Jump to content

Neowulf

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Neowulf

  1. Hei Om du har rom for å montere en ressonansdemper kan jo det være et alternativ , har dette på på min 223 ruger target , å muligheten for å "tune" løpsressonansen gir brae sammlinger på de fleste ammotyper etter litt forsking. Var egentlig på tur til å selge børsa den til jeg fant ut hvordan den virket , genialt opplegg å skjikkelig enkel patent.
  2. flotte bilder og historier fra en riktig sså naturinteresert fyr http://villmarkshistorier.blogspot.com forøvrig kan jeg anbefale boka hannes "Nord i villmarka" fullpakket av flotte bilder og historier
  3. Hei Jeg har en mini 14 targetutgave , med endel fikling på ressonansdemperen blir den rimelig presis i mine øyne i allefall , jeg er fornøyd med den i allefall, men man må forske seg fram på innstilling av resonansdemperen på hvert enkel ammotype, den innstillinga som funker på s&b 55g fmj sprer mye på winshesters tilsvarende ammo å vise versa .
  4. Heisann, jeg har en sånn "kinadassrull med oplyst grønt og rødt retikkel" kopikikkert, den er helt grei på dagen men jeg har erfart at det opplyste retikkelet ødelegger synet når det begynner å bli mørkt . den er ikke brukbar når det er mørkt. (4,5-14x50) nå vet ikke jeg hvordan disse retiklene fungerer på andre kikkerter av dyrere sort ennå men vil jo tro at om man skal ha noe opplyst inne i kikkerten på måneskinsjakt bør man holde det til et absolutt minimum for ikke å ødelegge nattsynet. (zeiss har en veldig fin bitteliten rød prikk som jeg har trua på) forøvrig er jeg litt i samme situasjon som deg og blir sansynligvis å kjøpe zeiss x56 den har gått av med seieren i de sammenligningstestene jeg har lest.
  5. Ja kansje andre ville økt skuddtakta, men det får jaggu de stå for sjøl, her er det mye viktigere med holdningskapende arbeid en forbud, men det gjelder selvfølgelig ikke allejegere, jeg mener man fritt skal få bestemme selv hvor mange patroner man vil ha i magasinet. Det er sjeldent å aldrig i år jeg har hatt bruk for mye ammo, ti tolv patroner holder i massevis for en dag å da hadde en magasinforlenger vært en fin måte å frakte nødvendig ammo for meg i allefall. ja dette er en regel som irriterer meg, og som jeg er svært uenig i, men så har jeg også en hagle som går ant å stappe flere patroner nedi om det bare hadde vært lov. om jeg skal sammenligne dette med noe så må det bli som å innføre fartsperre på alle biler fordi endel av oss ikke greier å holde fartsgrensa, det er jo klart at noen av oss lovlydige borgere ville følt dette som en krenkelse men man hadde jo oppnådd en kraftig nedgang i ulykker og i så måte spart samfunnet for store summer.
  6. nå er det vell sånn at man har lov å eie en magasinforlenger og større magasin er det ikke ? regelen gjelder vel bare jakt..
  7. bemerkelsessværdig at de samme som bestemmer at vi ikke skal ha flere en to skudd i en hagle med begrunelse av human jakt ikke har noe i mot at vi skadeskyter med dårligere ammunisjon en bly. forøvrig er det vell opp til hvær enkelt jeger å bedømme om det er forsvarlig å avfyre skudd mot vilt med tanke på human avlivning , uavhengig om man har en to eller ti patroner i magasinet. dette er etter min mening bare ennå et eksempel på såkalt vingeklipping av den vanlig men i gata, med argumentasjon om at vi er så skuddkåt ikke klarer og holde skudd tilbake.
  8. fet, fet, å fet . blei akkurat ennå mere glad i børsa mi mere film ønskes (å en pris på hva du skal ha for å gjøre jobben )
  9. etter min mening er det i allefall ikke finnbiff, men sikkert godt da .
  10. grei ide men småe knapper er å foretrekke, min kikkert er en kina-kopi av leupold m4 med mildot tror jeg den heter, den kan ikke vries 90grader for da kommer rattet på v.side ned (fokusknott, tror ikke orginalen har denne knotten) , den har relativt store ratt og jeg har sett noen modeller med relativt slanke ratt som er mere aktuelle. sett litt på zeiss med avstandsmåler , hvordan festes den? ser ikke ut som det passer ringer på den. fikk et tips om "shell deflector" kjempegreier
  11. Heisann Prøvde søk funksjonen men fant ikke noe om dette. Har en Ruger Mini 14 target halvauto, med en kikket med et relativt stort ratt på høyre siden som hylsene treffer når de blir kastet ut av våpenet. Jeg har tenkt å kjøpe en kikkert av bedre kvalitet etterhvært men ønsker først å eliminere faren for skade på kikkerten pga. hylseutkastet. -Finnes det noe man kan montere på rifla slik at hylsene ikke treffer rattet ? jeg hadde først kikkerten direkte på rifla men når jeg oppdaget dette monterte jeg en picadillyskinne i et forsøk på å få kikkerten litt opp fra geværet men synes ikke det var noe sucsess.... -hvilke kikkerter har extremt småe ratt eller ennå bedre , bare ratt over og på venstre siden? kikkerten jeg har i dag er 4,5-14x50 og jeg vil ha dette minimum eller 4,5-14x56 sånn ca, (den jeg har i dag er kinavare det blir ikke den neste) -sånn på siden av alt dette leter jeg etter en slags mansjett for øye for å hindre lys inn fra siden , noen som vet hvor dette selges?- MVH Vegar
