Jump to content

psg-1

Members
 • Content Count

  501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

psg-1 last won the day on May 5

psg-1 had the most liked content!

Community Reputation

159 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette russiske "missilet" er nok mest sansynlig tømt for sprengstoff, evt et dummymissil, men for en fantastisk mulighet for å få litt oppmerksomhet i pressen. Verden er nok et mye tryggere sted nå, som nok en samler sitter i saksa.
 2. Synes det er rart de ber om samleområde, men de har nok ikke så god greie på hva de spør om. Så jeg anbefaler at du prøver å søke om store områder, og ser hva som blir svaret. Hvis du begrunner området så hjelper muligens det. Lykke til.
 3. Du kunne kanskje vurdere Dillon Square Deal også, disse får du ofte til rundt 4000 på finn. Den har autoindeksering. Her kan du nok klare opp mot 400 skudd på en time hvis du organiserer komponentene litt.
 4. Jeg var nok også litt uklar, alle HV-u avdelingene jeg var i kontakt med, brukte 7.62 x 63, altså M98 F1. Men "rødfis'en" var 7.62 x 51 stort sett.
 5. De som ønsker disse pdf'ene, send meg mailadresse på PM. Jeg vet ikke hvordan jeg kan legge ut pdf'er på åpent forum.
 6. Torf: Jeg har to av Hauges HV i kamp hefter på pdf, hvis du vil ha. MS 20-3 og 20-4. Det var nok ikke mange HVU-avdelinger som hadde F2, vi hadde ihvertfall F1, og det hadde alle andre avdelinger jeg møtte. Dette på 90-tallet.
 7. Ser ut som hylsa har langsgående fordypninger, da er det nok en ekserserpatron. Ellers er det kjent med platz, PmK og SmK i div varianter med dette bunnstempelet. Platz tilsvarer løs, men har da treprosjektil, PmK er brannstiftende, og SmK er med stålkjerne.
 8. Det finnes vel over 200 varianter av Luger, noen er ganske så mye verdt. Så Luger er et eget samleområde. Produsent og modelltype bestemmer verdien. Alle ingrep og modifikasjoner, reperasjoner, og annen "mekanisk" påvirking ( herunder plombering ) er med på å redusere verdien. Denne modellen er så vanlig, så her har det ikke så mye å si.
 9. Jeg anbefaler Dillon Square Deal til 9mm, og ei annen presse til 380 og 6.5. Da får du autoindex for 9mm, og ei ferdig oppsatt presse til det kaliberet du lader mye av. Disse kan du få brukt til rundt 4000 på finn av og til. Jeg har selv 3 stk Square Deal, og to Lee presser. Disse er montert på ei plate som jeg enkelt kan bytte på ladebordet. Da er det ikke noe ork å lade andre kaliber. Tenker på å skaffe en eller to 550 presser til riflekaliber som det lades mye til. Square Deal pressene er kun til pistolkaliber.
 10. Han jeg kjenner til er samler, og har over 50 registrerte våpen i våpenrommet i garasjen ( som er frittliggende ). Dette er godkjent av politi. Men ja, få det skriftlig.
 11. Jeg vet om noen som har godkjent våpenrom i separat garasje. Så det er mulig å få lov. Men få politiets tillatelse før du bygger, og dokumenter hele byggingen av våpenrommet.
 12. Nå er ikke jeg ekspert på dette feltet, men har en viss interesse for emnet. Så slik jeg har forstått det, så er en av grunnene til at sivil ammunisjon ikke er tillatt i militære våpen, er at våpenet vil slites mer med patroner med annen kulevekt og annen rekylimpuls. Ta AG-3 som jeg kjenner ganske så bra til: Her er låsing av sluttstykket, rekylfjær og buffer tilpasset NM-60. Ved svakere ammunisjon, evt lavere kulevekt, vil det ta lengre tid å låse opp sluttstykket, og man får kanskje ikke fullstendig ladegrep. Ikke noe krise i fredstid, men dersom man bruker kraftigere ammunisjon med høyere
 13. Jeg har aldri hørt at det er forbudt å bruke militær ammunisjon i sivile våpen. Sivil ammunisjon i militære våpen, derimot, er jeg fortalt at ikke er lov. Men jeg har vel kanskje ikke fått med meg alle regler fra forsvaret. Dessuten deler jo forsvaret ut militær ammunisjon gjennom NROF, og der skyter mange med sivile våpen.
 14. De var vel egentlig veldig opptatt å bruke Britisk utstyr, slik at tyskerne ikke skulle mistenke og hevne seg på sivile. Så da burde de vel ha med seg Britiske/Amerikanske patroner også.
×
×
 • Create New...