Jump to content

Fysikeren

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fysikeren last won the day on March 6

Fysikeren had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg lurer på en slik i 9.3 til hjortejakt, men er litt redd for at avtrekket kommer til å plage meg. Men etter å ha fundert på halvauto i noen år så er det vel bare å kjøpe og prøve en periode. Er jo bare å selge om jeg ikke liker det.
 2. Har du fortsatt Bar'en? Kan du si noe om den i bruk? Synes du avtrekket er greit?
 3. Er det bare jeg som driver med tørrtrening hjemme? Jeg har ikke til hensikt å skyte hull i huset mitt, men jeg sikter på veggen og klikker støtt og stadig... Jeg liker "oppdragelsen" jeg fikk på kurset for å bli praktisk/dynamisk skytter. Når jeg tørrtrener så håndterer jeg aldri ammunisjon. Ammunisjonen kommer aldri ut av skapet. Å tro at våpenet ikke er ladd er mye farligere på skytebanen og på jakt, for da håndterer en både våpen og ammunisjon.
 4. Takk for info! Dette gir iallefall politiet hjemmel til at nordmannen som var på "jakttur" i Sverige aldri får erverve våpen igjen.
 5. Takk for oppklaringen! Nå ble jeg litt nysgjerrig, vet du hva som er praksis om en får lengre fengselsdommer som ikke omhandler vold eller trusler? Om en må sitte mer enn ett år i fengsel for grovt bedrageri eller underslag for eksempel, får en da beholde våpnene i eget hjem når en ikke kan ha tilsyn til dem på mer enn ett år?
 6. En trenger ikke være domfelt i Norge for at politiet ikke mener du er skikket til å ha våpen. Jeg har inntrykk av at momentet om å være skikket til ha våpen er så vagt at politiet i prinsipp kan ta våpenet fra hvem de vil, men det er klart det blir mye uønsket bråk om de tar våpen fra lovlydige borgere. Så jeg antar at politiet i Norge kommer til å ta fra han våpnene, og at ikke kommer til å få våpen igjen. I tillegg skal han jo høyst sannsynlig i fengsel, og det er jo lovpålagt å oppbevare våpnene der du bor. Jeg tipper han ikke kommer til å ha et FG-godkjent våpenskap på cella si
 7. @Sølvrev Men det er jo fint å være litt enig også da Ikke bare krangle om detaljer! Så kan jeg gå herfra med mindre trang til å sjekk om noen har kommentert på drite mitt...
 8. Jeg har brukt aaaalt for mye tid på dette i dag. Du aner ikke hvor mye jeg har tenkt "Ikke sjekk kammeret.no, sett deg ned å jobb!" Så det sier jo sitt om min selvdisiplin...
 9. @SølvrevMen det er vi som skal oppdra våre barn, og forbruket deres kommer fra våre penger. Det er og forblir foreldregenerasjonen som er ansvarlig. Det er flott at det er blitt moteriktig å være miljøbevist, men det er godt dokumentert at hjernen til ungdom fungerer dårligere enn en voksen hjerne når det kommer til konsekvenstankegang, selvdisiplin og selvinnsikt. Foreldre skal oppdra og sette begrensninger, og når dagens ungdom er voksen så forventer vi at de viser måtehold de også.
 10. Problemet er vel i vår iver etter å gi de og oss et bedre liv så har vi tydeligvis tatt litt hardt i og ikke vist måtehold.... Hensikten er ikke å kritisere de som har gjort en innsats for at folk skal få det bedre. Vi må nå endre kurs, og kritikken går til de som ikke vil endre kurs. Jeg tror de fleste her har stor respekt for alle de som har bygget landet og mulighetene vi har i dag.
 11. Elevene som streiker sier vel klart og tydelig at de ikke har en løsning, de går fortsatt i skole, de har heller ikke stemmerett. Håper ikke voksne mennesker her forventer gode løsninger fra 16-åringer? De tjener heller ikke egne penger i særlig grad, så forbruket deres kan ikke være spesielt høyt om ikke foreldre godtar det. Det eneste elevene gjør i streiken er å si høyt å tydelig at de er forbanna for at vi voksne ikke har greid å gjøre noe som helst med et problem som vokser og som kommer til å skade dem. Og de har helt rett. Målet som forelder er oppdra og se til at barna skal klare seg selv. Ved å etterlate en klode med mindre ressurser, flere mennesker og et ustabilt klima så gjør vi en dårlig gjerning som foreldre og besteforeldre. Ikke forvent at 16-åringer skal forstå miljøproblemet, men lytt til deres bekymringer som vi har skapt. Bidra til å løse dem, og ha dem i hode når en går til stemmeurnene.
