Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Rigby

Members
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rigby

  Kikkertmontasje til den gamle modelen til Brno 22lr

  Jeg mener Tikka montasjer skal passe. Jeg hadde det på en ZKW 465...
 2. Rigby

  Gammel hagle, uregistrert, verdi?

  Den har Anson fore end fastener....dette plasserer børsa litt mer konkret tidsmessig.Kan i farta ikke finne eksakt årstall for denne,men etter 1875.Rundt dette årstallet skjedde det mye.Årene før var det vanligvis innfesting av forskjefte med kile,arven fra munnladertiden.
 3. Rigby

  Gammel hagle, uregistrert, verdi?

  Står det en adresse oppe på løpsskinna? Her står ofte børsemakerens gateadresse. Dette gjør at man kan finne ut mer om de som bygde børsa.
 4. Rigby

  Gammel hagle, uregistrert, verdi?

  Engelsk,trykkskutt for svartkrutt.Dessverre i sliten stand.En trang kaliber 12,vi ser kaliberbetegnelse 13.Står det noen adresse på pipene? Jeg har to Barnett i tankene..
 5. Rigby

  Kombi hjelp

  F.E.G kanskje.....Ungarsk våpenprdusent.
 6. Rigby

  16/70 Bock m enkeltryck

  Søk opp en Merkel 200,eller 201 i Sverige.Der bruker det å være bra tilgang på disse.Jeg hadde to stykker en stund.Den ene var produsert i -56 og hadde Antinit stål i pipene,og veide 2,7 kg....har angret i mange år på at jeg solgte den.
 7. Rigby

  Merkel 96k

  Det er ikke trykket i patronen som skaper eventuelle problemer.Det er overgangskonus,og trangboringer.Engelskmennene skyter stål i sine damaskpiper....I et løp med 1/4 boring hadde jeg skutt stålpatroner hele uken..
 8. Rigby

  Dobbelrifle...men hvilke kaliber..?

  Kan du fortelle meg hva som er forskjellen på disse? Jeg hadde et sånt sett i kal .30-06,og 20.Kjøpte det en gang på slutten av 80-tallet hos den gang Jaktpartner.Det må ha vært produsert for det amerikanske markedet.Var regulert for Remington ammo med 150 grains kule! Jeg solgte børsa ganske fort. Jeg har sikkert hatt 15 dobbeltrifler etter dette,kalibre fra .475,og ned til 7mm.Jeg har hatt to børser i 8X57 IR/IRS.En Merkel sideligger,og en fin gammel Bühag O/U.Begge disse gikk veldig godt,og jeg brukte de en god del på jakt.De gikk godt med fabrikkammo,og var veldig takknemlige å lade til.Skulle jeg kjøpe dobbeltrifle igjen,ble det 8X57...Fin patron med liten rekyl,og holder til det meste av storvilt.
 9. Når det gjelder verdi,så vil jeg ikke komme med noe bastant.Det kommer an på hvilken stand børsa er i.Den ser veldig original ut,ingen som har tuklet med den.Sjekk pipene innvendig,puss forsiktig gjennom..Sjekk for sprekker etc i treverk.Er den fin,og hel bør den være verdt noen tusenlapper for en samler.Den vanligste,og simpleste hanebørsa til Husqvarna,mod 20,går her i landet for 2-3000,- ti ganger mer enn i Sverige.Der går de som regel i søpla...Men denne modellen du har var ei dyr børse da den var ny.Gravert,og fin er den.Hvis du ikke er helt blakk,så behold den er mitt tips.Gjør den skikkelig ren,få en kompetent børsemaker til å måle godstykkelsen i pipene.Er den ok,og den er fri for gravrust,kan du skaffe deg noen svartkruttpatroner og ta den med deg på skauen en solskinnsdag.
 10. Hagla er en Husqvarna mod 42.Denne modellen ble produsert mellom 1879-1899.med forbehold.Husqvarnas arkiver er noen mangelfulle,samt at det finnes børser som egentlig aldri er bygget...Hvis mine antagelser er riktige,er det en sjelden modell.
 11. Rigby

  Kal 20

  Ja,faktisk. Nå har denne diskusjonen fjernet seg langt fra trådstarters spørsmål.Jeg kan ikke svare på det heller.Dessuten ville jeg aldri hatt behov for å gjøre det,jeg klarer meg lenge med 70 mm kammer..
 12. Rigby

  Kal 20

  Som jeg tenkte..."Until it has been fully prooved..." Det må jo bety at så lenge børsa har en valid proof,så kan den selges.Men hvis pipene har blitt mekket på,så skal den testes på nytt.Jeg synes dette er en grei ordning.Det er ikke alltid man kan være sikker på hvilken kvalitet et utført børsemakerarbeid har heller..
 13. Rigby

  Kal 20

  Jeg tror ikke engelske hagler skal trykkskytes på nytt fordi om de skifter eier...Da er de "in proof".Men de skal trykkskytes hvis det gjøres arbeid på pipene,sånn som honing, utvendig sliping etc.Hvis det da viser seg at den er utenfor målene som er angitt i opprinnelig proof,ja så skal den testes på nytt.Dette er en sikkerhet for alle parter,og ingen stor kostnad for en børsemaker som sender ett våpen til f.eks Birmingham Proof House.Det er ikke så veldig lenge siden,og da snakker jeg om 4-5 år,som det kostet 50 pund.. Når det er sagt,så garanterer ikke en enkel overladning for noe som helst.Men et regelverk er fulgt...
 14. Rigby

  Kal 20

  Trykkprøving er etter min mening en bra ting.Jeg har sett mange "fine"engelske hagler for salg her i landet,som etter oppmåling har vist seg å være "out of proof".Disse hadde aldri blitt solgt videre i England.På den andre siden trykkskyter engelskmennene sine 120 år gamle hagler med damaskløp for moderne patroner,og skyter tusenvis av skudd med dem i året.Hvis noen her hjemme tar frem ei hagle med damaskpiper,løper folk i dekning.Hvorfor? Fordi vi ikke har noe system,eller regler for oppmåling,og trykktesting av hagler.
 15. Rigby

  The Highland Stalker

  Siden prisen ikke er høyere enn en litt sminket Blaser,så ville jeg ikke kjøpt den.Ikke fordi jeg har tykk lommebok,men den vil ligge og slenge rundt i brukthyllene om noen år.Kjøp en original vintage Rigby i stedet....
×