Jump to content

Postjeger

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Postjeger's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Spennende prosjekt! Og utrolig spennende og bra bilder. Kan ikke påstå at dette ligner på grevlingspor nei, selv om det legges godvilje til at puddersnø kan ha drysset igjen de karakteristiske klomerkene og i tillegg omformet fasongen på den like karakteristiske "mikroskopisk store bjørnefoten". Spesielle avtrykk på bildene, synes jeg. Ganglaget er likt en grevling, har nettopp sett på sporløypene i snøen til en grevling som nærmest har bodd inne i en død elgokse. Når grevlingen rusler bakfra går den lille grevlinghalen rett ned, her er det vel en buskehale(og ikke bakfot i været) som er merkbar og går rett ut. P.s Min synsing blei slik: Prøvde å studere bildene nøye: Her er det buskehale, noe glissen langhåret pels og mørke føtter. Dette er ikke grevling. Ikke rev. Til nød en liten farmrev i vinterpels. Har mistanke om at dere har det klart jeg.
  2. Mitt syn: Jeg ser heller ikke bort ifra at flertallet av de 200000 som løste jegeravgifta ville mene dette. Tross alt er det få dager det gjelder(selv om det kan bety litt for enkelte). Denne "fred" er dagens allmenhet(ikke jegere) inneforstått med. Tror kanskje det er lurt at vi fortsatt skal respektere akkurat dette. Noe må vi vel bare "fryse fast" og la det gå for det det er. Svenskenes ordning om jakt i jula er like bra, og bør heller ikke endres til "symbolske" regler som julefredning.
  3. Som skogsarbeider var det mye spekte skiver med kneip og ost på vinter`n. Komforten er nå i høysetet med cola, xl1, kaffe og sjokolade selvfølgelig, pluss noe kraftkost alt ettersom.
  4. Bør kanskje velge Crispi Hunter da? = Har sett på Alfa Bever, Alfa Bever Pro og Crispi Hunter. Alfa Bever passet meg best Mange fine jaktsøvler her. Et synspunkt Til Vintersko/støvler på ski - selv om det ikke er akkurat det trådstarter spør om: Forgengeren til denne sko Alpinahttp://www.alpina.no/pc-34-22-Alpina-BC-1600.aspx synes jeg er gloende varm og vanntett(Har gått gjennom bekker i -20). Med BC Magnum manuell binding http://www.oslosportslager.no/produkt/bc-magnum-fjellskibindinger-4946.aspx synes jeg dette er et topp sett i skog og fjell. Til sammenligning kan jeg nevne mange år med kandahar og Nokia Tuura(fast filtfor i støvel) på fjellski etc. , som vist ovenfor her: Det blir mer komfort med alfa sko og magnum binding, hvis det ikke skal vades mye gjennom åpne bekker etc.
  5. Låner tråden litt, Noen formeninger om: Behagelig varm høy allroundstøvel til mest bevegelig aktivitet i fjell/skog på vinter og sommer: 1. Alfa Hjerkinn 1.1kg 2. Crispi Hunter 1 kg Begge er vanntett, begge har ny forsterket GT-membran.
  6. Samme luksusproblem her. Min konklusjon etter mye frem og tilbake blei to sett istedet for ett allroundsett. Finnskogen fungerte greit nok til posteringsjakt, men for varm til bevegelig høstjakt. Den nye Finnskogen er litt tynnere/lettere etter testing. Fungerer bedre på bevegelig jakt enn den forrige. Synes det beste til stort sett posteringsjakt er jakke med litt tyngde, fra Harkila eller sweedteam. For min del fungerer det bedre med litt tyngde på ytterjakke enn mange lag under tynn skalljakke. Som i starten, et luksusproblem er det. Egentlig fungerer også en Jahti jakke med windstopper og en Poncho i reserve(har sammenlignet) til noen hundrelapper til posteringsjakt. Harkila Hovden blir nok investert som reserve til gamle Finnskogen.
  7. ”Men hjorten vil jeg helst ha 1,5år og eldre før jeg skyter dem, det er forskjell på sport og nødvendige avlivinger.” Ja, hvilke motiv og konsekvenser skal prioriteres. Vi bør vel ikke pålegges som tobeint jeger å skyte kalv hvis vårt eget etiske ståsted sier noe annet? I tillegg til et slikt ståsted(føles ikke riktig å skyte kalv) må vi også få lov til å godta at naturen selv kan bruke langt tøffere regulerende mekanismer(klima, klimaendringer, sykdommer, beitegrunnlag, rovdyr osv.) enn ei velplassert kule i ”forvaltningen”. Det er nevnt her at koller som får kalven bortskutt hvert år kan sky området. Ikke vet jeg. Det er kanskje også forsket på kollenes stressmoment etter fjerning av kalv i det fri? Synlige enkelt-eksempler på sterke og langvarige reaksjoner(stresstilstander) fra mordyr når de mister kalven kan endre jegerens syn på dette. Når jeg ser et slikt eksempel på elg minsker liksom lysten på kalveskyting på hjort også. Om det er like sterke bindinger mor kalv for hjort, elg og rådyr vet ikke jeg. Dette var et personlig motiv, noe som det bør få lov til å være.
