Jump to content

jacko

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral
 1. Takk for oppklaring. Sot vil nok fort legge seg opp ja.
 2. For å få det på det rene, så kan du fint benytte kortere ammunisjon enn det kaliberet du har, når det gjelder overnevnte kaliber ? Hadde vert moro å prøve eikenøtten i salongen.
 3. Er Eikenøtt beregnet brukt i 22LR, eller finnes det våpen kammret for det ? Blir ganske lang friflukt. Ble vell i krigens dager brukt til ekorn m.m. på kort hold.
 4. Har noen erfaring med bruk av eikenøtt, eller 22 short i en 22 LR rifle ?
 5. Med "merkelig" mener jeg at regelverket sjelden opphever tidligere forbud. Det er klart at utvalget av kuler og krutt er som natt og dag siden forbudet ble innført. Har rett og slett ikke fått med meg denne endringen, desto hyggeligere å oppdage det.
 6. Jeg tenkte i første rekke på den tidligere ikke tillatte Krag-konstruksjonen. Merkelig at regelverket har blitt endret, til fordel for kragen.
 7. Var først inne på en gammel forskrift fra 97 . Ser i forskrift fra 2016 , at Krager ikke er nevnt. Så med andre ord er det anslagsenergien som er interessant, uansett våpenkonstruksjon, og at Kragen er inne i varmen igjen ? Det er i tilfelle dagens høydepunkt ! Krager til storvilt, og blyhagl i lufta igjen - Hvor vil dette ende ………..
 8. Er det ikke slik at Krag Jørgensen, og våpen bygget på denne låskassa ikke er tillatt brukt på storviltjakt ? Eller har en regelendring gått meg hus forbi ? Kragpatriot.
 9. Hei ! Har sett at Villreingevir kan bli noe smalere under tørking. Min oppfatning er at det er skallebeinet som krymper sammen, og at totalbredden mellom gevirstengene kan minske mange cm. av små sammentrekninger i skallen. En ofte brukt løsning er å sette et bord mellom gevirstengene under tørkingen.
 10. jacko

  kule til rev 30 kal.

  Normas jaktmatchkule er slett ikke dårlig, og det finnes flere lignende kuler. Syns at å ta vare på skinnet er en del av jakta, selv om skinnprisene er under en hver kritikk. Takk for gode innspill.
 11. Har noen gode erfaringer med en kule som gir knall og fall, men som samtidig sparer skinnet for store utgangshull ? Har lenge brukt jaktmatchkuler uten å få ubehagelige erfaringer, men det er neppe det beste.
 12. jacko

  stokkfelle

  Ja, det gir mening. Dette kommer ikke frem på tegningene jeg har sett. Detaljer er viktig. Takk for oppklarende svar rundt dette Knutis.
 13. jacko

  stokkfelle

  Er det lurt å la åtepinnen stå litt på skrå ut fra stokken, så måren er nødt til å dra i åtet for å spise ?
 14. jacko

  stokkfelle

  Da forstår jeg prinsippet Knutis Utløses ved horisontal vridning, om jeg forstår riktig. Og like hakk i øvre og nedre stokk.
 15. Denne var ikke dum Rune Har du prøvd den i felten ?
×
×
 • Create New...