Jump to content

marnero

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

marnero's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei RolfKr, har du fått ladet/og skutt noen av disse? Er i samme båsen selv ang. rådyr ammo , vurderer å kjøpe disse til 22-250´n. Synes kulene ser litt lange ut, men det hadde vært veldig ålreit om de stabiliserte godt. Har jo tross alt lav vekt. Prøvde meg med Nosler Partition 60gr og Sierra 63gr SMP, uten de helt store samlingene. Best var Sierra SMP med en samling innenfor en snusboks på 100m. Ikke fornøyd, men det er noe å jobbe videre med, mtp ladningene.
  2. Barnes TSX 53 gr går ikke godt i min Remington 700 1-14 twist. Lader med alt fra N140, 202, N150, Hodgdons Varget osv. Til høsten blir første året 22-250´n skal brukes på rådyr. Har derfor ikke noe praktisk erfaring med kule effekt på rådyr. Lurer derfor på om dere har noen formening om Nosler Partition 60 gr og Sierra 63 gr SMP til rådyr? Leser i ovenstående poster at Partition kan fungere, mens jeg blir fortalt av bekjente at denne kulen vil ha litt for mye "varminter-effekt", og derfor fraråder kulen til dette bruk. Har nettopp kjøpt inn disse(Nosler/Sierra) for å teste presisjonen, ikke fått ladet og dratt på skytebanen enda. Men ønsker innspill på skuddeffekt på rådyr. Har søkt en del på amerikanske fora, og der har disse to kulene fått relativt bra omtale. Selv om jeg får et generelt inntrykk av en litt annen jaktkultur i disse forumene. Kulene ble også kjøpt pga grei pris, iforhold til feks Rhino. Takker for innspill!
  3. Vi er to stykker som vanligvis går på jakt sammen. Vi har funnet ut at vi kunne hatt god nytte av å kunne kommunisere med hverandre ved fremrykning i terrenget. Med tanke på dette: Er det nødvendig med jaktradioer, eller holder det med noen forhåndsvis enkle walkie talkier? Vi er som sagt kun to stykker, og alltid i bevegelse(aldri postering med oss to). Jeg ser for meg at det er er en stor fordel med ett headset som gir lyd enten i "øreplugger" eller aktive hørselvern med tilkoblingsmuligheter. En annen fordel er kanskje at man kunne sluppet å trykke inn en knapp for å aktivisere kommunikasjon med andre-part(lyd-sensitiv aktivering). Har dere noen anbefalinger? På forhånd takk for svar!
  4. Er ny ved dette forumet, og vet ikke om det er noen lignende tråder på forumet(klarte ikke finne de isåfall). Har for litt siden anskaffet en Remington 700 SPS 22-250. Har tenkt å bruke denne på storfugl/rådyr, samt trening/jaktfelt. Har en snill person som tar seg av lading av patroner for meg, så jeg er ganske grønn med tanke på lading. Det jeg lurer på er: - Har dere en kule å anbefale for rådyrjakt, og en for storfugler? Har lest om Federal TBBC(Trophy Bonded Bear Claw) 55gr til rådyrjakt, men jeg klarer ikke finne denne til salgs noe sted. Noen som vet om salgsted, evt. en likeverdig/bedre erstatter? Kule for storfugl? - Spesielt krutt dere liker å lade med? - Noe annet jeg bør tenke på? På forhånd takk for svar!
×
×
  • Create New...