungere veldig bra. (hagestol). På gulvet ligger det ett lag underlagsbelegg (parkettunderlag), og et lag icopal super D papp på toppen. Dette demper trinnlyden og holder det hele tørt. Dette er mine tips, som ihvertfall jeg har GOD erfaring med.
  9. Lagde åtebu ifjor. Skal legge inn bilde, hvis jeg får til:P
  10. Har Bestillt meg vortex vulture 8x56 hd. Noen som vet om det følger med vanlig nakkereim eller skikkelig brystreim? Håper på sistnevnte men, finner ikke noe om dette noe som helst sted. . .
  11. Har skutt mange rev forrige vinter med 17 hmr. Ingen diskusjon når det kommer til human avliving. Den gjør jobben veldig bra på 70 meter(åtehold). Veldig ofte knall og fall effekt. Faktisk hatt to tilfeller av gjennomskyting på ca 60 meter. Skal da nevnes at ingen bein er truffet i denne sammenheng. I forhold til det å skyte på over 150 meter så er jeg sterkt betenkelig. Det blir rett og slett for små marginer for den lille kula. Men som det er sagt tidligere. oppimot 120 meter er forsvarlig på rev, dersom jegeren føler seg kapabel på sikre skudd på slik distanse. Personlig erfaring med kaliberet gjør at jeg aldri ville hatt betenkeligheter med å anbefale denne til foreks åtejakt på rev.
  12. Vet du om det er mulig å skifte ut diodene? Tenker da på endring av farge
  13. Hareskrik med vind i rygg. Da vil reven vite hva han kan treffe på, han vil vite hva som dreper den haren.... fugleskrik og musepip motsatt. Det er lyder som reven er veldig vant til fra tidlig alder og bryr seg derfor ikke om hva som dreper.han bryr seg heller ikk om å komme på vind! Derimot hvis du sitter med vind i ryggen under fuglskriklokking vil reven kanskje få vær av deg, og kommer ikk fram. Det er ihvertfall mitt råd. Du må gjerne høre med "eksperter", men tror de er enig med meg her:) Men husk dt finnes aldri noen fasit!
  14. Start med å unngå vind i rygg under lokking med fuglskrik. Hareskrik er også vanskeligere å få inn rev på under sommerjakta da revevalper ikke er vant til lyden for eksempel. Prøv fuglskrik og musepip når jordet er nyslått. Med vinden i ansiktet, eller vinden fra den retning du tror reven kommer.
  15. Hohenrik:er belysningen bra vidvinklet? spredning altså....
  16. kjempeflott:) glede glede:) sleit spesielt tidlig i vitersesongen før snøen fikk lagt seg ordentlig. Ble for lite lys i den arb.lampa. Så gikk nok glipp av noen reveskrotter av den grunn!
  17. Nettopp bestillt denne:12W 12-LED 780-870LM Warm White Flood Light/Projection Lamp (220V) på dealextreme. Koster ca 300 nok. Blir artig å få denne i posten etterhvert:) Stor tru på at dette lyset går bedre enn fjorårets lampevalg. (Arbeidslampe led frå Mekk.no) Diodene er sterkt svekket grunnet kulda, tror jeg.!
  18. Ja riktig.! nei man må jo bare prøve seg:)
  19. Har du truffet bogblad tidligere? I tilfelle hva er di mening om det?
  20. Nå så jeg video! Uten tvil av bildet at v-max kanna får rikelig med trykkvirkning. Skaut 16 rev her i vinter på 65 meter med v-max fra cci. Lengste flukt omlag 25 meter. Men hr enda ikk truffet bogblad. Noe jeg er litt skeptisk på. Men i hode og bak bogblad har effekten vært optimal. Uten tvil. Men heller ikk skutt rev på lengre hold enn dette. Flott at du tok deg tida til test Sakomann:)
  21. Spennende lesning sakomann. Mon tru om man sku prøvd gamepoint på reven i vinter? ekspanderer jo garantert den også. Kan jeg spørre hvor du fikk tak i 20 grain xtp? som nevnt i tråden finner jeg ikke denne noe sted foruten i Usa. Og hva med utgang på 20 grains gamepointen fra cci? stort hull?
×
×
  • Create New...