Jump to content

Pil og bue

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pil og bue's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

 1. Noen som veit om det er mulig,og evt.korleis ein kan justere avtrekket på ein Browning A-Bolt Medallion 30.06 ? Meiner rifla er 2004 model.
 2. Nytt spørsmål : Har levert inn søknad på 223 Remington. Har ikke spesifisert hvilket merke. Om det skulle dukke opp en rifle i evt.222 eller 22-250,er det da mulig å kjøpe den på samme søknad? I stedet for 223 Rem som står i søknaden?
 3. Takker for svar folkens👍 Da er det bare å sende inn eit par søknader.
 4. Eg søker for å kjøpe jaktrifle igjen. Tenkte bare at det er unødvendig å betale jegeravgift for 2020 dersom eg ikkje får skutt opp i år grunnet korona. Og heller betale jegeravgift dersom eg får skutt opp til prøven i år. Finner heller ikkje info om man MÅ være medlem i eit skytterlag for å kjøpe rifle til jakt.
 5. Oki,men må man være medlem i feks Norges Jegerforbund for å kjøpe våpen? Det er jo ikkje sikkert eg får skutt opp til storviltprøven pga koronakrisen.
 6. Må man være medlem i skytterlag/klubb for å søke om våpen? Må man være medlem i godkjent skytterorganisasjon? Må man ha betalt jegeravvgift for å søke om våpen? Ps: Har våpen fra før.
 7. Som overskriften sier,hvilken rifle brukte norske skarpskyttere under andre verdenskrig? Var det Krag Jørgensen? Hadde de kikkertsikte på noen av riflene? Mener å ha lest en plass at forsvaret kjøpte inn 1000 stk Voigtlanderkikkerter eller noe lignende til dette formålet. Er det mulig å bygge seg en kopi av dette våpenet for en rimelig sum?
 8. Burde kanskje presisert at eg ønsker å gjøre rifla mer hendig i skogen. Har lest at 308 kan kappes til 42 cm uten problem. Kvifor ikkje 30.06,har ikkje den høyere hastighet i utgangspunktet?
 9. Kor mye kan eg kappe en 30.06 for gjenging til lyddemper? Noen som veit litt om dette? Vil ikkje at det skal gå ut over presisjon og hastighet.
 10. Siste oppdatering i tråden. Avtalte handel på en lite brukt Browning A-Bolt Medallion 30.06 med eit rimelig 4-12x40AO kikkertsikte på. 4590,- + frakt. Sender søknaden tirsdag morgen. Godt innenfor budsjett,og kan oppgradere kikkerten innen rimelig tid. Kommer til å begynne å studere hjemmelading ganske snart,synes det ser spennande ut.😀
 11. Kikket på den i dag på finn. Er dette noe gammelt rakleverk,eller nyere og god kvalitet?
 12. Angrer på at eg solgte rifla eg hadde i 6.5x55 for to år siden,den var behaglig å skute både med og uten lyddemper. (Tikka T3). Som aktiv bueskytter med compoundbue på både tavle,felt og 3D,ser eg viktigheten av lite rekyl og bevegelse i skuddet. Men dette klarer vel dei fleste å beherske med riktig skytetrening?!
 13. Tusen takk for overveldande respons på innlegget mitt. Ser det er fleire rifler for meg på finn.no Dei fleste med rimelig kikkert,men den kommer eg nok til å oppgradere seinere. Er det noen av dei ‘’rimelige’’ kaliberne som egner seg bedre enn andre til langhold? Og kva mener noen med at 30.06 er på veg ut?
 14. Takk for bra innlegg Joar👍 Far min har en gammel Mauser med hakekors,og en BRNO 601 som han vil eg skal overta. Kanskje eg skal be en børsemaker gi en pris på å lage jaktrifle av Mauseren?! Kan den Brno’en være eit godt jaktvåpen?
×
×
 • Create New...