Jump to content

jegerfranordstrand

Members
 • Posts

  147
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jegerfranordstrand's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Har fortsatt utfordringer med dette. Han finner måter å lure seg unna. Han går å markerer i steden. Han vet at jeg korrigerer han når markerer mye og har funnet nye løsninger. Han markerer og jeg avbryter men han fortsetter mens han går. Resultatet er at det er piss på begge forbena hans som lukter dritt😆 Det kan gå halvannet døgn før han gjør fra seg og det kan jo ikke være sunt? Det er utrolig frustrerende. Jeg lar han få sjansen gang på gang men det blir alltid 3 markeringer i steden også går vi videre eller inn igjen. Til slutt har han vel holdt seg så lenge at det bare må ut. Løper han løs derimot så gjør han fra seg rett som det er. Merker veldig stor forskjell fra før båndtvang og nå. Han går relativt pent ved min side så lenge vi går på vei, fortau osv. Men med en gang det er noe å snuse i som en grøft, gress, blomster osv hvor det finnes andre markeringer så drar han mye. Han er ekstremt opptatt av tispemarkeringer. Derfor har løsningen på de kortere lufteturene blitt at vi går deler av turen der han ikke får markere og snuse altfor mye, men så går vi innom steder for å snuse og da bytter jeg fra kobbel til sele så han ikke lærer at han får dra i kobbel. På turer i skogen osv er ikke problemet det samme.
 2. Er det noen som vet om hvor jeg kan få kjøpt apportrype? Eventuelt så har jeg noe orrfugl i fryseren, kan man gjøre noe med de på relativt kort tid? Trenger innen et par uker. Er det noen som har testet slik hurtigtørking? http://www.hunderifokus.no/?p=78
 3. Er det noen som har kjennskap til områdene vingelen / dalsbygda og kan anbefale disse områdene? https://www.inatur.no/jakt/5a25477ce4b0d6bd87c6b2ee Primært trening av unghund eventuelt noe jakt
 4. Er det noen som kan anbefale rypejakt i områdene femunden nasjonalpark som ligger langs svenskegrensa? Finnes det takseringer for disse områdene?
 5. Jeg fikk en ny Silver Pigeon B-fast til 16.000. Beste tilbudet jeg fikk på standard Silver Pigeon var vel 15.000 og My 19 til rundt 18.000. Så jeg er kjempehappy. Børsemakeren sa at jeg helt klart måtte forhøye kolben da standard stokk lå helt feil. Tror det er lagt inn 6 chims foran og 7 bak. Så får vi se om det må justeres noe sideveis på banen. Veldig fornøyd. Blir morro å ut å skyte nå! Takk for hjelp folkens
 6. Håper å få noen innspill fra dere med hund:) Har en unghund som markerer mye. Mens jeg går å venter på at han skal finne den rette plassen for å gå skikkelig på do markerer han gjerne 5-6 ganger. Jeg vil i utgangspunktet ikke la han markere så mye men han må jo komme seg på do og da skjer dette i påvente. Jeg er drit lei av å vente på at han skal bruke evigheter på å finne riktig plass for å gjøre sitt fornødne og i mellomtiden markere så mange ganger. Noen tips? I slipp på fjellet og skogen vinterstid har han mer fokus på å spise snø enn å finne fugl. Noen tanker rundt dette?
 7. Men om prisen er den samme som jeg kan få for en standardbørse uten justering er det vel like greit med justering eller?
 8. Er det noen som har erfaring med 686 silver pigeon B-fast. Kan kolbeforhøyeren justeres i flere retninger? Jeg liker denne utgaven som kommer i sort. https://www.villmarksutstyr.no/produkt/vapen-1/komplette-hagler/beretta-1/beretta-686-black-edition-field-71cm-justerbar Jeg er klar over at 686 silver pigeon 1 blir erstattet av MY19 men jeg tror alikevel ikke at det er så store endringer at det er verdt å betale 5000 mer for en justerbar utgave av den?
