Jump to content

Kriss94

Members
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Kriss94

 • Birthday 09/12/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kriss94

  Allround jaktrifle.. Mauser M18..?

  M12 har en LITT annen følelse enn M18 ja..
 2. Kriss94

  Erfaringer med Merkel Helix

  Hei! Har fått tilbud på en ubrukt Merkel RX Helix med den justerbare plaststokken med 8x57js og 308win løp til snaue 31000,-, er det et godt tilbud?
 3. Kriss94

  223 Browning x-bolt

  Om jeg husker rett fra min tid i butikk så gjelder garantien med en gitt Winchester-ammunisjon.
 4. Kriss94

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Kvitta meg nylig med en Fox i .222 Rem, tenkte at jeg ikke hadde behov siden jeg har en cz i 17.hmr. så feil kan man ta.. Har skutt hundrevis av kråker på jobb med 17, og den er fin til det men der stopper også gleden. Det lille riskornet mister anslagsenergien ekstremt fort etter 120 meter ca, og det er derfor jeg går for ei ny børse i .223 nå. Nærmere bestemt Browning X-bolt SuperLight, ikke nødvendigvis fordi jeg MÅ skyte på lengre hold enn 100 meter. Men jeg misliker sterkt å være så begrenset som man blir med 17, og forøvrig begynner 17HMR å bli omtrent like dyr som ok ferdigammo i 223. Betalte vel no sånn som 5,70kr per skudd av Cci V-max til 17HMR. Lykke til med valget
 5. Kriss94

  6,5-06 ?

  Var 11 år og 144 cm lang første gang jeg skjøt med "elgbørse", var blitt en OK skytter med 6,5 x55 før dette.. en på jaktlaget jeg er kommet inn i lånte meg børsa si pga jeg spurte om å få prøve, børsa var en sako i 9,3x62. Den flytta en liten kropp såpass godt at jeg brukte mange år og trening med snillere kalibre for å få bukt med nøkking i avtrekket og dertil dårlig skyting. Blir snart 24 år og jakter med 6.5x55, selv om jeg tenker ofte på 9,3 og hvordan man ofte får litt mer skuddreaksjon fra dyra så er det viktigere for meg å vite at jeg setter gode skudd. Kanskje jeg en dag blir stor nok til å kjøpe inn ei ren elgbørse i skikkelig elg-kaliber, selv om 187 cm og 90 kg tilsier noe annet I mitt hode tilsier alt at så lenge man ser an ungene og hva som er "innafor" mtp ferdigheter og erfaringer så la dem skyte så stort og kraftig de bare vil! For min del burde det kanskje ringt noen bjeller hos fattern når jeg klaga på vondt etter 30-06'en hans.
 6. Kriss94

  CCI Velocitor og Eley Force

  Joda, har fått testa Eley i dag og den gikk som en drøm! Takk for tipset @Ei tohi varjata
 7. Kriss94

  CCI Velocitor og Eley Force

  Har også dårlig erfaring med cci velocitor, "samlinger" på 6-7 cm på 60 meter. Alt av subsonic ammo jeg forer med går på 1-2 cm. snakker 5 skudd serier, børsa er en cz455
 8. Kriss94

  Browning X-Bolt 223

  Browning stiller jo presisjonsgaranti, så en prat hos forhandler kan være lurt?
 9. Kriss94

  Bære rifle på ski m.m.

