Jump to content

Kage

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Kage's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Aldri for sent å diskutere hund og jakt. Jeg var på nære nippet til å kjøpe meg en såkalt lab pointer , men dessverre så passer det litt dårlig nå siden vi har en del jobb å gjøre med ny bolig. Tanken bak det var muligheten til å få alt i samme hund, ikke spesialist i noe men med mulighet til å utføre så godt som alle oppgaver med nok fokus og trening. I tillegg vil det med stor sannsynlighet være en fantastisk familie hund. Labrador er på topp ti av de smarteste hunderaser, og jeg tror smarte hunder har enda mer muligheter for å trenes til allsidighet. I USA er labrador kanskje den mest populære hunden, også for jegere. Nå er det en hel rekke diskusjoner om du skal tukle med en rase hund for å kanskje få frem andre egenskaper, men nå er det dokumentert at enkelte labrador retriever(såkalt rendyrket)vil ta stand, eller vil i det minste stoppe og markere ett øyeblikk. Igjen så har det vært mye diskusjoner om denne egenskapen skal avles på eller om det skal helt bort fra rasen, og det tror jeg oppdretterne er splittet om. Jeg kan kanskje også slenge inn ett argument for retriever når det er mange jegere og en hund, da er det en mulighet for at noen støkker opp fugl/vilt som ikke hunden har fått med seg. Såkalt blind apportering er retriever overlegent de fleste andre raser, kanskje springer spaniel kan måle seg om du er med og peker ut hvor den datt, hvis du så det da. Vet ikke hvordan dere føler på det men det verste jeg vet er å vite at den traff jeg garantert og finner ikke at dyret. Når jeg nevnte labrador pointer så er det blanding ja ikke labrador som tar stand.
  2. Jeg hadde tenkt meg en god familiehund som jeg kan bruke på småvilt jakt. Syntes 15-16 lapper for en valp er litt mye når jeg har små barn og ikke får jaktet så mye som en ren raset fuglehund fortjener. Ellers har jeg vokst opp med Engelsk Settere og hadde i grunn tenkt meg ut en Breton.
  3. Mor er en blanding av Labrador, Springer Spaniel og Boarder Collie, far en ren Breton. Ingen av de er blitt brukt på jakt. Jeg tviler ikke på at det er mulig å få en sånn blandingshund til å jakte og den kan sikkert jakte bra. Men er det en sjanse for at det ikke blir en stående fuglehund? Er det noen som har erfaring med blandingshunder og hvordan instinktene evt. blander seg? Kan det f.eks være slik at den noen ganger tar stand, men at de kanskje ikke holder den lenge nok, eller at den til tider bare støter?
×
×
  • Create New...