Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Kriss94

Members
 • Content Count

  267
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About Kriss94

 • Birthday 09/12/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kriss94

  Promotere europeiske kalibere?

  Trykk nede i høyre hjørne av videoen, der det står CC. Da får du engelsk tekst, er ingen kløpper i tysk men det virker som det stemmer bra.
 2. Kriss94

  Rypehagle kal 20 - Miroku, Winchester eller..?

  Har en Beretta 686 Silver Pigeon i cal.20.. Elsker den børsa! Cal 20 gir smekre og fine våpen, og fuglen detter like fint som med 12
 3. Kriss94

  Erfaringer med Merkel Helix

  Det er nok en vanlig Alpinist ja, selv om det ikke ser så vanvittig fancy ut så kjentes det svært riktig ut ergonomisk sett. Har i utgangspunktet en Mauser m12, men siden den er i 6,5x55 og kaliberet ikke har levert spesielt gode opplevelser på elg så gikk jeg for den. Ikke for at dyra har vært skadeskutt eller slikt, men syns 6,5 gir mye sjokkskader i kjøttet og selv om skuddene gikk gjennom begge lungene så var det ingen skuddreaksjon overhodet (skutt 4 elg med mausern). Børsa gleder jeg meg enormt til å få i hus, det skal brukes en khales 2,5-10 på 308 løpet og aimpoint hunter på 8x57'en
 4. Kriss94

  Allround jaktrifle.. Mauser M18..?

  M12 har en LITT annen følelse enn M18 ja..
 5. Kriss94

  Erfaringer med Merkel Helix

  Hei! Har fått tilbud på en ubrukt Merkel RX Helix med den justerbare plaststokken med 8x57js og 308win løp til snaue 31000,-, er det et godt tilbud?
 6. Kriss94

  223 Browning x-bolt

  Om jeg husker rett fra min tid i butikk så gjelder garantien med en gitt Winchester-ammunisjon.
 7. Kriss94

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Kvitta meg nylig med en Fox i .222 Rem, tenkte at jeg ikke hadde behov siden jeg har en cz i 17.hmr. så feil kan man ta.. Har skutt hundrevis av kråker på jobb med 17, og den er fin til det men der stopper også gleden. Det lille riskornet mister anslagsenergien ekstremt fort etter 120 meter ca, og det er derfor jeg går for ei ny børse i .223 nå. Nærmere bestemt Browning X-bolt SuperLight, ikke nødvendigvis fordi jeg MÅ skyte på lengre hold enn 100 meter. Men jeg misliker sterkt å være så begrenset som man blir med 17, og forøvrig begynner 17HMR å bli omtrent like dyr som ok ferdigammo i 223. Betalte vel no sånn som 5,70kr per skudd av Cci V-max til 17HMR. Lykke til med valget
 8. Kriss94

  6,5-06 ?

  Var 11 år og 144 cm lang første gang jeg skjøt med "elgbørse", var blitt en OK skytter med 6,5 x55 før dette.. en på jaktlaget jeg er kommet inn i lånte meg børsa si pga jeg spurte om å få prøve, børsa var en sako i 9,3x62. Den flytta en liten kropp såpass godt at jeg brukte mange år og trening med snillere kalibre for å få bukt med nøkking i avtrekket og dertil dårlig skyting. Blir snart 24 år og jakter med 6.5x55, selv om jeg tenker ofte på 9,3 og hvordan man ofte får litt mer skuddreaksjon fra dyra så er det viktigere for meg å vite at jeg setter gode skudd. Kanskje jeg en dag blir stor nok til å kjøpe inn ei ren elgbørse i skikkelig elg-kaliber, selv om 187 cm og 90 kg tilsier noe annet I mitt hode tilsier alt at så lenge man ser an ungene og hva som er "innafor" mtp ferdigheter og erfaringer så la dem skyte så stort og kraftig de bare vil! For min del burde det kanskje ringt noen bjeller hos fattern når jeg klaga på vondt etter 30-06'en hans.
 9. Kriss94

  CCI Velocitor og Eley Force

  Joda, har fått testa Eley i dag og den gikk som en drøm! Takk for tipset @Ei tohi varjata
 10. Kriss94

  CCI Velocitor og Eley Force

  Har også dårlig erfaring med cci velocitor, "samlinger" på 6-7 cm på 60 meter. Alt av subsonic ammo jeg forer med går på 1-2 cm. snakker 5 skudd serier, børsa er en cz455
 11. Kriss94

  Browning X-Bolt 223

  Browning stiller jo presisjonsgaranti, så en prat hos forhandler kan være lurt?
 12. Kriss94

  Bære rifle på ski m.m.

  Har brukt Vorn siden den ble lansert, og har faktisk skutt et par ryper mens hagla sto i sekken mens jeg forserte veldig bratt terreng med truger. Med bittelitt trening hjemme så fungerer det så utrolig bra! Ikke like lett å putte rifla tilbake uten å ta sekken av ryggen, men da er jo situasjonen over uansett Bruker den både til å bære salongrifla i mens hagla er i nevene, eller kun ett våpen, være seg hagle eller rifle på elgjakt.
 13. Med lyddemper vil du dempe kruttgassen og smellet blir betydelig redusert, men så lenge kula har overlydsfart vil det være et ganske skarpt smell som er skadelig for hørselen. Det kommer du nok ikke unna desverre, men det er langt mindre enn udempet.. Forskjellen på de beste og dårligste demperen er ikke så veldig mange desibel, og du kommer ikke unna "piskeslaget" av ei overlydskule. Hvilke dempere som demper mest er jeg ikke sikker på Et annet pluss med demper er at du slipper munningsflamme om du feks jakter i skumringa, og du reduserer rekylen kraftig.
 14. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Jeg har akkurat solgt min Brno Fox .222 med snellert-avtrekk, enkel og heilt grei børse. Hadde en khales på toppen og demper, og med Fiocchi V-max går den noe så sinnsykt godt! Brukte den primært til predatorjakt, men det var aldri et problem å skyte ei stokkand i ny og ne når jeg var ute. Hodeskudd ut til 183 meter var ingen problem med godt anlegg og avstandsmåler selv om de fleste ble tatt på 50-75 meter da Har absolutt ingen problemer med å anbefale ei Fox om budsjettet ikke er all verden, selv kjøpte jeg den mens jeg gikk skole. De har selvsagt sine skavanker og irritasjonsmomenter ei dyrere børse ikke har, men det er jo også derfor slike børser koster mye mer Kjøpte børsa for 1000kr + kapping og gjenging 1500kr, demper til 1500kr, da hadde jeg enda 12000 kr igjen å handle for enn om jeg feks skulle hatt en x-bolt..
 15. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Det skal ikke være lett, som de sier over dammen; Hindsight is 20/20
×