Jump to content

Geitebukken

Members
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Geitebukken

 • Birthday 01/24/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har noen prøvd å skyte dyr med messingkulene fra DK Bullets, som finnes på hjemmelading.no nå?
 2. Mauser M03 har åpne sikter av 3-dot type med avskårne "hjørner" på baksiktet. Sako 85 (F.eks. Grizzly) har stort, hvitt korn, og en hvit stolpe på baksiktet. Mer en slags express-type. Jeg vil gjerne høre deres meninger om hva som er de beste av disse siktene til skyting på norsk vilt, samt storviltprøven.
 3. Det står "A" mellom løpene, det vises vel såvidt på en av bildene.
 4. Jeg spente opp hanene og fikk i alle fall fastslått at det er et perkusjonsgevær. Har dere noen formening om alder? Det står ingen årstall noe sted, dessverre. Slenger gladelig inn et par bilder til, dersom det kan hjelpe:
 5. God kveld! Jeg trenger hjelp til å identifisere et gammelt gevær, og har tatt noen bilder av det. Det er en gammel munnlader, med påskriften "Liege", og "Lepage", noe jeg antar er Belgisk. Jeg har lagt den i haglekategorien, for jeg antar at det er en hagle, men jeg har ikke kjennskap til om også kulegevær var laget som sideliggere på denne tiden. Håper noen av dere kan ha kjennskap til hva dette kan være for et gevær. Grepet på kolben:
 6. Jeg sitter med en stabel Barnes TSX 250 gn, som jeg gjerne skulle ladet med N130, har noen prøvd?
 7. Jøss, visste ikke at SBL'en kom med rett stokk, men etter hva jeg har lest er det et godt valg. Jeg tør ikke gå god for de fabrikknye altså, men du kan lese litt på marlinowners.com. Synes det ser ut som om "Remlin'ene" er fine de også nå. Tror uansett du får et pent eksemplar dersom du spesifiserer i bestillingen hva dine ønsker er. La oss høre hvordan det går da!
 8. Etter hva jeg forstår lager fabrikken i Ilion, NY meget fine våpen nå, men det hjelper ikke hvis Norma (importøren) har eldre utgaver liggende på lager. Kan være lurt å forhøre seg hos Norma før man bestiller en, slik at man er sikker på å få en uten feilstilt frontsikte, maskineringsfeil i kassa og feiltilpasset stokk.
 9. Idag kom en lekker liten pakke i posten: Dette er skikkelige saker, ser det ut til!
 10. Hva slags spraylakk da? Gjør det samma nytten mht lukt og sånt, altså?
 11. Jeg planlegger en Skinner Alaskan, men forstår det slik ut ifra Skinner at man bør kjøpe baksiktet først, og deretter regne seg fram til hvor høyt forsikte man skal ha, og deretter kjøpe det. Eller kjøpe et som er for høyt, og file det ned. Hva har dere gjort? Regnet ut, eller filt? Eller kanskje begge deler?
 12. Kunne tenkt meg å sett noen skrive litt om kulevalg: Hva er de forskjellige kulenes styrker og svakheter? Og hvilke kuler til forskjellige bruksområder? Jeg tenker i utgangspunktet mest på slike som Clarry's 405 gn bly, Woodleigh 405 gn Soft Point, Remington 405 gn Soft Point, kanskje noen kuler på 350 gn også? Hvilke erfaringer har dere? Ja, og med det samme jeg spør: Mantlede eller blykuler? Ikke som i "hva er best", men som i "hva bruker man til hva".
 13. Ja, kjøp denne boka, og gled deg til å ha din egen trapline (fangstrute) med flere feller som spenning, hobby og trim i vinter. Det er nok måren du vil ha tak i. Lykke til!
 14. Jeg er veldig enig med de som anbefaler brukte børser. Det hender jo at det kommer meget påkostede børser på finn. Noen ganger fra kammerfolk som har tenkt og jobba mye med dem. Prisene samsvarer ofte ikke med antall kroner og timer lagt ned i våpnene. Kort sagt: Utmerkede våpen med utmerkede komponenter til prisen av en ny fabrikkrifle.
 15. Jeg har ikke erfaring med disse, men ut fra hva jeg kan lese fra en bisetning i Vapentidningen er dette meget strøkne våpen. Ble litt nysgjerrig, egentlig.
×
×
 • Create New...