Jump to content

frisken

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by frisken

  1. Som et tips kan nevnes at Crispi skal finnes i 49/50, Varg finnes i 49 og Jörnkängan finnes i minst 51/52.
  2. Angående Herkules og sikkert flere merker er det lurt å huske på at oppgitte mål er tatt utvendig. Jeg gjorde ikke dette og oppdaget at mange cm går bort i klumpete hjørner og tykke aluminiumsprofiler, så indre mål er vesentlig mindre enn oppgitte(ytre) mål. Mener innvendig gulvlengde på det jeg kjøpte er snaue 10 cm mindre enn ytre mål.
  3. Etter det jeg skjønner skal .22 luftvåpen nå oppbevares i våpenskap. Kan man risikere at noen finner på å tolke at også løpslengden på geværer i .22 nå har 40 cm som minimum?
  4. Lite tips. Nettbutikken til xxl selger tre Artemis 2100 3-12x50 for 3990,-. Antar dette er et godt kjøp hvis noen likevel er på jakt etter denne kikkerten.
  5. frisken

    ny kniv

    Har en Fällkniven F1. Kniven er knall, men etter en del bruk har jeg kommet fram til at den for min del har litt for kort blad til å være allroundkniv, og litt for tykt (eller muligens feil fasong) til finarbeid. Det avgjørende er dog zytelslira. Kniven holder seg der den skal være, men den klirrer vilt ved den minste antydning til bevegelse. Dette alene gjør at jeg nå er i ferd med å anskaffe ny kniv, da en god slire fort koster like mye. Finnes også lærslirer til Fällkniven, hvordan disse er vet jeg ikke. Som eneste kniv til alt mulig bruk vurderer også jeg ESEE. Virker som et gjennomtenkt produkt og en seriøs produsent. Har noen erfaring med ESEE knivene fra 4 og større sammenlignet med Fällkniven F1 når det kommer til bladlengde, tykkelse og fasong? En ting er teori noe helt annet er praktisk bruk. Det eneste negative jeg til nå har registrert med ESEE er at knivene kommer med "sjørøverlogo". Noen som vet om noen kommer uten dette? Antar forøvrig at ESEE også er en del letter å sette opp enn Fällkniven som jo også er et pluss. Hvis du går for Fällkniven ville jeg forresten droppa oksideringa. Med mindre den har blitt endra de siste årene slites den raskt ved bruk. Også her er ESEE såvidt jeg har skjønt bedre.
  6. Interessant tema. @Metallurgen: Du sier at 410 og 416 er de vanlige "rustfri" typene og nevner noen av egenskapene til 416. Har du noe å si om 410 i forhold til 416 (og vanlig blånert)? Kunne vært interessant å høre litt mer om de teoretiske forskjellene på de rustfrie variantene og standardstål fra en som vel har litt over gjennomsnittet peil på metall. Også om det er såpass forskjeller på 410 og 416 at det er noe man teoretisk bør legge til grunn ved valg av rustfritt løp og våpenmerke.
  7. Er i ferd med å handle hagle selv og har sjekka ut og tafsa på de fleste alternativene i denne tråden. De jeg står igjen med er diverse Beretta over/under og Benelli M2 eller Comfort. Mitt tips er å kjenne på de aktuelle i en butikk som har alle tilgjengelig. Er store forskjeller i balanse, særlig mellom Benelli og Franchi halvauto. Benelli har fjæra som tar opp energien til automekanismen i kolben mens Franchi har den i forskjeftet. Dette gjør at jeg opplever Franchi med 61cm løp som mer framtung enn Benelli med 66cm løp. Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for Franchi Inertia Predator Synthetic, men etter å ha sammenlignet denne direkte med M2 og Comfort (og mange Beretta modeller) er den helt uaktuell. Alt for fortung og dårlig balanse. Fast modellene til Franchi var forøvrig enda mer fremtunge enn Predator. Preferanser på balanse og vekt er personlig, men for meg var forskjellen stor i favør Benelli/Beretta. Finish og "skrangling" var også hakket bedre på Benelli, men er grei nok også på Franchi med tanke på prisforskjellen. M2 virka på meg og være noe lenger i kolba enn Comfort med standard kolbekappe. Comfort føltes på grensa for meg. Angående lengde på løp er jeg også noe usikker på hva jeg går for, men totallengden på en Benelli M2 med 61cm løp er faktisk den samme som de fleste over/under med 71cm løp. Det er sikkert andre her som kan svare på om det har noe å si i forhold til stabiliteten på banen og om f.eks. 66cm løp tilsvarer 76cm på en o/u? Prisene varierer som du sier enormt. De forskjellige betegnelsene er stort sett samme hagla. Unntaket er at enkelte Benelli modeller har kamo. Da er de flere tusen dyrere. Sist jeg var innom min lokale forhandler solgte han Benelli M2 Comforttech(samme overflate som Comfort?) og Comfort til 14300,-. Beretta 686 Silver Pigeon tok han 15500,- for. Virka ikke som han hadde tenkt å sette opp prisene med det første. Jeg fant ikke bedre priser i Norge, men mulig du finner tilbud før jul (isåfall tar jeg gjerne imot tips). Jeg har fremdeles ikke tatt et endelig valg, men etter å ha kjent på mange merker og modeller virker det på meg å være hold i det at alle drar fram Beretta på o/u og Benelli på halvauto. Ingen av de andre jeg har kjent på har vært i nærheten av denne samme totalfølelsen og balansen. Dette gjelder da ikke andre dyre merker, men lignende hagler som blir solgt under 16000,-.
