Jump to content

Rigby

Members
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gammel tråd,men dog...Børsa har Anson push rod lås av forskjefte,og 4-kantet kryssbolt.Jeg tviler på at dette er en Brno...Den er trolig spansk,muligens belgisk.
 2. Jeg har en korthåret dachs på 13 mnd.Fra han var ca 9 mnd utviklet han det som er antatt å være matallergi.Han klør seg veldig rundt lepper,under haken,samt at han har tendens til håravfall rundt øynene.Har egentlig aldri hørt om dachser som har hatt allergi...Men,jeg har han på ett spesialfôr ,jeg vet enda ikke om det virker,det har bare gått 2-3 uker.Problemet er at det er lite fett/smak i fôret,og det er vanskelig å få han til å spise.Har noen vært borti lignende tilfeller? Tips mottas med stor takk.
 3. Hvis 11.18 er dateringskode, er dette sjeldent å se, da det vel ikke var påbudt før 1923. Men det er visstnok noen våpen som hadde det tidligere. Da gjerne utført på forlangende av kunde eller produsent. Ellers er jeg enig med siste taler, det er et par herrer på det svenske forumet som sitter på mye kunnskap. Jeg synes det er veldig rart at ikke børsa har stempel for kulevekt og kuletype.
 4. Står det noe på kulepipen om kulevekt/type? For eksempel s.t.m.G...?
 5. Jeg ser 8,7 på kulepipen,men det står ett par andre tall....Jeg klarer ikke helt å tyde de ut i fra bildene.Hvilke tall er det? 8,7mm indikerer et kaliber rundt 9,3.Jeg har selv en drilling merket 8,7 over 72.Det er en 9,3x72R. Blir spennende å høre når du får tatt et avstøp av kammeret.
 6. Jeg får den til å være produsert mellom 1912-1923.Det vises ingen datokode på pipene.Dette tidsfester den til før 1923,selv om noen børser hadde det før dette årstall også.Dette er en fin drilling,har kostet penger en gang i tiden.Rart at det ikke står et navn på den...Likner veldig en Thieme & Schlegelmilsch..Nimrod ?? Riflekaliberet er lettest å bestemme ut fra ett kammeravstøp.Det fantes en jungel av kalibre på denne tiden.
 7. Jeg mener Tikka montasjer skal passe. Jeg hadde det på en ZKW 465...
 8. Den har Anson fore end fastener....dette plasserer børsa litt mer konkret tidsmessig.Kan i farta ikke finne eksakt årstall for denne,men etter 1875.Rundt dette årstallet skjedde det mye.Årene før var det vanligvis innfesting av forskjefte med kile,arven fra munnladertiden.
 9. Står det en adresse oppe på løpsskinna? Her står ofte børsemakerens gateadresse. Dette gjør at man kan finne ut mer om de som bygde børsa.
 10. Engelsk,trykkskutt for svartkrutt.Dessverre i sliten stand.En trang kaliber 12,vi ser kaliberbetegnelse 13.Står det noen adresse på pipene? Jeg har to Barnett i tankene..
 11. F.E.G kanskje.....Ungarsk våpenprdusent.
 12. Rigby

  16/70 Bock m enkeltryck

  Søk opp en Merkel 200,eller 201 i Sverige.Der bruker det å være bra tilgang på disse.Jeg hadde to stykker en stund.Den ene var produsert i -56 og hadde Antinit stål i pipene,og veide 2,7 kg....har angret i mange år på at jeg solgte den.
 13. Rigby

  Merkel 96k

  Det er ikke trykket i patronen som skaper eventuelle problemer.Det er overgangskonus,og trangboringer.Engelskmennene skyter stål i sine damaskpiper....I et løp med 1/4 boring hadde jeg skutt stålpatroner hele uken..
 14. Kan du fortelle meg hva som er forskjellen på disse? Jeg hadde et sånt sett i kal .30-06,og 20.Kjøpte det en gang på slutten av 80-tallet hos den gang Jaktpartner.Det må ha vært produsert for det amerikanske markedet.Var regulert for Remington ammo med 150 grains kule! Jeg solgte børsa ganske fort. Jeg har sikkert hatt 15 dobbeltrifler etter dette,kalibre fra .475,og ned til 7mm.Jeg har hatt to børser i 8X57 IR/IRS.En Merkel sideligger,og en fin gammel Bühag O/U.Begge disse gikk veldig godt,og jeg brukte de en god del på jakt.De gikk godt med fabrikkammo,og var veldig takknemlige å lade til.Skulle jeg kjøpe dobbeltrifle igjen,ble det 8X57...Fin patron med liten rekyl,og holder til det meste av storvilt.
×
×
 • Create New...