Jump to content

elghundno

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det noen som har erfaring med partition(308) på rådyr? Tenker da spesielt på kjøttødeleggelse.
 2. elghundno

  Vidaxl våpenskap?

  Jeg har et våpenskap fra europris å det er ikke til å anbefale. Har en sauer 200str, den klarer jeg akkurat å smyge inn i skapet etter å ha tatt ut alle de andre våpnene først. Så visst du har noen våpen med lange løp så ville jeg styrt unna europris.
 3. De må jo få lov til å forsvare seg. Nå skal det sies at jeg ikke har handlet der før,men de jeg har snakket med har vært fornøyd. Fra det jeg kan se fra nettsiden så har de Mye fint fra USA som ikke alle andre har.
 4. De må jo få lov til å forsvare seg. Nå skal det sies at jeg ikke har handlet der før,men de jeg har snakket med har vært fornøyd. Fra det jeg kan se fra nettsiden så har de Mye fint fra USA som ikke alle andre har.
 5. Jeg skulle jo aldri lest gjennom denne tråden her etter at skaffet meg en 308win Nå kjenner jeg at det kribler i hjernen etter å skaffe en 30-06 AI. Det må være et perfekt kaliber for all norsk storvilt. kvota er jo ikke full enda så neste gang jeg ser en 30-06 tilsalgs så må jeg nok klype meg i armen (eller slå meg selv magen ) for å ikke kjøpe.
 6. Hei. Hvilke krutt gir best hastighet i 308 med 150-165gr kuler. Det må være mulig å få tak i nærmeste framtid. Jeg vet hodgdon cfe223 gir gode hastigheter,men det er vel vanskelig å få tak i nå?
 7. Mener på at man kan ta ut løpet på Hunter uten å ta av stokken fordi det to hull på siden i stokken, noe classic dl ikke har. (Jeg kan ta feil)
 8. Hei. Satt leste litt på 338 federal her om dagen, det var ett kaliber som vekket min interesse, men når jeg begynte å se på forskjellige forum så jeg Mange anbefalte 180gr kuler og det fikk meg til å tenke på 308'en jeg har. Hvis jeg lader F.eks nosler accubond 180gr til 760m/s i begge kaliber vil jeg få mer effekt av 338 federal enn 308win? Dette spørsmålet har surret rundt i hodet mitt i flere dager så håper noen her kan svare meg.
 9. Hehe, nei det levde ihverfall ut den dagen. Det eneste slaktet der var vel meg
 10. En spesiell opplevelse jeg hadde var for et par år siden mens jeg var på elgjakt med bestefaren min. Det var dagens første drev og vi gikk til posten vi hadde trekt, jeg hadde skikkelig tro på at vi i skyte dyr eller i hvertfall se dyr, men timene gikk og vi så ikke noe dyr, det hadde heller ikke hundefører og de andre i post rekken. Da fant vi ut vi gi oss og prøve i ett annet terreng, men bikkja vi hadde var ikke lett å få inn når den først var i skogen, men vi hørte på radioen at bikkja var på vei mot oss og etter et par minutter hører vi rasling i heia ved siden av oss. Det er bare en sti ned til myra vi satt på så jeg stilte meg opp i bunnen av heia midt på stien, som ikke er veldig stor. Jeg hørte at det kom noe i stor fart ned heia på stien så jeg gjorde meg klar til å gripe bikkja. Plutselig kom den til syne, men det var tett der den kom så jeg hadde liten sikt. Den hoppet opp jeg tok rundt halsen på den og i det øyeblikket oppdaget jeg at det ikke var bikkja jeg hadde tatt tak i, men ett rådyr. Det vel altså si at bikkja hadde jaget et rådyr i retning mot oss noe jeg ikke forventet. Heldigvis var både jeg og rådyret uskadd, men irriterende nok så ble jeg så sjokket av rådyret at glemte bikkja så den tuslet forbi meg. Om så jeg blir 140 år og dement vil jeg huske den opplevelsen. Fra og da har jeg kikket to ganger før jeg tar tak i noe dyr
 11. elghundno

  Lyddemper

  Hva med Hausken jd 184? Jeg er veldig fornøyd med min og mange (inkludert meg) synes det er den perfekte jaktdemperen med tanke på vekt og lyddemping.
 12. Hvilken hastighet anbefales på nosler partition 165gr til 308win?
 13. Jeg lager denne tråden fordi begynner virkelig å få sansen for Nosler og fant ikke en samletråd for Nosler. Her håper jeg folk kan komme med spørsmål, ladedata, erfaringer, nyheter og gjerne bilder fra kuletester å kuler funnet i dyr. Da er det bare å håpe på at det er flere Nosler entusiaster enn bare meg på kammeret
 14. Hei. Finner ikke så mye informasjon om denne kula så jeg håper noen her kan hjelpe meg. Det jeg lurer på er om det er en god kule til rådyr, hjort, og elg. Lurer også på hvilken vekt det anbefales å bruke. Mvh elghundno
×
×
 • Create New...