Jump to content

lla

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lla

  1. Noen som hvet lengde og diameter på rekruttpipa?
  2. lla

    6XC samletråd

    Vurderer en sauer 202 i 6xc,er det noen som har fått testet ut den.
  3. Ut fra alternativene,utvilsomt x-bolten
  4. Tilbake til våpenvalget,jeg har utvilsomt gått for en gammel modell 22/32 og heller byttet ut skjeftet i et fra nill event expert.Dette med lengre siktelinje stemmer ikke.Det som er gjort på experten er at både baksikte og korn er flyttet bakover,noe som slett ikke er gunstig for oss over 50 som begynner å bli for kort i armene til å lesa avisa.Når det gjelder avtrekket er det gammle godt nok til det meste,og det står ikke mye tilbake for det nye.Dette er jo min mening,da jeg har eid og skutt mye med den gamle gsp en.Har også skutt en del exspert.
  5. Har ei white onyx,og den er som sagt mindre gravert enn ei silver pigeon.Når det gjelder skjefte er det store individuelle forskjeller,og jeg må si at jeg tror nesten ikke jeg har sett en silver med like fint skjefte som jeg har på min onyx.
  6. Har en mc millan stokk på min sauer 200 str, og må si at den er veldig presist laget med tanke på tilpassing til låsekasse.Fikk egentlig den følelsen første gang jeg monterte rifla inn i den.Presisjonen er upåklagelig både kald og varmskutt,både sommer og vinter.Jeg har aldri følt behov for å bedde den.Og da har jeg testet presisjonen med tofot og pølle under skjeftet.Et meget bra skjefte etter min mening.Skal jeg si noe negativt må det være at pistolgrepet føltes noe "klumpent"og rundt de første gangene etter at jeg fikk det,men ettervært føltes det greit.Vurderer nå og bytte det ut mot et skjefte som er mere laget for jaktskyting,og som har et mere jaktlignende utseende,samt noe lettere for å komme ned i jegerklassen.Dette skjefte kjøpte jeg da jeg bygget den for langholdsskyting,noe det ikke ble så mye av.Men som sagt et meget godt skjefte.
  7. Varierer noe fra rifle til rifle,men min erfaring er at jo bedre "kvalitet"det er på rifla jo mere likt går forskjellig ammo.Dette må du prøve ut ,men tror ikke du sliter mye med å finne noe som går ganske likt i din sako.
  8. Enig med høggern,skal du skyte dfs og jaktfelt samtidig med optiale treningsmuligheter trenger du faktisk 4 komplette sauere.Ivertfall 3stk min.
  9. Ser dere skriver om div kuler som går bra,min erfaring fra cal 32-9mm-38 spec-357 mag-40-44 mag og 45 acp er at ingenting går like bra som mine hjemstøpte kuler fra lee blokker,fylt med bly fra hjulvekter
  10. Mine erfaringer med demper er fra 6,5x55.Presisjonen er helt lik,men treffpungtet er ca3-4cm i forskjell på 100 meter,med og uten demper.
  11. Som jeg skrev tidligere har det mye å si hvor mye penger en legger ned i slike prosjekt.Lite penger betyr mere skruing og innskyting,mye penger betyr,ta børsa med deg å dra på trening eller konkuranse,så enkelt er det.Så er det opp til hver enkelt å finne et budsjett og en kombinasjon en kan leve med.
  12. Får å si det sånn, har du tengt å skyte både 22 og 6,5 året rundt vil jeg anbefale to komplette våpen.Da kan du ta med deg børsa på trening eller konkuranse uten å starte med bytting av sikter,stokker,løp,avtrekk etc med dertil påfølgende innskytinger.
  13. Ja,når du bygger om til 22 bruker du jo samme låsekassa som du har til 6,5mm.Dette blir jo noe du må bestemme deg for hvordan du vil ha det.Hvis du ønsker å skyte 22 om høsten og tidlig vinter klarer du deg jo med ei låsekasse,men skal du trene 22 året rundt,er det klart en fordel med ei låsekasse til og en komplett 22.Denne kan du trene med når du ønsker,uten å bytte på noe som helst.Alt avhenger av hvor mye du satser og hvor mye penger du har tengt å legge ned i dette.
  14. Går ut fra at du har tengt å bruke saueren til dfs skyting også,og da trenger du egentlig bare en god kikkert i en montasje som passer i sporene på låsekassa.Da kan du bytte mellom diopter og kikkert på en enkel måte.Hvis du skal bygge saueren mere spesifikt til jaktfelt,er det jo ny stokk og kanskje ei lettere pipe det du trenger,i tillegg til kikkerten.Avhenger også av om du vil ha den i jegerklassen og holde vektkravet på 5 kg,eller du vil skyte i klassen der hvor utstyret står mere fritt.
  15. Kjøpte et mc millan ssg 3000 skjefte til min sauer 200str og det veier 1643 gram.Orginalskjeftet som stod på sauern veide 1870 gram.
×
×
  • Create New...