Jump to content

Brubakken

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etter et lite dypdykk i kulearkivet så fant jeg et par gamle esker kuler. Barnes 165 gr xfn kuler, desverre bare 49 stk men disse har en hulspiss som selv @spindrift's blykuler blir sjalu av🤭 Disse må da være godt egnet til dette formålet? Så prøvde jeg å se om det var å finne noe tilsvarende hos barnes nå, men eneste jeg fant som lignet var kobberkuler tsx-fn eller vor-tx og tror jeg skal holde meg på andre siden av mdg skalaen. Fant også en eske Sierra 150 gr. flat nose, det var en veldig kort og fin kule, som beskrevet lengre opp her kunne være en fordel.
 2. Dette kan fort eskalere fra å kun ville lade noen subsonic patroner til reven ser jeg😅 Men fin tid å drive med slikt nå da, for meg som har egen skytebane fra trappa hjemme. (Samt annet tidsfordriv, som å jakte dott) Ekspansjonen er jo viktig ut i fra hva jeg ønske å bruke denne til, så jeg har tenkt å skyte litt vanndunker og vått papir på 100 meter for å teste litt før dette blir brukt på levende mål. En 154 grains hulspiss bør jo være helt greit med utgangspunkt i fra Hodgdon sine ladedata for 150 grains bt med trail boss? Kan prøve litt først før jeg eventuelt går til innkjøp av dacron.
 3. Her kom det veldig mye god informasjon, takk alle sammen. Satt å så en del filmer om subsonic lading på youtube og der kommer også alt dette frem. Dacron eller tilsvarende og å borre opp tennhullet går igjen. Men jeg velger å spørre her fremfor å stole blindt på youtube. Hvordan vil en kule baklengs ekspandere? Målet mitt vil være å kunne skyte rev når .17 hmr'n ikke strekker til på åtet, 100 meter fra huset. Skal ikke store vindpustet til før jeg ikke tar den. Og så smeller jo .222'en så inn i h.... for å skyte på natta. Synes fyllingsgraden med trail boss hørtes fornuftig ut, så har bestilt den for å prøve. Har også alt jeg trenger for kulestøping, sizing og smøring, bortsett fra en støpeform for rett type kule. Måtte da gått for en hulspiss så samme reven kunne skytes. Hvordan er det da å skyte mantlede kuler etter at det er skutt blykuler i løpet? Dette er jo rifla jeg bruker til elgjakta til vanlig, men behovet for stille patron er jo nå på seinvinteren.
 4. Det er den kula jeg tenker på ja. Min 30.06 har 1:10 riflestigning så da spørs det om det blir noe særlig suksess med den kula. Har du prøvd med letter kuler en 190 gr og, sånn som ladedataene her sier? Tabellen oppgir jo samme kule i både .308 og 30.06. Jeg får begynne med oppgitte data og heller forske videre på det hvis det viser seg å fungere. Jeg ønsker å prøve dette før jeg eventuelt går til innkjøp av en .300 blk. Ser det ikke er så mange typer ferdigladet subsonic, men noe mer ladedata tilgjengelig.
 5. Jeg har tenkt å prøve meg på lading av subsonic 30.06 med Hodgdon trail boss krutt, etter å ha lest om dette kruttet i en tråd om .308. Hodgdon oppgir ladedata på nettsiden sin for kun 150 grains Nosler ballistic tip kule, det samme i dokumentet det ble linket til. Men det virker som at denne fremgangsmåten også kan brukes på andre kuler / kulevekter? Nosler har en 220 grains .30 kule beregnet for subsonic .300 blk, som kunne vært spennende å prøve for å se om den ekspanderer godt nok for revejakt. Skal også prøve med ballistic tip for å teste det som oppgies, men denne kula bør etter spesifikasjonene ha mer fart for å ekspandere skikkelig. Er det noen som har erfaring med lading av subsonic 30.06 med andre kuler og kulevekter med trail boss?
 6. https://www.posten.no/sende/klargjoring/unntaksliste-for-spesielle-sendinger Våpen må deles å sendes i to pakker.
