Jump to content

tomasjj

Members
  • Posts

    117
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tomasjj

  1. Jeg var en uke i Finnmark nå, og jaktet litt her og der rundt Kautokeino og Maze. Vil si at det var middels med fugl, tatt i betraktning det som må regnes som normal bestand i disse store biotopene. Dvs. enkelte steder var det tomt, andre hadde fuglen samlet seg mer. De kunne altså være kresne på hvor de holdt til, noe som jeg synes er litt typisk når bestanden er litt nede. Kullene som fortsatt var samlet lå på ca. 8, så produksjonen i år har vært rimelig god.
  2. Det er mange muligheter fra Tromsø, så man må bare ta tida til hjelp å bli kjent. Etterhvert finner du et par områder som du vender tilbake til. Du bør koste på deg å dra litt lengre unna enn du har vært. Men det trenger ikke være veldig mye lengre. Jeg ville prøvd meg på Reinøya i uka, da er det ledige kort å få. I helga er det vanskeligere. Nå om dagen så er det litt spesielt i og med snøfallet som kom mandag. Noen av rypene har da trekt opp høyt, mens andre kan finnes hvor det er nok skjul til de lengre nede i skogkanten. På Reinøya kan du jo gå Reinskardalen, men for å finne fugl lavere ville jeg prøvd Nordskaret, og den sida som er sørvendt der. Hvis du ikke orker ferge, så ville jeg prøvd på Ringvassøya. Der er det mange fine områder.
  3. Noen observasjoner fra Nord Trøndelag ift kull/kullstørrelse?
  4. Dem kullan i har sett på tur i Troms ytre har lugge på ca 6 kyllinga, men dem e no så små at i veit ikkje om i fikk sett alle.
  5. Har sett noe ja. Fjellrypekyllinger sist helg på Kvaløya, Troms. Tror faktisk at været snudde her i nord akkurat i tide, slik at kyllingene fikk godvær og ikke møtte kuling og kaldvær sine første dager. Da kunne det endt dårlig her oppe.
  6. Området Kjerringlia sør for Fosterlågen har noe orrfugl, men det er lite rype.
  7. Hvis du ikke vil jakte med hund kan du høre hos Steinar Torvik i Torvik, som selger kort.
  8. Tilbake fra jakt på Ringvassøya i helga. Så vel en 70 ryper på dag en, og 40 på halv dag to. De har trekt opp i ura, evt. sitter de i skogen hvor det er nok skjul. Det er ikke mange steder siden lauvet er nesten borte fra alle trær nå. De er i ferd med å bli lette, og er vanskelige å komme innpå. Ikke noe tendenser til at den flokker seg enda, men med snøfall i høyden (over ca 700 meter så det ut til) de siste to-tre dagene er det nok ikke så mange ukene unna. Valpen på 9 måneder fikk trent en del, selv om det er krevende for henne når fuglen er så lett. Satser på en dagstur neste helg også.
  9. Ikke helt nei, men det er på gang.
  10. Tilbake fra to dager jakt på Reinøya. Bra med fugl, men den er lett og vanskelig å komme innpå. Den sitter stort sett i skogen siden den er hvit og det er lite lauv igjen på kjerrene i vanlig ideell høyde. Mange situasjoner for min valp på åtte måneder å lære av. Det ble en rype som lille barnet fant for meg litt lengre fram etter at jeg var usikker på om det ble treff. Det var stas.
  11. Tilbake etter en uke sør i Nordland. Inntrykket er at det var mindre fugl enn i fjor som var et dårlig år. I 2012 var det 10% av bestand i 2011 og 2010. Mange par uten unger. Altså gammelfugl. Kun unntaksvis observert kull, da. maks 5-6 fugl. Hørte samme fra indre Nord-Trøndelag.
  12. Ok. Jeg tenkte i mitt tilfelle på småviltjakt, men det er vel det samme. Regner med at det er tillatt for de mellom 14 og 16 år av rekrutteringshensyn.
  13. Så, dette vil altså si at en person over 16 år kan ikke være med på opplæringsjakt uten jegerprøve?
  14. Greit utbytte så langt i år. 18 ryper. Fine turer, brukbart vær, og ikke så vært med fugl på førsteukas jakt. Har vel jaktet 11-12 jaktdager til nå. Veldig lite rype på regionfelt østlandet på Rena(observerte vel 4 orrer, en hare og tja, 8 ryper på to dager) , og marginalt bedre på Gausdal Vestfjell kan jeg rapportere (observerte 1 orre og ca 25 ryper på to dager). I Aurland var det også lite rype, store ryper og ok kullstørrelse de jeg så, men meget langt mellom fuglene.(observerte 12 ryper og en hare på en dags jakt/tur). Nå er snøen på vei, så helga er kanskje siste sjans på beina. Snøen har en tendens til å legge seg når den kommer nå så seint. Tempen holder seg rimelig lav, og sola er ikke oppe lenge nok til å smelte så mye.
  15. Min erfaring er at hunden vil justere dette selv hvis den er vant til å være løs og forholde seg til deg. Den vil da søke trangere i skogen og holder bedre kontakt der. På fjellet søker den videre, men du vil ha kontakt fordi det er åpnere. Jeg har vorsteher. Jeg støtter også de som sier at det lønner seg å gjøre dette skikkelig i begynnlsen. Vær tålmodig og få dette inn riktig fra starten av, så slipper du at hunden knallapporterer, løper etter etc. Jeg angrer selv på at jeg ikke gjorde det, og nå er det nok nesten for sent.
  16. Ikke peiling på Gausdal, men de gangene jeg har vært på Rena i regionfeltet der, så har jeg alltid sett hare, og da stort sett sør for veien som går langt inn i skytefeltet fra Slemdalen og vestover. Det var en gjeng og jaktet hare der for 2 år siden, og da hang det en fin rekke med harer på hytteveggen. Har inntrykk av at det er ok med hare der. Skogsfugl er det også bra med, både orre og storfugl, men rype er det tynt av.
  17. Flotte bilder Oddgeir! Kunne godt tenkt meg en tur i slikt terreng. Blir vel til helga! Været ligger an til å bli bedre.
  18. Her var det ikke mye tips å få gitt.... Fant terreng i Skjåk, så får jeg vurdere om jeg orker å kjøre helt dit. Noen som har jaktet i Jotunheimen/Reinheimen som kan si noe om bestanden sånn halvveis vestpå?
  19. Hmmm...det viste seg vanskeligere enn antatt å finne noe ledig rypeterreng denne helga i Sør Norge. Elgjakta stenger jo for det meste, og er det ikke det, så er det ikke lov med hund. Haukeli er visst utsolgt. Er det noen som har forslag blir jeg takknemlig. Ikke skogsfugljakt. Jeg orker ikke gå inni skogen.
  20. Noen som har vært og jaktet på Rena? Jeg tenkte på Regionfeltet der.
  21. Jeg jakta øst for vassdraget i fjor høst (sept) Mitt generelle inntrykk var at det var mest fugl på bakken, og ikke i veden. Dog så jeg ikke noe Orre, kun Storfugl. Men den var ganske så var. Men det var da ikke helt tomt for det, spesielt ganske langt nede mot vatnet. Hvis du vil ha mer detaljert info, send meg en pm.
  22. Noen observasjoner fra Sør på Helgeland?
  23. Dæven. Det er såpass med snø enda!? Vi får håpe på godvær. Dere har privat grunn sørafor detta terrenget da?
×
×
  • Create New...