Jump to content

Rigby

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Snakket med våpenkontoret i dag.Søknaden min ligger der den,pluss to til....De har en person i arbeid,en sykemeldt/permisjon,og en i "Gjemmekontor".Dessuten har de fått streng beskjed om å prioritere dødsbo,her var det snakk om tusenvis av våpen...De beklager,og håper på mer mannskap.
 2. Ventet 24 uker i Agder nå.....Dette blir for dumt...snart et halvt år!!
 3. Jeg ser ikke problemet med ammo.S & B lader patronen med 117 grains blyspiss.Denne har jeg brukt i gamle drillinger med hell.Ser man på tyske nettsteder,bruker de aller fleste denne patronen i sine våpen.Den er mer enn presis nok til rådyr,og småviltjakt.Jeg har intrykk av at denne har en utgangshastighet som er lik eldre ammunisjon.Treffpunktet stemmer som regel godt med de åpne siktene.Schou har vanligvis denne patronen på lager. Men ta nå et kammeravstøp først.....
 4. Om det er en 6,5 x52R,så vær oppmerksom på rimmen..Jeg har hatt flere gamle drillinger i dette kaliberet,og med moderne 25-35 W ammo,har de vært tunge å lukke.Med eldre ammo,samt S&B i 6,5x52R,har det gått greit.Eldre ammo hadde muligens noe tynnere rim,og kammerene er brotsjet deretter.
 5. Jeg er ganske sikker på at Sauer drillingen er en mod 25. Etter min mening den fineste modellen de hadde,og ettertraktet blant entusiaster. Den andre ser ut til å være bygget på Blitz system,fin den også. Det lar seg kanskje gjøre og identifisere produsenten ved hjelp av diverse merkinger/stempel. Håper du har kikkertene.....
 6. Håper du legger ut bilder av låsene,samt gode bilder av alle stempel.Gamle fine drillinger er alltid interessant.
 7. En kammeravstøpning vil gi de fleste svarene.By the way...Hvordan har du datert børsene,du sier de er fra 20-tallet? "Datostempel" ble ikke innført før rundt 1922,er de trykkskutt før dette er det stort sett bare prøvestempel som kan fortelle noe om alderen.6,5x52R var ganske vanlig i eldre tyske drillinger,det samme var 8x57IR.Kulevekten du nevner på 15 gram,er identisk med eldre ladninger i det kaliberet.
 8. Fint om du kan legge ut et par bilder,og ta med et av stempel...
 9. http://www.germanhuntingguns.com/archives/kesslers-of-suhl/ Håper denne linken virker...
 10. Dette er ikke en Øst-Tysk Sauer.Det er en S&S Mod 175.Førkrigs antar jeg,siden den er merket med Suhl.Enkleste hagla de bygde,med en forenklet A&D mekanisme,uten ekstra fangsikring,eller ejektor.Verdien vil jeg ikke tippe,men man blir nok ikke rik....
 11. Hvis du vil beholde den,er det fullt mulig å fine en original stokk i Sverige.310 modellen ble produsert leeenge,og det finnes mye deler rundt om blandt våpenhandlere,og børsemakere.En forsiktig restaurering av stål,en grundig rengjøring av låsen,og vips så har du en fin fugle/harebørse med fin gravyre av en av de gamle mesterene.Kaliberet er 12/65,patroner er no problem...
 12. I utgangspunktet et fint våpen.Denne er "godt" brukt,stokken ser ikke så bra ut.I mine øyne er det et restaureringsprosjekt for en entusiast.Man kan finne en fin 310 C i Sverige for 2-5 laken.Det jeg mener avgjør pris på gamle børser,er stand,stand,og atter stand....Skal du selge,så legg den ut på nettet med en utropspris,og se hva som skjer..
 13. Modellen er en 310 C.Produsert ca 1917-18. C,står for kvaliteten på gravyren,og var den nest fineste,(A,B,C,og D) gravyre fantes,samt en senere LUX variant.Bare 4-500 børser av 310 modellen fikk C gravyren.Muligens gravert av Sandstrøm,eller Hallin.Kolben er muligens av nyere dato,kolbekappen er uoriginal.
 14. Det var det jeg trodde. Jeg mener Tobias Hassel,svensk hagleentusiast,hadde en artikkel om Bernardelli i "Vapentidningen" for en tid tilbake..
 15. Har du hatt av sideplatene på denne?
×
×
 • Create New...