 7. Er det ingen som bruker 1:10 i .223? Har sett dette brukt til .222 rem og har selv vurdert det ved et eventuelt pipebytte på min gamle valmet kombi.
 8. Jeg er ikke interessert i at mitt navn blir publisert på denne måten. Det får meg til å revurdere å melde meg som lisensjeger igjen. Det er jaggu ikke så artig å ligge ute i skogen å se på den jerven i forhold til hva man risikerer med å bli "angitt" på den måten. Noen som har link til publisert liste? Jeg forsøkte å google men fant ikke noe.
 9. Dette lurer jeg og på, jeg har hatt vest fra varmevest.no i snart 3 år nå og har brukt den både til postering etter elg og rev, samt motorsykkelkjøring vår og høst (og nordnorsk sommer). Er veldig fornøyd med den, skikkelig varm og god! Men ser en veldig fordel med Härkila jakken der det kan brukes vanlig usb powerbank, istedet for batteriet som følger med vesten fra varmevest. Batteriene til vesten fra varmevest varer forøvrig ca 4 timer på fullt med det lille (det som fulgte med når jeg kjøpte den) og mellom 7 og 8 timer på fullt med det store batteriet som selges som ekstra. Vesten er behagelig å ha på, varmer godt selv uten varmen på. Det eneste jeg har å utsette på den er at den er litt trang under armene, jeg er 183 høy, akkurat under 90 kg og har kjøpt vest i str xl/xxl. Ser på magasinet at det følger ikke med noen for for batteri/powerbank med Härkila jakken så da er den 1000 kr dyrere enn varmevest med batteri.
 10. Søk etter grønt plexiglass på ebay.
 11. Begge kuler skutt i samme dyr, elgokse 238 kg slaktevekt. (Min første okse) Den med størst sopp gikk inn i høyre bog og sto i skinnet bak venstre bog. 105 meter. Restvekt 155 grains. Nr to gikk inn rett bak høyre bog og ut gjennom venstre bog, denne sto og i skinnet. 150 meter. Restvekt 156 grains. Pent slakt, lite blodslått. Fluktstrekning totalt mellom 50 og 60 meter, 10 meter etter siste skudd.
 12. Det har jeg aldri hørt om men det høres interessant ut! Mus spiser jo alt mulig rart, da familien min drev gård var det alltid en plage at musa spiste hull i kraftfor og såfrø sekker, så det er jo mulige åter. Ellers kansje hundepellets som kan brukes både til rev og muse åte. Skal en slik musekasse lokke flere rev til åtet?
 13. Jeg har en Valmet 212 kombi som jeg er veldig fornøyd med. Veldig solid og godt våpen. Jeg har .308 og .222 kombiløp til denne, samt et dobbelt hagleløp. .222 løpet liker ikke tunge kuler da det har 1/14 stigning, men går godt med lette v-max kuler. .308 løpet har veldig god presisjon med både 150 og 180 gr. kuler, jeg brukte det på vinterjakt etter rype sist vinter med stor suksess samt skutt opp til storviltprøven for bruk på jerv og elg. Har brukt 3 år på å få tak i ekstra løpene, kom med .222 løpet når jeg kjøpte den. En nyere 412 er lettere å finne løp til, men det dukker opp 212 løp og fra tid til annen. Totalt har jeg betalt 7-8000 for alt, pluss kikkert og montasjer.
 14. Enig meg Winter, bruk v-max. Jeg skjøt to stk rev sist vinter med hulspiss og begge to løp 30-40 meter før det var over. V-max har som regel kjappere virkning.
 15. Jeg hadde samme problemet med to av mine hausken dempere, der ene løpet var gjenget for a-tec demper og det andre for en alm demper. Løste det veldig enkelt med en gjengetapp et par ganger gjennom gjengene i de nye demperene, med skjæreolje, og nå passer begge helt perfekt. Virker som om hausken demperen er gjenget i den trange enden av iso standarden.
×
×
 • Create New...