Jump to content

JohNam

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

About JohNam

  • Birthday 03/02/2007

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JohNam's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • One Month Later

Recent Badges

6

Reputation

  1. Nettopp! Og det virker jo ikke akkurat som at Australia ble et Utopisk sted helt uten mord og massemord, etter at de tok vekk det meste av lovlig eide våpen! https://www.dagbladet.no/nyheter/flere-dode-etter-knivstikking/81256496 https://www.dagbladet.no/nyheter/biskop-angrepet-pa-direkten/81263314
  2. Det beste er vel å lagre et søk for 308 win på finn.no og holde utkikk etter våpen som dukker opp. Nei, du MÅ ikke ha lyddemper, og det gikk helt fint for meg når jeg jaktet uten lyddemper det første året (muligens fordi jeg ikke fikk skutt noe da), men jeg ville anbefalt å se etter noe ferdig gjenget, siden lyddempere er lette å skaffe seg når du har råd. Ville også brukt litt tid å skrolle gjennom annonsene for våpen som allerede eksisterer på finn! Jakter du på rundt 100m er det rimelig vanskelig å finne en rifle som ikke duger, og med et budsjett på ca 10 000kr er det mange gode brukte rifler på finn!
  3. Så vidt jeg forstår det, så kan han jakte med en erfaren jeger. Altså noen som er 20+ og har betalt jegeravgiften i minst 3 år. Så hvis du eller noen du kjenner er over 20, eier våpen og har betalt jegeravgiften i minst 3 år så kan han bruke våpenet til den erfarne jegeren under jakta (så lenge den erfarne jegeren passer på selvfølgelig)…
  4. Hei, har en M59 hvor skruen til høydejusteringsrattet er bøyd, og dermed funker ikke høydejusteringen som den skal. Er det noen som har en til overs som de kan selge videre?
  5. Jeg mente altså ikke en typisk 1 times samtale med psykolog, men i bunn og grunn det du sa. Jeg overforenklet det kanskje litt for mye da jeg prøvde å ikke bruke en time på å skrive… (my bad)
  6. De må allerede sende bekymringsmelding, hvis det er akutt fare for liv & helse! Det de snakker om er at du må snakke med en psykolog for å i det hele tatt kunne få tillatelse til å kjøpe våpen, dette i håp om at de klarer å hindre drap! “I Norge er det i dag ingen krav til legeerklæring for å få våpentillatelse. I tillegg har leger, psykologer og annet helsepersonell ingen plikt til å melde fra dersom pasienter de behandler gir grunn til bekymring fordi de har våpentillatelse, med mindre det er en akutt fare for liv og helse.” Første problemet jeg ser er jo at våpen ikke er eneste måte å drepe folk på. Hvis man fikserer på hvordan, og ikke hvorfor så løser man vel egentlig ikke problemet! Problem 2, er at du vet ikke om det er de med onde tanker som vil bli nektet tillatelse. Eller om det er en litt antisosial fyr, som psykologen mener er bekymringsverdig… Og problem 3, hvis man skal la en psykolog bestemme om man kan bli stolt på med våpen so kan psykologene fort bestemme seg for at du ikke er til å stole på. Jeg mener at dette ikke er noe annet en å gjøre anskaffelse av våpen vanskeligere, skjult bak det at de «redder liv og gjør Norge bedre».
  7. Uten å være en ekspert så ser det jo ut som en 1849/55 kammerlader… Jeg har sett kammerladere ligge på finn for 7500-12500 avhengig av kondisjonen, men aldri sett en plombert en ettersom at de ikke er registreringspliktige… Her: https://svartkrutt.net/artikler/vis.php?id=10 Og her: https://www.kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0040 får du lest litt mer om riflen…
  8. Jeg var nødt til a legge inn et til spørsmål i emnet… Fra noen andre svar over denne posten fikk jeg følelsen av at noen mener man kan oppbevare mer en 2000 skudd i et skap uten fg-godkjenning (f.eks. Verktøyskapene til Sølvrev). Men hvis et FG godkent skap ikke nødvendigvis er særskilt godkjent, så kan jeg ikke se for meg at en zarger med hengelås er det. Eller er det?
  9. @Sølvrev Grunnen for å gjøre det komplisert var vel det at vi allerede har flere våpenskap en vi trenger… Men da blir vel den neste løsningen enten Zargeser med hengelås eller slik som du har gjort det. Takk for svaret!
  10. Heisann, jeg har et kjapt spørsmål for de som vet mer en meg. I loven står det ”I godkjente tryggingsskap, som ikkje er særskilt godkjent for oppbevaring av ammunisjon, kan det oppbevarast inntil 2000 ferdigladde patroner.” Betyr dette at man kan, eller kan ikke oppbevare dem lovlige mengden ammunisjon (inntil 15 000) i et skap som er FG-Godkjent for lagring av våpen. Hvis man da kun bruker skapet til ammunisjon og har våpnene i et annet skap. Det sto litt merkelig/u-utfyllende skrevet i loven og det var lite informasjon og finne om dette.
  11. Om 2 uker så skal jeg ut på min første hjortejakt som 16 åring, jeg har min egen rifle og det er en opplæringsjakt/introjakt med et lokallag i njff. Men jeg har enda ikke fått det permanente våpenkortet, og det eneste jeg har er det midlertidige våpenkortet hvor det står faren min sitt navn og ikke mitt (etter en ny lov så var det han som måtte søke for meg). Jeg fikk beskjed om at når det permanente våpenkortet kom så skulle det stå mitt navn på det, men jeg lurte på om jeg kan gå på denne jakten med våpenet mitt siden det ikke står mitt navn på det midlertidige våpenkortet? Takk for svar på forhånd!
  12. Jeg har en venn som er 15, og faren hans eier haglen som han kjøpte fram til han kan eie den. Men han lurte på hvordan han kan gå på jakt med haglen sin ettersom at det er faren hans sitt navn som står på våpenkortet. Og siden han ikke «teknisk sett» eier et våpen så kan han ikke få utlånserklering etter en ny lov som kom ut. Er det noen som har et svar?
  13. Jeg har nettop kjøpt en khan k500 lux compact hagle og da jeg skulle til å ta av chokerene så ville de ikke komme av… jeg så på gjengene på de andre chokerene og skrudde riktig vei men den satt dønn fast. Haglen var helt ny så jeg kan ikke forstå hvorfor de var skrudd på så hardt. Er det noen som kan hjelpe meg ved å si hva jeg burde gjøre?
  14. Faren min har arvet en gammel Carl Gustaf 3000 fra 1985 etter faren hans. Ettersom at han var hv leder på sin tid så hadde han også en god del 7,62x51 ammo fra hv, og så vidt jeg vet så er vell disse ladet med en del mer krutt en de sivile 308. Så spørmålet er om geværet tåler denne ammunisjonen og/eller hva de hardeste ladningene geværet tåler er?
×
×
  • Create New...