Jump to content

jit

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

jit's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. jit

    Revestøver?

    Kommer vel ikke utenom Shillerstøveren når det er prat på revestøver. Det hadde ivertfall jeg valgt. Ville da sett etter revelinjer i Sverige.
  2. jit

    Jervejakt !!!

    Takker, den svarte er kareler. Ho er egentlig litt for dårlig på elg, men har funke greit på Jerv. Den andre er vest laika. Unghund. Du får prøve gråhund, er ganske heftig når en lykkes.
  3. Jeg liker å hunder som er litt lettere i kroppen. Bør kanskje være bevist på hvordan foreldrene er. Det er mye mer å velge i når det gjelder øsl kontra vsl. Så tror det kan være enklere å finne en brukbar øsl.
  4. Blir nok mest brukt til elg, men også bjørn, jerv og gaupe. Kanskje rev og mår hvis tilfellene byr seg. Så plott blir det ikke. Er den i snitt etter i 3-4 kilometer er jeg nok fornøyd med det. Men det kommer sikkert an på føret som nevnt. Skulle jeg bare jaktet elg og bjørn før snøen kom så skulle jeg nok ha valgt en gråhund. Der jeg jakter kan snøen komme tidlig og det er mye ulendt terreng. Så en litt større hund tror jeg er å foretrekke. De Karelerne jeg kjenner er ikke noe værre i gemyttet enn andre spisshunder er min erfaring. Har kikket på laikaklubben sin side i sverige, og er noen paringer der. Er det noen av dere som har tro på noen av de?
  5. Hvor langt henger din hund på hvis den ikke får kontakt? Er det forskjell på elg å rovvilt hvor langt den er etter. Hvor kommer den fra? Har litt kjennskap til kareler, men ikke øsl.
  6. Hei. Har planer om å skaffe meg en hund til. Har lyst på enten kareler eller øsl. Den skal brukes på elg og rovvilt. Hva tror dere er det sikreste valget, og er det noe forskjell jaktmessig på hannhund og tispe?
  7. jit

    TRUGER i bratta

    Har både Tubbs Mountaineer 36 og Sherpa truger. De er nesten like store, men Sherpa trugene er litt smalere og bedre å gå med der det er bratt. Synes også det er bedre feste med Sherpa. Der det ikke er så krevende terreng er Tubbs veldig gode å gå med.
  8. PederR Er i grunn enig med deg, men. Av individ bestemte dna analyser i 2009 var det 164 bjørner i norge, 49 av dem var binner, i 2010 var det 166 bjørner, 53 binner. Dette var prøver der de kunne bestemme individ. De hadde også prøver som bevist var bjørn, men som ikke kunne bestemme individ. Og så klart var det en god del bjørner som ikke ble registrert.
  9. jit

    Viltkamera

    arni Der har du ett tre som som de fleste rovdyr går innom ivertfall Hva er den største forskjellen på scoutgard og acorn mms kamera? Fordeler/ulemper/brukervennlighet/kvalitet og hva annbefaler du?
  10. jit

    BJØRN ute av hiet

    166 bjørner, 113 hanner og 53 binner, dna analyser i 2010.
  11. jit

    458 WM og N11 Krutt

    Hvordan er rekylen på en 458 wm? og hvordan blir den med lyddemper?
  12. Har du aldri gjort en feil i skogen? Aldri skutt feil dyr? Aldri skadeskutt? Aldri hatt ett dårli avtrekk, slik att skuddet ikke gikk helt der det skulle? Aldri tatt en feil avgjørelse? Nei vell, lykke til.
  13. Det er jeg helt sikker på att det ikke ble. Er egentlig sikker på att skuddene som førte til skadeskyting var uhell, noe som rammer alle oss jegere før eller siden. Kanskje flere ganger til og med. Poenget er da att vi tar lærdom av det. 1. ulven sto stille på 65 meter. 2. ulven var muligens i fart, men åpent og bare 35 meter. Det ble tatt opp på morgenen første dagen før jakta ble satt i gang att vi skulle tenke oss om og ikke bare skyte. Ulvene ble også sett av andre poster uten att de skjøt. +1
×
×
  • Create New...