Jump to content

Mix

Members
 • Content Count

  663
 • Joined

Community Reputation

77 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du trenger selvfølgelig ikke å ha betalt jegeravgift for våpensøknad. Det du trenger er dokumentasjon på at du står i jegerregisteret med jegernummer. Logg deg inn på "min jegerside" i jegerregisteret og skriv ut dokumentasjonen og legg det ved søknaden. https://www.brreg.no/jegerregisteret/
 2. Prøv å se det med litt snev av humoristisk sans. Jeg tror ikke det stikker så dypt. Det virker jo som Råtte eiere er litt hårsåre. 😉
 3. Det må være en tidlig versjon av Lada🤣 CZ er en kontruksjon fra før kikkertsikte ble vanlig vare med det horrible boltløftet. Jeg skjønner godt folk ikke vil ha CZ. Vi får se når Schou har solgt ut lageret sitt med CZ455 museumsrifler og CZ457 blir tilgjengelig om det er håp om å nå opp til å matche Tikka/Sako.
 4. Nei, det er ikke slik som på f.eks Zeiss V 6-24x56 med grease og fjær under. Mekanikken er helt lukket, ingen grease, så smuss er ikke noe problem. Skulle bare ønske de hadde spandert lås også på sidejusteringen. Men det er til å leve med. De fleste andre LH kikkerter har ikke dette de heller.
 5. Liten og lett jente, da ville jeg valgt en junior hagle i halvauto, det gir lett hagle og lite rekyl. Franchi Affinity Compact er vel det nærmeste du kommer. 2490 gram i 20/76. https://www.hjf.no/produkt/vapen/franchi/halvautomat/franchi-compact-synt-black-2076-61cm Finnes også i kaliber 12. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=12d&prodid=14470
 6. Leupold VX-6 kan trygt anbefales, jeg har 3 stk. Lette sikter, meget bra optikk, Schott linser. VX-R er ikke helt der som VX-6 er optisk, men velg (ny) eller let etter en (brukt) med firedot 4 retikkel da får du cm klikk.
 7. Da fikk jeg testet i dagslys. Optisk er den meget bra, hadde egentlig ikke forventet noe annet heller. Når det gjelder motlys (sola står lavt om dagen) så var det endel reflekser. Så solblender blir bestillt, det følger ikke med i leveransen. Her har Vortex, Delta etc. fått noe å bryne seg mot.
 8. Shit, jeg har nok ikke fulgt godt nok med. Gikk den med en gang ? Hva gikk den for ? Stand ?
 9. Det trodde jeg også, har ikke sett en eneste en enda. Har ikke lyst på chassis. Så får nok heller vente på GRS Bifrost. Hvis den i det hele tatt kommer.
 10. Du fikk din du også @jmosbakk Jeg er enig med deg i det meste, det som irriterer meg mest er at de kunne spandert lås også på vindturreten. Nå har ikke jeg testet så mye enda, men. MRAD1 retikkelet ville jeg ikke byttet ut. Det står ikke tilbake for MRAD retikkelet heller tvert imot. Ringen gjør senter lett synlig på lavere fortørrelser under 10X, noe som var grunnen til at MRAD retikkelet ble modifisert ifølge kontruktøren. Jeg synes heller ikke ringen er i veien på høyere forstørrelser. Retikkelet virker rent og fint og ikke så rotete som andre retikkler. Og milling fungerer jo like bra som på MRAD. Ellers var bruksanvisningen en katastrofe. Får håpe det kommer en download etterhvert. Optisk har jeg ikke fått testet noe særlig enda, må ha litt dagslys.
 11. Den er vanskelig å oppdrive ja, de har prioritert US markedet, men klarer heller ikke der å levere nok. Men nå ramla det nettopp en 4,5-27x50 MRAD1 ned i fanget mitt.
 12. MRAD og MRAD1 er samme retikkelet bortsett fra MRAD1 har en sort ring rundt senterkrysset.
 13. Hva er det med MRAD1 retikkelet som gjør det uegnet til avstandsbedømmelse ?
 14. Er det så gammelt at det ikke tåler dagens trykkstandard så skjønner jeg det godt.
×
×
 • Create New...