Jump to content

johan

Members
  • Posts

    120
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

johan's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Jeg har mulighet for å projisere et stort bilde på vegg og kan sånn sett trene på føringar av hagle om jeg bare hadde noe som egnet seg å vise frem. Har sett på YouTube, men det blir knapt halvbra. Simway hunt så bra ut men er aaaaaltfor dyrt. Noen som har en god ide?
  2. Noen som vet hva forskjellen mellom Hauk og Bukk er?
  3. Mye interessant å lese på en litt våt 17.mai..! Angående egun. Har sett på denne: http://www.egun.de/market/item.php?id=6458446#img Hva mener man om denne. Syntes den ser veldig fin ut. Blir kanskje for dyr til slutt da. Er det forresten dumt å kjøpe nå "rett før" jaktsesongen? Prisen på drilling er kanskje lik året rundt siden det er et langtlevende våpen?
  4. Takk til alle for mye god informasjon! Det er til god hjelp i en litt oversiktelig drilling-verden. Kombinasjonsmulighetene er virkelig mange for drilling. Mange fine drillinger også. Desverre mange dyre drillinger også.... Problemet når man begynner å sette seg inn i noe er at prisleiet man kikker på har en tendens til å flytte seg oppover... For at drillingen skal bli brukt nok i praksis tror jeg vekten er veldig viktig. Er derfor fristet til å sjanse på en Dural om en som ser fin ut blir tilgjengelig til rett pris. Jeg tror pr i dag at jeg vil bruke den mest med åpne sikter. For å begrense pengedrenasjen inbiller jeg meg at kjøp av børsje med ok montasjer og ok optikk er greit. Jeg ser ikke for meg denne som førstevalget for posteringsjakt i tussmørket. Da kan jeg bruke rifla. Tror at jeg skal klare meg med en enkel kikkert så lenge optikken er vel bevart. Både sving og hakemontasje burde fungere fint nok da. Eller hva? (Risiko for at man kjøper dyr optikk i etterkant selvfølgelig...) Hvilke butikker har drillinger inne i Østlandstraktene? Jeg vet Jaktdepotet og ABC har. Mye fint på egun.de. Er det fortsatt gunstig å handle der? Euroen er jo ikke akkurat gunstig i pris Også får man moms, transittkostnader etc i tillegg. Et eksempel http://www.egun.de/market/item.php?id=6458446#img
  5. Ser for meg en drilling primært for rådyrjakt og småviltjakt. Har tenkt litt og ville lufte noen av tankene med dere som kan disse sakene. Oppspenner. Forstår at det kan være felles eller separat oppspenner for hagle og rifle. Jeg ønsker en drilling som fungerer for støkkjakt med hagleløpene. Da er det vel en drilling med oppspenner kun for rifleløpet som gjelder.(?) Kan man gå med oppspenner spendt opp og sikring på over lang tid? Er det regnet som sikkert? Trenger ikke å kunne avfyre alle løp uten å brekke løpet. Greenersikring. Jeg har ikke fått tafset på noe særlig med drillinger, men jeg hadde for lenge siden en hagle med sikring på avtrekkerbøylen. Det fungerte på sitt vis greit det. Det er kanskje en treningssak? Den ligger jo omlag der tommelen er. (?) Haglekalibre Man sier at alt fra 20 til 12 duger til alt. Det tror jeg også på. Gamle 16/65 vil jeg unngå. Om løp og kammer ikke tåler stål får jeg heller godta. Det er en simulator i nærheten, men litt usikker på om den virker med annet enn cal 12... Riflekalibre Jeg vil ha noe som jeg sikkert kan få jakt og treningsammo for. Også i fremtiden. Ellers nokså agnostisk. Man sier at kraftigere kalibre sliter mer på mekanismen. Sliter ikke hagleskuddene mer? De sitter jo lenger fra hengslingspunktet...? Ser ut som 7x57R er sikrest. Dernest 7x65R og disse der. Må ikke nødvendigvis ha R-patron. Sikrere ammo tilgang på 6.5X55 og andre. Færre våpen å velge i kanskje men.. Er det tiden for omlading for oppfølgignsskudd man tenker på med/uten R, eller er det fare for kiling til man kommer til verksted for å få ut hylsa? Vekt og lengde Ser for meg en drilling som jeg kan gå med på støkkjakt. Lav vekt er ønskelig. Det er vel fort vekk dural som gjelder da? Lengden blir som den blir... Stokken kan vel alltids skjøtes på med fint resultat. Har lange armer. Siktemidler Jeg kommer til å bruke den på rådyrjakt der skyteavstanden er innnefor med åpne sikter for rifleløpet. Er de fleste åpne drillingsikter greit for opp til drøye 100m? Med rette montasje tenkte jeg ha med kikkertsiktet som jeg kan sette på i en fei om en skulle trenge noe som er på lengre avstand. Type fugl på topp el.l. Hva tror dere?
  6. Men jeg tror jeg får teste den lekkasjesprayen fra Biltema.
  7. Jeg gar et Exped Downmat 9 deluxe liggeunderlag som sakte men sikkert lekker ut lufta. I løpet av ei natt blir det altfor llte luft i. Jeg har prøvd å bruke såpevann, og også å legge det under vann for å se etter luftbobler, uten hell. Hva gjør man da?
  8. Jeg husker at det i fjor og forfjor var estimert omlag 20 i Finnemarka. Det innrykket hadde ikke jeg etter å ha vært der. Snakket med andre også, som ikke syntes det stemte helt. 43 er jo en meget solid rypetelling det. Det jeg lurer på er om tellingslinjene er litt for fordelaktig plassert eller noe? Hvordan bestemmes slikt? Jeg er ihvertfall skeptisk til at det er 43 jevnt over hele terrenget.
  9. Er det noen som vet om erter som har ligget et par uker på bakken relativt fuktig fortsatt er attraktiv gåsemat? Eller har det råtna slik at gåsa skyr det? Og gjelder det samme for duer?
  10. Ved flere tilfeller vil det være ønskelig å få ladet om hagla raskest mulig. Jeg har en plastholder som holder to patroner slik at en kan lade begge kamrene samtidig. Har ikke fått testet denne i praksis og jeg innbiller meg at det kreves litt trening for å få det til å fungere i praksis. Noen som har andre metodet eller idéer for rask omlading?
  11. Ingen som har noen tanker om dette? Mandagsprodukt og returneres, eller er det som forventet?
  12. johan