  Har brukt Vorn siden den ble lansert, og har faktisk skutt et par ryper mens hagla sto i sekken mens jeg forserte veldig bratt terreng med truger. Med bittelitt trening hjemme så fungerer det så utrolig bra! Ikke like lett å putte rifla tilbake uten å ta sekken av ryggen, men da er jo situasjonen over uansett Bruker den både til å bære salongrifla i mens hagla er i nevene, eller kun ett våpen, være seg hagle eller rifle på elgjakt.
 10. Med lyddemper vil du dempe kruttgassen og smellet blir betydelig redusert, men så lenge kula har overlydsfart vil det være et ganske skarpt smell som er skadelig for hørselen. Det kommer du nok ikke unna desverre, men det er langt mindre enn udempet.. Forskjellen på de beste og dårligste demperen er ikke så veldig mange desibel, og du kommer ikke unna "piskeslaget" av ei overlydskule. Hvilke dempere som demper mest er jeg ikke sikker på Et annet pluss med demper er at du slipper munningsflamme om du feks jakter i skumringa, og du reduserer rekylen kraftig.
 11. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Jeg har akkurat solgt min Brno Fox .222 med snellert-avtrekk, enkel og heilt grei børse. Hadde en khales på toppen og demper, og med Fiocchi V-max går den noe så sinnsykt godt! Brukte den primært til predatorjakt, men det var aldri et problem å skyte ei stokkand i ny og ne når jeg var ute. Hodeskudd ut til 183 meter var ingen problem med godt anlegg og avstandsmåler selv om de fleste ble tatt på 50-75 meter da Har absolutt ingen problemer med å anbefale ei Fox om budsjettet ikke er all verden, selv kjøpte jeg den mens jeg gikk skole. De har selvsagt sine skavanker og irritasjonsmomenter ei dyrere børse ikke har, men det er jo også derfor slike børser koster mye mer Kjøpte børsa for 1000kr + kapping og gjenging 1500kr, demper til 1500kr, da hadde jeg enda 12000 kr igjen å handle for enn om jeg feks skulle hatt en x-bolt..
 12. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Det skal ikke være lett, som de sier over dammen; Hindsight is 20/20
 13. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Mottar snart min ny-investering, en Browning X-bolt med 42cm fluta pipe. Den har også låsekasse tilpasa kaliberet, klør greit i fingra nå! Den skal bli den nette rifla som blir med på fjellrypa, samt revejakt. Med Khales på toppen og demper pluss en tofot tror jeg det kan bli en skikkelig god-rigg
 14. Kriss94

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Om budsjettet ikke er noe problem er det liten tvil ja..
 15. Kriss94

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Jeg har Mauser M12 i kaliber 6,5x55. Det er ei børse mange kanskje mener så som så om pga Mauser M03 er kongen på haugen. Den jeg har er en classic med trestokk, super presisjon for ei jaktrifle (prøver å unngå proffe skytteres mening om hva presisjon er) den samler bedre enn jeg klarer å skyte liggende med støtte med alt av ammunisjon jeg har matet den med. Pr dags dato skyter jeg med S&B helmantel da den går rimelig likt med Sako deerhead, merk at dette er individuelt for alle våpen. Jeg fikk akkurat godkjent søknad på ei 223 x-bolt, så jeg kommer til å ha begge våpnene :D. Det jeg liker med Mauseren er at den kjennes dønn solid ut, boltgangen er glatt som en våt drøm, 3-punkts sikring som sitter bakerst på sluttstykket (lett å betjene, og lydløst) godt avtrekk, fin stokk i forhold til prisen, løpet har plastnitrering som gjør at den er litt mer værbestandig enn et standard blånert løp. Jeg velger likevel å olje alt av metall før jeg skal ut i dårlig vær, og oljer etter tørk når den kommer inn. Magasinet kan mates fra toppen eller tas ut og mates på den måten, knappen er litt senket inn slik at utilsiktet utløsning av magasin ikke er spesielt sannsynlig. X-bolten har låsekasse som er tilpasset kaliberet, dvs at du får ei veldig nett og fin børse om du feks vil gå for 223 eller 308. Mi børse er av den typen med rustfritt flutet løp i den korteste varianten, 42 cm løp?. De fleste leveres ferdig gjenget for lyddemper. Fordelen med 308 med tanke på lyddemper er at den ikke trenger så langt løp for å få opp farten på kula, dvs at du kan gå for den korte varianten som vil gi bedre balanse med en lyddemper på enn med langt løp. Du vil også oppleve mindre irritasjon over å hekte deg i greiner osv i skogen da børsa blir lavere når den henger på skuldra. X-bolten har også ei bra plassert sikring, den er beddet fra fabrikk, som gjør at løpet ligger fritt og du skal derfor ikke bli plaget av at skuddene "klatrer" på skytebanen etterhvert som løpet utvider seg pga varme. Stokken er etter min mening en av de aller beste rett fra fabrikk uansett prisklasse, meget godt gummiert grep på hele stokken som ikke blir glatt selv om det er vått og kaldt. Mitt syn er at x-bolt og Mauser m18 ikke kan sammenlignes hva angår opplevd kvalitet, mauseren var hul og riklete. Sikringa er også billig, men det er ingen tvil om at den fungerer.
×