Jump to content

learner

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @hewi: Jeg har bare fått for meg at det er mye triveligere å gå med skudd i kammer med oppspenner på børsa. Jeg går med hund (elgjakt) og det blir mye bråk å kamre skudd om ting skjer fort.... Men har jo berget mange år uten nå....
 2. Jeg spekulerer på å utvide garderoben med et systemvåpen. Ønsker er oppspenner, relativt lav vekt, mulighet for stabil kikkertbytte (uten treffpunktendring), og da selvsagt løpsbytte. Har sett på blaser r8 pro, som jeg syns blir tung og litt dyr, samt at jeg fant stokken litt i "klebrigste laget". Syns den hekta litt lett i klær etc. Har også sett på Merkel helix, som egentlig oppfyller alle overnevnte krav, og jeg likte stokken godt. Men den har et litt frynsete rykte, og jeg er skeptisk til den utveksling på sluttstykket, som jeg ikke kan skjønne annet enn må gi trøbbel før eller senere. Er det noen andre som kan være aktuelle kandidater? Evt tilbakemelding på r8 og helix ønskes også. 🙂
 3. Det var jeg som hadde den tråden. Vet ikke hvor den ble av... Hvordan retta du di? Jeg lada noen uten hylseholderplata i dag. Det ble kanskje litt bedre, men jeg er ikke 100% fornøyd. Den til venstre er med 34 gram hagl, som er mer enn wad strengt tatt skal ta. Den røde er en fabrikkladd fiocchi for sammenligning. De til høyre er med 32 gram hagl, som er i øvre sjiktet av hva wad er beregnet for. (Har drygt 11 mm opp til kant av hylsa med 32 gram hagl). Jeg syns kanten rundt selve bretten er dårlig definert og ujevn i forhold til fabrikkladd ammo samt hjemmeladd ammo jeg har sett bilder / video av. Trudde et øyeblikk jeg hadde "Cam punch" til kal 16, men har målt og den er korrekt. Har justert precrimp, og begge justeringer på final crimp, og dette er det beste jeg får. Kan også nevne at jeg har pressa disse flere ganger i final crimp, altså pressa- snudd patron 90 grader-pressa igjen osv osv.... Er jeg alt for nøye? Er dette bra nok, eller gjør jeg noe feil??? Må man ha crimp-finisher for å få bedre resultat?...
 4. Er i oppstartsfasen på hagleladinga. Er det noen som har fått tak i alle komponenter i Norge, eller må man belage seg på å handle fra utlandet? Tenker å lade patroner til rype og skogsfugljakt med 32-36 gram bly i første omgang. Har tilgang på gamebore tomhylser fra leirduebanen, vet ikke enda hvilken produsent de er. Kanskje noen her vet det også? Ladedata mottas med takk.
 5. Hvordan går prosjektet? Har noe lignende på gang, jeg har dog fått emnet frest til låskassa. Måtte file litt for å få den på plass, men det gikk. Vakkert ble det vel ikke, men det gjør ikke så mye for min del....
 6. Fint å se andre som er i samme båt. Skal prøve den 55 grain lapua fmj selv på fugl. Noen som har testet denne og 55 grain v-max og fått samme treffpunkt på disse? Helst med N140 krutt..
 7. learner

  Quickload

  Hvis noen kunne tatt seg bryderiet med å sjekke følgende i QL hadde jeg blitt glad: kaliber: 5,6x50R Kulediameter: .224 Hylse: RWS Hette: Federal 205 (Small rifle) Krutt: vihtavuori N140 Sjekk ladninger fra 25 grain og oppover (tror det skal stemme rimelig bra med 27 grain som max, mulig lavere med oryx) Kuler og COL: Oryx 55 grain, Col 60,3 mm Lapua FMJ 55 grain, Col 62 mm Hornady V-max 55 grain, col 63 mm Var ikke bare bare å finne ladedata i dette kaliber, men så langt jeg kan se fra diverse nettsøk og ladebøker, ligger max omtrent på 27 grain N140 med 55 grain kule (selvsagt avhengig av kuleoppbygning...) Håper dog noen kan bekrefte/avkrefte om jeg er på bærtur....
 8. learner

