Jump to content

Moseng

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Moseng's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Moseng

    Jakt, Rena

    Noen som har erfaring med småviltjakt på Rena, gjerne i området rundt Skramstadsætra – og kan si noe om terrenget og tetthet av fugl?
  2. Hei folkens, Årets jakt nærmer seg, og vi har siktet oss inn på et område i nærheten av Rena. Det skal være gode forekomster av skogsfugl og hare i området, men som de fleste sikkert har fått med seg er det også meldinger om utbudd av harepest. Også her. Mitt spørsmål er, hvordan forholder man seg til dette? Skyter man hare når man jakter i områder med harepest, eller unngår det helt? Smitter harepesten fra harens pels og munn, eller bare i kontakt med blod og lever? Og hvis man gjør opp haren (iført gummihansker), er det enkelt å identifisere at haren har pest eller ikke. Eller kan haren se helt fin ut men i realiteten være smittet? Takk for svar!
  3. Er etterhvert i gang med småplanlegginga for høstjakta, og går mye frem og tilbake på hvor i landet det kunne vært moro å prøvd seg. Finnes det noe statistikk på hvor det var bra i fjor, evt. om noen sitter på egne erfaringer? Selv var jeg i Østre Gausdal som kan betegnes som meningsløst med tanke på støkkjakt på rype. Vurderer i år Finnmark eller Dovre, noen som sitter på erfaringer eller som har lest noe? Edit: skiftet til store bokstaver i emntetittle. Øystein
  4. Takk, der løste det seg. Spente ejektorne mot et bord med forskjeftet montert. Litt kraft bare. Er vel egentlig mye som skal til for å ødelegge de tingene her!
  5. Har satt løpet på plass i låsekassa, og det er da jeg ikke får på forskjeftet. Det går fint på når jeg setter det rett på løpet. Hvordan spenner jeg opp ejektorene? Monterer jeg forskjeftet på løpet og dytter selve ejektorene på løpet ned i et bord? Det er mye motsand, og kjenner jeg er redd for å legge på for mye vekt. Dette er en side by side forresten.
  6. Hei, Etter tips fra våpenforhandler om at hagler ikke bør oppbevares med spent mekanisme, pga. Unødig trykk på fjærene trakk jeg i går av hagla i demontert stand før jeg la den bort. Nå får jeg ikke montert forskjefte på våpenet igjen. Det virker som om mekanismen i forskjefte som gir kraft til ejektorene er i uspent stilling og blokkerer forskjeftet fra og festes. Hva gjør jeg? Hagla er en Merkel 147E. Takk for all hjelp!
×
×
  • Create New...