Jump to content

ArcticTiger

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ArcticTiger

  1. @Kim; Det er jo lenge siden vet du, så jeg husker ikke hva slags ammusjon vi brukte, antakelig var det standard millitær. Og vi var jo ikke så drevne skyttere heller, vi var jo bare 16 år
  2. Artig å lese om interessen for og historie om US Carabinen! Selv har jeg bare prøvd den en gang. Det var engang tidlig på -70tallet, da ting ikke var så alvorlige som de er nå. Det var en kompis som hadde fått tak i en US, og den var selvfølgelig ikke registrert, hvor den kom fra vet jeg ikke. Men det var mye krigsetterladenskaper i omløp på den tida. Han hadde fått tak i noen esker ammusjon og, så da måtte vi jo skyte litt. Vi dro inn i Maridalen (Oslo) en ettermiddag, og fant oss en fredelig, usjenert plass. Satt opp noen 2"x4" planker til blink, og på 25 meters hold hadde vi vår fulle hyre å treffe planken. Og de skudda som traff, gikk jo ikke igjenom planken engang, så vi vart ikke så imponert av den. Men morro var det
  3. Er det noen som har en ekstra kolbe til ei sånn Hagen-salong liggende (nederst på bildet)? Har ei sånn ei, men kolben er knekkt i pistolgrepet.... Send PM hvis noen vet om noe.
  4. Her er litt lesestoff om den Kongsberg-produserte Rolling Block: http://kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0082 Men C-merket indikerer vel at din er svensk produsert?
  5. Børsa di blei jo så fin, slank og lekker, at du kan jo egentlig døpe om navnet til "PRNO"
  6. Denne i 6mm REM (fant ikke den i lista over aktuelle kalibere) duger også på måkene på lange hold . Og så slepper du å ro ut å hente de skutte fugla, for det blir bare et fjørfokk igjen av de.
  7. Her er en link til en liten tråd sønn min har på crowbuster forumet, der er bilde av mod.2 en min så dere ser modifiseringen av pistolgrepet: http://crowbusters.activeboard.com/t391 ... rn-norway/ @Nord: Hils fattern din da
  8. Stokken på min ble ganske bra å holde i den, når jeg modifiserte grepet litt. Og da jeg fiksa finishen ble den riktig fin. Trevirket i den er faktisk ganske bra kvalitet nøttetre, tett og hard ved, som tok finish med en gang. Og "fasongen" på stokken er jo så klassisk sportsrifle som det kan bli (på de gamle) syns nå jeg da, men det er en smaksak. Har sett noen "nyere" utgaver, de hadde stokk i bøketre som så fæl ut. Jeg støtter deg i å la løpet være som det er når børsa går så godt. "If it aint broken, dont fix it" sier et gammalt prærieordtak... Din stokk har jo noe misfarging på kolben, men det er vel ikke råte? Hvis ikke råte, så er den "like god" og trenger egentlig bare en shining .
  9. Jeg er enig med det Vingemuttern sier lenger oppe her. Hvorfor tukle med ei børse som går høl i høl? Og sjanse på at den blir dårligere? Min mod. 2 fra -79 er også kjempegod. Eneste endringene jeg har gjort, er å spikke av litt på høyre side av pistolgrepet, samtidig som jeg ga stokken en omgang med sandpapiret og linolja. For bedre grep og plass til tommern, og bedre finish. Og så har jeg filt av hevearmen litt, så den fikk klaring til kikkerten. Denne børsa har mange kråker på samvittigheten, samt noe som er unevnelig her på denne siden. CCI Stinger er min favoritt i den. Lyddemper? Ække mye smell i en sallong .
  10. Flott kniv og arbeid! Ser ut som bøk ja, som er et hardt og slitesterkt treslag. Men det kan sprekke på langs, så pass på at du ikke herjer Alfor Mye når du bruker kniven som Øks, kanskje.
  11. Det ble nevnt nusselig børse og nusselige kuler. Det var da noen riktig søte, nusselige høl i den blinken og
  12. Det var virkelig ei kjempeflott børse Går den godt og?
  13. Og hvis du sjekker i "til-salgs" tråden her på forumet, så er det visst flere brukte CZ/Brno .22lr, og andre salonger og, til salgs der...
  14. Høhøhø, vi spora visst litt av her, beklager det Men tilbake til saken: Brno/CZ er iaffal gode, treffsikre, slitesterke børser
  15. Det var en meget hardt angrepet skabbrev. Den var veldig avmagret, så den var "lettskutt". Det var ikke mye som skulle til for å gjøre slutt på pinslene. Et velrettet Stinger-skudd er meget effektivt, og var nok i massevis. Stingeren med høy hastighet og lett hullspisskule kan ikke sammenlignes med vanlig .22lr. Det var på landet, men i nærheten av bebyggelse og traffikert vei, så å bruke kraftigere skyts vurderte jeg som unødvendig og uforsvarlig. Poenget var å avlive en sjuk rev, det var ikke revejakt på friske, spreke dyr. Da hadde jeg brukt 6,5x55 med noen nette 5 grams kuler, 6mmREM børsa eller sønn min si .222.