  8. Spurte Zeiss Norge om dette ifjor. Fikk umiddelbart en lang mail som fortalte at dette er orginale tyskproduserte Zeissikter som er tatt inn av Zeiss Norge. Forøvrig var det tydelig at Zeiss var ganske oppgitt over nettsynsere som uttalte seg om ting de ikke egentlig ante noe om. De fikk visst sjelden henvendelser om dette, men når du leser på nettet skulle du jo tro de hadde drøssevis av henvendelser daglig. Det er med andre ord xxl som har bestemt seg for å være BILLIGE på akkurat disse og tar minimal avanse. Siktene er som tidligere nevnt lista vesentlig høyere fra Zeiss. Hvis du ser andre steder som selger Classicsiktene har de sjelden akkurat de modellene xxl selger for de kan ikke konkurrere på pris. De Classicsiktene de har ligger gjerne flere tusen over lignende sikter hos xxl. Ble forøvrig i samme mail fortalt at de kompakte(8/10x20/25?) håndkikkertene i Victoryserien ikke blir produsert i Tyskland. Husker ikke sikkert hvilket land som kom opp, men lurer på om det var Ungaren.
  9. Her finnes det vel noen alternativer, vet ikke hvem av dem du tenker på. Ta et kjapt googlesøk så dukker flere alternativer opp. Noen forslag: -Banana Boot http://www.banana-boot.de/ -Porta Bote http://www.porta-bote.com/ -Bergans Ally kano Finnes også en drøss andre, både kajakker og båter. Hvis det er et spesielt fabrikat du er på jakt etter må du nok surfe gjennom alternativene til du finner det rette.
  10. Har prøvd de nyeste versjonene av Norrøna Para Ranger og Recon Pack (med syncroflex), Bergans Alpinist og Arcteryx Bora 95. Bergans Alpinist gjorde et godt inntykk og er godt priset, men for min kropp var hoftebeltet et alt for stort minus. Det var utrolig ubehagelig. For tykt, bredt og egentlig ikke noe bra med det. Passet ikke overens med kvaliteten og feelingen på resten av sekken i det hele tatt. Hvis hoftebeltet derimot passer deg er dette etter min mening et av de beste kjøpene du kan gjøre til fullpris. Arcteryx Bora 95 er en bra sekk, men har en plastdings som skal hindre at sekken ramler fram i nakken. Denne er et svakt punkt og irriterte meg, men ideen er god. Forøvrig har denne også "forme etter kroppen" skum i hoftebeltet som er bra hvis det kun er samme person som bruker sekken hele tida, men ikke ideelt hvis flere skal bruke den. Har ikke opplevd problemer med at skummet former seg feil ved transport, men er nok mulig. Kan heller ikke justeres mye i høyden så er kritisk å kjøpe riktig størrelse. Stoffet virker heller ikke like solid som de andre, men dette er kun en feeling jeg har. Norrøna Recon Pack er en kjempesekk, men usikker på om jeg liker Syncroflexgimmicken på denne. Hvis du skal bære mindre enn 20 kg er denne sekken i mine øyne i overkant av hva du trenger og det finnes bedre alternativer. Hoftebeltet er bra og stabilt, men syncroflexsystemet gjør at ting virker noe ustabilt med de tyngste oppakningene. Kan stilles inn til de fleste størrelser og ryggjusteringen virker og være svært solid. Om man foretrekker pakkramme er dette et godt alternativ, men jeg tror jeg ville prøvd å få tak i den gamle versjonen uten Syncroflex. Har forøvrig ikke prøvd Bergans Powerframe ettersom jeg mistet troa på Bergans etter hoftebelteterfaringen med Alpinist, noen som kan bekrefte eller avkrefte at hoftebeltet er det samme? Sekken er nærmere 5 kg i egenvekt, men dette tror jeg gjelder de fleste pakkrammer. Norrøna Para Ranger er den beste storsekken jeg har prøvd til nå. Stort sett de samme egenskapene som Recon, men ikke pakkramme. Syncroflexen føles mer riktig her, men er fremdeles noe skeptisk. Hoftebeltet er perfekt med noe mer polstring enn Recon. Av anatomiske sekker jeg har prøvd er det denne man kan laste tyngst. Null problem med 25kg+ i denne. Litt tung egenvekt, men virker solid som fjell. Blir også noe mer svett på ryggen enn med Recon, men det gjelder alle anatomiske. Osprey, Kifaru og de andre har jeg ikke prøvd, men særlig Kifaru virker bra.
