Jump to content

Nomen Nescio

Members
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Du kan bruke samme sizer-die som .32 S&W Long, men trenger nok ny seater/crimp.
 2. Skal man først skyte korrosiv ammo så er det nok ikke tilstrekkelig å pusse med olje, her er det salter som må løses i varmtvann før løpet innsettes med olje. Prosessen kan gjerne gjentas etter et par dager, når ting har begynt å krype ut av porene i stålet. Fatter'n brukte bestandig å pusse Krag-løpet ved å stikke munningen ned i et vaskefat med såpevann, mens han "kinnet" opp og ned med pussestokken. Deretter pusset han med olje.
 3. Foreslår at vi går sammen og får en eller annen fabrikant til å produsere noen hundre tusen hylser for oss, dimensjonsmessig identisk med .357 Mag, men bunnstemplet ".357 Fjert" el. lign. Problem solved!
 4. Noen regndråper som lander på overflaten av gryten blir liggende oppå og frese til de er fordampet. Det er først når vanndråpene på ett eller annet vis tvinges nedi det flytende blyet, for eksempel hvis man bruker en fuktig øse til å røre i gryta med, at det blir interessant... (Snakker av erfaring.)
 5. På det amerikanske markedet har Pardini lenge hatt HP-versjoner både i .32 S&W long og .32ACP med ombyggingssett for .22.
 6. Svenska Pistolskytteförbundets egen plate m/"vinger" til revolver. Fra det ene til det andre når vi først snakker om Norgesfelt: Sesongen 2015/16 står for døren, blir det store endringer på oppsettet i forhold til de to første årene?
 7. Det er nok ikke alle som stoler på kammerflagg. Har opplevd - senest på et stevne i Sverige i helga - at skyteledere ber meg ta ut igjen kammerflagget så de får visitert på ordentlig. Jeg spør meg da, hva er vitsen med kammerflagget når det ikke oppfattes som en garanti for tomt våpen?
 8. Nomen Nescio

  Walther mod 4

  Numrich? http://www.gunpartscorp.com/Manufacturers/Walther-33560/4-42509.htm?page=2
 9. Jepp, dette er den samme loten som jeg har hatt klikk og etterbrennere med, nevnt i en annen tråd her inne.
 10. Sannsynligvis en .357 Herret.
 11. Kan enten nr. 2 eller nr. 6 være en 4,25 mm Liliput? Med hensyn til Kolibri (som altså ikke er til stede her), er det vel 2,7 og 3 mm som er de alternative betegnelsene, ikke 2 mm? (Skulle ønske det var med en linjal el. lign. i slike mugshots, ev. millimeterpapir i bakgrunnen.)
 12. Tjukkasen til høyre, kan det være .50 US Carbine?
 13. Om det skulle være av interesse, er lot 5304064 1221 CIP 041 heller ikke noe å satse på, gir klikk og etterbrennere. Mine to kasser, kjøpt hos XXL i Sandvika storsenter for to år siden, er degradert til treningsbruk. Lærdom: Det å slå til på gunstige tilbud hos forhandlere langt hjemmefra, kompliserer reklamasjonsprosessen.
 14. Er det avklart at fripistol kan gå som planlagt søndag 5.?
 15. Største ulempen er vel faren for klikk, ved at energien fra tennstiften går med til å dytte inn hetten. Er det for ille kan det også hende at du ikke får svingt inn tønna, eller at de utstikkende tennhettene subber mot rekylskjoldet og gjør det umulig å foreta et kontrollert DA-avtrekk.
×
×
 • Create New...