Jump to content

Kriss94

Members
 • Content count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About Kriss94

 • Birthday 09/12/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kriss94

  CCI Velocitor og Eley Force

  Joda, har fått testa Eley i dag og den gikk som en drøm! Takk for tipset @Ei tohi varjata
 2. Kriss94

  CCI Velocitor og Eley Force

  Har også dårlig erfaring med cci velocitor, "samlinger" på 6-7 cm på 60 meter. Alt av subsonic ammo jeg forer med går på 1-2 cm. snakker 5 skudd serier, børsa er en cz455
 3. Kriss94

  Browning X-Bolt 223

  Browning stiller jo presisjonsgaranti, så en prat hos forhandler kan være lurt?
 4. Kriss94

  Bære rifle på ski m.m.

  Har brukt Vorn siden den ble lansert, og har faktisk skutt et par ryper mens hagla sto i sekken mens jeg forserte veldig bratt terreng med truger. Med bittelitt trening hjemme så fungerer det så utrolig bra! Ikke like lett å putte rifla tilbake uten å ta sekken av ryggen, men da er jo situasjonen over uansett Bruker den både til å bære salongrifla i mens hagla er i nevene, eller kun ett våpen, være seg hagle eller rifle på elgjakt.
 5. Med lyddemper vil du dempe kruttgassen og smellet blir betydelig redusert, men så lenge kula har overlydsfart vil det være et ganske skarpt smell som er skadelig for hørselen. Det kommer du nok ikke unna desverre, men det er langt mindre enn udempet.. Forskjellen på de beste og dårligste demperen er ikke så veldig mange desibel, og du kommer ikke unna "piskeslaget" av ei overlydskule. Hvilke dempere som demper mest er jeg ikke sikker på Et annet pluss med demper er at du slipper munningsflamme om du feks jakter i skumringa, og du reduserer rekylen kraftig.
 6. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Jeg har akkurat solgt min Brno Fox .222 med snellert-avtrekk, enkel og heilt grei børse. Hadde en khales på toppen og demper, og med Fiocchi V-max går den noe så sinnsykt godt! Brukte den primært til predatorjakt, men det var aldri et problem å skyte ei stokkand i ny og ne når jeg var ute. Hodeskudd ut til 183 meter var ingen problem med godt anlegg og avstandsmåler selv om de fleste ble tatt på 50-75 meter da Har absolutt ingen problemer med å anbefale ei Fox om budsjettet ikke er all verden, selv kjøpte jeg den mens jeg gikk skole. De har selvsagt sine skavanker og irritasjonsmomenter ei dyrere børse ikke har, men det er jo også derfor slike børser koster mye mer Kjøpte børsa for 1000kr + kapping og gjenging 1500kr, demper til 1500kr, da hadde jeg enda 12000 kr igjen å handle for enn om jeg feks skulle hatt en x-bolt..
 7. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Det skal ikke være lett, som de sier over dammen; Hindsight is 20/20
 8. Kriss94

  Beste Rifle i kal. 223

  Mottar snart min ny-investering, en Browning X-bolt med 42cm fluta pipe. Den har også låsekasse tilpasa kaliberet, klør greit i fingra nå! Den skal bli den nette rifla som blir med på fjellrypa, samt revejakt. Med Khales på toppen og demper pluss en tofot tror jeg det kan bli en skikkelig god-rigg
 9. Kriss94

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Om budsjettet ikke er noe problem er det liten tvil ja..
 10. Kriss94

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Jeg har Mauser M12 i kaliber 6,5x55. Det er ei børse mange kanskje mener så som så om pga Mauser M03 er kongen på haugen. Den jeg har er en classic med trestokk, super presisjon for ei jaktrifle (prøver å unngå proffe skytteres mening om hva presisjon er) den samler bedre enn jeg klarer å skyte liggende med støtte med alt av ammunisjon jeg har matet den med. Pr dags dato skyter jeg med S&B helmantel da den går rimelig likt med Sako deerhead, merk at dette er individuelt for alle våpen. Jeg fikk akkurat godkjent søknad på ei 223 x-bolt, så jeg kommer til å ha begge våpnene :D. Det jeg liker med Mauseren er at den kjennes dønn solid ut, boltgangen er glatt som en våt drøm, 3-punkts sikring som sitter bakerst på sluttstykket (lett å betjene, og lydløst) godt avtrekk, fin stokk i forhold til prisen, løpet har plastnitrering som gjør at den er litt mer værbestandig enn et standard blånert løp. Jeg velger likevel å olje alt av metall før jeg skal ut i dårlig vær, og oljer etter tørk når den kommer inn. Magasinet kan mates fra toppen eller tas ut og mates på den måten, knappen er litt senket inn slik at utilsiktet utløsning av magasin ikke er spesielt sannsynlig. X-bolten har låsekasse som er tilpasset kaliberet, dvs at du får ei veldig nett og fin børse om du feks vil gå for 223 eller 308. Mi børse er av den typen med rustfritt flutet løp i den korteste varianten, 42 cm løp?. De fleste leveres ferdig gjenget for lyddemper. Fordelen med 308 med tanke på lyddemper er at den ikke trenger så langt løp for å få opp farten på kula, dvs at du kan gå for den korte varianten som vil gi bedre balanse med en lyddemper på enn med langt løp. Du vil også oppleve mindre irritasjon over å hekte deg i greiner osv i skogen da børsa blir lavere når den henger på skuldra. X-bolten har også ei bra plassert sikring, den er beddet fra fabrikk, som gjør at løpet ligger fritt og du skal derfor ikke bli plaget av at skuddene "klatrer" på skytebanen etterhvert som løpet utvider seg pga varme. Stokken er etter min mening en av de aller beste rett fra fabrikk uansett prisklasse, meget godt gummiert grep på hele stokken som ikke blir glatt selv om det er vått og kaldt. Mitt syn er at x-bolt og Mauser m18 ikke kan sammenlignes hva angår opplevd kvalitet, mauseren var hul og riklete. Sikringa er også billig, men det er ingen tvil om at den fungerer.
 11. Kriss94

