Jump to content

Lypsyl

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lypsyl's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

3

Reputation

  1. Ja, men når får man prøvene? Det er 2000-kronerspørsmålet
  2. Takk for svar. Ja, det var akkurat det jeg tenkte.
  3. Skal ta dette kurset i løpet av året. Det ser for det meste greit ut, men jeg har et par spørsmål til dere som har tatt dette kurset de siste årene. Jeg blir ikke nødvendigvis helt klok på alle disse e-modulene. Jeg har levert innleveringsoppgave til del 1, den er grei. Men skal man opp til noen slags eksamen i de andre? Hva med de emnene som ikke er e-moduler? Er det noen eksamen der? Kjekt om noen kunne si noe om det. Også er det dette med at man må ha 45 timer praksis som trener fra egen klubb. Dette skjønner jeg ikke hvordan skal gå opp. Det kommer kanskje innom maks 2 nye potensielle medlemmer i klubben min per måned. De blir sjelden faste medlemmer, jeg er ikke alltid tilstede, og man bruker jo ikke hele treningsdagen på å "coache" disse menneskene. Poenget mitt er at det vil ta årevis å få 45 timer praksis. Jeg kan få litt på følelsen at det forventes at man skal være trener på heltid når man har dette kurset. Noen som har noen erfaring med dette?
  4. Ja, det er akkurat dette som er situasjonen i min klubb også. Jeg ønsker å lære det slik at ikke alt står og faller på dem. Derfor må jeg bare få si at jeg faktisk blir provosert over hvor vanskelig Megalink gjør dette. Hvis de bare hadde lagt opp en enkel gjennomgang på YouTube, så hadde skytter-Norge fått hundrevis av mennesker som kunne hjelpe til på trening og konkurranser, og arbeidsmengden hadde blitt jevnere fordelt. Men neida. Her later det til at man må bruke all overskuelig skytetid på å mase, knote og lære litt her og der fra noen som kanskje, eller kanskje ikke har tid og kanskje, eller kanskje ikke er egnet til å lære dette bort. Utrolig synd for sporten.
  5. Jeg ønsker å lære Megalink-programvaren(e) for å hjelpe egen klubb med å avholde konkurranser og treninger, men jeg finner egentlig ikke noen veldig gode step-by-step-guider for dette. Megalinks egen brukerveiledning er utdatert, fjollete og forvirrende. Brukerstøtten på Facebook er sikkert bra, men den besvarer bare veldig konkrete spørsmål. Jeg tenkte jeg skulle laste ned programvaren for å prøve meg frem, men jeg må visst vente til Megalink support godkjenner det, eller noe sånt. Er det noen som har noen gode forslag til hvordan man lærer dette fra sin egen stue? Ser helst at jeg slipper å bruke skytetreningene mine (jeg bor veldig langt unna) på å gå rundt å mase på de som kan programmet. Da er man mer til plage enn til nytte.
  6. Noen som har noen forslag og tips til hvordan man trener på dette hjemme? Jeg skulle gjerne hatt en slags lampe på blinken som slår seg på og varer i 3 sekunder, men jeg kommer ikke på noen kloke måter å gjøre dette på i skrivende stund.
  7. Lypsyl

    Ombyggningssett

    Kan man kjøpe et ombyggningssett i et kaliber man allerede har godkjent søknad på, eller må man søke spesifikt på dette som en våpendel? Rimelig sikker på at svaret er nei, men det hadde vært greit å få det bekreftet.
  8. Hvilket våpen ble det?
  9. Du trenger ikke å gjøre annet enn å ta med deg den godkjente våpensøknaden og gyldig legitimasjon når du skal handle våpen. Selger fyller ut papirene, sender hvit og rosa del til politiet, og beholder gul selv. Du tar med deg blå del og våpen hjem.
  10. Det er klart at av de pistolene du har linket til, så er nok Hämmerlien best. Både med tanke på presisjon, driftsikkerhet og tilgang på deler. Sako har jeg ingen erfaring med, men hvis den i det hele tatt er brukanes til den prisen med vekselsett, så kan jo også det være interessant.
  11. Takk for god forklaring, martinJ. Hva er forresten forskjellen på avtrekksstopp og trykkpunktkule? Eller er det det samme?
  12. Tusen takk for svar, alle sammen. Jeg tror jeg kommer til å gå for avtrekksstopp uansett. Den er relativt grei. Men når det kommer til de modifikasjoner som går på avtrekksvekt - Hva er forskjellen på om man gjør dette med nye fjærer vs polering av deler? Fordeler og ulemper. Er det ene bedre enn det andre?
  13. Jeg har søkt en del på nett, men jeg finner ikke helt svaret på det jeg lurer på. Jeg er ikke så bevandret på området, så jeg håper noen kan hjelpe meg litt. Greia er at jeg har en helt original S&W 586 som jeg ønsker å gjøre mer konkurransedyktig. Jeg har undersøkt dette med å sende den inn til børsemaker for tuning av avtrekksmekanismen, avtrekksstopper og alt det der, men slik jeg forstår det, så er det ikke sikkert disse modifikasjonene er kompatible med bruk av fabrikkammo pga av for svakt tennstempelanslag (?) Det er ikke aktuelt for meg å lade selv akkurat nå. Det jeg lurer på er da : Kan jeg gjøre en komplett tuning av revolveren og få det til å funke med fabrikkammo? Hvis ikke - Hva kan jeg gjøre for å få en bedre revolver? Kan jeg be børsemakeren om å gjøre mindre modifikasjoner enn det som vanlig er? Hva kan gjøres? Bare skifte noen fjærer, kanskje? Hva utgjør det? Eller er det rett og slett ikke vits å foreta seg noe som helst hvis man ikke lader selv? Håper på pedagogiske svar
  14. Slik jeg forstår bestemmelsene rundt oppbevaring av ammunisjon, så skulle vel dette være godt innenfor, men jeg lurer på om kammeret har noen erfaringer med eller motforestillinger til dette?
  15. Man må ordne utlånserklæring, ja? Det blir for omstendelig for dette tilfellet.
×
×
  • Create New...