Jump to content

jegerfranordstrand

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har en irsksetter hann med en testikkel. Han er 1,5 år gammel og veier ca 30 kg. Relativt høy og stor sammenlignet med fleste andre irsksettere vi møter på. Målet er at han skal bli en habil jakthund som også skal stilles på jaktprøver En svært erfaren mann i irsksetter miljøet sa til meg at den hunden han hadde med en testikkel hadde mye(for mye?) testosteron/ selvtillitt og ble kjemisk kastrert Men så hadde han en annen selvstendig tøffing av en hund der han valgte en annen strategi med avledning/pølsebiter i forbindelse med aggresjon og møte med hunder. Men denne hunden hadde 2 testikler. I denne forbindelse dukker nå spørsmålet opp for oss også. Jeg må først si at veldig mye er veldig bra. Jeg opplever at han har god kontakt i fjellet, hjemme, og andre plasser der det ikke er for mye lukter / hunder. Han er relativt rolig inne. Flere erfarne opplever han som en omgjengelig, snill og fin hund. Noen sier han er en tøffing og sterk i hode. Han har blitt angrepet i ung alder og ristet det av seg. Han tar alle utfordringer på strak arm sånn jeg opplever han. Vi har vært på litt dressur treninger/kurs og opplever at han blir litt mye spesielt i situasjoner med andre hunder til stede eller om det har vært hunder der og lagt igjen spennende lukter. Jeg må rett og slett ta han hardere enn jeg vill til tider men han ser ut til å riste det av seg. Og konklusjonen er vel at jeg føler at kontroll/kontakt ikke er der det bør være med andre hunder rundt og når det er spennende lukter fra andre hunder. Han er kjempeflink uten forstyrrelser som andre hunder. Han har ekstremt stor interesse for andre hunder generelt på kurs, i møtesituasjoner på turer, om han ser en hund langt unna osv. Ypper og bråker litt mot hannhunder også større og eldre enn seg. Slik jeg tolker han vil han dominere. Hopper opp på, står over hunder som legger seg ned, slår med labbene osv. Han elsker å slikke opp det jeg regner med er markering fra tisper. Det er den største provokasjonen i dressursammenheng. Han vil gjerne markere mye men dette har jeg bevisst prøvd å bremse Men det er ikke alltid så enkelt når han er løs og da blir det jo endel markering og slikking på tispemarkering. Jeg klarer sjelden å få han rett inn på innkalling om han kommer over tispemarkering eller møter på en annen hund. Han trekker ofte mye i båndet hvis det er hunder rundt og i møte situasjoner. Han kan gjøre utfall, men også låse seg helt å fryse i møte med andre hunder. Det er som sagt veldig mye bra. Hadde ikke verden vært full av andre hunder man møter her og der og som legger igjen lukter tror jeg livet hadde vært veldig enkelt nå Han er komplett rolig i fugl og standen på rypa har så vidt begynt å komme. Vi skal trene litt nå utover vinteren og våren så håper jeg det går fremover. Jeg har lest at det finnes en sammenheng mellom atferd hos hannhund og en testikkel. Er det noen med erfaringer her? Er livredd for å ødelegge han som jakthund.
 2. Er det noen som har tips om kurs/ dyktige fuglehundtrenere på østlandet evt over grensa? Dressur, kontakt, lederskap, trening i fugl.
 3. Er browning x-bolt nordic light stainless et godt kjøp sammenlignet med tikka t3x, mauser m18, sauer 100?
 4. Er det noen som har testa gamebore bly treningsammo til duejakt? Eller andre typer? Ser man kan få 12/70 gamebore velocity+ (7.5)for 2 kroner skuddet ved kjøp av 250 stk. Hvor mye har hastigheten av betydning og hva er minimum for duejakt?
 5. Duejakta nærmer seg. Er det noen som vil dele noen hete tips med tanke på lokkeutstyr og plassering av dette? Har kun brukt xxl skall og hatt grei suksess med det men det er ingen bevegelse i flokken.
 6. Vekker liv i denne. Har et stort jorde med åkerbønner som blir treska om 2 ukers tid. Kan det gi god duejakt?
 7. Er det noen som har suksess med njff appen til lokking? Tenker først og fremst på kråke/skjære, gås, rev, orrfugl og rådyr. Noen som kan anbefale en batteridrevet blåtann høytaler til dette?
 8. Angående småviltjakt i Dalarna/Varmland. Det er muligheter der det selges dagskort men det finns også andre muligheter via grunneiere. Er det noen som har jakta rundt disse områdene? -Älvdalen -Sälen, transtrand besparingskog, -Särna / Idre -Torsby(nordlige deler) -Malung -Lima -Mora
 9. Har fått tilbud på 9600 for x-bolt Nordic light black og 10500 for x-bolt stainless. Burde jeg velge stainless dersom det blir x-bolt? Børsa brukes mye vinterstid og kommer i kontakt med snø
 10. Har hørt at sauer 100 kan ha problemer med klikk og mateproblemer? Mauser m18 er på kampanje flere steder nå til 8000 forresten. Ikke lett valg dette her gitt.
 11. Tikka t3x lite ferdig gjenget til 10000kr, Mauser m18 ferdig gjenget til 8000kr eller Browning X-bolt light stainless ferdig gjenget til 10500? Samtlige kaliber 6,5x55 til toppjakt, rådyr og annet småvilt
 12. Tenker å bytte ut rifla i en lettere børse. Sett på tikka t3x lite og superlite Den som heter superlite har flutet løp, og er oppgitt til å være 200gram lettere. Er det noen andre forskjeller? 6,5x55, 308 eller 3006 til toppjakt/gås og rev?
×
×
 • Create New...