Jump to content

Mix

Members
 • Content Count

  417
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mix

  Ny jaktulykke

  Og dette gjelder ofte halvauto og pumpehagler. Så har vi en tullete særnorsk regel i Norge om kun ett skudd i magasinet. Ellers i Europa tillates 2 skudd i magasinet. Tilpassning til EU regler sa du ? Å neida, ikke her nei. Her skal du måtte gå med ett skudd i kammeret skal du ha 2 skudds mulighet.
 2. Mix

  Ny jaktulykke

  Greit !!! Ikke i det hele tatt ! Dette er barnelærdom. Man peker aldri på noen, ladd eller ikke.
 3. Hva skulle da miljøhippiene i byråkratiet levd av ? De må ha jobb de også, helst kverulerende stillinger med makt men uten ansvar og med mange konferanser, møter og reiser på fellesskapets kostnad.
 4. Mix

  Nett .22 halvauto med god presisjon

  Hvorfor halvauto ? En Sako Quad har repeterbart pipe bytte og super presisjon. Delt får den fint plass i sekken på rypejakt.
 5. Mix

  Første Jaktrifle 6.5 x 55 eller 308.

  Jaktrifle og evt. villsvin. Velg 308 med kort pipe og demper. 6,5x55 er for skyting på papp.
 6. Mix

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Lekkert ! Skulle gjerne hatt den der sinnataggen. Ser hjemmelading har igjen 2 pakker med hylser. Det blir spennende med mer testing. Missunt jeg ? Neida.....
 7. Mix

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Dette er interessant. kan du være så snill å oppdatere oss om erfaringer når du har børsa i hus, please. Jeg er sikkert like spent som deg. 17 cal er en favoritt for meg.
 8. Mix

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  17HMR har vært min favoritt til dette bruket lenge. Til kråkejakt er V-max favoritten, liten fare for gjennomskyting der, den eksploderer nærmest. På rype er Fmj favoritten, rypa ser ut som en tynn strikkepinne er stukket igjennom, gamepoint er også ett alternativ men det blir atskillig mer kjøtt ødeleggelse. En stund var det fullstendig tørke på 17HMR ammo og prisene gikk til himmels, jeg hadde heldigvis nok liggende i skapet kjøpt inn til 2-3 kroner skuddet. Prisene ligger nå på 4 kroner og tørken er over. Har du plass i garderoben og pengene så ja takk til begge deler både 17HMR og 223.
 9. Mix

  gåsejakt 2018

  Prøv å finn deg en jaktkompis eller flere med utstyr, jo flere lokkefugl en legger ut dess større sjanse for å lykkes er min erfaring. Og helst med noen windsocks for å skape noe liv og bevegelse for oppmerksomhet.
 10. 😃Kniven var nok på plass ja. En ting jeg lurer på med dette hysteriet når det gjelder kniv. Jeg har alltid med en liten Victorinox lommekniv når jeg går tur med bikkja. Er det også blitt ulovlig nå ? Jeg opplevde en gang at noen idioter hadde lagt i fra seg multifilament sene i skauen, hunden vikla seg inn i faenskapet og fikk fullstendig panikk. Hadde ett rent helv... å få løs bikkja, heldigvis kom en annen turgåer som hadde med seg kniv og kunne hjelpe. Bikkja fikk allikevel såpass store skader at jakta ble ødelagt for ham den høsten. Så spørsmålet er, er det ulovlig også å bære en liten lommekniv i dag ?
 11. Jeg husker godt 16års dagen, kjøpte min egen første hagle. Stolt som en hane tok jeg bussen til bestefar for å være med på jakt. Hadde lagd en flott lærreim vinteren før som ble festet i hagla. Hagla over skulderen og rett på bussen. Ikke en kjeft reagerte. Idag hadde vel terrorpolitiet vært på plass på minutter.
 12. Det er veldig enkelt, legg dem på vekta.
 13. Mix

  Beretta SP1 vs Browning 525

  Så du er småvokst smalskuldret med små hender og store pupper er det slik å forstå ?
 14. Mix

  Altspisende halvautohagle

  Har du fått igjennom 200 skudd uten vekslingsproblem er den nok innkjørt. Noen halvautoer trenger noen hundre skudd før de veksler bra på svake ladninger. Jeg har hatt god erfaring med leirdue ammoen fra XXL, den har ikke vært av de svakest lada.
 15. Mix

  Storviltprøven 2018

  Det har jeg helt slutta med, nå blir det bare en perfekt kunstnerisk 5'er terning.
×