Jump to content

Settepotet

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Settepotet's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Enig i at dressen ser vanvittig bra ut! Men: den var ekstremt romslig i forhold til tilsvarende dresser fra Bergans i samme størrelse.
  2. Ok, er det bare meg eller denne dressen helt vanvittig stor i størrelsene? Har en gammel og utslitt Budordress fra før i str L, og bestilte nå en ny Raipas i L. Men du kan jo bosette deg i den omtrent. Er dette på grunn av at den ser ut til å være konstruert for militær bruk? Ser det er haugevis med borrelåsfester på den, for navneskilt etc.
  3. Dårlig rypeår her midt i landet, men fine opplevelser ble det likevel. Her er tre filmer fra i høst som jeg håper dere liker. En opplevelsesrik novemberdag etter fjellrypa Dro med meg familien på tur i oktober. Lite fugl, men mange fine minner En liten samling øyeblikk fra andre turer i høst og vinter
  4. Filmen du viser til er basert på tre actionkamera. Contour Roam 1 og 2, samt GoPro Hero 3 Black Edition. Jeg bruker Contour på alle klipp frem til snøen kommer. Kjøpte da GP, og brukte det videre. Så at sollyset blender mer hos Kim, må være en ren tilfeldighet da da aller fleste solrike klipp er med Contour. Og for å svare på spørsmålet: Bruker ingen filter. Kun etterbehandling i Premiere.
  5. POV = Medium Det er løsningen.
  6. Har filmet jakt og lagt ut videoer i flere år nå på Youtube (se signatur), og ja: dette er et problem. I hvert fall med de første kameraene jeg hadde (Contour). Det finnes flere løsninger på dette som jeg føler jeg har fått til for filmen av 2013-sesongen. For det første er det veldig avhengig av kamera. Når jakt filmes med actionkamera med voldsom vidvinkel så inngår man kompromisser. Den man får er følelsen av å være der selv, det man taper er korrekt avstandsfølelse. Contour-kamera har fast vidvinkel i 1080p, og resultatet lider desverre av dette. Min film fra 2012 er et eksempel. GoPro derimot, har 3 varianter av vidvinkel. Dette påvirker bildet MYE. Med GoPro-klipp som filmes med rett vidvinkel OG som etterbehandles riktig under redigering så skal en være rimelig blind for å ikke se fuglen så lenge den er innafor 40 meter. For det andre: Ja, det finnes linser som kan settes på. Dette er derimot ofte av ymse kvalitet, så har aldri prøvd de. Og så har jeg lite lyst til å operere på et kamera til flere tusen. I tillegg så er det ikke alltid en møter på liryper som bakser opp på 5 meters hold, og skal en lage en film så tar en gjerne med det materialet en sitter igjen med. Om det så er det 5 eller 30 meters hold. Og det er gjerne mer 30 meter enn 5 meter på fjellrypejakt. Når det er sagt: For min film for 2014-sesongen så tror jeg du skal få mer enn nok film av rype som vises godt på skjermen. Årets sesong blir om mulig filmet i 4K. Og bare for å få det klart: Jaktfilmer etter rype må _alltid_ spilles av i 1080p på Youtube. Og på PC/TV, ikke en liten mobilskjerm.
  7. Tja, mulig det blir 2,5 timer da. Litt varierende. På sen høst/vinterjakt etter rype er jeg heldig om det kommer til 2 timer. Også avhengig av oppløsning. 1080p tar mer batteri enn 720p.
  8. Hei sann! Siden jeg er midt i redigeringa av filmen for 2014-sesongen, så ser jeg mitt snitt til å legge ut filmen fra 2013 i mellomtida. Håper det faller i smak. 1080p oppløsning anbefales.
  9. Batteriet går tomt lenge før du fyller opp et 32 GB kort. Du får ca 250 minutt film på et 32 GB kort, og batteriet kvelder etter ca 120.
  10. Sesongen har hittil vart over to måneder, og fremdeles ligger ikke snøen i fjella her. Et snøfall for 3 uker siden har nå sørget for magiske forhold, og det er nå flekkjakt for alle penga. Sesongen under ett har vært helt fantastisk, tror aldri jeg har sett så mye fugl i løpet av mine 18 år med hagla på fjellet. Når du ser 3 flokker med 200+ fjellryper fly rundt deg omtrent samtidig, da føler du deg priviligert. Lirypa har også fått en kraftig oppsving! Artig! Nå har skyteferdighetene i år vært tidvis helt forferdelige, så har jeg ikke utgjort den store trusselen mot bestanden... Saster på en stor bildepost når sesongen er over, og som vanlig så kommer det vel en film og Her er min jaktlabrador Balder i aksjon 9. november, med rype nr 17 for i år, trygt plassert i munnen.
  11. Etter nesten 20 år med støkkjakt etter fjellrype, så har det innarbeidet seg en del ryggmargsrutiner hos jaktlaget Bomskudd og Bannskap. - Linje, linje og atter linje. Nå har vi jaktet sammen så mange år, at om vi går på hver vår side av en haug med alt av klatring og individuelle utfordringer det innebærer, så dukker vi alltid opp samtidig ved enden. Skjer det så at en mann er "fremme" først, så VENTER vedkommende og gjerne vifter med lue eller plystrer litt for å markere at det er folk der. Noen ganger har vi med en kompis som er av type ivrig, og det er en sann plage. Han fyker rundt omkring, og dukker gjerne opp 300 meter lenger fremme, eller snur plutselig den planlagte ruta på hodet og krysser terrenger. Fryktelig irriterende. Det har heldigvis bedret seg.. - Er dere to som går ut av syne for hverandre, så gjør det tydelig at det likevel IKKE skal skytes i den retning som andremann er, uansett! AVtal også hvor dere skal møtes etterpå, og når. VENT på andremann hvis du er fremme først, og sett deg godt synlig. Sørg alltid for å ha avklart skuddfelt. Nå vil dette gå rimelig automatisk til slutt, men med ferskinger på jakt kan det for koke i toppen for dem når det braser ut 15 ryper mellom to mann. - Pipeføring. Her har jeg vært ut for mye rart. Pipa skal alltid peke enten opp eller ned! Går vi i skrått terreng, som det gjerne er under fjellrypejakt, så er følgende regel god: ØVERSTE mann skal alltid holde pipa opp mot himmelen. NEDERSTE mann skal alltid holde pipa ned mot bakken. Møter du folk, eller skal samles, så tas hagla på skulder, eller knekkes. - Knekk hagla når det klatres i ulendt terreng eller på isete underlag. - Sa jeg linje?
  12. Støtter opp under at Saga sine TM patroner her et forferdelig tett skuddbilde. Bruker de på rypejakt, og det kan kanskje forklare noen av mine alt for mange stjernebom i år. Men dæven som de funker på sittende fugl!
×
×
  • Create New...