Jump to content

psg-1

Members
 • Posts

  516
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

psg-1 last won the day on July 20

psg-1 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

psg-1's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

178

Reputation

 1. Hm: https://www.nrk.no/norge/person-skutt-i-oslo-sentrum-1.15580713 https://www.nrk.no/nyheter/mann-skutt-i-sarpsborg-1.14408489 https://www.nrk.no/innlandet/skutt-med-luftvapen-1.14407507 https://www.nrk.no/nyheter/person-skutt-pa-torshov-1.12772551 https://www.nrk.no/nyheter/kvinne-skutt-og-drept-i-gran-1.12750888 https://www.nrk.no/nyheter/mann-skutt-i-magnor-i-hedmark-1.12485997 Et tilfeldig utvalg saker fra NRK. Ingen av gjerningspersonene var våpensamlere. Ei heller Breivik var våpensamler. Så vidt jeg vet, er ingen drept eller skadd av våpensamlere her i landet, bortsett fra noen selvmord. ( Og et dusjkabinett for endel år siden......) Virker for meg som pistoler og jaktrifler utgjør en mye større trussel mot samfunnet, en maskinpistoler og maskingevær. Det er kanskje andre typer våpen som burde være på institusjon, herr ndh. Det står også i artikkelen i nrk at flere av våpnene er plombert, men ikke etter dagens regler. Nå er det vel engang slik at eldre plomberte våpen ikke må replomberes, så da er de vel ikke ulovlige????? Nå kjenner jeg ikke til om disse har blitt replombert, eller om det også er uregisterte funksjonelle våpen, men det kommer nok frem etterhvert. Da er det i så fall ikke registrerte samlere som har vært på ferde i denne saken. Hvorfor vil du at lovlydige samlere skal straffes for noe kriminelle utfører????? Hvorfor bør ikke alle pistoler forbys, når det er flere drap med disse, en samlervåpen??? Kan du svare på det, herr ndh???? Nå er jeg absolutt ikke for forbud mot noen våpentyper, men jeg blir så S¤&/(& forbanna når idioter vil forby samlervåpen blandt seriøse samlere.
 2. Kanskje de hadde dette for å dele ut til andre som bruker 6,5x55 som kunne hjelpe til ved behov, slik som i 1940..........Hint hint.
 3. Å, det er ikke før neste år det blir forbudt? Så da kan fortsatt disse kriminelle hogge hverandre med lovlig machete i et år til. Jaja, det blir nok slutt på denslags når macheter blir forbudt neste år da. De tør nok ikke bryte den nye loven, nei.......
 4. Når New Zeeland gjennomførte tilbakekjøp av nylig forbudt våpen, fikk eierne av Mini14 mellom 7 - 10000 kroner for denne, pluss penger for ekstrautstyr som magasiner, kikkert og montasjer, avtrekksdeler osv. Ref https://gazette.govt.nz/notice/id/2021-go53.
 5. De 4 like pipene er nok til Suomi/husquarna MP.
 6. Nei, forbanna naboer som bosetter seg like bak en militær skytebane, hehehe. Kanskje litt dårlig formulert setning, det var nok bare sporlyssatsen som landet i boligfeltet, ikke hele prosjektilrikosjetter. Da hadde det nok vært skyteforbud på banen der, ja. Det var forresten årsslutt, og ammoen måtte brukes opp. Så da tenkte jeg solidarisk at jeg måtte bidra til å få orden på dette, og hadde en kjempekveld på banen med to MG-3'er. Planen var å forsøke stående skyting med begge, men det gav jeg opp. Men fikk veldig god trening på div ildhåndgrep og skyteteknikk for MG-3. Var litt av en pussejobb etterpå. Det var tider, det.
 7. Nå er min erfaring mest skyting med MG-3 og AG-3 med sporlys på 30-300 meter. Da ser en ofte sporlyset fly i en fin sakte bue rundt treffområdet. Dette mener jeg er oftest bare satsen som flyr etter at prosjektilet er pulverisert. Mens i de tilfellene sporlysene fortsetter i bane videre i stor hastighet, da er det prosjektilet som rikosjerer. Hadde en episode der jeg skjøt 20 skudd med AG-3 i vollen på en 30 meters kortholdsbane. Da tok det fyr i lia bak, ca 20 meter over vollen, og det var nok bare sporlyssatsen som forlot vollen. Hvis ikke, hadde det nok vært mange skader i boligfeltet som lå bak vollen. De som bodde der var ihvertfall lite glade da jeg en kveld hadde 4000 skudd med MG-3 på banen der, da mange sporlys landet i boligfeltet..... Men ingen prosjektil, det var ihvertfall ingen skader som ble meldt.
 8. De rikosjettene en ser med sporlys, skyldes ofte at sporlyssatsen faller ut av prosjektilet når prosjektilet treffer noe. Så i de fleste tilfellene, er det kun sporlyssatsen som rikosjerer. Men hvis rikosjetten fortsetter med tilsvarende hastighet, da er det hele prosjektilet som har rikosjert.
 9. Spennende info, nå må jeg veie endel patroner....
 10. Skal prøve å ta noen bilder i morgen. Har brukt et tomt malingsspann, gjengestang og en vindusviskermotor for å lage min. Bruker varmt vann og sitronsyre for å vaske hylsene. Kapasitet på ca 700 9mm hylser, eller ca 250 308 hylser. Drives av en 12V batterilader i ca 1-2 timer. Bruker et deksel til ei bordvifte for å sile ut hylsene fra syra etterpå, og skyller med vann. Et skikkelig gratisprosjekt for meg, men det fungerer greit. Syra kan brukes flere ganger.
 11. Når gjengen er definert som en kriminell gjeng, kunne vel medlemmene saksøke de som kaller gjengen kriminell hvis de ikke er kriminelle? Og det er vel bare å forby medlemmskap i kriminelle gjenger? Hva med å kreve erstattning for skader medlemmer av kriminelle gjenger påfører samfunnet? Det er jo snakk om å kreve utgifter for redningsaksjoner til fallskjermhoppere og lignende. Hvorfor kreves det ikke erstattning for utgifter i forbindelse med knivstikking og andre skader, hærverk, og tilsvarende av disse kriminelle gjengene? Da kunne de vært innesperret i årevis. Det finnes en vei dersom det er vilje, men det er det ikke, bare en masse meningsløse lovendringer som kun lovlydige må forholde seg til, og rammes av. Det er jeg mildt sagt dritlei av.
 12. Kunne bare noen fortalt den forb... idioten at hvis de hadde forbudt de krimminelle gjengene og arrestert dem, så hadde kriminaliteten sunket fa..så mye mer, og folk kunne følt seg trygge. Men neida, lag heller forbud som rammer uskyldige og som uansett ikke betyr noe forskjell for de kriminelle.
 13. Dette russiske "missilet" er nok mest sansynlig tømt for sprengstoff, evt et dummymissil, men for en fantastisk mulighet for å få litt oppmerksomhet i pressen. Verden er nok et mye tryggere sted nå, som nok en samler sitter i saksa.
 14. Synes det er rart de ber om samleområde, men de har nok ikke så god greie på hva de spør om. Så jeg anbefaler at du prøver å søke om store områder, og ser hva som blir svaret. Hvis du begrunner området så hjelper muligens det. Lykke til.
 15. Du kunne kanskje vurdere Dillon Square Deal også, disse får du ofte til rundt 4000 på finn. Den har autoindeksering. Her kan du nok klare opp mot 400 skudd på en time hvis du organiserer komponentene litt.
×
×
 • Create New...