Jump to content

.45Vaquero

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by .45Vaquero

  1. Råtner ikke, men spirer etter hvert. Fortsatt fuglemat.
  2. .45Vaquero

    338 Federal

    Har en jaktkompis som har hatt 338 fed siden den kom, og har skutt en håndfull elg hvert år med den. Ladd med 165gr Barnes TTSX blir kulebanen omtrent som 308, og denne kula gir nesten uten unntak gjennomskyting ved sideskudd. Det samme for 180gr Woodleigh. Ferdigrulla Fusion noe mer tvilsom kule. Fornuftig kalibervalg, i hvert fall for en hjemmelader!
  3. Hei, mitt valg av 45/70 som elgvåpen ble gjort for lenge siden, men behov for en avstandsmåler kom etter hvert. Da ikke for å strekke holdene, men for å avgrense makshold der terrenget "lyver" om avstandene (myrer, elvestrekker, hogstfelt, etc.).
  4. Du kan jo sjekke ut Hushpower, bilder av flere dempede Baikaler der.
  5. Har ikke ladeerfaring med disse, men ser ut som det er svært forskjellig profil på disse kulene. Gameking med BT og slank spiss mens A-framen har flat base og er muliggens noe buttere. Dette gir nok Swift en atskillig lengre bæreflate. Swift har også en tykkere mantel, som sammen med økt bæreflate sannsynligvis gir et høyere trykk. Er sikkert noen på forumet som har Swift sin manual, ellers er det vel best å starte et par grains under minimum og arbeide seg oppover.
  6. BPI har jo hatt remingtonhylser uten tennhetter, men ser at de er tatt bort fra sortimentet. Kan jo håpe på at de kommer tilbake. Ellers blir vel løsningen å kjøpe noen esker med ferdigrulla. Jaktdepotet har ihvertfall noe BB stål liggende fra Federal. Masse data til Federalhylsene.
  7. Er vel noe tryggere å gå for en i 45/70 med tanke på tilgang til hylser/dier. Kan lades akkurat like friskt. Omforming av hylser er ikke så enkelt med denne patronen da beltet er lengre enn på andre beltehylser. Dette for å gardere seg mot kamring av feil ammo.
  8. Jeg kjøpte min Aimpoint 3000 i `98. De første årene satt den på en Marlin 30-30 og ble brukt til rådyrjakt, senere havnet den på en 1895 i 45/70 og ble med ut i elgskogen. Var sist i aksjon på fredag da en okse kom i jevnt trav på 10-12 meters hold mellom noen smågraner. Etter min mening er rødpunkt optimalt i sånne situasjoner; du ser med begge øyne åpne hele dyret med et rødt punkt på bogen. Presisjon på lengre hold er som nevnt heller ikke noe problem, skyter greit snuseskesamlinger på 150 m, noe utover dette er da også uaktuelt med kulebanen til den stutt-tjukke `45en
  9. Handlet med Numrich tidligere i år og fikk også da spørsmål om våpenkort. Mailet over kopi av våpenkort og pass for å være sikker. Da var alt i skjønneste orden og delene kom i posten etter kun kort tid Tipper myndighetene overthere krever en form for dokumentasjon for å overholde de strenge eksportreglene vedr alt våpenrelatert.
  10. Gratulerer med gobørse! Ser ut som Norsk Jakt har i webshopen til 24 kr/smellen.
  11. Hei Har ikke prøvd meg på messinghylser selv, men Ballistic Products Inc er et greitt sted å starte. De har en egen lademanual for messinghylser og alt man ellers trenger. Disse folka er forøvrig svært serviceinnstilte og kan svare på det meste om haglladninger. TviTvi
  12. Den snikreklamen refererer til Lee`s "Collet Neck Sizer", altså en die til halspressing(les mer om det i Ladeboken; hvis du ikke har den er julegaveønsket fra kona i boks). Denne er med i Deluxe-settet sammen med en kuleisetter-die og en vanlig helpresser-die, som må smøres som alle andre sizer-dier for flaskehalspatroner. Men diene er helt ok.
  13. Jeg har en gammel Star O/U med halv og hel trangborring. Kjøpte inn skur og korn med fiberoptikk fra Brownells for å skru direkte på sikteskinna. Har skutt inn nederste løp på 50 meter med Federal Power-Shok og får greit snuseskesamlinger. Og vips, så har jeg en kombi
  14. Full fres på kortnebbgåsa i verdaln nu ja! Høres ut som maskingeværild hver morgen i sju-tida! Har 9 stk hengende sjøl.
×
×
  • Create New...