Jump to content

Leidulf

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Leidulf's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nei det er ikkje noko jag etter «listene» sånn egentlig. Jeg vil ha 2 timer ut av huset i veka der eg har det morro med pistus. For en grei pris. Eit tenkt budsjett er ca 15k for en cz9mm, og enten eit 22. kit eller eit eige våpen til ca -10k. Det som gjorde at ruger og hammerli kom inn i bildet er at jeg hadde mulighet til å prøve dei på klubben og likte begge. Åpen for det meste Ruger blir vel levert klar for demper óg, mindre spetakkel om jeg vil bruke den hjemme.
  2. Såppas, 22. kit er så dårlige saker altså. Bruken er som sagt rekreasjonsskyting, kanskje eit og anna stevne om det passer inn i timeplanen for småbarnslivet. Mest mulig gøy for $$ Prøvde en ny hammerli x-esse sport på klubben og den var meget sweet etter min smak. Synst avtrekket var knallgodt Tanken min vedr funksjonsfeil på ruger blir kanskje kompensert litt nå når 4 er så enkel og grei mtp demontering. Fekk prøve s&w 686 hos de andre men det var ikkje heilt min smak, endrer seg kanskje med tida. Konkluderer ut fra svara her at flere våpen er veien å gå. Prisen på 22.settet er uansett sammenlignbar med eit våpen til. takk for svar
  3. Som overskriften seier Shadow 2 + 22.kit vs. Shadow 2 og ruger 22/40. (En pen brukt hammerli frister også) Bruken blir rekreasjonsskyting på klubben og kanskje litt hjemme. Dette blir de første enhåndsvåpena jeg søker ut. Kjør debatt.
  4. NordVest Langhold holder kurs på muldsvor i Hornindal innimellom. Du finner dei på sosiale medier. Hadde kjempegod erfaring med kurset jeg var på i vinter. voksne folk, bra utstyrt, bra skytefelt med stål ut til 1km, bålpanne og god stemming.
  5. @Criuser. Jeg har tilgang til en tikka som blir brukt til jakt via nær familie, men det var dette med å ha noe eget. Dumt spm: hva er ffp? Regnestykket vart interesse for jakt nå og da vs en skytehobby der ulven leir ligger 10 min unna. @msteiro takk takk!
  6. Tusen takk for mange gode og nyttige svar! I dag så vart jeg enig med en hyggelig kar i fra trøndelag om å kjøpe en brukt Sauer str 200 med lettere løp, Grs bolthorn, demper og koffert for 15.500kr. Løpet hadde gått 400 skudd Det vart litt "på sparket" handel da jeg vart fristet og bet på. Jeg har litt erfaring med saueren fra dfs. Ut fra det jeg har lest så skal det være eit godt redskap til langhold om enn tung til jakt. Han solgte pga 3 småbarn + husbygging førte til krise i tidsbanken. Det som mangler er kikkert og tofot. Har blitt anbefalt av en langholdsentusiast å se på Vortex Viper PST Gen II 5-25x50, likte også veldig godt optikken fra zeis med lys får, inntrykk av at den siste er endel bedre egna til jakt.
  7. Hei! Jeg har byttet landsdel å flyttet en kommune sør for Bergen, å her har jeg meldt meg inn i div lag og organisasjoner for å bli kjent med folket. Det er gode muligheter for å ta opp skyting som hobby og jeg har skaffa alle nødvendige papir for å handle våpen, har inne søknad på 308, hagle og 22lr. Jeg er heilt fersk på dette og tar gjerne i mot input/råd/tips på hva som ville ha vært eit bra kjøp for meg. Bruken kommer til å bli rekreasjonsskyting, litt storvilt, og kanskje prøve på langhold når ferdighetene er på plass. Hvor nødvendig er det med feks kulebanekompensator på kikkert? Budsjettet kan være bra romslig, men ingen er ingen fan av sløseri. Jeg starter posten med å lime inn eit tilbud fra en våpenforhandler (Vidar Flo, Jernia) Tikka CTR kal 308 kr 13900,- Hausken JD 224 kr 3 300,- Stålmonasje kr 800,- Zeiss V6 2-12x50 kr 12 900,- Zeiss V6 2,5-15x56 kr 13 900,- Leidulf.
×
×
  • Create New...