Jump to content

teo

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

teo's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. teo

    opplæringsjakt?

    var det jeg fryktet. så neste steg er da og få hun på jegerprøvekurs:) tar hun med til helgen får vi en stand så kan det jo hende hun kan få prøve seg bare for å få opp ivern litt hvem vet
  2. Etter mange forsøk fra min side om fruen kunne tenke seg bli med i skogen eller på fjellet på jakt å ikke bare passe hunder spurte hun overaskende om hun kunne få prøve seg med eget våpen. lurer derfor på om hun har lov å låne våpen å være med meg på opplæringsjakt?
  3. må vel la de etablere seg så rovdyr som gaupe og ulv får enda mer matfat og vokse seg vidre på når de mer eller mindre har uttrydet den fine bestanden vi hadde av rådyr på mange flotte terreng osv. hva med og prøve og holde på det viltet vi har som snart kun er og finne i nærheten av tettbebyggde områder som gaupa enda ikke har innvandrert men kommer nok etter matfatet?? før kunne vi også se hare i naturen her omkring men det er det slutt på. var det egentlig så galt det våre forfedre gjorde?? da de fikk rovdyra vekk fra faunaen?? kjenner flere som har øderlagte terreng pga gaupa men noe må vi vel kunne gjøre? før vi må innfører enda mer mat til rovdyra??
  4. takk for svar. høres ut som det ikke er noe problem og slipe på andre vilt en rådyr.men har aldri vært på hare jakt med hund før, kun blitt noen harer med fuglehunden min så lurer på hvordan man slipper, posterer osv?? mvh thomas
  5. har det kanskje ikke så mye å si om man feller noen harer og rev for hunden da eller kan hunden foretrekke et vilt fremfor ett annet?
  6. hei dere. etter en kjempe høst med trixi drever valp på nå 10mnd, fire rådyrfall for hun allerede i høst må jeg si jeg er kjempe fornøyd med hun.Tett og fin losføring som er fin og høre på fikk tilogmed to dyr til å vende rett til far.Ettersom dette er min første losende hund men med erfaring fra fuglehunder (har en kjempe irsksetter)lurer jeg på følgende: nå som rådyr sesongen er over lurer jeg på om det er greit og slippe drevern på hare da jeg har et terreng jeg jakter fugl i som har veldig bra bestand av hare, er jo rådyr jakt hun er tenkt til men kunne vært artig og forlenget sesongen litt for hun.vet hun jager hare da jeg hadde de første lossene på hare men kan det øderlegge for rådyr jakta??????? mvh thomas
  7. hei dere. etter en kjempe høst med trixi drever valp på nå 10mnd, fire rådyrfall for hun allerede i høst må jeg si jeg er kjempe fornøyd med hun.Tett og fin losføring som er fin og høre på fikk tilogmed to dyr til å vende rett til far.Ettersom dette er min første losende hund men med erfaring fra fuglehunder (har en kjempe irsksetter)lurer jeg på følgende: nå som rådyr sesongen er over lurer jeg på om det er greit og slippe drevern på hare da jeg har et terreng jeg jakter fugl i som har veldig bra bestand av hare, er jo rådyr jakt hun er tenkt til men kunne vært artig og forlenget sesongen litt for hun.vet hun jager hare da jeg hadde de første lossene på hare men kan det øderlegge for rådyr jakta??????? mvh thomas
  8. noen som vet hvor man får kjøpt klistremerker om nei til ulv som egner seg for og ha på bilen??? lei av rovdyrforvaltningen i landet.stort kutt i gaupe kvota også rett før jakt start hvor skal dette ende??
  9. vil bidra til og tynne ut bestanden
  10. hei bor i vestfold (holmestrand) hytte i hemsedal lurer hva som skal til for og kunne delta på gaupejakta i nærligende områder??
  11. ser frem til tips om oppdrettere . send gjærne pm
  12. takk for fint svar. så du mener alle oppdrettere av basset som du finner på siden er seriøse på jakt lyst osv ?? fant nemelig en oppdretter der som driver med gordon setter og basset kjenner litt til gordon settere derfra og mener mitt om de. Anner ikke hvordan det er med passetene men får ta en ringe runde .
  13. hei har nå tatt valget av en losende hund etter litt diskusjoner hjemme om en hund til. valget stod mellom en fuglehund til da jeg har en irsk setter på fire som fungerer utmerket. ettersom rådyr jakta begynner og ta like stor plass som fuglejakta ser jeg behovet og lysten etter en losende hund. etter og ha lest litt rund tror jeg basset kan passe meg utmerket. der hvor jeg jakter fugl er det mye hare men er hovedsaklig en rådyr hund jeg er ute etter . lurer på om man kan få de til på begge deler??? og etter å set lenge på finn nå blir det jo aldri lagt ut petit basset til salgs skjekker hver dag. noen som vet om noen kull på gang???
×
×
  • Create New...