Jump to content

lpm

Members
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About lpm

 • Birthday 03/04/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er kommet en oppdatert utgave av skytterboka, hvor bl.a. enkelte referanser til "jegerklassen" har blitt byttet ut med "kikkertklassen".
 2. 34 mm varianten er samme høyde men 9 mil. Om 30/50 mm går akkurat, så går nok 34/50 akkurat ikke.
 3. Etter det jeg kan se i skytterboka er kapittel 8.162 om skytejakke ikke begrenset til noen spesielle klasser, så det bør også gjelde for jeger-/kikkertklassen. Mener Kurt sa at det var grei om man plomberte reimene med sikkerhetsnål e.l. Tror ikke spennene er mot reglens intensjon, men er strengt tatt ikke lov, og man kan jo treffe på en pedantisk standplassleder.
 4. lpm

  Glock-praten

  Nå ser ikke jeg så mye på sport, men ser generelt ikke ut som om folk som hevder seg har det ekstatisk morsomt når de holder på. Få som løper 400 meter med et glis rundt munnen. Kan hende de får en annen slags tilfredsstillelse av å ligge i toppen utover det å sette et bein foran det andre.
 5. Ser for meg at en ulempe med kikkert kan være at man ser bevegelsene for godt. Jeg har ikke skutt så mye rifle, men ganske mye pistol, og der syns jeg det f.eks. kan være mye vanskeligere å ta gode avtrekk med luftpistolen enn banepistolen, da luftpistolen med sin betydlig lengre sikteradius får bevegelsene til å se mye større ut. Det må større disiplin til for å ta gode avtrekk når man ser bevegelsen godt.
 6. Kikkertklassen, here I come! Utstyr, bortsett fra jakke er i hus. Nå er ferdigheter det eneste som mangler.
 7. lpm

  Glock-praten

  https://plink44.com/
 8. Tror det hadde vært bedre å ha klasseføring basert på prosent av maks oppnåelig sum heller enn av faktisk oppnådde sum. Har aldri sett ei løype som er så vanskelig at den ikke burde være fyllbar av normalt gode skyttere. Så tror underklassifisering er et lite eller ikke-eksisterende problem. Overklassifisering er derimot veldig vanlig. Hadde det f.eks. vært 97% av maks sum som var kravet for A, hadde det kanskje vært litt prestisje å skyte i A. Det burde kanskje være 100%, da det uansett stort sett er lettere å fylle ei løype enn å skyte A krav i bane.
 9. Siktet er til salongbørsa. Den skal brukes til litt av hvert, men ned til 15 meter var mtp. dfs kikkertklassen. Skarphet er ikke så nøye. Tror ikke det er noe særlig vanskeligere å sentrere seg i en fuzzy sirkel enn en klar sirkel. Parallaksen kan muligens være litt viktigere. Har uansett kjøpt en pst 3-15. Venter bare på at montasjen skal komme.
 10. Sniker inn et relatert spørsmål: Vortex viper pst gen 2 kan justeres ned til 20 yards. Er det noen som vet hvor bra denne funker på 15 meter?
 11. Spredning grunnet variasjon i hastighet skalerer ikke lineært med avstanden.
 12. Gjorde følgende EDB-eksperiment: Bruker mjukvaren som følger med applied ballistics-boka. Setter zero range til 1 meter slik at den digitale pipa peker ca. i samme retning uavhengig av hastighet. Sight height setter jeg til 0. Vet ikke hva slags BC etc. kula di har, men med lapua sin 105 grains scenar får jeg følgende drop på 300 meter: 786.5 m/s: 84.60 cm 813.5 m/s: 78.87 cm Altså bør 27 m/s variasjon i hastighet gi om lag 5.73 cm høydeforskjell på skiva på 300 meter.
 13. Tipper at det kanskje er major som er bajsen. Får uansett ikke veldig lave splits med bolt, og det er bare ett tellende treff i skiva.
×
×
 • Create New...