Jump to content

Atle_34

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Ok, får pusse skikkelig, det virket så reint og fint når jeg demonterte, men får ta en ny runde å vaske og olje det på nytt. Ser ikke ut som noen selger sterkere fjører eller nye fjører her i landet heller.
 2. Hei, vet noen om butikker som har kraftigere slagfjør til tennstempel for cz 455 her i Norge? Rekner med at det tar noen uker å få bestilt i fra utlandet. Har demontert sluttstykket og kan ikke se noe galt som skulle tilsi at slagkraften skulle være dårlig på den jeg har, men det blir mange klikk pr patron
 3. Lurte på om noen hadde erfaringer med lading av 90 Grain 6,5 mm Speer TNT kuler. Flott om noen hadde ladedata på forkjellige krutt sorter, finner ikke noe på nettet i farten og tenkte spørsmål til folk på kammeret er raskeste måte å finne svar på
 4. Sier meg enig med Mork. God beskrivelse av filmen!
 5. Har A-Tec CTM-4 på den ene børsa. Veldig fornøyd, den er ikke mer enn 39,5 mm i diameter. Vet ikke hvor mye dem minste til alm er men Hausken har vel kun 50 mm. En bør se litt på hvor mange desibel dem demper også. Men til smygjakt synes jeg 39,5 mm er bra, til bø jakt betyr det mindre.
 6. Om hylsene er skutt i samme våpen skal det i teorien og om kammeret er bra ( rimelig romt) ikke trenge annet enn presse halsen for å få kula til å sitte fast. Men i enkelte kammer som er trangere synes jeg det kan vere vannskelig sjøl om en helpresser hylsa. Det jeg ville frem til var at jeg ved å helpresse en hylse trudde en kunne få jevnt pressa hylser som alltid gikk inn i kammeret ( sjøl om hylsa ikke var skutt i det kammeret før) og dette uten at en pressa hylsene så mye at en risikerte at dem delte seg.
 7. Skal ærlig innrømme at det kan ha blitt blandet litt hylser som kan ha vert ladet 2 eller 3 ganger, men mener det også har vert samme problem med hylser som man har lik antall omladninger på. Dette er 6,5 x55 hylser, så har tenkt at så lenge dei ligger litt under 55 mm så er det ikke nødvendig med trimming. Samtidig har jeg også tenkt at det ikke spillte så stor rolle om dei var ladet 2 eller 3 ganger så lenga men helpresset dei så skulle dei formes likt, selvfølgelig så lenge dei ikke må trimmes. Mulig jeg har tatt helt feil med den tankegangen.
 8. Har ladet en del men synes det er vannskelig å få jevnt pressa hylser. I teorien skal jo en kjenne litt motstand på hevarmen siste mm før han er nede. Stiller man dia slik at man får en hylse som er slik pressa så gjelder ikke det dem 10 neste hylsene, ei er for rom og ei er for trang osv. Sjøl om en har skutt alle i samme kammeret. Er det bare jeg som har opplevd dette? Har tenkt det er forskjell på hylsene som gjør det, tar jeg feil?
 9. Det viktigste er som mange påpeker at jegeren sjøl viser respekt for viltet og trener sin del utenom dei 30 skudda. Hvordan han er påkledd under prøva synes jeg er tåpelig å legge seg borti, så lenge det er innenfor regelverket så trenger en ikke gjøre narr av om vedkommende bruker reim, har skytejakke, avstandsmåler innebygget i sikte osv.osv...det er opptil hver enkelt hvor vidt han vil bruke penger på det ene eller det andre. Tror ikke at gode samlinger på skytebanen ene og alene kommer av en god kikkert eller en trang jakke, og i så fall så kommer nok kikkerten til nytte også på jakten og jakka blir kanskje byttet ut med støtte opptil et tre eller noe lignende. For under jakta er alt av støtte lov og det er opptil skytteren å vurdere om han mestrer skuddsjansen med eller uten støtte. Man må gjerne for meg innføre regelverk med max forstørrelse på kikkerten på 4x og bekledning som tilsier varm sommerdag...men tror det er feil ende å begynne i. DFS er heller ikke alene om å arrangere storviltprøven, NJFF arrangere også og regelen med godkjent bane med overbygget standplass er vel for å gjøre forholdene mest mulig like for folk. Ser ikke noe problem med det, dei fleste synes vel det er ok å skyte på elektroniske skiver, rask tilbakemelding på hvor skuddet sitter og mindre venting på standplassen.
 10. Takker for tips og link til tegning! Hvordan er det med dei som har slike våpen her i landet, pleier dere demontere for puss eller er det mest løpet som blir pussa etter skyting?
 11. Ja, har lest på den siden, har også boka om svartkruttvåpen! Men der står lite eller ingenting om demontering av Trapdoor rifler, har ikke funnet tegning av delene i den slik som på RB rifler.
 12. Hallo, har akkurat fått meg en Springfield Trapdoor 50/70. Tenkt å brukes litt, og lurer på pussing etter skyting, noen som har tegning på hvordan den er oppbygd? Må vel pusse mer enn bare løpet
 13. Helt enig med "pettern" her, og tror ikke noen spekulerer i å skyte på elg for å spare penger. 30 treningskudd burde dei fleste som jakter se seg råd til, ellers er det Norge såpass fritt land at dei som synes dette er en dyr hobby sikkert godt kan finne på noe billigere....ELLER du kan sløyfe en eller to pølsemenyer på nærmeste bensinstasjon, da har du faktisk nok til enda flere treningskudd.
 14. Må først få "gratulere" med at børsa er blitt fiksa opp, måtte vere en fæl opplevelse der på verkstedet. Så et spørsmål. Kunne godt ha tenkt meg ei slik børse, men fikk intrykk av at der var endringer i den nye våpenloven. Kan en fremdeles kjøpe slike uten å søke for løyve?
 15. Hei, ønsker også å bestille 1 cd:-)
×
×
 • Create New...