Jump to content

Kriss94

Members
 • Content Count

  281
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

About Kriss94

 • Birthday 09/12/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veldig forrnøyd med min Winchester XPR. God rifle med fin pris, anbefales å ta en kikk på. Fikk montert tommelhullstokken i grå laminat som 308 versjonen leveres med. Ble overrasket over avtrekket med tanke på prisen, svært godt synes jeg.
 2. Har begge kaliber, og 17. HMR blir kun brukt på kråkejakt der holdene blir relativt korte og der det kan være greit med ei kule som knuses selv i strå. 223 er langt mer allsidig og vil gi deg et hav av muligheter og bruksområder kontra det lille riskornet. Erfaringsmessig gir selv gamepoint i 17.HMR for ofte store kjøttødeleggelser, og svært begrenset rekkevidde, spesielt med litt vind. Og når ammoprisen ikke er allverdens forskjell så ser jeg ingen annen grunn enn ovennevnte for å gå for 17 heller enn .223. Lykke til med børsekjøp, gjør du det lureste står det snart en 223. i garderoben din
 3. Kriss94

  Systemvåpen.

  Merkel Helix har jeg testet 5 serier à 5 skudd, skjøt på en blink med 308 pipa og den andre blinken med 8x57'en. Likt treffpunkt hver serie. byttet pipe slik at det ble annenhver pipe pr serie. Meget godt fornøyd med det. Brukte aimpiont hunter på 8x57 og Khales 2,5-10x50 på 308
 4. Hadde en M12 basic, nyydelig børse. Kan anbefales på det varmeste!
 5. Har 17.HMR, veldig forrnøyd med den som kråkepatron. Men etter et par forsøk med gamepoint og fmj på kråker/skjære ble det helt klart at dette ikke blir aktuelt på rype/annet matvilt. Til det hadde jeg en fox i .222, nå en winchester xpr i .223 Fmj lagde alt for lite skade på viltet til at de falt noenlunde rett ned, og gamepointen var ikke spesielt bedre en V-max/ TNT. Subjektivt ja, men synsingen min er basert på egen erfaring.
 6. Veldig forrnøyd med min Merkel Helix Alpinist. Supert løpsbyttesystem, innskutt hver gang det skiftes kikkert og løp.. Eneste jeg synes kunne vært bedre var skruene på den justerbare kinnstøtten. Har ikke opplevd noe tull med ladegrepet.
 7. Har selv kun skutt elg med 6,5x55 til nå, så gjenstår det å se hvor lang tid det går til jeg får testa 8x57-en på elgen.. Vil tro de også ender på samme viset, under taket B-)
 8. Bestilte et hunter emne fra GRS som jeg skulle få tilpasset M12, gikk 9mnd før de tenkte på å sende det og da avbestilte jeg.
 9. Har opplevd rikosjett på stokkand, gås, skarv og rype med 17 HMR. Jeg skyter helst med såpass vinkel at kula treffer en overflate som er mest mulig vertikal, da sideskudd og skudd bakfra har et par ganger resultert i et typisk western-"pjoiiing" av kule som skifter retning, med fugl som flyr tilsynelatende uskadd vekk. Har skutt tilsvarende skudd med suksess, men da fra litt mer høyde sånn at kula får treffe så "midt på" som mulig. Ikke opplevd dette på hårvilt, men det er kanskje naturlig.. Skal sies det er jo ikke rare riskornet som kommer plystrende
 10. Kriss94

  Ny rifle 223

  Har akkurat gått for matchavtrekk på min cz455, og det går snellerten på Fox-en en høy gang, alt snellerten kan, kan matchavtrekket gjøre bedre
 11. Som eier av 17.hmr ville jeg nok gått for tyngre, tregere kule. Har skutt endel vit jeg ikke skulle spise med gamepoint for å se effekten, men det ble jaggu mye "splat-effect".. For rask til matvilt på kort hold, for lita og lett kule på lengre hold er min mening da.. Blir ofte til at jeg heller prøver med 22.LR evt elgrifla med helmantel om fuglen skal spises
 12. Har jo god mulighet som bruksbørse om det ikke er rust andre steder enn overflaterust der. Med demper osv til 3900 er det vel overkommelig?
 13. Hadde en Yildiz til 5 laken, den gikk ca 2000 skudd før den fant ut at sikringen ikke trengte å fungere hele tiden. Hagla gikk av mens jeg tråkket et litt langt steg over en bekk, ca så hardt som når du står på tå å lar deg falle ned til flat fot... dette ble en gjenganger desverre og etter smell nr 4 med tur til børsemaker etter hvert uhell så røyk skiten ut av mitt arsenal og ble forhåpentligvis smelta til en stavmixer eller noe.. Beretta kom i skapet og den har gått MANGE tusen skudd nå, aldri et knyst fra den. Den bare fungerer! Bortsett fra at Yildizen var et utrygt ræl, både så den fin ut og virket normalt og hadde neppe blitt bytta ut om den bare hadde fungert. Mekanismen bar derimot preg av grovtilpasninger og hurtigløsninger desverre.
 14. Der var Helixen i hus, skal bli spennende å få skutt litt og ta den med på revejakt fremover! Virker som solide greier Blir med Khalesen på i denne omgang, så får jeg se etterhvert. Gjenging skal gjøres etter at julepresset har gitt seg litt hos posten, gidder ikke å stole mer enn jeg absolutt må på Postvesenet.. God jul!
 15. Trykk nede i høyre hjørne av videoen, der det står CC. Da får du engelsk tekst, er ingen kløpper i tysk men det virker som det stemmer bra.
×
×
 • Create New...