Jump to content

Fysikeren

Members
 • Posts

  341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fysikeren last won the day on March 6 2019

Fysikeren had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fysikeren's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

139

Reputation

 1. Her er test av en TSX i .375 http://hardhittingshootinglab.com/2020/06/27/barnes-375-270gr-tsx-bullet-test/ Ved 619 m/s så har den ekspandert til 16 mm, som jeg tenker er lite for ett så stort kaliber. Jeg tror f.eks. Hornady Interbond og Norma Oryx vill klare den samme diameter i samme hastighet i en kaliber 30 kule, og fortsatt gi gjennomskyting på en hjort.
 2. De gjør det jo veldig tydelig at nattoptikk til jakt kan benyttes på en human måte. Så da kan mann jo lure på hvorfor det ikke er lov på annet vilt...
 3. I alle andre miljøsaker så er det utslipper som skal dokumentere at det ikke er til skade for andre, eller at fordelene utveier ulempene. Men her argumentere flere for at det er staten som må påvise at det er en miljøfare for at vi skal slutte å bruke bly. Tror dere en slik linje vil føre til noen resultater?
 4. Statistikk professor Hans Rosling om hva som driver befolkningsveksten og hvor mange vi kommer til å bli:
 5. Det er i grunn rart, for jeg tror aldri jeg har sett skyttere på banen vår som kommer med patroner løs i en eske/pose/bøtte. Bare i ammunisjonsbokser. Kanskje fordi det er en NJFF bane hvor de fleste skyttere ikke skyter så mye...
 6. Ahhh, det var deilig å høre! Ingen mer ammoboks på meg!
 7. Jeg har vært flink å oppbevart alle min hjemmeladd ammunisjon i ammunisjonsbokser. Men nå har jeg begynt å lade litt større volum til en AR-15 som jeg har brukt litt mer i det siste, og da tenkte jeg å stable de i esker slik 50 pakker med ammunisjon ofte kommer i. Men så lurte jeg på om jeg like greit bare kan la de ligge løst i en stor eske eller kasse så lenge jeg ikke rister mye rundt på denne kassen etterpå. Har dere noen innspill? Hva gjør dere som lader mye?
 8. Min HV mauser var 60 cm, og jeg kappet den til 50 cm og satt på en Atec Maxim demper som ikke er en spesielt liten og lett demper.
 9. Det kan kanskje hjelpe. Kan også hende politifolk som kjeder seg begynner å plage ikke-kriminelle. Og så er det det evig problemer med hvor pengene skal komme fra. Økte skatter, fra helsevesene, fra skolene, fra kulturlivet (Som FRP tror det er evig med penger i)? Politiet har så mye ressurser som politikerne har blitt enig om, og det kommer neppe til å bli store endringer. Ikke fordi politikere er dumme, eller ubrukelige, men fordi de er uendig, fordi velgerne er uenig i offentlig pengebruk. Jeg er enig i at det ser ut til at vi tar for lett på gjentagende unge kriminelle. Det bør vi finne en løsning på. Men vi har også omtrent den laveste kriminalraten i den vestlige verden og milde straffer samtidig. Så vi bør ikke ha for stor tro på at det er rettsvesenet og politiet som skal løse dette. En kan begynne med å lese litt om Gini-koeffisienten og kriminalrate.
 10. Tror du det er hovedgrunnen til politifolk ikke oppfører seg? Så om vi gir de nok penger og folk så ordner ting seg av seg selv? Enig i det. Og det er klart det er rom for forbedringer i politiet. Men hvilke annet land vil vi egentlig bytte politikorps med? Summa summarum så tror jeg ikke det er så gale i dette landet, selv om det er rom for forbedringer. Men det virker ikke som om noen her har noen innsikt i hvordan vi faktisk kan gjøre konstruktive endringer.
 11. Her klages det over over at politiet ikke har ressurser og stor nok "verktøykasse" på den ene siden, og at politiet plager uskyldige, bedriver juridiske overgrep og at loven ikke er lik for alle på den andre siden. Jeg håper dere ser at disse to synspunktene kolliderer ganske kraftig...
 12. Jeg spurte ikke om lov da jeg boltet fast våpenskap i to av leiligheter jeg har leid. Så vidt jeg har forstått så er normal bruksslitasje tillatt når du leier, og å feste noen ting i veggen er innenfor normal bruksslitasje. Men jeg var såpass høflig at jeg sparklet hullene når jeg dro derfra.
 13. Spørsmålet er vel hvordan vi skal bruke "Førevarprinsippet". Bly er giftig og vi bør begrense mengden som slippes ut. Hvem har bevisbyrden? De som vil bruke det, eller de som vil forby det? Normalt er det brukeren som må bevise at nytten utveier skaden. Og det tror jeg vi kommer til å slite med i forhold til storsamfunnet, for de ser ikke at dette er til særlig stor nytte, og da skal det ikke mye helse og miljøskade til for å gjøre det ulovlig.
×
×
 • Create New...