    Bergans Pasvik

    Bergans Pasvik (2) Silent kommer tydligvis bare i en farge, Olive Før kom den i en lys grønnfarge, som kanskje går mer i ett med "vanlig" vegetasjon? Regner med at Bergans kan litt om fargebruk til jaktklær, så det er kanskje det er noe med at hjortevilt ikke ser farger? Men den brunfargen ser da uansett litt mørk ut mot "normal"TM vegetasjon? Og fugler ser jo farger. Hvor ofte går man ved vegetasjon som er så brun og mørk. Sikkert noen som kan si noe fornuftig om dette..?
  13. Jeg fikk et Bushnell viltkamera i fjor sommer, som jeg har brukt litt i ny og ne. Tror det er modellen som heter "bushnell trophy cam essential" Jeg synes ikke kvaliteten er all verden, og der er først og fremst nattmodus jeg synes er dårlig. Problemet er at bildene er overeksponerte så det holder. Tror også den bruker nattmodus når det egentlig er lyst nok til dagmodus. Hva kan man forvente? Problemet er først og fremst at det er mange bilder som er som det siste her.
  14. Har sett at de har økt prisene på sykler nå før 25% salget. De to eksemplene jeg har sett var økt med 20 - 25%.
  15. Da er den levert til bøssemakeren. Blir spennende å høre hva som er problemet...
×
×
  • Create New...