  8. Det føles som et ekte historisk sus av å se på en gammel værbitt fjellmann sette snara med skjelvende hender. Jeg synes også at den gamle tradisjon med snarefangst på lirypa fra midt-norge og nordover er viktig å ta vare på. Men da på et symbolsk nivå slik at vi er istand til å vise våre etterkommere hva det gikk ut på. Hvis ikke inntekt på en slik hobby er utgått på dato, er det vel snakk om kun kort tid.
  9. Litt lesestoff... Svenska Älghundklubbens Rasstrategi För Jämthund http://www.alghundklubben.com/dalarna/pdf/jamt_ras.pdf
  10. Er vel litt gammel denne tråden, men fikk allikevel lyst til å kommentere: "Reveskiten": Dette er en typisk bjørneskit hvis det er flere slike små bløte bærruser. Bærene er ofte hele blandet med stålblå kake...Bjørnen kan gå og drite slik, i bærfeltet. Hvis det derimot er kun en slike en, da vil jeg tippe på grevling med løs mage... "Ulveskiten": Interessant, ikke sett før, har ikke peiling ut fra bilde, men dette kunne faktisk også ligne på bjørn i fast form i forhold til snusesken. Her er det visst mye hår. Svært typisk at bjørnen skiter når den kommer opp på skogsveiene. En gaupelort kan også ligne litt, men kanskje ikke hårmengden her.
  11. Det må jeg si meg enig i. Tenk, bare dette: 1 hagl gjennom skinnet og inn i vomma! Lekkasje av syre og vom, hva skjer da? Det er nok med treff av 1 hagl. Jeg slenger ut påstanden: Hagle er et svært krevende våpen å bruke på rådyr, ihvertfall når avstandene på forhånd ikke er kjent.
  12. Lade selv er svaret. Det er ikke dyrt, heller ikke vanskelig Dette hørse kanskje for fantastisk ut, men er fakta for de som vil åpne øynene litt Hei, Og takk for svar, selv om jeg tror at det kanskje ikke er så realsitisk for min del.
  13. Konklusjon: (Mulig dette burde vært i en annen tråd...) Vi som har eldre "solide" hagler i 12/70 bør ikke bruke annet enn vismut, sier ekspertene. Det gjelder de haglene som ikke er trykktestet for et trykk på 1200, men 650. Herved sitter jeg med ei hagle som jeg kun kan bruke bløte hagl som vismut og i tillegg gå opp i haglestørrelse(f.eks.nr.2-3) på grunn av for dårlig gjennomtrenging. Dette kan bety for dårlig dekning(for lite hagl) på 25 meter. På hagleskyting her i forumet snakkes det mye om teoretiske avstander. Når det i praksis er bare flaks om avstandsbedømning blir riktig på få sekunder på et flygende objekt - om det er 20 eller 30, 25 eller 35 meter sier det seg selv at skogsfugljakt seinhøstes med eldre hagler burde nå være en saga blott. Valgene for seinhøstjakt er da: 1.Redusere maksavstanden til tiur`n fra normalt hold til "kloss hold"(fra25-30 til drøye 10). Det betyr i praksis et langt behageligere liv for vår kjære skogsfugl. = ca ingen/svært lite skyting. 2. Investere i ny hagle. 3. Vente på opphevelse av blyforbudet... Det sikreste og beste kan faktisk lett bli alternativ 1.
  14. Takk for det! Av disse alternativ - hva kunne være best for å oppnå samme effekt som bly på 25 meter. Denne Vismut BB/2 i 12/70 gir vel litt for dårlig dekning tro..?? Skal teste etterhvert.
  15. Skogsfugljakt seinhøst: Tar opp denne tråden litt...Vet at det er bare å teste sitt eget våpen med de ulike typer...men hvis noen skulle ha en klar oppfatning, hjertelig takk!...: Sitter med intrykk av at erfaringer på miljøpatroner er forvirrende. Tar ihvertfall ikke sjansen på å bruke mer Eley Alphamax Bismuth Forest. Det er mange flere som sier det samme. Hvis vi ser bort ifra pris - Hva er generellt den egentlig mest "humane"/beste patronen til skogsfugl i cal.12/70 fra oktober og utover? Hevi shot? Tungsten-matrix?
×
×
  • Create New...