Jump to content

jansk

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jansk

  1. For liten erfaring. Keg tror du bare gnikker og gnikker til det ser bra nok ut (noe dom sannsynligvis styres av hvor lenge du har gnikket. Det blir ganske kjedelig etter hvert).
  2. Njai - det vil jeg ikke anbefale. Treet har ulik struktur og trekker olje ulikt over stokken. Dette kan du vel til en viss grad kontrollere hvis du passer på å porefylle, men jeg tror det er vanskelig å unngå. Sikling brukes (bl a) for å unngå å ta bort for mye tre og da blir det feil å prøve å sikle (eller pusse) bort sånne områder. Hvis du ikke får det bort ville jeg heller levd med det enn å prøve å pusse bort treverket. Prøv heller en tre-rens av noe slag. Så vidt jeg husker er det en trerens med i ett av de større ccl-settene. Prøv det. Siste utvei er å fjerne treverk.
  3. Prøv å rense med vegetabilsk terpentin før du begynner å pusse. Så vidt jeg husker (det begynner å bli en stund siden jeg pugget denne tråden), brukte raudnakke et privat lurium som han ikke avslørte innholdet i (annet enn at det luktet eselpiss). Husk også å reise fibrene med vann før du går over med sandpapir.
  4. Et veldig dårlig tegn. Det betyr at du ikke lenger klarer å skille jobb og fritid.
  5. Herdende olje fra tung-nøtter. Lettere å ha med å gjøre enn linolje, men finishen kan ikke sammenlignes. Jeg har oljet en stokk med det og kan ikke anbefale det. Gå den smale stien - les hele tråden og bruk klassisk linoljebehandling.
  6. Så vidt jeg vet vil sikkativet fremskynde herdingen av tung-oljen, men voksen herder ikke og vil ikke bli påvirket. Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. Nå er jeg litt seint ute ser jeg, men jeg kjøpte 1 kg fra nettbutikken Handelshuset Nidaros i Danmark. Ca 200 for stoffet og 240 for porto. Det var litt for grovt så jeg måtte frese det selv, men det var en smal sak i blenderen. Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. Tja - det er vel fint og feiende flott, men er ikke egentlig spørsmålet i hvor stor utstrekning vi kan begå lovbrudd fordi vi mener at vi har en moralsk (eller annen) rett? Hvis vi ikke har kalv på kvoten er det et lovbrudd å skyte det. Så vidt jeg vet blir du påtalt for fyllekjøring selv om du gjorde det for å få kona på sykehus før fødselen. Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Klarer meg med to par ullsokker. Ett tynt og trangt par innerst og et tykt par utenpå. Hvis ikke det heller virker så har jeg nylonstrømper mellom de to parene. Virker ikke det så var det masse gode tape-tips her. Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Heisan Sikkativet i ccl-settet er sterkt lilla. Jeg er usikker på hvilken praktisk effekt dette har i treet, men det ødelegger fargen i den strålende rødrotoljen jeg har lært meg å lage (stort sett mellom linjene i denne tråden). Allerede på mindre enn 1% blir fargen brun-aktig. Når jeg blander opp mot 50% går fargen over til - eeh - lillabrun? Har dere samme opplevelse? Og om ikke - kan det vare noe galt med oljen? Det er en ganske sterk konsentrasjon av alkannarot i renset, kokt og svensk linolje. jan
  11. Beklager Morgan, men denne trenger vi bare lese en gang - helst uten kaffe så den ikke setter seg i vrangstrupen.
  12. Og ja... Du kan levere dem på politikammeret. Jeg puttet dem bare i en plastpose, la dem på disken, takket og gikk. Ingen løp etter meg.
  13. Det er 4 uker. Du kan få disp til å lagre det andre steder, men det må du søke om. Har hørt om studenter som får slik disp. Det at du har flyttet mye tviler jeg på om holder. Du kan f eks kjøpe sluttstykke-skap.
  14. Hei Hvis du er så ny så skal du kunne dette. 22LR kan brukes opp til hares størrelse, men ikke hare. Altså kan du ikke bruke det til f eks tiur eller gås. Du trenger ikke skyteprøve på vanlig småvilt og det er ikke krav til anslagsenergi. Spesielle regler for bever og sånt. Alt det der står i jegerprøveboka som du sikkert har enda.
  15. Igjen syns jeg dessverre at en del kammer-medlemmer i spørsmål som dreier seg om lovgiving, holdninger og forhold til samfunnet forøvrig misser noen viktige perspektiver: i denne sammenhengen tror jeg det er troen på at det her er snakk om objektive størrelser som folk bare må skjønne. I tillegg denne ubendelige troen på at Oslo-folk - og særlig dem som er politikere eller Gud forby jobber i forvaltningen - er stupdumme, ondskapsfulle og i beste fall populister som må snakkes til rette (bare vi klarer å samle alle skyttermiljøene). Jeg tror dessverre at det ikke spiller noen rolle hvor "rett" dere har i denne sammenhengen. Det som betyr noe er majoritetens OPPFATNING av hva som er greia. Disse oppfatningene skapes på mange måter og som trådstarter hevder så inkluderer dette allmuens møte med jegere. Det inkluderer også offentlighetens oppfatning av diskusjonsgrupper som denne og de meninger som forfektes her (også de mest hårete - som også er de som ser lekrest ut for journalister og oponionsdannere). Spiller altså ikke nødvendigvis noen rolle at dette ikke er representative holdninger i jegerstanden. Folks oppfatning av dette vil over tid regulere området. Personlig er jeg ganske sikker på at det gode forholdet vi har til jakt og jegere her i landet er tuftet på en folkenærhet til jakten. Forsvinner folkenærheten tror jeg også at de positive holdningene forsvinner. Jeg er forøvrig også i mot et forbud mot boltrifler med militær karakter. Jeg tror mange av dem egner seg bedre til jakt enn mye av det skranglete rælet som ligger under sengene rundt om kring. --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=59.897848,10.776221
  16. Ja. Prøv raudnakkes metode med å dampe ut hakket med våt klut og strykejern. Se tråden woodstock workshop --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=59.897941,10.776370
  17. jansk

