Jump to content

Lucky Falls

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lucky Falls

  1. Liten oppdatering på denne tråden med min «Model Seven i .223rem» på kyst jakt, sammen med 870’n.
  2. Jeg har en ZKK 601 i 308w som vel er mye av det samme, den spiser alt uten store forskjeller. Jeg trener med GGG 147gr og har skutt opp storvilt med Fusion 165gr uten at det er nevneverdige forskjeller på treffpunkt. Variasjonene på treff ligger nok mest på skytteren. Dette er dog til jakt formål, og ikke nødvendigvis jakten på inner 10'ere.
  3. Jeg bruker .223 med Hausken JD151 jaktdemper til Rådyr. Det smeller, men ikke ubehagelig. Kan brukes uten hørselvern. I all hovedsak er det overlydssmellet fra kula man hører. Men å lade denne ned til subsonic blir som en .22LR, mao. ikke egnet.
  4. Remington Seven i .223 rem eller .308 win er et godt valg, selv har jeg en i 223 og er meget godt fornøyd med den. Ikke helt objektivt ville jeg også lagt til en Brno ZKK 601 i .308 win på listen. Får du tak i en som er lite brukt, så har du en vanvittig god rifle i mange år som også går godt, til lite penger. Mange av de som har solgt sin Brno, har angret på det i ettertid
  5. Her er litt historie om Brno ZKK om man er interessert. http://www.gunsgame.com/BackIssues/issue_55_content.htm (Litt dårlig oppløsning, men lesbart)
  6. Jeg har kun brukt denne ammunisjonen på bane, så det vet jeg ikke. Men på fugl ville jeg ikke hatt noen betenkeligheter.
  7. Jeg brukte disse i min Rem. Model 7, og de gikk som alt annet vil jeg si. Det kommer nok mest an på skytteren. Forøvrig er det liten forskjell mellom helmantel og Oryx i denne rifla også.
  8. Min i .308 går også «snusboks» (3 skudd) i benk, så for min del er det bare å bli like stabil som benken For meg er dette en jaktbørse/lekebørse, så det holder for meg. På min er ikke løpet frilagt, men på jakt er det jo ett til to skudd som gjelder.
  9. Går bolten greit uten påmontert kikkert/ringer og uten patroner i magasin? Jeg merket at om jeg dro til for mye på ringen på bakre bru, så gikk bolten tregere. Rart men sant. Jeg har varianten med diopter bak.
  10. Brno’n min (se innlegg lengre opp) fikk seg en liten justering av avtrekk hos «Børselars» og da ble den meget god å skyte med, så da fortjente den også ny optikk. Nå er dette en budsjett sak, så Finn ble stedet å lete og en eldre Leupold VX3 3,5-10x50 ble løsningen for en rimelig penge. Totalt har denne nå kostet meg rundt 7000,- så det er jeg fornøyd med. Godt går den også!
  11. Jeg er nå glad i SP1'en sin slanke profil og glimrende balanse, og kan heller ikke klage over byggekvaliteten på den jeg har. Da jeg kjøpte den for 7-8år siden så føltes 525'en litt klumpete i forhold husker jeg, selv om denne også virket solid og gjennomført.
  12. Jeg Har en Model Seven i .223 med Hausken Jaktdemper på. Lydmessig så er det STOR forskjell. Hvorvidt ytelsen dempes vet jeg ikke, men jeg ser at treffpunktet endrer seg noe, med eller uten demper. Men dette er jo normalt.
  13. Om budsjettet ikke er for stort, kan jeg anbefale Remington Seven i .223. Jeg bruker en slik med Hausken demper, til alt fra rype, sjøfugl til rådyr. Lett og hendig sak, med relativt kort løp.
  14. Med en messing dor eller noe i den duren? Ønsker så klart ikke å ødelegge siktet! Hva med «skur» flyttes med samme metode?
  15. Ser man nøye etter, så kan det se ut som at det kan flyttes. Men har ikke forsøkt det enda.