  16. Ja mange som er fornøyd med CZ/Brno her, og jeg kan bare slutte meg til det! Jeg kjøpte min Brno mod 2 i -81, og det er ei stabil, kjempegod børse! Jeg var tidligere ganske aktiv med kråkeskyting, med en 3-9x Kassnar wide-angle kikkert og CCI Stinger i kammeret er kråkene sjanseløse... Har og skutt en skabbrev på 80m hold med den, reven datt som en tomsekk. Ei brukt børse kan jo og være et godt alternativ til ei ny, du sliter ikke ut ei sånn børse. Bare sjekk at den ikke er rusten! Jeg har og ei Sako salong som jeg har arva, den er virkelig lekker, men kosbar....
  17. Flott skyter du får deg Litago! Og 29n ser ikke så verst ut med 4" løp heller
  18. Tja, feks. .45 acp har jo vært med og gjort mye ugagn ei stund. Er vel en grunn til det .... http://www.youtube.com/watch?v=cz6AQ52yqfA
  19. Vi ser vel samme funksjonen som "grip adaptern" på Pacmayr gummiskjeftet på denne 29-3 i .44magnum, det "fyller ut" endel mer mellom skjeftet og avtrekkerbøylen.
  20. Et lite spm. Øyvind: På det øverste bildet ditt av "Test gun"en, vet du hva den "greia" mellom avtrekkerbøylen og skjeftet er? Funksjon?
  21. Sitat: "Det er noe eget med M27/ M28 og da har ikke Dirty Harry faktoren slått inn engang :)" Det er lenge siden jeg så de filmene nå, men, .38/.357magnum, blir ikke det litt "snaut" når vi snakker om "Dirty Harry-faktor"?
  22. "Derfor er det kanskje best å sette seg inn i lover å regler på engenhånd å operere innenfor dette, uten å spørre..." Dette er et veldig viktig poeng. Vi er nå blitt så manipulert av formynderne at vi snart ikke er i stand til å ta en selvstendig avgjørelse. Problemet er ikke større enn at hvis det er noe du vil gjøre (skyte i dette tilfelle), så setter du deg inn i hva slags regler gjelder for det. Og forholder du deg til reglene, så blir det ingen problemer. Uansett om "noen mener" noe. Loven er åpent tilgjengelig for alle. Du trenger ikke gå til mannen bak skranken å plage han med allt mulig.
  23. Jeg ble en gang "anmeldt" til pollti av en kverulerende hyttenabo for ulovlig og uforsvarlig skyting på egen skogeiendom. Vi var en kompisjeng (4-6 stk) som brukte å trene litt på leirduer med hagla, og blinkskyting med rifle av og til. Det var på ettermiddagene, noen ganger på ukedager, og noen ganger på søndager. Området vi brukte var en liten bekkedal som endte i en høy ås, fin bakgrunn. Området er jorddekt, ikke noe bart fjell, og skog på alle kanter. Ingen bebyggelse. Det som var litt "dumt" for hyttenaboen, var at mannen bak skranken var nabo og jaktkompis med en av mine kompiser, og han hadde ved et par anledninger vært med han ut til meg å trent på leirdua Så mannen bak skranken hadde jo god kjennskap til stedet vi brukte å skyte på, og tidspunktene. Så sålenge vi ikke holdt på mellom ca.kl. 2200-0700 på hverdager, og holdt helgefreden på søndager (kirketida), så var det vi gjorde helt etter loven. Fikk hyttenaboen beskjed om... Nå er jo dette noen år siden (først på -90tallet), men loven er ikke endret meg bekjent. Men kanskje polltis holdninger
  24. Naturlig tørka, ute under tak, har trevirke en likevektsfuktighet på 12%, dvs tørrere blir det ikke. Skal du under det, må du tørke inne i oppvarmet rom. Det er en fin metode å la planken tørke ute først, luftig under tak i lang nok tid. En gml "regel" sier 1 år pr " (tomme) tykkelse på planken. Så kan du ta det inn og la det ligge varmt oppunder taket. Det sprekker lite når det først er gjennomtørka ute. Et tips for å få langsom, jevn tørking og derav mindre sprekking, er å smøre endeveden i begge ender av emnet med vanlig hvitt Casco trelim. Min erfaring er at vanlige fuktighetsmålere for trevirke ikke virker noe særlig godt under ca. 10%. De greier ikke måle noe motstand, og du får 0%. Forskjellige merker kan og være ulikt kalibrert. Tresorten har og betydning for måleresultatet. Så en fuktighetsmåler gir deg bare en pekepinn. Det sikreste er å ta tida til hjelp, jo lenger, jo bedre. For å få en stabil børsestokk er det viktig at emnet er tatt ut av en rettvokst trestamme. Er stammen en "banan", så blir det du lager av emnet en banan og. Laminering, dvs. å skjære opp emnet i flere lag og lime sammen, utligner kreftene (spenningene) i trevirket. Jo flere lag, jo stabilere. Men det hjelper med f.eks. bare 3 lag og. Har du et flott flammet emne, kan det deles i to og limes sammen med et annet tre i midten. Så beholder du de flotte flammetegningene på sidene av skjeftet. Jeg så noen flotte custom riflestokker på ei amerikansk nettside, hvor det var gjort på den måten. De hadde prøvd med flere treslag og, f.eks. mørkt-lyst-mørkt.
×
×
  • Create New...