Jump to content

psg-1

Members
 • Content Count

  504
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

psg-1 last won the day on May 5 2020

psg-1 had the most liked content!

Community Reputation

163 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skal prøve å ta noen bilder i morgen. Har brukt et tomt malingsspann, gjengestang og en vindusviskermotor for å lage min. Bruker varmt vann og sitronsyre for å vaske hylsene. Kapasitet på ca 700 9mm hylser, eller ca 250 308 hylser. Drives av en 12V batterilader i ca 1-2 timer. Bruker et deksel til ei bordvifte for å sile ut hylsene fra syra etterpå, og skyller med vann. Et skikkelig gratisprosjekt for meg, men det fungerer greit. Syra kan brukes flere ganger.
 2. Når gjengen er definert som en kriminell gjeng, kunne vel medlemmene saksøke de som kaller gjengen kriminell hvis de ikke er kriminelle? Og det er vel bare å forby medlemmskap i kriminelle gjenger? Hva med å kreve erstattning for skader medlemmer av kriminelle gjenger påfører samfunnet? Det er jo snakk om å kreve utgifter for redningsaksjoner til fallskjermhoppere og lignende. Hvorfor kreves det ikke erstattning for utgifter i forbindelse med knivstikking og andre skader, hærverk, og tilsvarende av disse kriminelle gjengene? Da kunne de vært innesperret i årevis. Det finnes en vei dersom det e
 3. Kunne bare noen fortalt den forb... idioten at hvis de hadde forbudt de krimminelle gjengene og arrestert dem, så hadde kriminaliteten sunket fa..så mye mer, og folk kunne følt seg trygge. Men neida, lag heller forbud som rammer uskyldige og som uansett ikke betyr noe forskjell for de kriminelle.
 4. Dette russiske "missilet" er nok mest sansynlig tømt for sprengstoff, evt et dummymissil, men for en fantastisk mulighet for å få litt oppmerksomhet i pressen. Verden er nok et mye tryggere sted nå, som nok en samler sitter i saksa.
 5. Synes det er rart de ber om samleområde, men de har nok ikke så god greie på hva de spør om. Så jeg anbefaler at du prøver å søke om store områder, og ser hva som blir svaret. Hvis du begrunner området så hjelper muligens det. Lykke til.
 6. Du kunne kanskje vurdere Dillon Square Deal også, disse får du ofte til rundt 4000 på finn. Den har autoindeksering. Her kan du nok klare opp mot 400 skudd på en time hvis du organiserer komponentene litt.
 7. Jeg var nok også litt uklar, alle HV-u avdelingene jeg var i kontakt med, brukte 7.62 x 63, altså M98 F1. Men "rødfis'en" var 7.62 x 51 stort sett.
 8. De som ønsker disse pdf'ene, send meg mailadresse på PM. Jeg vet ikke hvordan jeg kan legge ut pdf'er på åpent forum.
 9. Torf: Jeg har to av Hauges HV i kamp hefter på pdf, hvis du vil ha. MS 20-3 og 20-4. Det var nok ikke mange HVU-avdelinger som hadde F2, vi hadde ihvertfall F1, og det hadde alle andre avdelinger jeg møtte. Dette på 90-tallet.
 10. Ser ut som hylsa har langsgående fordypninger, da er det nok en ekserserpatron. Ellers er det kjent med platz, PmK og SmK i div varianter med dette bunnstempelet. Platz tilsvarer løs, men har da treprosjektil, PmK er brannstiftende, og SmK er med stålkjerne.
 11. Det finnes vel over 200 varianter av Luger, noen er ganske så mye verdt. Så Luger er et eget samleområde. Produsent og modelltype bestemmer verdien. Alle ingrep og modifikasjoner, reperasjoner, og annen "mekanisk" påvirking ( herunder plombering ) er med på å redusere verdien. Denne modellen er så vanlig, så her har det ikke så mye å si.
 12. Jeg anbefaler Dillon Square Deal til 9mm, og ei annen presse til 380 og 6.5. Da får du autoindex for 9mm, og ei ferdig oppsatt presse til det kaliberet du lader mye av. Disse kan du få brukt til rundt 4000 på finn av og til. Jeg har selv 3 stk Square Deal, og to Lee presser. Disse er montert på ei plate som jeg enkelt kan bytte på ladebordet. Da er det ikke noe ork å lade andre kaliber. Tenker på å skaffe en eller to 550 presser til riflekaliber som det lades mye til. Square Deal pressene er kun til pistolkaliber.
 13. Han jeg kjenner til er samler, og har over 50 registrerte våpen i våpenrommet i garasjen ( som er frittliggende ). Dette er godkjent av politi. Men ja, få det skriftlig.
 14. Jeg vet om noen som har godkjent våpenrom i separat garasje. Så det er mulig å få lov. Men få politiets tillatelse før du bygger, og dokumenter hele byggingen av våpenrommet.
×
×
 • Create New...