Jump to content

Marve Almar

Members
  • Posts

    123
  • Joined

  • Last visited

About Marve Almar

  • Birthday 09/10/1974

Marve Almar's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, jeg har en slik hagle. Har ikke vært noe som helst kluss med min hagle hittil. Den er vel 3 sesonger nå. Nå skyter ikke jeg tusenvis av skudd, men det blir jo endel gjennom året. Har funnet ut at jeg skal bytte stokken til links, siden jeg har så veldig venstredominant øye. Den har de dessverre ikke inne for øyeblikket. Har dog jaktet litt due med den stokken jeg har og skutt links, og det har også fungert fint. Det skal vel være 5 forskjellige stokker å velge mellom, så tror du vil finne en som passer dine mål.
  2. Mistet min GS Dixon i en bilulykke i romjulen som var. Vi ønsket en ny hund umiddelbart og valget falt da på en ES som heter Ludvik. Han er nå 10 mnd. I løpet av sommeren har vi gått til anskaffelse av en ny GS valp, denne er nå 14 uker. Hvordan er det å ha to så unge hunder i hus? Har noen erfaring med det samme? Må si at Ludvik er veldig rolig og snill, går godt overens med alle hunder vi møter. Fant, som er husets nyeste tilskudd virker litt tøffere, men han går også godt overens med andre hunder, samt Ludvik. Har deltatt på valpekurs med Ludvik, og gjør nok det med Fant også. Bør dette gå greit, eller kan jeg forvente meg mange utfordringer i fremtiden?
  3. Har en engelsk setter på 7 mnd. nå, som hadde spist en frokostblanding med rosiner her om dagen. Kona kjørte ham ned til veterinær og han fikk en sprøyte som gjorde at innholdet kom opp igjen. 15 rosiner pluss var fasit. Glad for at hun var hjemme og fikk ordnet opp, kunne gått riktig galt med nyresvikt i følge veterinæren.
  4. Vært ute og jaktet hovedsakelig stokkender der vi jakter duer tidligere på høsten. Det renner en elv/bekk mellom jordene og der er det ender. Vi vet hvor de er, men har til nå ikke hatt hellet med oss. De flyr opp litt for tidlig, eller vi har slurvet på gode sjanser. Uansett en spennende jaktform. Smyge seg langs jordekanten/elvekanten for så å plutselig høre gakk gakken, gakke. Håper det kan bli et par før de trekker sørover. Er det forresten noen som vet, eller har en formening om når dette skjer. Jakter på grensa mellom Østfold og Akershus.
  5. Noen som vet hvordan det ligger an i Indre Østfold i år?
  6. Jeg har en slik, hatt den i 2 sesonger nå. Den har fungert fint for meg, ikke det at jeg har fått skutt så mye denne sesongen, hverken due eller skogsfugl... Det har ikke vært noe galt med den så langt. Kaliber 12/76, veier vel under 3 kg, 5 choker følger med. Til mitt bruk fungerer den utmerket, men jeg vet som sagt ikke hva den er god for om man brenner mangfoldige tusen skudd pr. sesong.
  7. Vurderer å kjøpe rifle til neste sesong, da det muligens er en åpning for å kunne jakte elg. Problemet er at jeg har null peiling på rifler og eventuelt hvilket kaliber som er best, selvom jeg har lest og forstått at det finnes mange forskjellige som egner seg godt. Tenkte også på å bruke rifla til toppjakt på skogsfugl, siden jeg hittil har jaktet etter de fjærkledde, da med hagle. Finnes det rifler som er godt egnet til begge deler, eller er de såpass spesialiserte til sitt formål, at dette ikke lar seg kombinere?
  8. I Hurdal, der jeg har jaktet litt denne sesongen tror jeg det er opphold fra onsdag 5. oktober. For min del da, blir det jakt fra lørdag morgen til tirsdags kveld. Vet ikke hvordan det er andre steder. Ellers kan jeg fortelle at brunfugl er fredet der jeg jakter, med det resultat at alt jeg/bikkja støkker opp er nettopp det. Ikke allverdens med fugl i terrenget, men vi går på fugl på nesten hver økt. Tungsten pakken til 299 for ti smell, som jeg kjøpte i fjor er fortsatt like hel og fin. Hadde vært moro å løsnet skudd i det minste, men det kommer muligens noen sjanser neste uke. Skitt jakt videre allesammen, artig tråd å følge.
  9. Noen som vet hvordan det står til med skogsfuglkullene i Hurdal området? Skal prøve der for første gang denne sesongen og gleder meg enormt.
  10. Hei! Jeg kjøpte meg en slik hagle i forkant av forrige sesong. Skutt lerduer, duer og skogsfugl med den. Har ikke vært noe tull med den så langt, men så har den ikke gått så mange skudd til å kunne vurderes skikkelig. Jeg er strålende fornøyd enn så lenge.
  11. Har lest en del i det siste at vi jegere skal styre unna bekker og annet vann i naturen grunnet smågnagerår og alle de ulumskheter det medfører for oss. Hva med våre hunder? Min Gordon Setter drikker jo vann overalt når vi er ute på tur. Vil lemen, hare eller annet dødt vilt i en bekk påføre han samme skade som det vil gjøre for meg, om det da er noen form for pest eller annet?
  12. Jeg har Frankonia Gladius, eller Classic Light som den heter nå. Jaktet med den en sesong, blitt noen duer og en tiur, skutt noen lerduer og er veldig fornøyd.Har ikke vært noe tull så langt. Nå vet jo ikke jeg om det vil bli problemer i årene fremover, i så tilfelle vil jeg si i fra her inne, slik at tyrkermotstanderene kan flagge og skåle i stettglassene
  13. Classic Light fra Jaktdepotet i Drammen. Billig, lett og bra. Har den selv, og skal ikke skryte for mye etter en sesong bare, men har ikke hatt noen som helst problemer hittil.
  14. Man bør ikke føle sympati, jeg gjør heller ikke det. Jeg prøver bare å gi noen tips, selvom de muligens ikke er allverdens gode. Jeg kommer aldri til å kunne betale 180k for 3 års leie av terreng, da må jeg vinne i lotto. Selvom enkelte andre kan det, og blir frusterte når prisene stiger ytterlige, synes ikke jeg det er greit å skjelle de ut. Jeg trives med å jakte i terreng til 200-400 kr dagen eller helgen, der det er nok av fugl, og ikke allverdens langt unna der jeg bor.
  15. Greit nok å ha meninger om at 60 lapper er mye, men å slakte og slenge dritt til trådstarter blir for dumt. De fleste her inne gir begrunnede og saklige svar, men noen få går langt over streken i kritikken. Jeg har selv ikke den økonomien til å betale så mye for skogsfugljakt, men prøver å gi råd som best er etter min slunkne lommebok. Blir jantelovpregede svar fra enkelte, noe som egentlig bare er trist.
×
×
  • Create New...