Jump to content

psg-1

Members
 • Content Count

  494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

psg-1 last won the day on May 5

psg-1 had the most liked content!

Community Reputation

155 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det finnes vel over 200 varianter av Luger, noen er ganske så mye verdt. Så Luger er et eget samleområde. Produsent og modelltype bestemmer verdien. Alle ingrep og modifikasjoner, reperasjoner, og annen "mekanisk" påvirking ( herunder plombering ) er med på å redusere verdien. Denne modellen er så vanlig, så her har det ikke så mye å si.
 2. Jeg anbefaler Dillon Square Deal til 9mm, og ei annen presse til 380 og 6.5. Da får du autoindex for 9mm, og ei ferdig oppsatt presse til det kaliberet du lader mye av. Disse kan du få brukt til rundt 4000 på finn av og til. Jeg har selv 3 stk Square Deal, og to Lee presser. Disse er montert på ei plate som jeg enkelt kan bytte på ladebordet. Da er det ikke noe ork å lade andre kaliber. Tenker på å skaffe en eller to 550 presser til riflekaliber som det lades mye til. Square Deal pressene er kun til pistolkaliber.
 3. psg-1

  Krag Jørgens

  Finn.no
 4. Han jeg kjenner til er samler, og har over 50 registrerte våpen i våpenrommet i garasjen ( som er frittliggende ). Dette er godkjent av politi. Men ja, få det skriftlig.
 5. Jeg vet om noen som har godkjent våpenrom i separat garasje. Så det er mulig å få lov. Men få politiets tillatelse før du bygger, og dokumenter hele byggingen av våpenrommet.
 6. Jeg er ganske sikker på at 416 tåler alt av XXL's 223 ammunisjon. Mulig den slites raskere hvis ikke gassporten justeres, men den tåler det. AG-3 tåler også allt av 7.62 x 51 og .308 ammunisjon som er i sivilt salg, men den kan ikke justeres ( uten å bytte fjærer i sluttstykkelås, rekylfjær og buffer, og det medfører nok ganske kompliserte beregninger.) Så dette forbudet mot sivil ammunisjon henger nok også litt igjen fra AG'ens tid, men jeg vet ikke når dette forbudet kom. Men det er enklest for forsvaret å forholde seg til, så tror jeg nok det går helt fint i en skarp situasjon om man bruker sivil ammunisjon, så lenge den er iht geneve og andre konvensjoner. Jeg er godt fornøyd med våpen fra HK, og har hatt svært få feil med mine. Bortsett fra min forrige AG-3, der fikk jeg endel problemer når våpenet var utslitt. ( Nå er jo den strengt tatt ikke HK, men Kongsberg, og den hadde skutt mer en 4 ganger det den var laget for bare av meg ).
 7. Nå er ikke jeg ekspert på dette feltet, men har en viss interesse for emnet. Så slik jeg har forstått det, så er en av grunnene til at sivil ammunisjon ikke er tillatt i militære våpen, er at våpenet vil slites mer med patroner med annen kulevekt og annen rekylimpuls. Ta AG-3 som jeg kjenner ganske så bra til: Her er låsing av sluttstykket, rekylfjær og buffer tilpasset NM-60. Ved svakere ammunisjon, evt lavere kulevekt, vil det ta lengre tid å låse opp sluttstykket, og man får kanskje ikke fullstendig ladegrep. Ikke noe krise i fredstid, men dersom man bruker kraftigere ammunisjon med høyere kulevekt, vil opplåsingen kunne skje tidligere, og sluttstykket vil da treffe bufferen med høyere hastighet og mer kraft en beregnet for. Da slites både bufferen, sluttstykkebæreren, men glidekassen blir også skadet av at låserullene i sluttstykkehodet presses også ut av vekten på sluttstykkehodet som skal stoppe mot styrestykket. Det kan ofte kjennes på AG-3'er som har blitt skutt mye. I boka til Askildsen om AG-3 står det at bufferen kun er beregnet å tåle 6000 skudd, min forrige AG hadde spist langt over 20 000 skudd, og disse sporene var godt synlige. Tilsvarende er det med mange automatvåpen, de er designet for å låse opp for en bestemt kulevekt og rekylimpuls. Gassdrevne våpen har jo ofte justering for tilpassing til forskjellige typer ammunisjon. Andre våpen kan være kraftigere bygd for å tåle større variasjoner. Men i strid, så ville jeg ikke nølt med å mate AG-en min med enhver patron jeg måtte ha tilgjengelig som er sånn noenlunde riktig kaliber. Nå skal vi nok snart bytte til 416, og der er det vel justeringsmulighet på gassen? Ellers så var det ymtet noe om fullautoskyting i strid, vel, min erfaring er at fullauto er kult på film, i praksis så sprer man skuddene så mye at det ikke har noe for seg i de fleste stridssituasjoner.
 8. Jeg har aldri hørt at det er forbudt å bruke militær ammunisjon i sivile våpen. Sivil ammunisjon i militære våpen, derimot, er jeg fortalt at ikke er lov. Men jeg har vel kanskje ikke fått med meg alle regler fra forsvaret. Dessuten deler jo forsvaret ut militær ammunisjon gjennom NROF, og der skyter mange med sivile våpen.
 9. De var vel egentlig veldig opptatt å bruke Britisk utstyr, slik at tyskerne ikke skulle mistenke og hevne seg på sivile. Så da burde de vel ha med seg Britiske/Amerikanske patroner også.
 10. Jeg så også denne dokumentaren, og tenkte over det samme, rart at de hadde ammunisjon fra Raufoss, stiller meg vel litt tvilende til det. Flott at NRK lager slike dokumentarer fra krigen. Synd at så mange ble tatt, og mistet livet.
 11. Prøv å varme selve demperen med varmluft-pistol, og spraye minus 50 på skruen, kanskje det kan få den til å løsne. Men jeg vet ikke hvordan dette kan påvirke radiumet på forsiktet. Vanlige gjenger, ja. Har noen gamle bilder fra første gang jeg åpnet min. Har et prosjekt med å innstallere nye gummibafler for å erstatte de gamle utslitte. Den jeg har åpnet, er den jeg skyter med. Den andre er finere, og skytes ikke med. Den er ganske treffsikker, traff en halvfigur på første forsøk på 100m. Måtte sikte ca en halvfigur over.
 12. Ja, det går å skru den ut, men det er verktøymerker på min. Disse merkene var allerede da jeg kjøpte den, så jeg har ikke vært spesiellt forsiktig når jeg åpnet den igjen. Burde vel lage noe lignende som brukes på oljefilter, som strammer jevnt rundt hele mutteren.
 13. Here you can get 3 original stocks for Sten: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=174233845
 14. En 1894 Krag fra 1910 med Vogtlander ligger på langt over 20 000 i orginal stand. Ser at festeplata på denne ser sliten ut, og diopteret og uorginal pipe trekker også ned prisen. Er det med etui til kikkerten? Nå vokser ikke disse på trær, så selv om den har visse mangler, gjør den seg godt i en samling. Jeg har også en annen Krag med kikkert i samlinga mi, den har en Oigee Berlin kikkert. Det var to slike til prøve i Forsvaret i mellomkrigstiden, men ble ikke approbert. Min er desverre ikke en av disse. Min har i tillegg både diopter, skur og korn.
×
×
 • Create New...