 12. @amatør Ja det stemmer at vi får mye kraft fra kontinentet, men det er en helt gullkantet avtale for nordmenn og gjør at vi får billigere kraft enn om vi hadde brukt all vannkraften selv. Siden atomkraft og kullkraft må gå med jevn energiproduksjon hele døgnet, så produserer Europa for mye kraft om natten og prisen er dermed veldig lav om natten. Da stenger norge sine vannkraftverk og kjøper billig strøm. Når Europa har for lite strøm under maks belastning midt på dagen så selger Norge strøm ut til makspris. Dette gjør at vi kjøper billig og selger dyrt, og nordmenn får veldig lav strømregning. Vi er stort sett selvforsynt, men kjøper og selger for å tjene penger. I tillegg gir dette en miljøgevinst, for om Europa skal produsere nok energi midt på dagen uten norsk vannkraft, så er den raskeste løsningen å fyre mer kull. Norsk vannkraft avlaster dermed europa når de trenger mest strøm, og de kan dermed fyre litt mindre kull døgnet gjennom. @Per-S og @Erlend Meyer, ja det er ingen tid å miste, derfor sier jeg "ja, joda, men..." I første omgang er vi avhengig av kutt i konsum, ellers når vi ikke målene vi har satt oss om 10-20 år. Så er jeg enig i at vi må starte bygging av jernbane og atomkraftverk på kontinentet med det samme, slik at vi har løsninger på langt sikt, fra 30 år og utover.
 13. @msteiro går det å kjøpe nytt avtrekk til jaktriflen slik at det er likt som Anschutz'en? Det er gjerne billigere, og så får du et enda bedre avtrekk på jaktriflen din.
 14. Da er vi jo stort sett enig Men diskusjonen hvor vi var uenig startet med dette: Og kort oppsummert er dagens kjøttkonsum og hoveddelen av dagen kjøttproduksjon miljøfiendtlig. Fordi mesteparten av kjøttet som konsumeres kommer fra matjord vi kunne laget vegetabilsk mat som er mye mer energieffektivt. Om vi kun hadde spist viltkjøtt, storfe produsert av gress og sau som beitet i utmark så hadde det ikke vært et problem, men det er langt fra der vi er nå. Men når @Per-S og @Erlend Meyer snakker om å bygge ut tog og atomkraft for å redde oss, så tenker jeg "ja joda, men..." Bygge ut ny jernbane og atomkraft, så går det mange år fra første utredning, til bevilgning, til prosjektering, til byggestart og til det er i bruk, vi snakker 20 - 30 år før de nye jernbanene og atomkraftverkene har særlig effekt. Når det haster må vi først og fremst kutte forbruk, men det krever dype omstruktureringer i en økonomi som er avhengig av vekst for å ikke kollapse. I tillegg er det tullete av Norge å bygge ut atomkraft. Vi er selvforsynte med vannkraft og vi ingen erfaring med bygging og drifting av fullskala atomkraftverk.
 15. @Per men jeg har ikke snakket om MDG, Stordalen, Veganere eller diverse miljøorganisasjoner... Jeg har snakket om konklusjonene til IPCC. Det er klart at ingen har en ikke har en komplett forståelse av alle miljøproblemene, fordi de er så enormt komplekse. Men om vi skal vente på en komplett forklaring på alle miljøaspekter så går sannsynligvis verden i dass mens vi venter. Vi må handle på den informasjonen vi har, og hovedkonklusjonen er at kjøtt konsum gir større klimaproblemer enn vegetabilsk konsum. Slik at reduksjon av kjøttkonsum gir en miljøgevinst. Så finnes det gjerne noen former for kjøttproduksjon som ikke er særlig verre enn vegetabilsk konsum, men det er ikke hovedbilde. Trenden er ikke at vi igangsetter dårlig klimatiltak, trenden er at vi ikke igangsetter nok klimatiltak. Jeg er mye mer bekymret for at vi gjør for lite for sent, enn at vi igangsetter noen miljøtiltak som ikke har effekt. Skal vi får gjort noe med klimakrisen så må vi bite i oss at vi igangsetter noen klimatiltak som er ubehagelige og som kanskje viser seg i ettertid at hadde liten effekt. Slik er det når en må handle på ufullstendig faktagrunnlag.
×
×
 • Create New...