Jump to content

Rigby

Members
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Rigby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da er det nok en .380 Long,eller en kortere versjon kanskje...Børsa ser litt "Belgisk" ut.Hvis den ikke har produsentnavn,kan det være at et,eller annet engelsk firma har importert den,og solgt den.Hvis du googler "Rook rifles vil du finne bilder av liknende våpen.
 2. Engelske prøvestempler etter det jeg kan se.En engelsk rookrifle...Står det ingenting skrevet på pipen,navn på produsent,kaliber etc?
 3. Rigby

  Arvegods

  Vi må ha bilder 🙂
 4. Rigby

  Merkel 200e fra 52.

  Det er en forsterkning av skjeftet.Disse børsene har veldig tynt treverk mot baskylen,og sprekker ofte.Jeg har aldri sett dette annent enn som arbeid utført etter at våpenet er brukt.På denne ser det pent ut,sikkert utført av en fagmann.Om denne er fra 52- så er den kanskje bygget på en førkrigslås.Det kan du se under baskylen.Er den merket med Gebrüder Merkel uten "bilde" av smeden i Suhl,så er den bygget av gamle deler.
 5. Rigby

  Chas Osborn

  Gammel sak,svartkruttmerket,mulig produsert før 1875 ca..Jones patent underlever,patentert 1859.Kaliber 13,dvs en trang kaliber 12 .Merkelig baksikte på skinna?? Damaskpiper,back action låser.Dessverre er den dårlig vedlikeholdt.Dette er i utgangspunktet ikke noe luksusvåpen,puss den ren,sett den inn med diverse oljer,og heng den på veggen.
 6. Rigby

  Chas Osborn

  C.Osborne var en respektert børsemaker. Jeg har en del opplysninger om hans virke. Men da må tråden du startet følges opp...
 7. Rigby

  Chas Osborn

  Hvis du gir oss addressen som antageligvis står på pipene,så kan jeg muligens fortelle deg noe...
 8. Gammel tråd,men dog...Børsa har Anson push rod lås av forskjefte,og 4-kantet kryssbolt.Jeg tviler på at dette er en Brno...Den er trolig spansk,muligens belgisk.
 9. Jeg har en korthåret dachs på 13 mnd.Fra han var ca 9 mnd utviklet han det som er antatt å være matallergi.Han klør seg veldig rundt lepper,under haken,samt at han har tendens til håravfall rundt øynene.Har egentlig aldri hørt om dachser som har hatt allergi...Men,jeg har han på ett spesialfôr ,jeg vet enda ikke om det virker,det har bare gått 2-3 uker.Problemet er at det er lite fett/smak i fôret,og det er vanskelig å få han til å spise.Har noen vært borti lignende tilfeller? Tips mottas med stor takk.
 10. Hvis 11.18 er dateringskode, er dette sjeldent å se, da det vel ikke var påbudt før 1923. Men det er visstnok noen våpen som hadde det tidligere. Da gjerne utført på forlangende av kunde eller produsent. Ellers er jeg enig med siste taler, det er et par herrer på det svenske forumet som sitter på mye kunnskap. Jeg synes det er veldig rart at ikke børsa har stempel for kulevekt og kuletype.
 11. Står det noe på kulepipen om kulevekt/type? For eksempel s.t.m.G...?
 12. Jeg ser 8,7 på kulepipen,men det står ett par andre tall....Jeg klarer ikke helt å tyde de ut i fra bildene.Hvilke tall er det? 8,7mm indikerer et kaliber rundt 9,3.Jeg har selv en drilling merket 8,7 over 72.Det er en 9,3x72R. Blir spennende å høre når du får tatt et avstøp av kammeret.
 13. Jeg får den til å være produsert mellom 1912-1923.Det vises ingen datokode på pipene.Dette tidsfester den til før 1923,selv om noen børser hadde det før dette årstall også.Dette er en fin drilling,har kostet penger en gang i tiden.Rart at det ikke står et navn på den...Likner veldig en Thieme & Schlegelmilsch..Nimrod ?? Riflekaliberet er lettest å bestemme ut fra ett kammeravstøp.Det fantes en jungel av kalibre på denne tiden.
 14. Jeg mener Tikka montasjer skal passe. Jeg hadde det på en ZKW 465...
×
×
 • Create New...