 9. I disse coronatider er det vel full stopp i behandling av våpensøknader. Hvordan gjør man det med utlånserklæring ved kjøp av nytt/brukt våpen? Kan man i påvente av søknad kjøpe våpen og betale fullt oppgjør/ skrive utlånserklæring og ta over våpenet? Så fremt man har andre tilsvarende våpen. Det tar kanskje mange måneder før man får søknad innvilget nå. Hadde vært supert om noen kunne skrevet en steg for steg guide til kjøp av bruktvåpen med utlånserklæring.
 10. Jeg har en irsksetter hann med en testikkel. Han er 1,5 år gammel og veier ca 30 kg. Relativt høy og stor sammenlignet med fleste andre irsksettere vi møter på. Målet er at han skal bli en habil jakthund som også skal stilles på jaktprøver En svært erfaren mann i irsksetter miljøet sa til meg at den hunden han hadde med en testikkel hadde mye(for mye?) testosteron/ selvtillitt og ble kjemisk kastrert Men så hadde han en annen selvstendig tøffing av en hund der han valgte en annen strategi med avledning/pølsebiter i forbindelse med aggresjon og møte med hunder. Men denne hunden hadde 2 testikler. I denne forbindelse dukker nå spørsmålet opp for oss også. Jeg må først si at veldig mye er veldig bra. Jeg opplever at han har god kontakt i fjellet, hjemme, og andre plasser der det ikke er for mye lukter / hunder. Han er relativt rolig inne. Flere erfarne opplever han som en omgjengelig, snill og fin hund. Noen sier han er en tøffing og sterk i hode. Han har blitt angrepet i ung alder og ristet det av seg. Han tar alle utfordringer på strak arm sånn jeg opplever han. Vi har vært på litt dressur treninger/kurs og opplever at han blir litt mye spesielt i situasjoner med andre hunder til stede eller om det har vært hunder der og lagt igjen spennende lukter. Jeg må rett og slett ta han hardere enn jeg vill til tider men han ser ut til å riste det av seg. Og konklusjonen er vel at jeg føler at kontroll/kontakt ikke er der det bør være med andre hunder rundt og når det er spennende lukter fra andre hunder. Han er kjempeflink uten forstyrrelser som andre hunder. Han har ekstremt stor interesse for andre hunder generelt på kurs, i møtesituasjoner på turer, om han ser en hund langt unna osv. Ypper og bråker litt mot hannhunder også større og eldre enn seg. Slik jeg tolker han vil han dominere. Hopper opp på, står over hunder som legger seg ned, slår med labbene osv. Han elsker å slikke opp det jeg regner med er markering fra tisper. Det er den største provokasjonen i dressursammenheng. Han vil gjerne markere mye men dette har jeg bevisst prøvd å bremse Men det er ikke alltid så enkelt når han er løs og da blir det jo endel markering og slikking på tispemarkering. Jeg klarer sjelden å få han rett inn på innkalling om han kommer over tispemarkering eller møter på en annen hund. Han trekker ofte mye i båndet hvis det er hunder rundt og i møte situasjoner. Han kan gjøre utfall, men også låse seg helt å fryse i møte med andre hunder. Det er som sagt veldig mye bra. Hadde ikke verden vært full av andre hunder man møter her og der og som legger igjen lukter tror jeg livet hadde vært veldig enkelt nå Han er komplett rolig i fugl og standen på rypa har så vidt begynt å komme. Vi skal trene litt nå utover vinteren og våren så håper jeg det går fremover. Jeg har lest at det finnes en sammenheng mellom atferd hos hannhund og en testikkel. Er det noen med erfaringer her? Er livredd for å ødelegge han som jakthund.
 11. Er det noen som har tips om kurs/ dyktige fuglehundtrenere på østlandet evt over grensa? Dressur, kontakt, lederskap, trening i fugl.
 12. Er browning x-bolt nordic light stainless et godt kjøp sammenlignet med tikka t3x, mauser m18, sauer 100?
 13. Er det noen som har testa gamebore bly treningsammo til duejakt? Eller andre typer? Ser man kan få 12/70 gamebore velocity+ (7.5)for 2 kroner skuddet ved kjøp av 250 stk. Hvor mye har hastigheten av betydning og hva er minimum for duejakt?
×
×
 • Create New...