Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

jallis_83

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jallis_83

  Bichon frise som jakthund?

  Heisann Trudde først at denne posten var en spøk. Å det seie eg med bakgrunn i at naboen har drevet oppdrett av denne rasen... bichon havanies og en kompis av meg hadde den andre i oppveksten bichon frisee . Den sist nevnt fikk mye fjelltur. Men siden det var et seriøst spørsmål så skal eg svare på det. Det er mye selskap i å ha hund med på jakt, men hvis den ødelegger jakta blir det for et irritasjons moment. Det gjelder for så vidt alle hunderaser om det jakthund eller ikkje. Eg jakter 90% klovvilt (hjort). Eg hadde tatt den blodspor biten først som er nevnt lengre opp først å kost meg med det. Har du en hund som du får til og holde kjeft så er det god nytte i ha den med på post i forhold til å ta overvær av dyr som nerme seg. Bruke hunden som bandhund etter klovvilt kan virke det hvis den har interesse å klare å holde kjeft i kontakt med dyr Du må nok teste litt hvordan den reagere på skudd. Eg hadde tatt med en kompis som du fikk til å skyte noen skudd lang i fra mens du leker med hunden for å sjå reaksjonen. Trøst aldri hund å gi den inntrykk av dette kan være farligt hvis den reagere litt! Fang oppmerksom å lek med hunden om du må oppføre deg som en apekatt med rakett i rauå så gjer det for få oppmerksomheten ved et eventuelt negativ inntrykk til å bli positivt. Eg har aldri hatt hunder som har reagert på skudd selv, men har heller ikkje hatt raser som har vært kjent for være skuddredde. Men det eg pleie å sei er at et år har heldigvis 365 dager så du har sikker en kanon turhund til å ha med deg på fjellet resten av året hvis den ikkje fungere på jakt. Det er nå en gang sånn at disse hundene har blitt avlet fram til et formål å for sette det på spissen så blir en fiat punto aldri en landcruiser, men hvor ofte trenger du en landcruiser då?
 2. jallis_83

  Hvilket viltkamera?

  Hei Eg slår nå et slag for de litt rimligere viltkameraene uten mms. Har hatt mms kamera tidligere det har nå sluttet å virke. Regnestykke mitt var at eg fikk 3stk kamera vs 1 stk med mms. Får då overvåke fleire trekkruter og kartlagt hvilke dyr me har i terrenget. Får jo samtidigt trim når eg må ha mine runder og hente inn brikkene. Har dobbelt med sd-kort. Lag tak over kamera. Då spare du kamera for en del vær og vind samt at de kommer en del mindre drit inn på linsa.
 3. jallis_83

  Termografkikkert, noe å ha?

  Noen andre her inne som har testa Pulsar XP 50 i felt å fått følelsens av dette blir som å taste inn juksekodene i dataspill at ting blir for enkelt?? Tenker først og fremst på spotting etter hjort og klov vilt. Til ettersøk og diverse er det jo heilt fenomenalt men det er men...
 4. jallis_83

  Blir det jakthund?

  Eg skal snu spørsmålet litt på rundt. Et år har 365 dager å du har hunden 24 timer i døgnet. Hvor mange dagar skal du bruke den på jakt? hvor mange dager til turkompis for deg eller resten av familien? jaktprøver? ALT: Jakte du en helg eller to i året er vel kanskje ikkje en jaktmaskin det rette? Gå for blandsmiks det vil sikkert funke fint:) ALT2: Er du sånn sånn som noen andre av oss. Jakte 3-4 dager i uka heile sesongen? Lyst til å gå jaktprøver? Himla lærerikt og du treffer mange hyggelige nye bekjentskaper med samme i interessen så deg selv så kan ting for balle på seg = KJØP JAKTHUND:) Jepp eg har vært der du er. Brukte rottweiler som bandhund på hjortejakt å skutt hjort for den ikkje heilt optimalt... Jaktinstinkte var det ingenting i veien med det blei litt mye og holde igjen i nedoverbakkene. Kvass som ettersøkshund både løs og i band. Nå har eg grå elghund tispe (bandhund) og føle vel det er nirvana i forhold😁😁
 5. jallis_83

  Bærbar/flyttbar Vinsj PCW 3000?

  Hei Noen som har testet ut denne https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=127501399 i bratte vestlandslier? Erfaringer?
 6. jallis_83

  Skadeskutt en rev men finner den ikke igjen!

