Jump to content

Sitka

Members
 • Posts

  2,774
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sitka last won the day on April 30 2019

Sitka had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sitka's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post

Recent Badges

248

Reputation

 1. Er jo ikkje gale det då med 18 kg, syns det er ein bra prestasjon og komma ned i såpass få kg, sjølv om det er vel meir og henta.
 2. Når me fyrst er inne på lyd, ja det er nokre ulemper men samla sett er dempar ein super oppfinnelse.
 3. Da der såg heilt sjef ut. Hytta eller til nøds lavvu er ein trillion gonga betre enn telt tykkjer eg då og hytta de har er akkurat sånn som eg likar det. Det med og kunna fyra bål eller ein vedovn slår teltlivet ned i støvlane for min del då, men me er jo ulike. Men ein eller anna gong skal eg få meg eit heilt enkelt krypinn, men må ha tilgang på skog for vil ikkje rasjonera på veden pluss at det må ikkje spøka der. Men veldig bra rapport av deg som vanlig, kostar det mykje og leiga den hytta der eller eg reknar med de gjer de i og me at de har tilgang på garn og båt og viss de ikkje eig de då.
 4. Både hørselvern og proppar så sant eg hugsar pluss dempar på mi eiga rifle
 5. På fjellforum er det to trådar, drømmelett sekk på sommar/vinter. Er jo helst tiltenkt friluftsliv men mogleg det går Ann og henta noko inspirasjon. Er jo dei tyngste tinga du kan spara mest på som sekk, sovepose og telt, men så var det dette med sikkerheit og komfort og da pluss at du muligeins må bera kjøt og. Grunnen til at eg er litt opptatt av dette med vekt er at turen vert så mykje lettare då, bokstavlig talt. Dersom du ikkje er klar for dei heilt store investeringane ( for lettvektutstyr kostar jo nokre kr) så er mitt tips og kutta ut mest mulig dill dall berre for og ta eit eksempel, saft og all alkohol er heilt unødvendig. Kjem jo litt Ann på kor hen, når og kor langt og då sjølvsagt. Kniv opinel no 8 er eit tips, eit knøtalite Bryne og ei svært lett sag. Nokre få skudd. Lett og energirik mat. Lett kjele som du brukar til alt, lett steikepanna samt gassbrennar og gass. Lett skei. Litt te og ein snyltekopp av plast. Lett caps, ullundertøy, regnklær lette dei og. Turbukse ullgenser fungere og som puta. Skumgummi underlag, mulig det har kome noko nytt her. Sovepose som tåler minus. Og frysa om natta er pyton så bruk ein som er varm nok. Nokre tips på ståande fot. Noko og som er greit med så få ting som mulig. Tar mindre plass i sekk og telt og er snarare og rydda og finna fram i.
 6. Generelt minst og lettast mulig med mykje labbing, men du må ikkje gå på akkord med sikkerheita. Så skikkeleg telt som tåler det meste, regnklær i sekken, bra og solide sko, sportstape, gnagsårplaster, fyrstikker, lighter, tennbriketter (dei kvite) pluss ein del anna då. Husk og skriv pakklista og skriv opp/ta vekk det som du ikkje brukar (tenker ikkje på sikkerhetsutstyr o.l.) slik at du ikkje drar på det neste gong. Viktigaste er og ikkje bli våt og kald. Eg har ikkje vore på reinsdyrjakt men har vore på Hardangervidda.
 7. Bryr meg ikkje om kva du brukar eg då men trur ein eigentleg skal ha 140 gr dersom det er storvilt og gammaldags blykula, homogene kan du ha 120 gr.
 8. Nei eg har ikkje det, brukar 107 gr lapua scenar. Er det rådyr du poster etter?
 9. Ser bra ut, vanskelig og få tak i kuler for .264 men får vel gjera ende på gameking kulene mine fyrst. Får heller sjå etter det. Fusion er nok ei betre kula enn gameking.
 10. Sitka

  I startgropa

  Fått tak i kvit spray frå Biltema no. Har ikkje skutt på den endå men var mykje meir synleg enn med raud lakk.
 11. Sitka

  Ed’s red

  Nokon som brukar eds red endå? Eg kjøpte inngrediensane 4 stk og blanda 1/4 av dei pluss ein dæsj med lanolin og brukar på rifla mi.
 12. Winchester m 70 featherweight i 6,5x55 hadde eg sett etter.
 13. Så stor forskjell er det no ikkje frå modell til modell. Gå litt i butikkar og prøv deg fram er mitt råd. Omfattande test av 6.5x55 rifler i siste nr av bladet jakt. Eg ville ha kjøpt tikka t3x eller Mauser m18 men det er mitt val.
×
×
 • Create New...