Jump to content

Trollheimsjeger

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Trollheimsjeger's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Måtte ta samme valg i fjor. Dro til slutt innom Kikkertspesialisten i Trondheim der jeg fikk prøve begge kikkertene. Valget falt til slutt på Zeiss'n. Følte den var hakket skarpere og at den hadde en bedre fargegjengivelse. Har nå fått brukt kikkerten mye til jakt på hjort, elg og rådyr og er kjempefornøyd. Det eneste jeg ikke er fornøyd med er linsedekslene som er noe ræl på Conquesten.
  2. Har handla MYE hos Jakt & Friluft de siste 15 åra og har kun positive erfaringer. Trivelige folk, bra service og gode priser!
  3. Min erfaring er at Swift A-frame fungerer bra. Har også prøvd Scirocco, da i hovedsak på hjort, men denne ga etter min mening for stygge slakt (mye kjøttødeleggelse).
  4. Hadde en Titan i 1,5-6x42 som var med på en pakkeløsning jeg kjøpte. Fungerte helt greit i noen sesonger før den begynte å ta inn vann/dugge. Reklamerte på dette og fikk nytt sikte. Etter en sesong skjedde det samme igjen... da ble det investert i Zeiss.
  5. Jeg jaktet hvithale i Finland i 2006. Turen vår ble arrangert av Aurora Jagtreiser. Vi jaktet i et område ca 150 km nord for Helsinki. Vårt reisefølge så brukbart med dyr, men det var langt mellom de store bukkene. Jeg skjøt en liten tass siste kvelden.
  6. Bytta ut min Sako 75 ss med en Sauer 202 classic xt i sommer. Har forsåvidt vært fornøyd med Sako'n, men i min verden er 202'n i en annen klasse. Bedre avtrekk, bedre magasinløsning, mer fleksibel mht. montasje etc. men det som ble mest avgjørende for min del var mulighetene for løpsskifte.
  7. Sjekk med Magne Landrø. De er importør, men selger også i egen butikk. Kjøpte en 202 XT der tidligere i år og fikk utrolig god service.
  8. Har ikke reist med EHA, men kjenner flere som har vært i Namibia med dem og som skryter av opplegget. Var selv i Namibia i fjor og det kan virkelig anbefales!
  9. Har prøvd mye forskjellig oppgjennom. Bla. Lannulva, Devold, Ullmax, Ulvang, Helly Hansen ++. Før jakta i fjor gikk jeg til innkjøp av bukse og trøye fra SmartWool og dette er i særklasse det beste ullundertøyet jeg har prøvd. Har i etterkant supplert med fire par sokker og en korterma trøye for de varmeste dagene i hjortelia.
  10. Kom tilbake fra Elgjakta i Bindal'n i går. Ble ferdig med kvota på sju dyr på tre dager. Veldig bra med elg og godt med storokser. Litt kjedelig å bli såpass tidlig ferdig, men drar opp i hjortelia i morgen
  11. Jeg har en thermo hunter som nesten uansett årstid er med på tur. Uvurderlig på postjakt! Den lille ekstra vekta den utgjør i sekken tar jeg gledelig med meg isteden for å fryse ræva av meg...
  12. Har gode erfaringer med Swift A-frame og Winchester Fail-Safe i 7mm Rem Mag. God dybdevirkning og høy restvekt på begge. Har dårligere erfaringer med Swift Scirocco og Norma Oryx da jeg har fått tildels stygge slakt. Oryx'n er ei bedre hjortekule enn elgkule i mine øyne...
  13. Jeg har en S&B Zenith 2,5-10 x 56 m/lys som jeg er strålende fornøyd med! Har også Zeiss og har hatt Swaro, men min mening er at S&B er helt på høyde med disse...
  14. Jeg har en Nikon Pro Staff 550 som koster i overkant av 2 laken. Helt ok, og har fått mye hjelp fra den spesielt på smyg etter hjorten. Den største forskjellen mellom dyrt og billig ligger nok i hovedsak i optikken og ikke i måleenheten.
  15. Jeg har en Fallkniven mod. F1. Knallbra allrounder som holder seg skarp lenge. Anbefales!
×
×
  • Create New...