Jump to content

Brubakken

Members
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Brubakken last won the day on July 15

Brubakken had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Brubakken's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post

Recent Badges

90

Reputation

 1. Gjett hvem som akkurat ble for sen til første rev på åtet etter at jakten startet??🙄 Ble mange store nordnorske ord når jeg tittet opp og bare så bakenden forsvinne ut i skogen etter å ha vært innom åtet på runde nr 2, dette var en kjapping. I morgen blir det finkapping av frosent åte så den bruker litt lengre tid i åpent lende🤞
 2. Min første hagle og første våpen var en Remington 870, kjøpt brukt av en her på kammeret. Ååå som jeg ønsket meg en pumpehagle😅 Di første par årene traff jeg INGENTING, lite viste jeg om hvor dårlig den egentlig passet meg. Gikk noen (tusen) kroner på stokker før jeg fant en som gjorde susen, ati akita, vanlig jaktstokk justerbar i både lengde og høyde. Men fytti så morro, når jeg fikk sving på pumpinga datt både rypene og endene like godt som med o/u'en jeg bruker nå. Den har nå i sommer gått videre til ny eier, etter 10 år og mange 1000 skudd på jakt og leiduer, for å gi plass til ny morro. Fikk tak i hagleløp til kombien så da ble den mer brukt sist jaktsessong. Moralen her er, har du lyst på pumpehagle så kjøp det, bruk noen som kan hjelpe deg med å få den til å passe, så får du mer glede av den med en gang. Og skyt mye for å venne deg til omlading og oppfølgningsskudd, det krever litt trening for å få til en ekstra armbevegelse når rypene flakser rundt ørene på deg. Så kommer nok o/u til ditt skap og tids nok😅
 3. Kun noen få min til det blåses i fløyta😁
 4. Fra utgave 1 av lapua reloading manual.
 5. Jeg har byttet tak på huset mitt, som min første "hobbysnekkerjobb". Har hatt mye god hjelp i sintef sine bøker, dem har mange forskjellige bokserier om det meste. https://www.sintefbok.no/contents/index/6/sintef_faktaboeker
 6. Jeg har hausken md 35 og md 45 til min .22 wmr, begge to er veldig gode dempere, md 45 demper klart bedre men er en del tyngre og dyrere. Md 45 demperen har i tillegg "netting" inni, det gjør også at den demper bedre enn uten.
 7. Dagens pulsøkning kom veldig plutselig! Etter at den gamle tannløse langbente reven ble skutt ble det plutselig liv på åta igjen. Natt til i går våknet jeg ikke av åtevarsleren da det endelig var rev her, til stor ergelse. Men i dag ble det fart i sakene! Hadde skrudd av åtevarsleren på morgenen siden sola løser den ut når den kommer over tretoppene. Satt på laderommet å pusset 30.06'en, i mangel på utevær. Så hører jeg en ørn skrike noe veldig oppe i skogen, tenkte at det var da merkelig... Ser ut vinduet og der sitter det jaggu en liten rev på åtet, mest sansynlig forstyrret av ørna som var forbanna. Snakk om revevarsler! Ble et fryktelig stress for å finne frem den andre rifla, låst vekk bak noe rot mens jeg flere ganger så ut vinduet om reven fortsatt var der. Men den var fullt konsentrert med ørn og hundepellets, valpefor er lurt, da tar det mye lengre tid å finne alle pelletsene i snøen. Lirker opp vinduet og får skutt ganske kjapt. .22wmr 75 meter. Lita tispe på kun 3,8 kg med en skikkelig fin pels uten røyting.
 8. @Jakt62nordnorsk ræv er ikke som andre... rever😆 men ja, kan vel kansje forklares med den lette vekten i forhold til størrelsen? At det kansje har vært en svær kar som har hatt sine beste år.
 9. Endelig var det min tur! Etter kun sporadisk besøk av rev på åtet fikk jeg endelig mulighet til litt lokking. I fjæra nedenfor der vi bor er det et godt brukt revetråkk, fant meg et berg å sitte på, litt gjemt inne i noen busker. Har vært der 2 ganger før påske uten hell, sist gang støkket jeg en rev som var på tur mot meg i skogen, når jeg ga opp og skulle gå hjem, snakk om uflaks🤬 Denne gangen kom den kjappere, nesten springende ut av skogen etter kun 10 min med musepip, men ble litt skeptisk, bråsnudde og heldigvis stoppet med breisia til et par sekunder. Ca 80 meter, .22wmr v-max. Gjorde et par byks og lå 3 meter fra skuddplassen. Fruens straks 8 år gamle schnauzer ble tilkalt for å trene litt spor, hun er gal etter å spore og dette er første gang hun har fått sett rev i enden av sporet, det falt mildt sagt i smak! Hannrev 6,5 kg, ganske tannløs så den er vel en gammel røver?
 10. Brubakken

  308 subsonic

  Min 30.06 med 1:10 liker ikke 180 grains og tyngre kuler subsonic, men f.eks 150 og 170 grains sierra flat nose går bra. Ser ut til at kuler med flat base og ikke "båt hale" er det beste i min rifle i alle fall.
 11. Bedre sent enn aldri, ble noen travle uværsdager på jobb. @Oryxhunter @Olafsen @Jeger'n Har prøvd å ta noen bilder. Montert på min vari-x iii 1,5-5x24, etter o-ringen ble montert fikk jeg skrudd tårnet helt nedpå, når skivene som fulgte med var montert fikk jeg kansje skrudd den ned 1 gjenge. Og uten skivene så var det alt for mye slakk i tårnet. Disse skivene er for store til å passe nedi forsenkningen inni tårnet og ligger derfor oppå kanten. Bruker en o-ring som måler 11mm utvendig diameter og 1,9mm tykkelse, fra et biltema o-ring sett, samt den tynne fjærskiva som følger med tårnet. O-ringen og fjærskiva passer ned i forsenkningen inne i tårnet. Dette gir passelig klem på min kikkert, kan hende andre kikkerter har andre dimensjoner, så prøv dere frem. Håper det var grei forklaring😅
 12. @OryxhunterBytta ut stål skiva med en o-ring som går inn i forsenkningen i tårnet, så fikk jeg skrudd min helt nedpå. Kan ta bilder i kveld hvis det er av interesse.
 13. Brubakken

  17hmr presisjon.

  Støtter forslaget om hornady xtp. Denne går best av alle i min cz 455, etter at "nye" cci fmj gikk fra å være meget bra til bare ræva på god nordnorsk. Snill nok med rypa til at man berger kjøttet og reven datt den og, etter 20 m utras.
 14. I dag ble det endelig mulighet til å prøve kulene. Og det var ingen skuffelse, 50 grain n140 ga 863 m/s og helt grei presisjon. Skutt kun 5 skudd men den ladningen kan forskes videre på. Skutt i en gammel husqvarna, 60 cm douglas rustfritt løp, 30.06
 15. Mens fruen i huset er på jobb har jeg forvandlet 2 gamle benkeplater av eik til en liten bokhylle. For en glede å holde på med massiv eik i forhold til laminerte lettvekts sponplater! Ideen kom egentlig fra behovet for å ha en plass å sette colaglasset når jeg satt i hjørnet av sofaen, men så ble det nå både "bord" og hylle.
×
×
 • Create New...