Jump to content

Draug

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Egentlig rart at WWF har ihvertfall to alternativer på lista de selv direkte eller indirekte jobber aktivt mot... Stemte på både jakt og kulturlandskap.
 2. Min far bruker Hornady Interlock 220gr i sin 30-06 på elgjakt. I sin tid tror jeg dette var en ypperlig kombo, men nå til dags finnes det bedre alternativer; og jeg tror han vil gå over til en eller annen homogen kule når lageret begynner å bli tomt. Selv i relativt rolige hastigheter synes jeg restvekten er litt lav, så i et magnumkaliber tror jeg den er lite egnet til matvilt.
 3. Vet ikke om det er behov for tilt eller ikke, men Kinney's Shooting Supply har 0 og 25 MOA i tillegg til en som er litt lengere. Har bare handlet hos de en gang for noen år siden, men det gikk ihvertfall smertefritt da. Dette er vel aluminiumsskinner, så kvaliteten vil nok selvfølgelig være bedre om du fikk tak i en i stål, men til 22LR så tror jeg det er mer enn godt nok. Disse skinnene skal smettes på dovetailen som er på rifla, og skrues fast.
 4. Jeg bestillte herfra til min 527. Tror det skal passe til Fox'en og. Gikk smertefritt å få den derfra, men har ikke fått somlet meg til å montere den enda, så akkurat monteringen kan jeg ikke si noe om. De har med tilt og, hvis det er ønskelig. https://kinneysshootingsupply.com/products/dip-dp-19007-cz-527-picatinny-rail-16mm-0-moa
 5. Prinsipielt liker jeg og å bruke mest mulig av det man skyter til noe. Men det er ikke bestandig det funker så bra i praksis. Pen pels bør taes vare på, og jeg har selv tenkt jeg skulle det, men det har ikke blitt noe av enda... Dårlig pelset rev tror jeg ikke det er verdt bryet med. Heftet til NJFF er en god start for å få litt info om hva man trenger, og hvordan ting skal gjøres for å ta vare på pelsen. https://www.njff.no/jakt/Last nedsider for jakt skyting og hund/Last ned jakt/NJFFs revehefte - Jakt og fangst av rødrev 2014.pdf Noen plasser er det skuddpremie. Akkurat hvem som lyser de ut, og hvor mye de er på varierer en del. Du kan kanskje ta kontakt med en lokal Jeger og Fiskerforrening eller noe og høre om de vet om det er i ditt lokalområde. Selv er jeg med på et prøvetakningsprosjekt for Vetrinærinstituttet der jeg skal sende inn diverse prøver (avføring og øre/lever/tunge) for å kartlegge utbredelse av en bendelorm. Dette honorerer de med 400,- per rev.
 6. Med både 30-06 og 6,5(x55?) blir nok reven for liten til at kula stopper i dyret uansett hvilken kule du bruker. Så hvis du vil ha minst mulig skade på skinnet må du nok bruke en FMJ av noe slag, slik at du ikke får så stort utgangshull. Ellers må du som znopi sier gå ned til et .224 kaliber eller mindre. Selv bruker jeg 35gr V-Max i 222 Rem på reven, og da fragmenterer kula såpass mye at det stort sett kun er inngangshull, og lysbrytereffekt.
 7. Så veldig omfattende jobb er det vel egentlig ikke. Men støtbunnen på patronene i 223 familien er litt større enn 22 Hornet, så det må nok taes opp litt. I tillegg må løpet byttes fordi både diameter og riflestigning blir feil. Litt avhengig av hvilken børsemaker du skal ha til å gjøre det tror jeg fort det blir å komme på 5000 - 7000 en plass hvis de må dreie ned og ordne fra et nytt løpsemne. Men hvis de f.eks har et pent brukt løp liggende, som bare må tilpasses kassa, blir det selvfølgelig billigere. Så med mindre det er noe spesielt med akkurat den rifla er nok det billigste å kjøpe en brukt 527 i 223. Men billigere enn en ny S&L Legacy blir det uansett.
 8. Jeg bruker og grafittpulver når jeg necker 9,3x62 hylsene mine, så det er ikke så enorme volum jeg jobber med om gangen. Har slike kjeramiske kuler som jjrckd nevnte. De jeg har kom ferdig innsatt med pulver, også er det bare å fylle på litt nytt av og til. Rist boksen, ta av lokket og trø hylsehalsen nedi kulene. Ta opp og press. Synes det funker ufattelig mye bedre enn hylsefettet fra Lee jeg brukte tidligere. https://www.brownells.no/IMPERIAL-APPLICATION-MEDIA-REDDING-749001166
 9. Både Norma og Raufoss leverer og patroner ladet med 9,3g kuler som er merket "Kan brukes i Krag". Har vært borti patroner med 8,0g kuler som og har vært merket med det, men finner de ikke på sidene til DFS, så det kan hende de har gått ut av produksjon. https://www.dfsnettbutikk.no/products/norma-sierra-93g-780-msek https://www.dfsnettbutikk.no/products/ra-65-skan-super-sierra-93g-770-msek Har selv bare brukt Norma og Lapua rekruttammo i min Krag. Treffpunktet er det samme med begge disse, men med Norma sine ville den ikke mate ordentlig. For å få de to-tre siste opp fra magasinet måtte jeg åpne luka og stable de på plass, mens med Lapua sin var det bare å tømme patronene inn mateluka og smekke igjen, så funket det upåklagelig. Men det kan selvfølgelig bare være min Krag, og med den lot'en.
 10. 222: -35gr V-max til kråkefugl og rev. -52gr Nosler CC til blinkskyting. og 45gr S&B FMJ tiltenkt matfugl hvis jeg får den til å gå brukbart. 6,5x55(Krag): -Lapua Rekrutt ferdigrullet for hylser og blinkskyting. -Scenar 139gr for blinkskyting. 9,3x62: -Norma Jaktmatch ferdigrullet for hylser og blinkskyting. -250gr TTSX for elg også blir det vel noen SuperSonic 231gr for blinkskyting neste gang jeg bestiller noe fra der de har det siden jeg har gått tom for 286gr Partizan.
 11. Hvor tung V-Max bruker du? Nå har ikke jeg all verdens erfaring, men har skutt ca ti rev med 35gr V-Max fra en 222Rem. Alle la seg innenfor fem meter, de fleste rett ned. Alle utenom en hadde kun et lite inngangshull, og hel, fin pels ellers. Den som ikke hadde bare inngangshullet så til gjengjeld ikke akkurat noe særlig ut. Jeg traff litt lavt og for langt bak, og det så ut som den hadde eksplodert. Det kan hende 50gr+ V-Max får litt for lite fart fra en 222 for å unngå gjennomskyting?
 12. Hos meg hjelper de seg selv til mat (Beklager dårlig mobilbilde)
 13. Draug