  16. Nei. Men i så fall må det litt makt til. Diopteret sitter på en stift med høydejustering og en fjær under. Men det kan være at selve (øyet) kan flyttes noe, har egentlig ikke sjekket det så nøye enda.
  17. Da var den ferdig pusset opp. Fornøyd med resultatet, ny selv-slipt kolbekappe i tidsriktig utførelse og 8 lag med tru-oil fra Birchwood.
  18. Her er bilde ovenfra. Litt vel innsauset med olje her, men børsa var knusktørr da jeg kjøpte den, så det var greit å sette den litt godt inn med olje før jeg renset av.
  19. Jeg har tenkt tanken, men nå er den strammet litt så jeg håper den sitter. Når det gjelder diopteret mitt, så er det av varianten med kun én skrue for høyde, så sideveis justering blir heller vanskelig. Jeg ser at det pr. i dag ikke flukter helt med det andre bakre siktet så det blir nok litt jobb å få begge skutt inn for min del.
  20. Smak og behag med Monte Carlo stokken, men for meg sitter den som støpt med meget god kinn kontakt. Børsa jeg kjøpte er knapt brukt og er meget tight og fin. Nå skal den shines til over fabriksstandard.
  21. Det hadde kanskje vært noe ja, men en Bushnell fra 223’n jeg har får duge enn så lenge. Rifla er nå i deler og stokken under oppussing. Målet er å få den mer strøken enn fra fabrikk
  22. Hei. Alle jegere skal ha en .308w i skapet, så ja vel da kjøpte jeg det da. Fra før har jeg 3 andre våpen til forskjellig bruk, så denne er mest for prosjekt/banebruk, men også fordi jeg liker "Safari looken" på den. Det vil si at jeg så langt planlegger å holde den original, og jeg liker faktisk stokken som er av "Monte Carlo" type. Den er dessuten sjeldent fin til alderen og utvalg av valnøtt. Våpenet er en Brno ZKK 601 produsert av CZ i 1977, og er derfor litt røffere i kantene enn en eldre ZKK, men her fulgte alt med, inkl. "pop up" aperture siktet bak som ble montert av undertegnede. Jeg tenker at det skal være moro å skyte litt med åpne sikter også, så da blir det ikke demper på denne, og jeg beholder hurtigmontasjen til optikk, som jeg skal flytte over fra en .223 som da får ny optikk. Så langt veldig fornøyd da den kostet meg hele 3000,- med alt originalt utstyr (inkl. snellert avtrekk som aldri kommer til å bli montert). Men så til spørsmålet: Stokken skal få en totaloverhaling, og da må naturligvis den gamle "recoil paden" byttes. Hva Hvem Hvor får jeg tak i en som passer? Kick Eez og tilpasse selv? Noen som har noen gode råd her så tas de i mot med takk. Avtrekket er greit, og etter noe justering så bra som jeg får det. Men om noen kan anbefale en børsemaker i Oslo/omvegen som kanskje kan finjustere det til litt mer OK, så hadde det vært flott! Legger ved noen bilder, til og med originale presisjons papir fulgte med.
  23. 66cm på en 870 er ikke kort, da låskassen er vesentlig lengre enn på tradisjonelle o/u hagler. Total lengden på våpenet blir nok i alle fall som en o/u med 71cm løp. Jeg har en 870 med 21" løp, kort hendig sak, som passer flott i en kajakk!
  24. Lucky Falls

    Småviltrilfe

    Støtter en .223Rem. Har en Remington Model 7 til samme formål i dette kaliberet, så om det blir en del gåing så er vekt og størrelse på denne meget behagelig. Presisjonen er også upåklagelig, sett i forhold til pris. Godt utvalg av ammo, bruker Oryx til rådyr.
  25. Jeg har skutt med Black Hills i .223 FMJ 55grain, og den gikk upåklagelig. Veldig likt treffpunkt som Oryx'en jeg skal jakte med.
×
×
  • Create New...