  11. Se www.terrengsykkel.no for fersk test av DX-lykta over. Her er det varianten med tre moduser som er testet. Blir direkte sammenlignet med Lupine Tesla og konklusjonen er at de er så og si identiske i lysmengde og spredning. Kvaliteten er muligens noe bedre på Tesla. Noe må vel prisen, som er 5 ganger høyere forsvare.. Du må forresten ha et adapter ja. Kjøpes billig på Clas Ohlson el.
  12. Angående Hatch NS430 hanskene. Disse er helt tynne uten noe for. Svært gode hansker, men ikke for kaldt vær. Finnes også en versjon som heter NS430L. Samme hanske med Hipora membran og Thinsulate. Har ikke prøvd disse selv, men regner med å gå til anskaffelse av disse i løpet av et par uker. Er skeptisk til membranen, men hvis de er like gode som den uforede varianten uten membran har jeg trua. Forøvrig finnes også merket Damascus(tror det er NFM/Equipnor som fører det i Norge). Disse har stort sett tilsvarende modeller som Hatch. Hvem som kopierer hvem skal ikke jeg uttale meg om, men av det jeg har prøvd foretrekker jeg Hatch. Damascus sin versjon av NS430 heter Stealth X. Så og si nøyaktig samme hanske med litt forskjellig passform. Forøvrig hvis noen finner tilsvarende hanske som NS430L uten membran så si ifra. De skal absolutt ha membraner i alt fra sokker til telt nå. Irriterende!
  13. Her er forøvrig linken til den aktuelle Candle Power Forums sida: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=229135
  14. Jeg har hatt både E2D LED og TK10(forgjengeren til TK11). Disse har helt forskjellige lysbilder. E2D har en forholdsvis smal lyskjegle, men kaster lyset langt. Også ekstremt "pent" lysbilde. TK10 har vesentlig større spredning på lyskjeglen og kaster ikke lyset fullt like langt. Også noe "styggere" lysbilde. Med mindre TK11 har vesentlig smalere lyskjegle og spredning enn TK10 ville jeg ikke kjøpt den, men dette er fordi det til min bruk er upraktisk med mye strølys i tillegg til hovedstrålen. E2D LED er en kjempelykt bortsett fra ett lite irritasjonsmoment. Hvis man mister lykta eller slår den borti noe hender det den skifter lysstyrke. Angående E2D LED og lumen er det en kar på Candelpowerforums(nerdeside for lykter) som har målt en haug med lykter med profesjonellt måleutstyr. Mener E2D LED ble målt til rett over 200 lumen. Temmelig nøyaktig det samme som TK11. Til slutt hvis du er på jakt etter virkelig godlykt sjekk ut www.malkoffdevices.com. Samme lysstyrke, men perfekt lysbilde og kvalitet. Omtrent som E2D LED, men litt bredere lysstråle. Kan blant annet velge mellom en eller to lysstyrker, flere fargetoner på lyset osv når man bestiller. Dette er den lykta jeg er mest fornøyd med av alle jeg har prøvd. Inkludert E2D led. Kommer ferdig gjennom tollen til ca 1000-1200,- avhengig av hva du bestiller.
  15. Har nå søkt her på kammeret, på google og ellers litt rundt omkring og funnet noe info om begge disse variantene. Det store spørsmålet nå er hvem har rett og hvem tar feil? Noen sier at Weaver er det greieste for da kan du bruke ringer ol. som er laget til Weaver og Picatinny, mens på Picatinny kan du kun bruke utstyr som er laget for denne og ikke Weaver. Andre sier det stikk motsatte, altså at alt kan brukes på Picatinny, men ikke på Weaver. Kan trygt si jeg er noget forvirret. Er det noen her som har FASITEN, og ikke bare synser? Det greiest må jo være å gå til anskaffelse av den typen som kan bruke alle varianter av ringer ol. Hvor innen landets grenser kan man få kjøpt stålrails av disse typene? Har leita rundt, men finner kun Warne Picatinnyrails i den utdaterte katalogen til Jaktdepotet. Koster virkelig bare railen over 1000,-? Planen er å kombinere en av disse variantene med en Warne QD variant eller Leupold QRW, er det sånn at Warne er tilpassa Picatinny og Leupold er tilpassa Weaver? Tror jeg ender opp med og prøve en av disse skinnene på en Howa Hogue, finnes det skinner som passer denne? Og hvordan monterer jeg skinna? Børsemakerjobb? Er som dere skjønner grønn på disse skinnene, og håper noen kan oppklare det grøvste.
  16. Hei. Hvordan er lysstrålen på TK40 i forhold til TK10? Har en TK10, men syns den har alt for bred lyskjegle. Glimrende til å lyse opp rom, men ubrukelig til å lyse opp bare det man har tenkt uten å flombelyse halve nabolaget også. Har forøvrig også en Malkoff M60 dropin. Denne har for mitt bruk en god lysstråle. Noen som har prøvd både denne og TK10? Gjerne en sammenligning av rekkevidde/lysstyrke også.
×
×
  • Create New...