Jump to content

jantols

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

jantols's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vi har hatt noen få tilfeller av dette i distriktet her, og det blir anbefalt å la kalven gå hvis det er langt ute i jaktsesongen, eller hvis det er to kalver ilag. Hvis man har dyr igjen på kvota så kan man jo ta kalven, men jeg tror ikke så mange velger kalv istedet får okse hvis de ikke må. Dette med å blande inn andre vald fungerer dessverre dårlig her. Har hatt tilfelle at kua har hatt beinbrudd og tvillinger med seg. Da fikk disse gå. Jeg er selv ettersøksjeger og har nylig måttet avlive ei påkjørt ku, og dertil latt kalven som var ilag med henne få gå. Men så er vi jo i mars mnd nu og barmark, så jeg antar denne klarer seg greit. Risikoen er jo at den vil holde seg ved veien hvor den mista mora. Når det ikke er regler om dette så bør man vel kansje ha slike ting klart før man starter jakta.
  2. Har noen skutt kua men ikke kalven under elgjakta, og hva menes da man bør gjøre? La kalven gå eller felle den hvis mulig? Detter er et spørsmål som har vært litt diskutert her.
  3. Når det gjelder storokser må man jo ta vare på disse. Vi er oppfordra til å ikke skyte storokser, men får noen år siden hadde vi endel kyr uten kalv. Vi ble oppfordra til å skyte små okser, men vi fant ikke mange av disse. Etter grei dialog med forvaltningen ble vi enige om å ta ut noen storokser fordi vi mente at endel av disse hadde dårlige gener, eller ikke kunne produsere. Det å ha noen storokser i terrenget hindrer jo yngre okser å slippe til kyrne. Vi tok ut noen av de store, og året etter så vi naturlig nok flere okser. Siden da har vi hatt ganske flere kyr med både en og to kalver. Noen av de største oksene vi tok ut slepte på flere kyr, men allikevel fantes det ikke tegn til brunstlukt på disse oksene. Jeg mener man må ha litt fornuft om oksestammen, og ikke se seg blindt på dette med å hele tiden spare de store. Mange av oksene kan faktisk være lite produktive, men de vil jo allikevel holde de yngre å kansje mye mer produktive oksene unna kyrne.
  4. Regelen for oppskyting til storviltprøven er at den skal avvikles på overbygd standplass. Men er det noen krav til standplass for å drive trenings skyting mot faste skiver og mot løpende elg? (elgbane)
  5. Det kommer vel annpå hvilke avtaler man har i kommunen. Hvis ettersøksjeger beholder kjøttet i de tilfeller han avliver en elg, og ikke mottar noe timelønn uansett, så er det vissnok slik at han/hun dekker alt av forsikring selv..(Selvstendig ). Hvis jeger er ansatt på timelønn, så er det såvidt jeg skjønner vanlig at kommunen dekker de uhell jegeren påfører andre, samt skade på seg selv. Hund, bil, våpen og annet utstyr må man forsikre selv. Dette er jo vanligvis også forsikret i eget selskap.
×
×
  • Create New...