Jump to content

Lucky Falls

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Liten oppdatering på denne tråden med min «Model Seven i .223rem» på kyst jakt, sammen med 870’n.
 2. Jeg har en ZKK 601 i 308w som vel er mye av det samme, den spiser alt uten store forskjeller. Jeg trener med GGG 147gr og har skutt opp storvilt med Fusion 165gr uten at det er nevneverdige forskjeller på treffpunkt. Variasjonene på treff ligger nok mest på skytteren. Dette er dog til jakt formål, og ikke nødvendigvis jakten på inner 10'ere.
 3. Jeg bruker .223 med Hausken JD151 jaktdemper til Rådyr. Det smeller, men ikke ubehagelig. Kan brukes uten hørselvern. I all hovedsak er det overlydssmellet fra kula man hører. Men å lade denne ned til subsonic blir som en .22LR, mao. ikke egnet.
 4. Remington Seven i .223 rem eller .308 win er et godt valg, selv har jeg en i 223 og er meget godt fornøyd med den. Ikke helt objektivt ville jeg også lagt til en Brno ZKK 601 i .308 win på listen. Får du tak i en som er lite brukt, så har du en vanvittig god rifle i mange år som også går godt, til lite penger. Mange av de som har solgt sin Brno, har angret på det i ettertid 😉
 5. Her er litt historie om Brno ZKK om man er interessert. http://www.gunsgame.com/BackIssues/issue_55_content.htm (Litt dårlig oppløsning, men lesbart)
 6. Jeg har kun brukt denne ammunisjonen på bane, så det vet jeg ikke. Men på fugl ville jeg ikke hatt noen betenkeligheter.
 7. Jeg brukte disse i min Rem. Model 7, og de gikk som alt annet vil jeg si. Det kommer nok mest an på skytteren. Forøvrig er det liten forskjell mellom helmantel og Oryx i denne rifla også.
 8. Min i .308 går også «snusboks» (3 skudd) i benk, så for min del er det bare å bli like stabil som benken For meg er dette en jaktbørse/lekebørse, så det holder for meg. På min er ikke løpet frilagt, men på jakt er det jo ett til to skudd som gjelder.
 9. Går bolten greit uten påmontert kikkert/ringer og uten patroner i magasin? Jeg merket at om jeg dro til for mye på ringen på bakre bru, så gikk bolten tregere. Rart men sant. Jeg har varianten med diopter bak.
 10. Brno’n min (se innlegg lengre opp) fikk seg en liten justering av avtrekk hos «Børselars» og da ble den meget god å skyte med, så da fortjente den også ny optikk. Nå er dette en budsjett sak, så Finn ble stedet å lete og en eldre Leupold VX3 3,5-10x50 ble løsningen for en rimelig penge. Totalt har denne nå kostet meg rundt 7000,- så det er jeg fornøyd med. Godt går den også!
 11. Jeg er nå glad i SP1'en sin slanke profil og glimrende balanse, og kan heller ikke klage over byggekvaliteten på den jeg har. Da jeg kjøpte den for 7-8år siden så føltes 525'en litt klumpete i forhold husker jeg, selv om denne også virket solid og gjennomført.
 12. Jeg Har en Model Seven i .223 med Hausken Jaktdemper på. Lydmessig så er det STOR forskjell. Hvorvidt ytelsen dempes vet jeg ikke, men jeg ser at treffpunktet endrer seg noe, med eller uten demper. Men dette er jo normalt.
 13. Om budsjettet ikke er for stort, kan jeg anbefale Remington Seven i .223. Jeg bruker en slik med Hausken demper, til alt fra rype, sjøfugl til rådyr. Lett og hendig sak, med relativt kort løp.
 14. Med en messing dor eller noe i den duren? Ønsker så klart ikke å ødelegge siktet! Hva med «skur» flyttes med samme metode?
 15. Ser man nøye etter, så kan det se ut som at det kan flyttes. Men har ikke forsøkt det enda.
×
×
 • Create New...