Jump to content

psg-1

Members
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

psg-1 last won the day on June 8 2017

psg-1 had the most liked content!

Community Reputation

91 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RG er vel Radway Green? Spiller ingen rolle, fin ammunisjon og fin kasse.
 2. Jeg har en annen Krag med kikkert også, og denne hadde jeg tenkt å rive av kikkerten på. Hadde ikke sett så nøye på den, men ble så oppmerksom på at det var en Oigee Berlin kikkert som var montert. Så da tok jeg en pause og prøvde å finne ut noe mer om denne. Viser seg at forsvaret fikk to slike Krag'er med denne typen kikkert til prøve i mellomkrigsårene. Står litt om disse i Hanevik sin bok. Det er desverre ikke en av disse jeg har fått tak i, men spennende uansett. Og kikkerten har fått en solid montasje. Det er i tillegg både skur og diopter på denne. Grunnen til at jeg skulle ta av kikkerten, var at den var stygg når jeg fikk den, og jeg trodde det var en tasco eller noe slikt. Må jo forresten innrømme at jeg trollet litt i går med den andre Kragen, jeg vet selvfølgelig hva slags Krag det er. Så den holdes i orginal stand, ja. Håper jeg ikke ødela nattesøvnen, Ole Beklager at jeg er litt off-topic, men kan ihvertfall vise noen montasjer. Her er noen bilder av den andre Kragen med Oigee kikkerten:
 3. Ja, en demper hadde også vært kjekt å ha på. Tror det kan bli ei ganske stilig børse ut av dette prosjektet.
 4. Her er Kragen min. Tror det hadde blitt bra hvis den ble kappet litt ned, ny synt stokk, og skikkelig kikkertmontasje.
 5. Sikkert når den var ny, noe blikkræl..... Tynn som en sprittusj, og slarkete montasje.
 6. Hm. Har en gammel krag fra 1910 med en dårlig kikkert, mulig denne kan bygges om til noe spennende?
 7. Dette er vel gresk-produserte patroner fra 70-tallet? Er hylsene merket HXP og årstall? Disse ligger vel på 3 kroner skuddet. Men fin kasse, skulle gjerne hatt denne til samlinga.
 8. Jeg hadde vært mye mer skeptisk til å gjøre endringer på en bergkarabin, ihvertfall dersom den nå er 100% orginal. ( Hvor i svarte kom det sitatfeltet fra, og hvordan fjernes det? )
 9. psg-1

  Gamle norske

  Flott tråd dette. Disse patronene er litt eldre enn mitt interesseområde, men det er ikke til å unngå at slike noen ganger følger med hjem til meg også. Der havner de i kassen for uidentifiserte patroner. Så når jeg kommer hjem igjen, skal jeg finne frem denne, og prøve å få identifisert noe av det som ligger der. Får legge inn noen bilder hvis jeg finner noe spennende.
 10. Skjønner ikke hvorfor de kaster bort tid på å forby macheter. De som missbruker dette, får jo påtaleunlatelse uansett, og blir ikke straffet nesten uansett hvilke lover de bryter.
 11. Jeg fikk "ny" AG-3 i September i fjor, da min gamle var helt utslitt. Håper å beholde den i mange år til.... Det gamle er alltid det beste....
 12. Riktig svar. Patronen har grunn strek over bunnen, og sort tupp på prosjektil. I tillegg så spurte jeg om enda et tegn på at det er messinghylser: Pakker med stålhylser er merket med en vertikal tykk linje med blå farge. 7.9 er et stort felt, og fortjener en egen tråd. Skal prøve å komme i gang med dette mot slutten av neste måned.
 13. Stemmer det, * i bunnstempelet indikerer messing. Men det er mer ved pakken som indikerer samme. Også riktig at siste ledd i merkingen indikerer type tennhette, produsent og lot/årstall. Er også ute etter annulus-og prosjektilmerking.
 14. Veldig bra, bare en liten korreksjon: Tyskerne benevner kaliberet som 7.9 x 57. Men på Norsk er det helt riktig med 7.92. Er det noen som vet noe om det siste på pakken? Og kan noen si noe om hvordan patronen ser ut?
 15. Tyske patroner er jo et eget samlefelt, der det finnes mye forskjellig. Tyskerne var jo utrolige på å registrere all mulige data, så i dag vil jeg frem til: Hva inneholder esken på bildet, og hvilken informasjon kan vi finne ut fra merkingen på esken?
×
×
 • Create New...