  Bergans Pasvik Light

  Har du fått gjort deg opp noen meninger om dressen? Evt andre som har det? tenker å skaffe ny dress før neste sesong. Vil ha en som er lett, ikke for varm (tiltenkt brukt til elgjakt med løshund, må kunne gå med den uten at det blir for varmt...) og "lydløs", samt "vanntett". (Altså Gore-Tex med børsta microfiber e.l ytterst.) Har så vidt begynt å se på norrøna Finnskogen, Bergans Pasvik light og chevalier outland pro action, men har ikke fått prøvd noen av de enda. bor litt ulendt til..... Bergans Hogna kan også være interessent, noen med erfaring?...
 9. Hehe, visste jeg det ikke. Man får hjelp til ALT på kammeret. tusen takk!! Nå skal jeg lese litt, mulig det kommer noen oppfølgingsspørsmål etter hvert. Liten edit: svar på deres spm: Space gear og delica er to navn på samme bil ja. L400 4x4 er vel også tilnærmet samme bil, bare at S.G har litt mer futt i motoren og er innredet som personbil, ikke varebil (rett på blekket baki...) Youtube-videoen hjalp godt den Scarrow. Ser ut til å være akkurat maken til min ja. Tusen takk for rusttips Jim114, dette får jeg nok bruk for. er ikke ille enda, men det er klart det er en eldre bil. Verkstedhåndbok er bestilt, så får vi ta det litt derfra.
 10. Hei sann. Jeg har en 96 modell mitsubishi space gear som har noen skavanker. Håper noen kan hjelpe meg med følgende: 1) Den ene skyvedøra (Høyre) sliter jeg med. Det er 3 hjul som skal løpe i kanalen bakenfor døra, et som døra hviler på, og to som støtter opp det første, om det blir rett å si. Dette er altså i bakkant av døra, det som glir bakover i "sporet" midt på bilen og bak skyvedøra. Problemet er at de to "støttehjulene" er borte, slik at døra er svært vanskelig å både åpne og lukke. jeg har sett litt på det, og det ser ut som om det går an å bytte kun den delen der hjulene sitter, evt sette på nye hjul. Men jeg er langt fra noen erfaren mekaniker, og lurer på om noen her inne har noen tips slik at jeg slipper å finne opp kruttet selv.... 2) går det an å plugge igjen uttak/ inntak til kjølevannet som går bakover til det bakre varmeapparatet på et enkelt vis. har av en eller annen grunn fått for meg at dette er skrudd inn i radiatoren, og at man kan skru de ut, og skru igjen hullene i radiatoren med passende skruer, men aner ikke helt hvor jeg har dette fra.... 3) ytre drivknute på høyre side foran er gåen. hvor skaffe ny (rimelig) og hvordan bytte denne? En forholdsvis grundig "step by step" bruksanvisning hadde vært topp! Jeg har alt for lite erfaring med å skru bil, men jeg syns det er forholdsvis gøy..... Håper noen her inne kan hjelpe meg. Har postet dette på mitsubishiforum, men her så det ut til å være lite trafikk. Tips til gode "mekkeforum" mottas også med takk.
 11. Nettopp testet mine v-maxladninger i 308. Lapua hylser, federal hetter og N140 krutt. Brukte data fra ladeboka nr 7. Startet på 47 grain og opp til 49 grain. Ingen ladning spredte mer enn 20 mm senter-senter, med 47 grain på 7-8mm og likedan med 48,5 grain. 49 grain gav ca 905 m/s i -10 grader og med 51 cm pipe. Veldig fornøyd, selv om det sikkert går fortere med raskere krutt. Skal teste litt mer med 48,5 og 49 grain.
 12. Jeg skar en isoporplate i fire deler, limte disse sammen og skar til form med samekniv. Deretter lakket jeg med brun lakk, litt sort innimellom og stakk inn fjær til ører. Brukte et gammelt reflekshalsbånd (gult) til hund som øyne. Har skutt en del kråker og noen ravn for denne. Du må etterlakke litt pga slitasje, men det funker.
 13. learner

  Tkka m551

  Hei sann. Har samme rifla sjøl og etterspurte info her inne for en stund siden. Kan leses her: viewtopic.php?f=14&t=66148 Den er jo ikke akkurat vanlig. Jeg ville tatt kontakt med tikkaimportør eller kanskje helst direkte til fabrikken og spurt der. Får håpe det ordner seg... Gi gjerne en tilbakemelding her på hvordan det går.
 14. Prøv begge og se hva du liker best. Begge er gode våpen. Vet ikke om du har tenkt tanken, men zoli har også gode hagler: kronos og z-gun. Z-gun er vel i omtrent samme prisklasse som de du nevner. Hagler er rimelig personlig, noen liker mora, andre dattra for å si det sånn. derfor bør du prøve og se hva du liker best. Lykke til.
 15. Hei sann. Vi holder på å bygge hundegård av slike elementer man får kjøpt rundtomkring. No har kjærringa begynnt å gnæge om at fundamenteringen ikke er god nok.... Det jeg har gjort er å grave ned 2"6" (muligens 3"6" hvis det fins...) med langsida opp i et rektangel ut fra veggen på nedsida av huset. her er det en liten halling på bakken slik at jeg måtte bygge opp langsida av hundegården (som er parallell med veggen? ca 15 cm. Til dette brukte jeg det som lå og slang rundtomkring etter å ha gravd opp noen røtter etc, altså en blanding av jord (gammel potetåker), sand og stein. Det ser sånn passe høvelig ut. Men nå har altså kjærringa byinnt å lure på om dette er nok, og da lurer jo i grunnen jeg også på det samme.... (Les: jeg er kommandert til å spørre her inne... ) Altså, trenger jeg noen mer form for fundamentering? Bør jeg heller grave ned i bakkant enn å løfte opp i fremkant? (vet ikke om dette lar seg gjøre pga grunnmur) Vi bor i et område i Norge med mye frost og er noe bekymret for hva tælahiven kan gjøre med den fine hundegården vår... Generelle tips til hva man bør tenke på når man bygger hundegård mottas også med takk!
×
×
 • Create New...