  Hjelp til kjøp

  Hvis økonomi er en faktor (som det vel strengt tatt er for de fleste), ville jeg anbefale å kjøpe rifle brukt og. Det kan være en del å spare på å kjøpe en pent brukt rifle. Så da kan du enten gå opp litt når det gjelder kvalitet/finish, eller få penger til overs til å bruke på ammo og annet stash. Særlig når du har tenkt å gå for 6,5x55 er det veldig mye å velge i i bruktmarkedet. Følg med litt på Finn, salgssidene her på Kammeret, FB grupper og lignende. Som Sunnmøring sa går du neppe feil med en Tikka T3, men det finnes og utallige andre rifler der ute som er gode valg. Ville f.eks holdt utkikk etter S&L Classic DL, som ikke ligger så voldsomt mye over Tikkaen i pris, men og holder god kvalitet; og du får du en systemrifle du enkelt og grett kan kjøpe nye løp til ettersom behovet melder seg.
 14. Dette er patroner som brukes for å fjerne slagg og lignende som blir sittende fast i sidene i smelteovner. http://winchesterindustrial.com/loads.html Hvis du søker på "Industrial shotguns" på YouTube kommer det opp masse videoer som viser hvordan slike brukes. Edit: Så du fikk svar før jeg fikk trykket på posteknappen Og hvis du ser litt på siden jeg linket til får du opp Winchester sine verktøy for å avfyre disse.
×
×
 • Create New...