Jump to content

jit

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jit

  1. jit

    Revestøver?

    Kommer vel ikke utenom Shillerstøveren når det er prat på revestøver. Det hadde ivertfall jeg valgt. Ville da sett etter revelinjer i Sverige.
  2. jit

    Jervejakt !!!

    Takker, den svarte er kareler. Ho er egentlig litt for dårlig på elg, men har funke greit på Jerv. Den andre er vest laika. Unghund. Du får prøve gråhund, er ganske heftig når en lykkes.
  3. Jeg liker å hunder som er litt lettere i kroppen. Bør kanskje være bevist på hvordan foreldrene er. Det er mye mer å velge i når det gjelder øsl kontra vsl. Så tror det kan være enklere å finne en brukbar øsl.
  4. Blir nok mest brukt til elg, men også bjørn, jerv og gaupe. Kanskje rev og mår hvis tilfellene byr seg. Så plott blir det ikke. Er den i snitt etter i 3-4 kilometer er jeg nok fornøyd med det. Men det kommer sikkert an på føret som nevnt. Skulle jeg bare jaktet elg og bjørn før snøen kom så skulle jeg nok ha valgt en gråhund. Der jeg jakter kan snøen komme tidlig og det er mye ulendt terreng. Så en litt større hund tror jeg er å foretrekke. De Karelerne jeg kjenner er ikke noe værre i gemyttet enn andre spisshunder er min erfaring. Har kikket på laikaklubben sin side i sverige, og er noen paringer der. Er det noen av dere som har tro på noen av de?
  5. Hvor langt henger din hund på hvis den ikke får kontakt? Er det forskjell på elg å rovvilt hvor langt den er etter. Hvor kommer den fra? Har litt kjennskap til kareler, men ikke øsl.
  6. Hei. Har planer om å skaffe meg en hund til. Har lyst på enten kareler eller øsl. Den skal brukes på elg og rovvilt. Hva tror dere er det sikreste valget, og er det noe forskjell jaktmessig på hannhund og tispe?
  7. jit

    TRUGER i bratta

    Har både Tubbs Mountaineer 36 og Sherpa truger. De er nesten like store, men Sherpa trugene er litt smalere og bedre å gå med der det er bratt. Synes også det er bedre feste med Sherpa. Der det ikke er så krevende terreng er Tubbs veldig gode å gå med.
  8. PederR Er i grunn enig med deg, men. Av individ bestemte dna analyser i 2009 var det 164 bjørner i norge, 49 av dem var binner, i 2010 var det 166 bjørner, 53 binner. Dette var prøver der de kunne bestemme individ. De hadde også prøver som bevist var bjørn, men som ikke kunne bestemme individ. Og så klart var det en god del bjørner som ikke ble registrert.
  9. jit

    Viltkamera

    arni Der har du ett tre som som de fleste rovdyr går innom ivertfall Hva er den største forskjellen på scoutgard og acorn mms kamera? Fordeler/ulemper/brukervennlighet/kvalitet og hva annbefaler du?
  10. jit

    BJØRN ute av hiet

    166 bjørner, 113 hanner og 53 binner, dna analyser i 2010.
  11. jit

    458 WM og N11 Krutt

    Hvordan er rekylen på en 458 wm? og hvordan blir den med lyddemper?
  12. Har du aldri gjort en feil i skogen? Aldri skutt feil dyr? Aldri skadeskutt? Aldri hatt ett dårli avtrekk, slik att skuddet ikke gikk helt der det skulle? Aldri tatt en feil avgjørelse? Nei vell, lykke til.
  13. Det er jeg helt sikker på att det ikke ble. Er egentlig sikker på att skuddene som førte til skadeskyting var uhell, noe som rammer alle oss jegere før eller siden. Kanskje flere ganger til og med. Poenget er da att vi tar lærdom av det. 1. ulven sto stille på 65 meter. 2. ulven var muligens i fart, men åpent og bare 35 meter. Det ble tatt opp på morgenen første dagen før jakta ble satt i gang att vi skulle tenke oss om og ikke bare skyte. Ulvene ble også sett av andre poster uten att de skjøt. +1
  14. På hvilket grunnlag kan du si noe sant? Gjorde han noe staffbart?
  15. Neida, skal ikke slakte deg. Er ikke sikkert att ideen med en litt strengere oppskyting for lisensjegere er dum. Ala den skytingen som gjøres ved kurset, ettersøk etter skadet bjørn. Der har man også tidspress på seg, 2 skudd på 4 sekunder og begge skal være treff. Pluss noen flere situasjoner, så tilsammen 20 skudd som skal sitte der. Meeen er ikke sikker på att det vil hjelpe når man kommer til skogen og situasjonen oppstår. Det er stor forskjell på å ligge på banen en fin dag om sommeren, kontra en kald dag på vinteren. Dere kan prøve å gå 2-3 kilometer på ski eller truger i minus 10-12 grader i kald vind med litt sno. For så å sitte stille i 3 timer, helt stille for ulven eller det dere jakter på kan komme når som helst. Plutselig er den der å du må ta flere avgjørelser på kun kort tid for så å skyte. Du har bare den ene sjansen og skuddet må sitte helt perfekt. 5 cm feil og du har en skadeskyting. Bare prøv det.
  16. Syns Njff er tafatt på flere områder, så derfor meldte jeg meg ut for 2-3 år siden.
  17. Det har nå vært lisensjakt på ulv før da. I fjor for eksempel. Da håper jeg grunneierne holder det de lovet og brøyter mange veger, så de som kjøper jaktkort ikke føler seg snytt. Det var jo argumentet dems for å ta betalt.
  18. Skjønner for såvidt begge parter. MEN nå har Rendalen kommune klaget på ulven i mange år og søkt på fellingstillatelse mange ganger i året (fått avslag de fleste ganger). Nå når de har sjansen til å gjøre noe med det, da skal de ha betalt for att jegerne gjør de en stor tjeneste. Jegerne får jakte gratis i Engerdal og Stor Elvdal. Det er nok en prinsip sak for begge parter, som det skal bli inntresant å følge. Selv så tror jeg kanskje grunneierne skjøt seg selv i foten.
  19. Det er meningen att det skal bli lik lønn. Om de får det til er en annen sak. Får også kilometergodtgjør for kjøring.
  20. De som argumenterer hardest for att de skal få bli med på rovviltfellingslaget, hvor mange av dere har gått kurset, ettersøk av skadet bjørn? Det er ingen bakdel att du har en bra hund. Hvor mye får du gjort på barbakke uten hund ?
  21. Hvis du var leder for ett rovviltfellingslag, ville du ha tatt med deg totalt ukjente folk som du ikke viste noe om? Som kanskje mista siste rest av fornuft ved synet av rovvilt. Eller ville du tatt med deg folk du viste hvem var, som du viste gjorde jobben i en litt stresset situasjon. Kanskje dere hadde en skadet bjørn dere skulle jakte på.
  22. En god revehund for meg er en hund du kan slippe på kalde spor og som da følger sporet til reven er på bena eller ligger inne. Selv om den må spore en kilometer eller fem. Den skal ikke slå over på annet vilt. Hvis reven ligger inne, eller kryper inn skal hunden bli stående ved hiet en time eller to, ev til du kommer dit. Den skal stå på å ikke gi seg med det første.
  23. Har tatt mange bilder av både bjørn og jerv, ingen av de har reagert på ir lyset. Bare ett bilde av gaupe så det vet jeg egentlig ikke noe om, men tror det ikke. Ingen av bildene er tatt med mms kamera. Men jeg må vell ha ett slikt kamera å.
×
×
  • Create New...