Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

psg-1

Members
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

psg-1 last won the day on June 8 2017

psg-1 had the most liked content!

Community Reputation

76 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Bra løsning på dagens quiz, den var vist altfor enkel. Mange her med mye kunnskap om emne.
 2. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nå ble jeg skikkelig imponert, her var det mye rett. Beklager dårlig bilde, men de alle er helt riktige. 5.56 x 45 skal nr to være NM229 og nr fire være NM230, vanskelig å se prosjektil på bildet. Alle riktige 9x19: Alle riktige 7.62 x 51: Nr 3 er egentlig en DM28, men denne ble brukt som illustrasjon for NM64. Så det var NM64 jeg var på jakt etter her. Helt riktig. Nr 6 er også riktig, men den har en betegnelse som jeg er på jakt etter. Nr 10: riktig, men hva er betegnelsen? Ellers så er alle riktige. Skriv gjerne litt om de forskjellige typene, f.eks hvorfor gikk man fra NM 8 til NM127?
 3. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Da var vi en dag nærmere jul, og jeg vil ha betegnelse på disse patronene: Har med noen bilder av bunnstemplene som evt kan være til hjelp. Burde ikke være så veldig vanskelig. Patronene står i samme rekkefølge når jeg har tatt bilder av bunnstemplene.
 4. psg-1

  Min 7,62x51 mm-samling: Innledning

  Veldig bra, gleder meg til å følge med på denne tråden.
 5. psg-1

  Mye bra bøker

  Bøkene til Hanevik er jo veldig bra, samme med Antonsens bok om AG-3. Så har jeg ei kjekk bok om gamle våpen brukt i Norge, her er det mye fine bilder: Så har vi to bøker om utstyr brukt av motstandsbevegelsen og SOE: Har tidligere kjøpt mye bøker på qxl, men boikotter nå dette selskapet. Synd, for det selges mye fine bøker der.
 6. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Stemmer det, det er drivpatroner for bombekastergranater. Den første er for en Dansk Madsen 51mm bombekaster, den andre er for 81mm. Disse må ikke brukes i hagler. Begge er stemplet med type BK de skal brukes for i bunnstempelet.
 7. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nå er det 3 gode tips her, men signalpatron er det ikke. Tallet 81 hører ikke til den første patronen i quiz'en.
 8. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nei, dere er på feil spor.
 9. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Enda et bilde, vil gjerne frem til hva slags patroner dette er.
 10. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Trodde ikke denne skulle være så vanskelig, eller er alle ute og går tur i det fine været???? Tar med en patron av samme type, kanskje det blir enklere da?
 11. psg-1

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  I dag skal vi prøve å finne betegnelse på denne:
 12. Jeg synes nå uvarslet hjemmebesøk til alle våpeneiere burde gjennomføres årlig, jeg da......... P.S. Ironi.....
 13. psg-1

  Dagens annonse på finn.no

  Det finnes mange forskjellige modeller av tyske ( og andre ) hjelmer, der noen er svært verdifulle, mens andre ligger lavt i pris. Tysk utstyr er vel det dyreste å samle på. Noen legger store penger i å ha kvalitet over samlingene sine, og har i tillegg stor kunnskap om emnet. Det er veldig fasinerende å besøke slike samlere, som ofte har egne "museum" med flotte utstillinger. Her fortelles gjerne historiene bak den enkelte gjenstand, evt personen gjenstanden har tillhørt. Selv samler jeg mest norsk, og har ikke så verdifulle gjenstander.
 14. psg-1

  Dagens annonse på finn.no

  Det er faktisk et eget samleområde, og de kan bli mye dyrere en 15.000. En jeg kjenner betalte 50.000 bare for et hjelmtrekk. Han har en flott samling av tyske uniformer, og har mange hjelmer.
 15. psg-1

  Medlem av SARA

  Jeg har vært medlem i SARA i mange år, og synes det er greit å ha en patronsamlerforening. Vi får et medelmsblad et par ganger i året, med veldig interessange artikler. Sara arrangerer også "patronbyttemøter", men disse er som regel også åpne for ikkemedlemmer. Selv om man nok kan få invilget samlelisens uten å være medlem ( Det er jo ikke et lovpålagt krav ), så er det nok enklere å få denne invilget som medlem, det er nå ihvertfall min mening. Det koster jo ikke noe særlig heller. Lykke til med søknad om samlelisens.
×