  12. bare sånn på siden , fåreslår å flytte backupp tida fra 0000 til 0400 eller 0500 , hvær kveld sjekke æ nettverket mitt som følge av at kammeret detter ut under backupp
  13. Harkila grizzly , svært fornøyd , kunne hatt bedre luftemiligheter i buksae og jakke men jeg har ikke hatt noen problemer med den.
  14. Hei igjenn' Sånn uavhengig av batteritype,jeg bruker billigbatterier når jeg tester,da kommer forskjellen bedre framm osv. nei det er ikke feil på colloradoen ,den er bare sånn,har fått den sjekka. Gikk med begge på en dagstur, colloradoen brukte tre sett batteri , 60'en hadde ennå strøm halve dagen etter man da la jeg colloradoen hjemme. tror 60 slår colloradoen med 4:1 i batterikapasitet, dette betyr ikke så mye på billigbatterier men blir fort noen hundrelapper på en ukestur med duracell batterier og når vekt plutselig betyr noe.....
  15. Hei Har en colorado300 , uansett hva testene sier (har ikke lest de) den er ikke bra på batterikapasitet, har gått med den på å typisk batteritid er to til fire timer før det må skiftes. Har også en 60Cx å den er kjempebra i forhold hva angår batterikapasitet, den holder over en jaktdag og det er nesten bra nokk for meg. Hadde jeg måtte velge kun en gps hadde det blitt 60Cx'en uten tvil.
  16. Hei Har du vurdert harkila grizzly? Ser det er høst og vinter du sikter på , denne har etter min mening en bedre kamuflasje. Jeg har selv denne og norrøna forelhogna ,synes grizzlydressen er bedre når det ikke er mye vanndring , norønaen har mere/bedre lufteløsninger men er betydelig kaldere en harkilaen.
  17. sier meg bare helt enig med ko-stens hær , vedlikeholdet på en bil til 150' er alfa og omega og veier tyngere i alle sammenhenger på en slik bil uansett merke. (å husk bare at jo bedre en bil tar seg framm , jo lavere er oddsen for at noen kan komme å winche deg løs når du står fast)
  18. mulig jeg var heldig med min da , hadde en 96 modell , 2,5 tdi , aldrig et feilslag å kanonkomfort. det med automatkasse er en gjennganger også i terrengkjøring, blir en helt anna og silkemyk start, ulempen er at du mister rykket når du trenger det. jeepen er en wrangler 2,8tdi rubicon toyotaen er en hj80 begge er med sperrer og altmuligrart
  19. veeeeel , da er vell det elektriske systemet crystler plagdes med kjøpt av noen andre en v-w da , merkelig at jeg har reparert de samme bruddene i både sharan og voyager da , rart at jeg har brukt en formue på knokkelhus på toyota da siden de kan fraktes til svalbard uten å gå i stykker ? (så du foresten menge amrikanere eller tyskere dær?) Merkelig at jeg har totaloverhalt driverk på pajero fra fremse bolten og kilsporet på veivaxlingen via girkasse fordelingskasse og både foraxling og bakaxling helt ut i hjulboltene i løpet av to års bruk . Erindrer også en patroltopp i s-form jeg hadde i garagen hær for noen år tilbake mulig jeg har drømt dette , men regningene er reele nokk. (nå nevner jeg ikke delene jeg finner svake med tyske og am.biler for du påstår hardnakket at japse er best) jeg bygger mine meninger på hva jeg selv har erfart å opplevd, ikke på reportasjer fra vi-men broom og poser shots av biler på svalbard, eller hvor jeg har sett biler , men biler jeg har bruk opp selv. hær snakker vi da terrengkjøring å da går det endel deler. ps. kikka du på axlingene på lc. på svalbard, om det er de samme bilene som jeg misstenker at det er er det ikke orginal-sugerørskonstruksjon under der men en kraftig forsterket sak fra AT ? nei , du tar nokk feil , alle biler som brukes blir det feil på (bortsett fra japse kansje) , ingen er bedre en andre (bortsett fra japse kansje), den dagen du virkelig bruker den , det er da du ser hva som holder. eller kansje jeg tar feil å det bare er biler langs ondskapens axse som duger..... tilater meg å legge ut to bilder av biler jeg har bygd å brukt selv begge er i mine øyne like bra , men en er nyere en den andre . regner ikke med at trådstarter er ute etter noe slikt en toyota og en jeep må få med et råd også: husk at samboer'n å skal være fornøyd, i det lange løp kan det være greit at ho får bestemme nu. (gjærne en bil som er helt ubrukelig nu så får du full handlefrihet neste gang)
  20. kobler ikke den ut lock ved 22km i timen da ? gjorde det tidligere i allefall , selv om man spant på hjula. og "lock" er vel bare et fanzy ord for elektonisk-kraftfordelings-styrebrems ? edit: browning : du skrev "Har behov for en bil som klatrer godt i bratt ubrøytet vei og som skal brukes til kjøring over fjellet (Filefjell m.m.) et par ganger i året på vinterstid" Hva mener du med filefjell, og hvor mye snø er det når det er ubrøytet, brøytes ikke veien i det hele tatt på vinteren eller er det kansje ti femten cm. nysnø det er snakk om ? om det er sistnevnte ti femten cm nysnø og slappseføre og veien du skal kjøre tar tid å forsere ville jeg absolutt sett på f.eks en bra utstyrt audi a6 quatro tdi stv. med vebasto og knallgode recaro seter , det og sitte høyt er ikke alt her i verden , den tar seg minst like godt fram som mange av folke suvene og har tusen ganger mere komfort 98% av tiden du bruker den.
×
×
  • Create New...