    I jaktsekken !?

    @jmosbakk: Hehe... Jeg turde ikke nevne stellebordet.
  18. jansk

    I jaktsekken !?

    Stort sett det samme, men har også strips til sårlukking, sterke smertestillende, brannservietter, skalpell og sånt. Skal også begynne å ta med en refleksvest. Lettere å bli sett av helikopter hvis man først skulle være uheldig.
  19. Vet ikke hvor nyttig det er, men jeg har også første utgaven. Bruker den i skogen, men den blir for liten på fjellet (med det ekstra utstyret som må med). Elsker sekken, men den er dessverre noen få liter for liten når jeg skal ha med vannflaske, brenner, mat, småstæsj, førstehjelp og varm genser. God å bære og bråker lite.
  20. Jeg og min jaktkamerat har god erfaring med såkalte pmr-radioer som vi har brukt under fuglejakt. Vi er sjelden mer enn noen hundre meter fra hverandre og da har de funket glimrende. Tror du kan kjøpe en pakke med to i en vanlig el-butikk til under tusenlappen. Vi har gått over til jaktradio som funker bedre, men de kan selvfølgelig ikke konkurrere med størrelsen og prisen på pmr-radioene.
  21. jansk

    Fiffig ny montasje

    Kom over denne i siste kundemagasin fra xxl. Hvis man ser bort fra at du skal ha rimelig innsunken pannebrask for å unngå skytterøye så er jeg veldig imponert over montasjen.
  22. jansk

    Weatherby montasje

    From the album: Rifle

  23. Jeg har samme rifla. Kjøpte originale cz-ringer som passer til doverailen og sporet bak på kassa på Intersport i Bogstadveien. Tror de fins i 3 høyder. Så vidt jeg husker brukte jeg en medium for å få plass til en 56-kikkert.
×
×
  • Create New...