  Alle har bomma på en rev eller to. Å ikkje finna den igjen gir en dårlige magefølelse... og det får alle smakt på før eller seinare. Har hatt rev som har sprunge 50 meter med bogskudd. Har funne igjen noen rever ved å bruke hund. Den forrige hunden (rottweiler) eg hadde brukte eg i fritt søk. Å låg reven i nærheten så fant hu an:)
 7. Med Alpha 100 kan du sette på lys i halsbåndet, lyd og vibrasjon. Du kan trene hunden på innkalling fra lyden i halsbånden. Eg bruker mest lyset i halsbåndet når den springer laus i mørkno på høsten og vinteren.
 8. jallis_83

  Hvor får jeg kjøpt klauvsko?

  Hei Eg har bestilt klauvsko her http://www.nshk.org/index.php/klubbartikler Anbefaler og boka om ettersøk av Magne Klokset.
 9. jallis_83

  Tysk bæremåte av rifle.

  Eg har faktisk jakta denne sesongen uten reim (v unntak av reinsdyrjakt). Suns faktisk d er himla befriende å ikkje ha ei reim så henger å slenger. Har en blaser r8 success. I kvile stillingen blir på børsa liggende på høyre skulder så holder eg i tommelhulsgrepet. Ikkje i pistolgrep, men rundt toppen av skjeftet. Jakte i tillegg med bandhund å suns dette fungere gått. Vektå på børsa e vel 4,5 kg m alt. Litt tungt å uvant de første turer så går d seg til. Når me nerme oss dyr så trekker hunden min seg inn på sio av meg så då er begge nevene på børsa.
 10. jallis_83

  Bikkja jager for lenge

  Alpha 50 kan ikkje fjernstyre lys, lyd eller vibrasjon til T5 halsbåndet! Himla irriterende i grunn siden eg helst kunne tenkt meg GPS med knapper. Eg kjøpte Alpha 50 først og måtte så gå tilbake til butikken og bytte til Alpha 100 for får funskjonene nevnt over.
 11. jallis_83

  XXL Jessheim Blaser R93 til 10000,-!

  Sjekk siste side her for de som bur i nærheten. Blaser R93 10 000,-! http://ipaper.ipapercms.dk/XXL/EkstraNor/Live/kundeavis-jessheim/
 12. jallis_83

  Alpha 50 toveis kommunikasjon??

  Eg har handla på xxl så det er ikkje noe problem og bytta den Men grunnen til eg tok Alpha 50 var mulighet for vanlige AAbatteri. Eg ville ha knapper i stede for touch screen . For min del så virker det enklere navigere mellom menyane i felt og eg er usikker på kvalitet og holdbarhet på den touch screen til alpha 100. Nå var jo det selvsagt flate battri på alpha100 i xxl villmarks avdeling så eg fikk ikkje trykt noe speiselt på den. Må tenke meg en gang og to om eg skal bytte enhet. Eg bruker elghund mest som bandhund under jakta forløplig, men et år har 365 dager. Så me springe like mye til fjells resten av året å denne unghunden er tilbøylig til og ta seg noen friheter på tur. Så eg har i grunn kjøpt inn GPS halsbåndet like mye for vanlige skogsturer som jakt. Dette er for eg ikkje skal få hjerteinnfart når hunden stikker seg en tur. Så eg såg på funksjon med "innkalling i halsbåndet" som ganske genial når den er innlært. Samt funksjon med nødlys hvis en ser hunden nerme seg trafikert vei. (Det tispeskinne har fant ut at naboen 100m unna har høns/haner som går fritt ute fra tid til aen. Så GPS er alltid på nå slik at eg har en liten sjans til og averge uhell)
 13. jallis_83

  Alpha 50 toveis kommunikasjon??

  Hei Eg lure på om eg har bomma når eg kjøpte Alpha 50 finner ikkje ut av hvor knappen for sende vibrasjon og innkalling til T5 halsbåndet? Samt og kunne skru på nødlyset.
 14. jallis_83

  Zeiss orginale linsedeksel 990,-??

  Yes. eg må faktisk si meg enig etter å brukt den en helg. Så til andre som lurer så suns eg den var verd pengene i forhold til alternative som er butler creek.
 15. jallis_83

  Zeiss orginale linsedeksel 990,-??

  Yes. Butler creek har eg jo prøvd. Kvalitet virker noen hak bedre på zeiss linsedekselet, men suns forsatt den prisen var rimligt stiv for en aluminiumsring med plastlokk. Handla på XXL å der går det rimligt greit og reklamere hvis eg ikkje er fornøyd.
×