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Tør påstå at X-bolten ligger mange hakk over Mauser M18, har fiklet en god del med begge. Bedre sikring på x-bolten og generelt bedre kvalitetsfølelse. Dette er den billigste børsa fra Mauser, og jeg vil under tvil sammenlikne den med en Tikka t3. Nå er den jo en god del billigere enn x-bolten, noe som kan være lurt å vurdere ut i fra budsjett. Med begrenset budsjett er det ofte sånn at man er mer forrnøyd med ei rimelig børse og god optikk, kontra dyr børse/billig kikkert. Lykke til med valgets kvaler, du blir nok forrnøyd uansett
 12. Kriss94

  Brekt eller sprekt GRS skjefte.

  Prøvde å bestille et råemne hos GRS i 2016, en blå decima hunter. Den skulle en kompetent kjenning frese ut og tilpasse børsa, en Brno Fox. Det ble sendt bestilling på stokken med en gang fra min lokale forhandler og etter det var det knyst i 6 måneder fra GRS. Vi purret og ringte, men ingen stokk kom. Til slutt ble jeg så drit lei av totalt fraværende kundebehandling at etter 8 måneder at vi avbestilte, kommer aldri i mitt liv til å bruke penger på bedrifter som har så til de grader dårlig service. For meg er det helt uforståelig hvordan innstilling man kan ha, man lever av å selge et produkt, men er ikke interessert i å selge??
 13. Kriss94

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Browning x-bolt rustfri 42cm .223 med Khales Helia C (kommer, skal byttes ut mot min utskutte Brno Fox i cal .222.) Mauser M12 Classic 6,5x55 (hadde nok gått for 308 om denne var kjøpt etter 222'n) Med Trijicon accupoint Beretta Silver Pidgeon cal 20. Cz 455 med en Hawke 1,5-16x56, cal 22lr og .17 HMR. Har også ei tyrkisk hagle i kaliber 12.. Yildiz eller noe het den. Svært fornøyd med garderoben min, er bare 23 år så det kan vel skje endringer etterhvert. Har planer om ei elgrifle med litt mer futt enn 6,5-en, og da virker 9,3x62 fristende!
 14. Kriss94

  6.5 vs 308 til rypejakt

  Har ei børse i 17.HMR og ei i 6,5x55, men jeg kjøpte ei rifle i cal 222. som har vært dedikert til revejakt og småvilt jeg skal spise, den skal nå byttes ut i 223. for et bedre utvalg av ferdigrulla ammo. Med tanke på rekyl opplever jeg at en ikke-dempa 6,5 er ca i samme leia som en dempa 308, kanskje litt mer? 17 HMR er et flott kaliber opp til 100 meter, på kråka skyter jeg riktig nok ut til rundt 150 men da føler jeg at kula har mista mye av piffen. Jeg velger meg .223 over 6,5x55-en min pga litt større kulevalg ferdig rulla, du får ei børse med kort låsekasse som er snop å ha med seg i sekken. 6,5 har vel en del bedre egenskaper på lengre hold, men jeg ser ikke helt at det skal vippe tunga på vektskåla for å kjøpe 6,5 over feks 223. da ei rype begynner å bli meget liten på 200 meter. Ville heller nøyd meg med 308 enn å kjøpe ei ny børse i 6,5x55 bare for rypa sin del. MEN så er det jo dette med "må ha" syndromet mange sliter med, meg selv inkludert
 15. Kriss94

  Mauser M18

  Syns at den virka som et helt kurant våpen til den prisen, og at de kommer med en modell hakket under m12 som nå ligger rundt 19 laken i classic med trestokk. Hvor stort marked har ikke feks. Tikka T3 lite i forhold til resten av produsentene? Mitt inntrykk mens jeg jobbet i bransjen var at folk hadde en tendens til å dra seg mot europeiske "billigrifler" kontra Remington, Weatherby vanguard osv. Ikke minst mange som ikke har behov for å tømme sparegrisen for ei rifle de skal bruke noen få dager i året med Har trua på at dette blir en suksess for Mauser! Men når sant skal sies så gav den langt i fra det samme robuste intrykket som feks M12 så personlig syns jeg den ble litt i enkleste laget, med en billig sikring..
×