Jump to content

Sitka

Members
 • Content Count

  1,697
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sitka last won the day on April 30

Sitka had the most liked content!

Community Reputation

94 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alt for dyrt å skyte med, ikke gjør det.
 2. Tror ikke jeg hadde tatt imot den gratis engang...
 3. Sitka

  Investere 200 000

  Jeg har allerede en del på sparekonto, så jeg greier meg en stund dersom jobben ryker.
 4. Sitka

  Investere 200 000

  Du må lese fra start, men er enig med deg på en måte, en kommer ikke så langt med 200 000. Men dersom bare utgiftene er lave nok så kommer en langt med 200 000, er bare vi som er allfor godt vant. Når jeg tenker på hvordan folk hadde det før, hvor liten inntekt de klarte seg med og at de kunne leve av de små gardsbrukene heima så slår det meg, at vi er rene luksusdyrene i dag, de fleste av oss. Når det er sagt, kanskje tråden tok litt av. Det er jo min feil. Sitter og skriver her i regnværet uten noe bedre og ta meg til, det er jo ikke så mye penger. Noen som nevnte at jeg bør gjøre noe gøy. Tenkte kanskje og ta meg en tur til lappmarkene i nord Sverige om noen år på vinters tid, tid er på en måte større dilemma enn penger i så måte. Må få tak i pulk, ski og telt med vedovn, eller kanskje helst bo i ei enkel hytte/gamme. Time will show.
 5. Sitka

  Investere 200 000

  Dette her gjelder innlegget til Apelars! Nei, jeg er ikke typen til sånt. Trust me på det! Bolig er heller ingen bunnsolid investering, i tilegg skal det males, fikses, nytt tak, ny bordkledning, røropplegg og elektrisk iverfall før eller siden. Jeg er lysår fra og engang tenke på noe slikt. Utenom leiligheten min så eier jeg 1/2 gårdsbruk, så det er mer enn nok og ta seg til der. For den rette personen er muligens ideen deres bra. Jeg kjenner (litegrann) en meget handy person som i tilegg er ganske smart. Han har begitt seg inn på galeien med og kjøpe leiligheter, fikse og leige ut. Tror en del ikke er klar over hvor mye arbeid det er forbundet med slikt. Ikke minst med utleiebiten ETTER at alt er fikset opp. Har du de «rette» leieboerne, får du ikke fred ett sekund. Og hvor lang tid tror du det tar før de har dratt inn skjeggkre og andre kryp i boligen? Når de ikke eier den selv(ikke alle, men en del) så bryr de seg ikke. Aksjehandel eller fond er latterlige enkelt til sammenligning. Det du gjør er at en dag så begynner du, ikke så viktigt at beløpet er så stort. Opprett spareavtale hos klp for eksempel, men finnes andre også. kjøp for ett fast beløp hver mnd, du kjøper både når det er dyrt og billigt på den måten, dette kan gjøres automatisk. Pengene, ett fast beløp går alltså ut av kontoen hver måned og inn hos fondsforvalter, der går det også automatisk inn på de eller det fondet du har valgt. Når det gjelder valg av fond, så tror jeg at jeg ville valgt indeksfond pga kostnader, kanskje ett norsk, ett europeisk og ett globalt eller bare gjort det enkelt og valgt ett globalt indeksfond. Så er det bare og lene seg tilbake og la tiden jobbe for deg, javist aksjemarkedet kan kollapse som i -29, en har ingen garanti, så ville hatt noen kroner i banken også. Sånn tenker jeg, nå iverfall. Different strokes for different folks
 6. Sitka

  Investere 200 000

  Tror jeg skal begynne med og gi til Frelsesarmeen, de jeg er onkel til tjener foreldrene det dobbelte og tre dobbelte av hva jeg gjør så det er bare og sy puter under armene på de.
 7. Sitka

  Investere 200 000

  Det er med sparing som det meste annet i livet, ta den gylne middelvei enkelt og greit. Det fungerer best på sikt.
 8. Sitka

  Investere 200 000

  Sako_35, Ingen dum ide men jeg er ikke typen, er for upraktisk anlagt av meg og dersom leietakerne ikke betaler så kommer de til og få bo der gratis, kjenner meg selv litt for godt. Jonas L og ladebenken, har tenkt tanken selv, tror det får bli når jeg skal her i fra, når det engang blir, er forøvrig helt enig. Livet er mer enn penger. Vapenskjold, ja viss målet er sparing så er nok ikke det så dumt, får se ved neste korreksjon.
 9. Sitka

  Investere 200 000

  Nå høres jeg ut som en kverulant men er ikke utbytteaksjer det samme som og pisse i buksa for en sparer? Har ikke peiling på utbytteaksjer så ærlig skal jeg være men med mindre pengene en får fra utbytteaksjer blir reinvestert så vokser jo ikke kapitalen, eller er det noe jeg ikke er klar over her?
 10. Sitka

  Investere 200 000

  Er klar over det, kjekt med oppgang men kanskje enda kjekkere med nedgang... Har en del i banken også, foreløpig får de stå der men ved en skikkelig nedtur på børsen så kanskje en del av de ryker til. Er klar over at denne tankegangen er timing og mest sannsynlig skulle jeg hatt 100% i indeksfond eller lignende. Men Hvet ikke om jeg er typen til det, er jo noen «regler» på sånt, din alder i obligasjoner/bank og resten på børsen for eksempel. Eller, aldri ta for stor eller for liten risiko, aksjedelen bør ligge mellom 25 og 75%
 11. Sitka

  Investere 200 000

  Foreløpig står de 200 000 i banken, prøver og spare12 000 Pr mnd i globale indeksfond, har spart en stund i aksjefond så jeg bekymrer meg litt for svingninger, men stort sett tenker jeg ikke så mye på det. Det sies at gammle damer som ikke følger med men sparer jevnt og trutt er de som pleier og gjøre det best på børsen.
×
×
 • Create New...