Jump to content

Join

Members
 • Posts

  399
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Join's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Jeg bruker min GS I hovedsakelig på elgjakt og toppjakt. Lukker igjen klipset som blir på undersiden av våpnet, slik at kikkerten ikke har noe å hekte imot. Våpnet, en sauer 202 med zeiss kikkert sitter da uten å vingle, samt at våpnet kan trekkes opp uten å ta av sekken. Når det gjelder nylon som materiale, så er det utrolig slitesterk, men selvfølgelig ikke lydløst. Allikevel hvis man er forsiktig med fremrykningsvei, lager man kanskje like mye lyd selv i form av klær og tråkk uten sekk. Kan selvfølgelig ikke gå igjennom tetta uten å lage skrapelyder, men da er jeg så nære at sekken går av i forkant.
 2. Kjøpte en tahr til jul i fjor. Er meget fornøyd, og bruker den i kombinasjon med en bergans myrull jaktjakke. Tar på tahren når det blir kaldt eller drittvær. På bena bruker jeg finnskogen hybrid og lårings ved regn. En kombinasjon som fungerer bra for meg. I tillegg synes jeg tahren ser kul ut
 3. Der holdt jeg på å d..... meg ut. Tenkte at retikkelet skulle ned, men det må jo opp, slik at jeg skrur meg ned til nytt treffpunkt. Takker
 4. Det er en Zeiss classic 2,5-10x50. Så da skal jeg regne litt og se om jeg ikke gjør et forsøk.
 5. Ikke noe galt med gummikalosjering Det er ofte i dette området goretexen også begynner å lekke. Vet mange ikke er fornøyd med lundhags sin passform, men mye er skjedd der de siste årene. For meg er en vanntett fot kombinert med lær skaft uten for og annet en glimrende kombinasjon. Støvlene er endel lettere en mine gamle Varg rastegaisa, som også var i stiveste laget i skogen, men suverene i fjellet. Kunne godt tenkt meg å prøvd Bergans sine nye støvler, men pris samt at jeg har noe støvler som bør slites ut først, gjør at jeg har kontroll på havesyken min
 6. Join

  1 vs 2 avtrekkere

  Baikal er en grei hagle. Som alle andre hagler, så smeller det når man drar i avtrekkeren det er patronene som dreper her også. Skulle jeg gi et råd, ville jeg lagt litt mer penger i det første våpenet. Høyst sannsynlig vil du ha det resten av livet hvis du tar vare på det. Da vil du også oppleve etterhvert noe som heter eierglede det skal mye til å slite ut ei hagle. Og som sagt det viktigste er at den smeller, men jeg for min del angrer ikke på at jeg la noen ekstra kroner i min første hagle. Den er fortsatt meget pen, og jeg gleder meg til å kunne gi den videre til en av mine barn
 7. Tenkte på det samme, men regner med at det muligens går bra i og med at det ikke er mye som bygges opp....
 8. Bruker ikke børste, men fingrene. Man gjør selvsagt som man vil selv, men lær er lær. Og det har godt av pleie. Det er grenser for hvor godt både goretex og lær "puster" etter min mening. Vokset lær puster også. Blir ikke like klam i smurte lærstøvler som i gummistøvler.
 9. Det jeg har funnet ut etter mange år, er at det beste for å få smurningen inn i læret. Er å smøre de mens læret er fuktig. Varmer opp voksen på ovnen så den blir flytende, og arbeider det godt inn. Spesielt i sømmer og der læret bøyes. Synes produsentene er dårlige til å bruke lite sømmer. Noe som selvsagt er et kostnadsspørsmål. Varg, Lundhags og Scarpa er produsenter som kan lage støvler uten membran etter min mening.
 10. Det er to hovedgrunner til å vokse støvler. - gjøre skinnet motstandsdyktig mot vann. Det vil si at skinnet ikke trekker vann som trekkpapir og blir tungt. Det vil si lettere støvler. Etter at skinn har vært gjennomvått, blir det også stivt. -det er grunn nr to. Holde skinnet mykt og smidig. Noe som også minker den mekaniske belastningen på membranen, hvis du har goretex eller liknende. Så å ikke smøre støvlene, membran eller ikke, vil definitivt ikke øke levelengden eller komforten. Jeg bruker selv nå lundhags proffesional, og er meget fornøyd. De passer meg godt, er lette og tette. I tillegg bruker jeg Forsvarets gamle østerdalssokker med lærreim under. Dette for å beskytte sømmer og skinn mot mekanisk slitasje, samt beskyttelse av den nederste delen av buksene. En løsning jeg er godt fornøyd med. Jeg har prøvd MYE forskjellig. Med og uten membran. Svetter endel på bena, så fuktig blir jeg okke som. Membran er bra så lenge den er tett, eller du får vann nedi støvlene. Da dreneres det ikke bort. M77 ble jeg våt i uansett, men vannet rant ut igjen da. I tillegg for myk såle mener jeg. Fordeler og ulemper med det meste. Finn støvler som passer din fot, og finn en løsning du kan leve med.
 11. Da får jeg bare prøve meg frem med en strimmel eller to.
 12. Jeg har en Sauer 202 xt classic i 308 med Leupold QR ringer. Bestemte meg for å sette på en kikkert jeg har hatt på drillingen, for å kunne bruke saueren på toppjakt. Kjøpte ringer som passet perfekt, og skjøt inn. Det som er er at jeg gjerne skulle hatt kikkerten litt opp bak, for å ha litt flere knepp å gå på oppover. Nå ligger den omtren midt i skalaen. Har vel rundt 60 knepp å gå på. Skulle gjerne hatt noen til mtp litt lenger hold for "langhold". Tenkte å bygge opp med alu strimler fra brusboks under bakre ring. Noen som vet ca hvor mye en strimmel utgjør på 100m?
 13. Takker. Tenkte ikke på å sjekke der. Husker ikke at det stod noe på eskene.
 14. Ikke noe problem med gravlykt i jervenduken. Men da vil jeg definitivt sitte, og sette lykta mellom bena. Spenner duken opp i to hjørner, og blir da som et litt slapt mønetelt. Synes derfor at original termo er best til det bruket. Derfor blir den med på bla toppjakta. Har orginal, termo og minihunter (er 166 cm). Kan faktisk ligge diagonalt i orginal/termo også, men trangt. Minihunteren er best å ligge i.
 15. Sjekk også Swazi tahr. Det er en anorakk, men jeg er utrolig fornøyd. Tar den på i drittvær, sammen med lårings. Bruker finnskogen hybrid bukse og bergans myrull jakke hvis det ikke regner på elgjakta. På skogsfugljakta bytter jeg ut jakka med norrøna finnskogen windstopper (utgått modell ) hvis det ikke er fare for regn.
×
×
 • Create New...